Datums kiezen

Ontdek het beste van
Place du Bourg, Bruges

Place du Bourg, Bruges: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Parijs: dagtocht naar Brugge met optionele seizoenscruise

1. Vanuit Parijs: dagtocht naar Brugge met optionele seizoenscruise

Ontsnap aan Parijs voor een dag en steek de grens over naar de hoofdstad van de regio West-Vlaanderen van Vlaams-België. De dagtour, met retourtransfers vanuit het centrum van Parijs, brengt je naar de UNESCO-werelderfgoedstad Brugge, ook wel het 'Venetië van het noorden' genoemd. Geniet van een begeleide wandeling door het historisch rijke centrum, bewonder het stadhuis in gotische stijl, de sierlijke renaissance-architectuur van de Place du Bourg en de 12e-eeuwse Basilique du Saint-Sang (Basiliek van het Heilig Bloed), naast andere attracties. Er is vrije tijd voor de lunch in een lokaal restaurant, waar u kunt genieten van Belgische specialiteiten, zoals traditionele moules frites (mosselen en frites) en een uitgebreide selectie Belgische bieren. Een bezoek aan het Groeningemuseum, de thuisbasis van Vlaamse meesterschilders, zoals van Eyck en Hieronymous Bosch, is een populaire manier om een middag in Brugge door te brengen. Of koop handgemaakte kant en Belgische chocolaatjes in de boetiekjes van de stad. Kies tijdens het zomerseizoen de begeleide optie om te genieten van een boottocht langs enkele van de beroemdste kanalen van Brugge, gebouwd in de 12e eeuw.

Brugge: Kaartje Stadhuis

2. Brugge: Kaartje Stadhuis

Stap terug in de tijd in het stadhuis van Brugge Ontdek de rijke geschiedenis van Brugge in een van de oudste stadhuizen van de Lage Landen. Dit architectonische meesterwerk dateert uit de late 14e eeuw en heeft stadhuizen in de hele regio beïnvloed. Beklim een grote trap naar de gotische hal versierd met 20e-eeuwse muurschilderingen die het verhaal van Brugge vertellen. Bewonder in dezelfde ruimte het originele 14e-eeuwse gepolychromeerde gewelf. Verken de aangrenzende historische zaal en duik in de maritieme geschiedenis van Brugge, waar een augmented reality model en een fascinerende verzameling artefacten de band van de stad met de zee tot leven brengen. Beneden sta je oog in oog met levensgrote portretten van vroegere heersers, waaronder burgemeesters, koningen, keizers en zelfs Napoleon. Krijg inzicht in de ontwikkeling van de Burg, het plein voor het stadhuis, dat ooit het middelpunt was van de burgerlijke en religieuze administratie. Vandaag de dag blijft het stadhuis van Brugge het politieke hart van de stad, waar maandelijks raadsvergaderingen worden gehouden in de iconische gotische hal. Het is ook een geliefde locatie voor talloze bruidsparen die deze majestueuze omgeving kiezen om de knoop door te hakken en "ja" te zeggen. Dompel jezelf onder in het verleden en heden van Brugge in dit prachtige historische monument.

Brugge: 3-uur durende privétour bier & chocolade proeven

3. Brugge: 3-uur durende privétour bier & chocolade proeven

Je verkent het historische centrum van Brugge en bezoekt het Choco-Story museum en de brouwerij De Halve Maan. Je komt onderweg meer te weten over de belangrijkste gebouwen en pleinen, zoals Marktplein, De Burg, Vismarkt, de middeleeuwse Dijver en Minnewater. Je verbreedt je kennis over de geschiedenis van chocolade in het Choco-Story museum, te beginnen met de cacaobonen van de Maya's en de Azteken tot aan het high-techproductieproces van vandaag. Laat je verwennen en proef de chocolaatjes. Je geniet daarna van een 3-gangenlunch in brouwerij De Halve Maan en bezoekt de brouwerij waar het Brugse Zot-bier wordt gebrouwen. Je komt alles te weten over hop, mout en het brouwproces.

Brugge: privéwandeling door Brugge

4. Brugge: privéwandeling door Brugge

Brugge is een stad om verliefd op te worden! En het goede nieuws is dat “Het Venetië van het Noorden”, één van de meest bezochte middeleeuwse steden van Europa, gemakkelijk te voet bereikbaar is! Goed bewaarde geplaveide straatjes en pittoreske grachten, fotogenieke marktpleinen met majestueuze torens, historische kerken en oude hofjes. Passeer de Stadsschouwburg, of Saaihalle, Huis ter Beurze, de eerste Beurs en het Tolhuis. Een must-see is de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waarvan de bakstenen torenspits 122,3 meter hoog is, waardoor het een van 's werelds hoogste bakstenen torens/gebouwen is. Het beeld Madonna met Kind, dat in het transept te zien is, is Michelangelo's enige beeld dat tijdens zijn leven Italië heeft verlaten. Ontdek nog een juweeltje, de Burg, een van de meest charmante pleinen van de stad, waaronder het grote Brugse Vrije, het middeleeuwse controlecentrum van de stad, en het Stadhuis, met zijn prachtige gotische zaal. Bekijk de Heilig-Bloedbasiliek, de Basiliek van het Heilig Bloed, die een relikwie herbergt - een flesje met bloed waarvan wordt gezegd dat het dat van Jezus is, evenals een weelderige schatkamer. Maak een korte stop bij het St. John's Hospital, een van de oudste bewaarde ziekenhuisgebouwen in Europa. Niet te missen is ook de Grote Markt, waar u wat vrije tijd kunt hebben om de beroemde chocolade te proeven of een pint van de geweldige lokale bieren te proeven. Verken het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ontdek de charme en bekijk de belangrijkste historische bezienswaardigheden in een van de mooiste steden van België.

Andere activiteiten in Place du Bourg, Bruges

Wil je alle activiteiten in Place du Bourg, Bruges bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.