Datums kiezen

Place de la Bourse, Bordeaux

Place de la Bourse, Bordeaux: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Bordeaux: Garonne cruise met glas wijn

1. Bordeaux: Garonne cruise met glas wijn

Ontdek Bordeaux vanaf de rivier de Garonne aan boord van het jacht Le Luna. Geniet van een ander perspectief op de historische stad met deskundig commentaar terwijl u geniet van uw keuze aan wijn, warme drank of frisdrank, en geniet van een stuk canelé-cake. Bekijk vanaf de rivier enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de gotische kathedraal die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder 18e- en 19e-eeuwse herenhuizen en kunstmusea. Leer meer over de rijke geschiedenis van de stad vanuit je deskundige gids terwijl je vaart op een vintage naoorlogs jacht. Geniet van een glas lokale wijn en een kleine traditionele taart uit de regio, ook wel canelé genoemd.

Bordeaux: Riviercruise met gids

2. Bordeaux: Riviercruise met gids

Verken Bordeaux vanuit een nieuw perspectief met een riviercruise op de Garonne met live commentaar. Vaar naar het hart van de Franse wijnstreek en bewonder Port de la Lune, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Leer meer over de architectuur van de middeleeuwen en de renaissance terwijl u ontspant aan boord. Begeef je naar het ponton in de buurt van Pont de Pierre en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor vandaag. Strijk neer op uw boot en begin uw cruise langs de rivier de Garonne. Luister naar live commentaar van je gids terwijl je de prachtige gebouwen langs de rivieroevers bewondert. Passeer het historische plein Place de la Bourse, de wijk Saint-Pierre en de iconische Cité du Vin.

Bordeaux: Wandeltour met gids

3. Bordeaux: Wandeltour met gids

Je ontdekt de historische bezienswaardigheden van Bordeaux tijdens een wandeltocht van 2 uur door het historische centrum en ontdekt waarom het door de UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen. Ontmoet je gids bij het VVV-kantoor van Bordeaux op de Cours du 30 Juillet. Je ontdekt vervolgens een uitzonderlijk ensemble van stedelijke en architectonische wonderen. Wandel langs theaters, stadhuizen en herenhuizen, afgewisseld met pleinen, parken en fonteinen om een intrigerend perspectief te krijgen op een stad die een spectaculaire metamorfose ondergaat. Je bekijkt enkele van de nieuwe economische en artistieke projecten. Van de brede avenues van neoklassieke buurten rond het Place des Quinconces, het Grand Theatre en de smalle straatjes van de wijk Saint-Pierre nodigt de rondleiding je uit om de diversiteit van het erfgoed van Bordeaux te ontdekken. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Bordeaux en de filosofen van de Verlichting die het stadslandschap van de stad hebben beïnvloed.

Bordeaux: hoogtepunten van de stad en zelfgeleide speurtocht

4. Bordeaux: hoogtepunten van de stad en zelfgeleide speurtocht

Leer Bordeaux in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtocht op uw mobiele apparaat, gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van Bordeaux te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Bij elke stop leer je meer over de attractie en los je een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamwerk om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, heb je de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. Je route omvat de Cathedra van Bordeaux, Porte Dijeaux, de Notre Dame en de Opera National de Bordeaux. Ga verder naar Place des Quinconces, Place de la Bourse en Place Camille Julian. Stop bij Portes Cailhau en Bourgogne en eindig met een stop bij de mysterieuze Grosse Cloche.

Bordeaux: avondaperitiefcruise op de rivier de Garonne

5. Bordeaux: avondaperitiefcruise op de rivier de Garonne

Ontdek de wijnen en de schilderachtige waterkant van Bordeaux tijdens een 1,5 uur durende wijnproeverijcruise en bewonder de 18e-eeuwse gevels, de stenen brug en andere romantische bruggen en de drukke havens van de rivier de Garonne. Verken de wijk Chartrons vanaf de rivier de Garonne. Stap aan boord van de elektrische plezierboot Sirius bij de aanlegsteiger van Les Bateaux Bordelais (Quais des Chartrons) in het stadscentrum. Vertrek om 18:45 uur en vaar langs de historische façades van Port de la Lune, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, met de romantische stenen brug, en de moderne wijk Bacalan met het eCité du Vin-museum. Ga onder de ophaalbrug van Pont Jacques-Chaban-Delmas door en ga verder langs de Pont d'Aquitaine (Gouden Poort van Bordeaux). Als u eenmaal voorbij het dorp Lormont bent gevaren, keert de boot om en vaart vanuit de havenzone van Bassens terug naar het stadscentrum. Proef onderweg verschillende wijnen die representatief zijn voor de regionale wijngaarden van Bordeaux, allemaal geserveerd met typische aperitieven, kazen, snacks en een lokale Canelé. Leer de geschiedenis van Bordeaux en zijn rivier- en wijnhandel kennen. Keer dan terug naar de kade voor een ontscheping van ongeveer 20:30 uur.

Bordeaux: riviercruise van 2 uur met diner

6. Bordeaux: riviercruise van 2 uur met diner

Klim vanaf de quai des Chartrons aan boord van een plezierboot in Bordeaux en vaar langs de waterkant voor een uniek perspectief op de prachtige stad. De havenstad Bordeaux staat op de lijst van Unesco als een bewoonde historische stad van uitzonderlijke stedelijke en architectonische waarde en heeft meer beschermde gebouwen dan enige andere stad in Frankrijk behalve Parijs. U passeert onder een verticale hefbrug over de rivier de Garonne en gaat verder naar de Pont d'Aquitaine. Geniet aan boord van een menu met heerlijke Franse gerechten, waaronder een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De boot keert om na de haven van Bassens en keert rond 14.00 uur terug naar de pier in Bordeaux. Elk gerecht wordt aan boord bereid door de Chef en zijn team.

