Kies data

Place de la Bourse, Bordeaux

Place de la Bourse, Bordeaux: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Bordeaux: riviercruise op de Garonne met glas wijn

1. Bordeaux: riviercruise op de Garonne met glas wijn

Ontdek Bordeaux vanaf de rivier de Garonne aan boord van het jacht Le Luna. Geniet van een ander perspectief op de historische stad met deskundig commentaar terwijl u geniet van uw keuze aan wijn, warme drank of frisdrank en geniet van een stuk canelé-cake. Bekijk vanaf de rivier enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de gotische kathedraal die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder 18e- en 19e-eeuwse herenhuizen en kunstmusea. Leer meer over de rijke geschiedenis van de stad vanuit je deskundige gids terwijl je vaart op een vintage naoorlogs jacht. Geniet van een glas lokale wijn en een kleine traditionele cake uit de regio, bekend als een canelé.

Bordeaux: begeleide cruise op de rivier de Garonne

2. Bordeaux: begeleide cruise op de rivier de Garonne

Verken Bordeaux vanuit een nieuw perspectief met een riviercruise op de Garonne met live commentaar. Vaar naar het hart van de Franse wijnstreek en bewonder Port de la Lune, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Leer meer over de architectuur van de middeleeuwen en de renaissance terwijl u ontspant aan boord. Begeef je naar het ponton in de buurt van Pont de Pierre en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor vandaag. Strijk neer op uw boot en begin uw cruise langs de rivier de Garonne. Luister naar live commentaar van je gids terwijl je de prachtige gebouwen langs de rivieroevers bewondert. Passeer het historische plein Place de la Bourse, de wijk Saint-Pierre en de iconische Cité du Vin.

Bordeaux: begeleide wandeltocht

3. Bordeaux: begeleide wandeltocht

Je ontdekt de historische bezienswaardigheden van Bordeaux tijdens een wandeltocht van 2 uur door het historische centrum en ontdekt waarom het door de UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen. Ontmoet je gids bij het VVV-kantoor van Bordeaux op de Cours du 30 Juillet. Je ontdekt vervolgens een uitzonderlijk ensemble van stedelijke en architectonische wonderen. Wandel langs theaters, stadhuizen en herenhuizen, afgewisseld met pleinen, parken en fonteinen om een intrigerend perspectief te krijgen op een stad die een spectaculaire metamorfose ondergaat. Je bekijkt enkele van de nieuwe economische en artistieke projecten. Van de brede avenues van neoklassieke buurten rond het Place des Quinconces, het Grand Theatre en de smalle straatjes van de wijk Saint-Pierre nodigt de rondleiding je uit om de diversiteit van het erfgoed van Bordeaux te ontdekken. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Bordeaux en de filosofen van de Verlichting die het stadslandschap van de stad hebben beïnvloed.

Bordeaux: hoogtepunten van de stad en zelfgeleide speurtocht

4. Bordeaux: hoogtepunten van de stad en zelfgeleide speurtocht

Leer Bordeaux in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve tour. Ontcijfer raadsels, ontdek de belangrijkste attracties van de stad en ontgrendel interessante feiten over Bordeaux. Bezoek de kathedraal van Bordeaux, loop door de Porte Dijeaux en ontdek de prachtige pleinen en smalle straatjes van Bordeaux. Nadat u de speurtocht op uw mobiele apparaat hebt gedownload, gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste attracties van Bordeaux te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamwerk om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of de rest voor een andere dag te bewaren. Uw route omvat de Cathedra van Bordeaux, Porte Dijeaux, de Notre Dame en de Opera National de Bordeaux. Ga verder naar Place des Quinconces, Place de la Bourse en Place Camille Julian. Stop bij Portes Cailhau en Bourgogne en eindig met een stop bij de mysterieuze Grosse Cloche.

Bordeaux: nachtelijke zijspantour met wijnproeverij

5. Bordeaux: nachtelijke zijspantour met wijnproeverij

Kijk hoe Bordeaux 's nachts tot leven komt terwijl je door de stad reist in het comfort van de passagiersmand van een vintage zijspan. Ontdek in het gezelschap van een privéchauffeur/gids de mooiste verlichte bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Opera, de Place de la Bourse en de Saint-André-kathedraal. Ga later door de smalle zijstraten van de stad en laat u verleiden door de subtiele charme en levendige sfeer van het gebied. Rond je tour af door een fles wijn open te breken om je tijd in Bordeaux te vieren. Je kunt ervoor kiezen om na afloop van de tour te worden afgezet bij een restaurant naar keuze.

Bordeaux: privéwandeling met gids en Cite du Vin

6. Bordeaux: privéwandeling met gids en Cite du Vin

Ga met me mee terwijl we ons samen wagen in de verbazingwekkende geschiedenis van Bordeaux: een stad waar ik zoveel van hou! Laten we ontdekken waarom het de slapende schoonheid werd genoemd en verhalen delen over hoe mooi het leven is in deze stad! en natuurlijk eindigen we de tour met een bezoek aan Cité du Vin: het universele wijnmuseum van Bordeaux, waar ik de verbazingwekkende geschiedenis van dit gebouw en het idee achter het project zal uitleggen. We zullen ook de prachtige wijnkelder en de boetiek bekijken! we zullen de tuinen van de Cité du Vin verkennen en zien hoe het goed past bij zijn buurt. Houd er rekening mee dat deze tour geen tickets omvat voor een bezoek aan de permanente tentoonstelling van de Cite du Vin. Als u de tentoonstelling wilt bezoeken, moet u daar de tickets kopen. Ik beloof je dat je een geweldige tijd zult hebben tijdens mijn tour! Ik kijk ernaar uit om je te zien!

