Plac Bohaterów Getta

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Plac Bohaterów Getta: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: stadstour per elektrische golfkar

1. Krakau: stadstour per elektrische golfkar

Ontmoet je chauffeur-gids op het ontmoetingspunt in het centrum van de stad. Ontdek het beste van Krakau tijdens een 1,5 uur durende tour met een audiogids in 28 talen. Kom meer te weten over de monumenten en gebieden die je passeert en ontvang tal van aanbevelingen voor je verblijf in de stad. Bezoek eerst de oude binnenstad van Krakau met het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Reis langs de Koninklijke Route, de verdedigingsmuren en vestingwerken. Zie prachtige gebouwen zoals de Jagiellonian University, het Słowacki-theater en het adembenemende Wawel-kasteel. Verken de Joodse wijk van Kazimierz waar je prachtige synagogen, oude begraafplaatsen, sfeervolle straten en pleinen kunt zien. Bezoek de wijk Podgórze waar je een bezoek brengt aan het Ghetto Helden-plein, de Adelaar-apotheek en de overblijfselen van de voormalige gettomuren. Kom meer te weten over de tragische geschiedenis van de Joodse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog, en zie de beroemde fabriek van Oskar Schindler, waar vele levens werden gered. Vervolgens word je afgezet bij het ontmoetingspunt of een andere locatie in het centrum van de stad.

Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

2. Krakau: Segway-rit van een halve dag door de joodse wijk

De belangrijkste bezienswaardigheden van de joodse wijk van Krakau hebben de ideale bouw en ligging voor een Segway. Deze tour combineert geschiedenis met vermaak en je zal een aantal ongelofelijke verhalen te horen krijgen. In de joodse wijk zie je locaties uit de film Schindler's List, synagogen, pleinen en de oude vleesmarkt. De eigenlijke Schindlerfabriek ligt in het getto van de Tweede Wereldoorlog, samen met het Plein van de Helden van het Getto.

Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

3. Krakau: Kazimierz, Schindler's Factory & Ghetto Tour met gids

Kom meer te weten over het joodse erfgoed van de stad Krakau tijdens een rondleiding. Begin de tour buiten de oude synagoge in de wijk Kazimierz. Deze wijk is al eeuwen de thuisbasis van de Joodse gemeenschap. Verken de charmante straten van deze nu trendy wijk met je gids, terwijl je leert over de geschiedenis van Joodse mensen in Krakau. Bezoek vervolgens de emaillefabriek van Oskar Schindler. Kom meer te weten over de verschrikkingen van de Holocaust en de heroïsche inspanningen van Oskar Schindler om het Joodse volk te redden uit de concentratiekampen die door het naziregime worden beheerd. Eindelijk, begeef je naar de site van het voormalige Joodse getto, waar veel Joden gedwongen werden te leven tijdens de nazi-bezetting van Polen. Lees meer over het lijden en de overvolle omstandigheden die de Joodse gemeenschap heeft doorstaan. Bekijk een deel van de niet-vernietigde muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde joden woonden, de apotheek "Under the Eagle" en het monument van 68 stoelen op het Heldenplein.

Krakau: Joodse wijk en getto elektrische golfkartour

4. Krakau: Joodse wijk en getto elektrische golfkartour

Reis naar Kazimierz, de oudste wijk van Krakau tijdens een elektrische groepstour met een golfkar. Ervaar een plek waar joodse en christelijke culturen met elkaar verweven zijn. Bekijk meer dan 20 monumenten in Kazimierz en in het voormalige Joodse getto. Rijd door de levendige straten van Kazimierz in een comfortabel en milieuvriendelijk voertuig. Vaar door bochten en bochten om charmante winkels en restaurants te ontdekken. Leer meer over de geschiedenis van de inwoners van je audiogids. Ga naar het voormalige Joodse getto, dat tijdens de oorlog bestond. Vind sporen van die verschrikkelijke gebeurtenissen. Wees ontroerd als je een fragment van de gettomuur, de huizen van ontheemde Joden, de Pod Orłem-apotheek en het monument op het Ghetto Heroes-plein ziet.

Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

5. Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

Ontdek het historische deel van Krakau met deze elektrische golfkar-tour door de oude stad. Rij door de oude Joodse wijk Kazimierz. Ontdek waar het Joodse getto zich bevond. Luister naar commentaar op wat je ziet met een handige audiogids. Je wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt en begint je tour met het UNESCO-werelderfgoed van de oude binnenstad van Krakau. Zet je koptelefoon op en luister terwijl je audiogids context biedt voor wat je ziet. Bewonder het levendige Grote Marktplein. Bekijk de torenhoge oude marktruimte in renaissancestijl van de Lakenhal. Bewonder de torenhoge St. Mary's Church en de groene ruimte in het Planty-park. Vaar door smalle straatjes met veel tempels, universiteiten en charmante huizen. Geniet van een prachtig uitzicht op het Wawel-kasteel, op weg naar Kazimierz. Breng wat tijd door met rijden door de pittoreske straatjes, oude synagogen, cafés en kraampjes van Kazimierz, de oudste wijk van de stad.

Krakau: Kazimierz District Jewish Heritage Tour

6. Krakau: Kazimierz District Jewish Heritage Tour

De Holocaust vernietigde bijna volledig de rijke cultuur van Poolse Joden. Bijna. Ervaar een mix van gevoelens - misschien verdriet, nostalgie en hoop, terwijl je de wedergeboorte van de Joodse wijk van Krakau ontdekt tijdens deze begeleide middagtour. Ontmoet je gids in een van de meest interessante delen van Krakau, Kazimierz, de enige Joodse stad van middeleeuws Europa die tot op de dag van vandaag heeft overleefd. Tegenwoordig is Kazimierz een van de meest populaire delen van Krakau, met een unieke, Boheemse sfeer en een bruisend nachtleven. Terwijl je door het gebied loopt, praat je met je gids over het naast elkaar bestaan van twee culturen en religies, de tradities van de Joden in Krakau, hun gebruiken en beroemde Polen van Joodse afkomst. Leer op tal van pleinen, omringd door synagogen en nabij de gettomuur, over gebeurtenissen die belangrijk waren voor de Joodse geschiedenis en cultuur. Samen zoek je naar antwoorden op moeilijke vragen die ons allemaal aangaan.

Krakau: riviercruise en golfkar-rondleiding door Joods erfgoed

7. Krakau: riviercruise en golfkar-rondleiding door Joods erfgoed

Bekijk de koninklijke stad vanaf het dek van een moderne catamaran en begin aan een korte panoramische cruise op de rivier de Vistula. Reis comfortabel op een verwarmd dek met leren banken op koude dagen. Geniet op warmere dagen van het prachtige uitzicht vanaf het bovendek en breng wat tijd buiten door. Luister naar de geschiedenis van Krakau vanaf een modern bootgeluidssysteem en bekijk een multimediapresentatie op een 50-inch scherm. Bekijk Krakau vanaf de rivier en zie monumenten zoals de verdedigingsmuren van Wawel met een panorama van het koninklijk kasteel, de kathedraal, het silhouet van een draak en meer. Volg de voetsporen van Joodse culturele monumenten in Krakau in een comfortabele, milieuvriendelijke golfkar. Bekijk authentieke monumenten in de wijk Kazimierz en het getto dat tijdens de oorlog in de wijk Podgórze bestond en leer meer over de geschiedenis ervan. Bekijk op de route van de tour meer dan 20 monumenten, bezoek de prachtige, pittoreske straatjes van Kazimierz en leer over de geschiedenis van zijn inwoners. Bezoek een van de belangrijkste gebieden op de kaart van Krakau, waar het culturele leven van hedendaagse bewoners en toeristen plaatsvindt.