Bordeaux: Lunch cruise

7. Bordeaux: Lunch cruise

Klim vanaf de quai des Chartrons aan boord van een plezierboot in Bordeaux en vaar langs de waterkant voor een uniek perspectief op de prachtige stad. De havenstad Bordeaux staat op de lijst van Unesco als een bewoonde historische stad van uitzonderlijke stedelijke en architectonische waarde en heeft meer beschermde gebouwen dan enige andere stad in Frankrijk behalve Parijs. U passeert onder een verticale hefbrug over de rivier de Garonne en gaat verder naar de Pont d'Aquitaine. Geniet aan boord van een menu met heerlijke Franse gerechten, waaronder een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De boot keert om na de haven van Bassens en keert rond 14.00 uur terug naar de pier in Bordeaux. Elk gerecht wordt aan boord bereid door de Chef en zijn team.

Bordeaux: Stadsrondleiding met gids door de stad Must-Sees

8. Bordeaux: Stadsrondleiding met gids door de stad Must-Sees

Ontdek de stad Bordeaux, bijgenaamd "La Perle d'Aquitaine", tijdens deze begeleide wandeling. Een boeiende stad, bereid je voor om verliefd te worden op de elegantie en prachtige geschiedenis samen met je privégids die van de stad houdt en je zal helpen de stad als een local te ervaren. Bordeaux is een bestemming die je gezien moet hebben. Leer meer over deze historische stad vol schatten, waaronder de majestueuze Place de la Bourse en zijn beroemde Miroir d'Eau, de prachtige kathedraal Saint-André, evenals de historische wijk Le Vieux Bordeaux met zijn pittoreske steegjes en monumenten beladen met geschiedenis. Bordeaux beperkt zich niet tot zijn erfgoed uit het verleden – het is ook een walhalla voor de Franse gastronomie en wijnbouw. Ervaar zelf de bevoorrechte geografische ligging, tussen de beroemde wijngaarden van de regio en de stranden van de Atlantische Oceaan. Voel je welkom in Bordeaux, met zijn tijdloze charme, rijke geschiedenis en unieke levensvreugde.

Bordeaux: stadsverkenningsspel en rondleiding

9. Bordeaux: stadsverkenningsspel en rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeingtour door de stad met een buitenspelplezier tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in Bordeaux. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Je route omvat de Cathedra van Bordeaux, Porte Dijeaux, de Notre Dame en de Opera National de Bordeaux. Ga verder naar Place des Quinconces, Place de la Bourse en Place Camille Julian. Stop bij Portes Cailhau en Bourgogne en eindig met een stop bij de mysterieuze Grosse Cloche.

Bordeaux: begeleide jetski-tour

10. Bordeaux: begeleide jetski-tour

Bekijk de bezienswaardigheden van Bordeaux vanuit een ander perspectief tijdens een begeleide jetski-rit langs de rivier de Garonne. Ontdek enkele van de verborgen schatten van de historische waterweg en krijg onderweg een adrenalinestoot. Profiteer van de diensten van een instructeur die voor uw veiligheid zorgt en beschrijft wat u zult zien. Ontvang tips over het bedienen van de jetski voor de beste ervaring. Vertrek vanuit het centrum van Bordeaux en rijd naar Place de la Bourse om de Miroir d'eau te zien, 's werelds grootste reflecterende zwembad. Wees onderweg onder de indruk van de rijkdom aan bruggen, kastelen en monumenten van de stad.

40 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Place de la Bourse, Bordeaux: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Place de la Bourse, Bordeaux

Wil je alle activiteiten in Place de la Bourse, Bordeaux bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Place de la Bourse, Bordeaux

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.401 beoordelingen

Dit was meer een geschiedenis-/kunstles in de open lucht dan een wandeling. We hebben eigenlijk weinig gewandeld, maar de informatie en het inzicht in Bordeaux was briljant! De gids had interactie met elk lid van de tour, wat erg inclusief aanvoelde en een boeiende manier had om feiten te relateren. Persoonlijk denk ik dat het beter zou werken als de gids uitsluitend in één taal zou spreken. We zijn begonnen met een mix van Frans en Engels, wat voelde alsof het Engelse deel veel kleiner was. Later, toen hij alleen op Engels overschakelde, was het boeiender voor degenen onder ons die meer missen dan heel eenvoudig Frans. Sterk aanbevolen!

De groep was te groot. Als ik het vergelijk met een soortgelijke tour die ik in Parijs heb gemaakt, denk ik dat hier het dubbele aantal mensen was. Het werd zowel in het Frans als in het Engels gedaan, wat geweldig was voor mijn dochter die Frans leert, maar ons minder tijd gaf om dingen te zien en te leren omdat ze alles twee keer moest zeggen. Als we een kleinere groep in één taal hadden gehad, denk ik dat het een veel betere tour zou zijn geweest. De gids was erg goed.

De Bordeaux-tour was een mooie wandelintroductie tot de stad. De gids Catherine was zeer deskundig en haar gevoel voor humor was geweldig. Bovendien dirigeerde ze de tour in het Frans en Engels, aangezien de groep van gemengde nationaliteiten was!

Interessante tocht met veel informatie over de stad Bordeaux. Met deze achtergrondinformatie krijg je meer inzicht in de wel en wee van de stad. Een aanrader!