Bordeaux: stadsintroductie in-app-gids en audio

7. Bordeaux: stadsintroductie in-app-gids en audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour bij de kathedraal van Bordeaux, de grootste kerk in Bordeaux! Bezoek de Porte Dijeaux, een poort die er al eeuwen staat. Fotografeer de Presbytère de l'église Notre-Dame terwijl je over de geschiedenis leert en bewonder de Opéra National de Bordeaux met zijn uitstekende akoestiek. Daarna pl. des Quinconces, een van de grootste stadspleinen van Europa, wacht op u, vergeet niet om foto's te maken. De Place de la Bourse zal u sprakeloos achterlaten met zijn schoonheid. Bewonder de kleine Pl. Camille Julian! Porte Cailhau is uw tijd waard en telefoongeheugenruimte is de monumentale poort gebouwd in 1495 met een kasteelachtige buitenkant die ooit de hoofdpoort van de stad was, terwijl de Porte de Bourgogne u eraan herinnert waar de poort was om Bordeaux binnen te komen vanaf Parijs. De kers op de taart van deze unieke tour is de Grosse Cloche (waar de tour eindigt) met zijn zware geschiedenis...

Bordeaux: avondtour met proeverij van eten en wijn en een Canelé

8. Bordeaux: avondtour met proeverij van eten en wijn en een Canelé

Een must-visit voor fijnproevers! Als je meedoet aan deze tour, zorg er dan voor dat je met trek komt! 's Nachts wandelen in Bordeaux is zo'n magische ervaring! Laat me je meenemen op een prachtige reis waarbij we de stad 's nachts ontdekken terwijl we de geschiedenis ontdekken en ons verwonderen over de bekende bezienswaardigheden. Deze wandeltocht neemt ons mee naar enkele van de meest verbazingwekkende bezienswaardigheden en straten van Bordeaux. Je ontdekt er geweldige historische feiten, naast de beste plekken om te eten of te drinken. Na het beëindigen van onze wandeltocht, passeren we een zeer mooie bar, waar u kunt genieten van een proeverij van heerlijke Franse Charcuterie of overheerlijke Libanese mezze-plank (naar keuze;) natuurlijk, vergezeld van een glas Bordeaux-wijn! U zult genieten van een geweldige smaakervaring van producten die goed bij elkaar passen. Hier is een gedetailleerde routebeschrijving van de tour: - Saint Catherine Street: de winkelstraat van Bordeaux en de langste voetgangersstraat van Europa - Place de la bourse: bekijk en bewonder de schoonheid van dit plein 's nachts en de verbinding met de Place de la Concorde in Parijs -Waterspiegel: maak geweldige foto's met de prachtige reflectie en leer het verhaal achter deze waterspiegel kennen. - Porte Cailhau: ga terug in de tijd naar de tijd dat Bordeaux een vestingstad was. Ontdek een van de belangrijkste poorten die 300 jaar later nog steeds overeind staat en de verbinding met de Cammino Di Santiago - Place de la Victoire: het synoniem van het bruisende nachtleven van Bordeaux. Ontdek dit levendige plein en het verhaal achter zijn zuil en schildpadden. - Einde van de tour: passeer een zeer mooie bar waar we kunnen ontspannen en een bord Franse charcuterie of Libanese mezze met Bordeaux-wijnglas hebben - Een perfecte manier om deze tour te beëindigen

Bordeaux: privéwandeling

9. Bordeaux: privéwandeling

Verken het hart van het oude Bordeaux tijdens een privéwandeling met gids. Passeer populaire attracties zoals de kathedraal van Bordeaux, de Pey Berland-toren en meer terwijl je op een leuke en vermakelijke manier leert over de geschiedenis, cultuur en levensstijl. Ontmoet je gids op wat wordt beschouwd als het belangrijkste plein van de stad, Place Pey-Berland. Spring er meteen in terwijl je je verwondert over de twee imposante bouwwerken die dit plein flankeren, het Hôtel de Ville en de Cathédrale Saint-André, vaak eenvoudigweg de kathedraal van Bordeaux genoemd. Bewonder de ingewikkelde details van de gotische structuur van de kathedraal en bekijk de Tour Pey-Berland, een 15e-eeuwse klokkentoren die werd gebouwd om de kathedraal van een grote klok te voorzien zonder het oorspronkelijke gebouw te bedreigen. Volg je gids terwijl je door de geplaveide straten van het historische centrum van Bordeaux loopt en stop bij Place Saint-Projet om de geschiedenis van het plein en de beroemde Rue Sainte-Catherine te ontdekken. Je tour gaat verder naar het intrigerende Place Camille Jullian, waar je een verborgen geheim ontdekt dat hier ligt. Vervolgens gaat het naar de must-see Porte Cailhau, een gebouw dat ooit dienst deed als de hoofdpoort van de stad en een rijke geschiedenis heeft die teruggaat tot de Middeleeuwen. Ga verder richting Place de la Bourse en passeer de beroemde wijk Saint-Pierre, waar ooit de eerste haven van de stad was. Kom meer te weten over de geheime slavenhandel van Bordeaux en maak een foto bij 's werelds grootste reflecterende poel, de Miroir D'Eau. Bewonder ten slotte het Grand Théâtre de Bordeaux voordat je je tour voltooit met een bezoek aan de Monuments aux Girondins.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Place de la Bourse, Bordeaux

Wil je alle activiteiten in Place de la Bourse, Bordeaux ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.