Krakau: rondleiding Kazimierz, Schindler's Factory & getto

8. Krakau: rondleiding Kazimierz, Schindler's Factory & getto

Verken het Joodse erfgoed van de stad Krakau tijdens een rondleiding. Begin buiten de Oude Synagoge in het Kazimierz-district, al eeuwenlang de thuisbasis van de Joodse gemeenschap. Verken de charmante straten van deze nu trendy wijk met je gids, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van Joodse mensen in Krakau. Bezoek vervolgens de emailfabriek van Oskar Schindler. Kom meer te weten over de verschrikkingen van de Holocaust en de heroïsche inspanningen van Oskar Schindler om Joodse mensen te redden van de concentratiekampen die door het naziregime werden beheerd. Ga ten slotte naar de plek van het voormalige Joodse getto, waar veel Joden werden gedwongen te leven tijdens de nazi-bezetting van Polen. Leer meer over het lijden en de overvolle omstandigheden die de Joodse gemeenschap heeft doorstaan. Bekijk een deel van de onverwoestbare muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde joden woonden, de apotheek "Under the Eagle" en het monument van 68 stoelen op het Heldenplein.

Krakau: Joodse wijk en getto Sightseeing golfkartour

9. Krakau: Joodse wijk en getto Sightseeing golfkartour

Reis naar Kazimierz, het oudste district van Krakau, dat ooit een aparte stad was. Ervaar een plek van vreedzaam samenleven waar christelijke en joodse culturen met elkaar verweven zijn. Bekijk meer dan 20 monumenten. Rijd door de prachtige, pittoreske straatjes van Kazimierz en leer over de geschiedenis van zijn inwoners. Verken een van de belangrijkste buurten van de stad. Ga naar het voormalige Joodse getto, dat bestond tijdens de oorlog en bekijk sporen van die verschrikkelijke gebeurtenissen zoals een fragment van de gettomuur, huizen waar ontheemde Joden woonden, de historische apotheek Pod Orłem en het monument op het Ghetto Heroes-plein.

Krakau: Schindler's Factory, Joodse getto & zoutmijntour

10. Krakau: Schindler's Factory, Joodse getto & zoutmijntour

Bezoek de fabriek van Schindler met een erkende museumgids. De fabriek van Oskar Schindler, te zien in de met een Oscar bekroonde film "Schindler's List" van Stephen Spielberg, had duizenden Joden in dienst en redde ongeveer 1200. Loop vervolgens door de straten van Podgórze en bekijk het bewijs van de gruwelijke gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bekijk een deel van de niet-verwoeste muur rond het getto, huizen waar duizenden ontheemde joden woonden, de apotheek 'Under the Eagle' en het Lege Stoel-monument op het Heldenplein, met zijn symbolische 68 stoelen. Daarna wordt u naar Wieliczka gereden, een klein stadje op 10 kilometer van Krakau. Bezoek een van de grootste oude zoutmijnen van Europa en verken het in je eigen tempo zonder gids. De diepte van de 700 jaar oude mijn is 340 meter en de totale lengte van gangen en tunnels is meer dan 245 kilometer. Loop langs een route van meer dan 3 kilometer en zie 20 zalen, waaronder de grootste, St. Kinga's Church, genoemd naar de patrones van de mijnwerkers. Bewonder het interieur van de ondergrondse kerk, rijkelijk versierd met kroonluchters en sculpturen van heiligen die uit zout zijn gehouwen. Ervaar het bijzondere genezende microklimaat in de mijn en leer over het sanatorium, 135 meter onder de grond.

Sitemap Plac Bohaterów Getta

Wil je alle activiteiten in Plac Bohaterów Getta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plac Bohaterów Getta

Gemiddelde beoordeling

3.8 / 5

gebaseerd op 657 beoordelingen

Onze gids Valentino was heel erg enthousiast en wist het op een leuke manier te vertellen. Het is een ontzettend leuke manier om in korte tijd de high lights van de stad te zien en iets over de geschiedenis te horen. Echt aan te raden.

Valentino was een hele leuke en duidelijk gids. Hij deelde zijn enthousiasme met ons, waardoor we veel hebben opgestoken.

Zeer informartiefe tour. De gids Valentino wist veel kleine details en was zeer enthousiast. Zeker de moeite waard!

Very fun and good trip with Pauline. She guided us trough the city. All very clear and good story’s.

Valentino was een zeer boeiende gids! De moeite waard!