Datums kiezen

Place Pey Berland, Bordeaux

Place Pey Berland, Bordeaux: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Bordeaux: Stadsrondleiding met gids door de stad Must-Sees

1. Bordeaux: Stadsrondleiding met gids door de stad Must-Sees

Ontdek de stad Bordeaux, bijgenaamd "La Perle d'Aquitaine", tijdens deze begeleide wandeling. Een boeiende stad, bereid je voor om verliefd te worden op de elegantie en prachtige geschiedenis samen met je privégids die van de stad houdt en je zal helpen de stad als een local te ervaren. Bordeaux is een bestemming die je gezien moet hebben. Leer meer over deze historische stad vol schatten, waaronder de majestueuze Place de la Bourse en zijn beroemde Miroir d'Eau, de prachtige kathedraal Saint-André, evenals de historische wijk Le Vieux Bordeaux met zijn pittoreske steegjes en monumenten beladen met geschiedenis. Bordeaux beperkt zich niet tot zijn erfgoed uit het verleden – het is ook een walhalla voor de Franse gastronomie en wijnbouw. Ervaar zelf de bevoorrechte geografische ligging, tussen de beroemde wijngaarden van de regio en de stranden van de Atlantische Oceaan. Voel je welkom in Bordeaux, met zijn tijdloze charme, rijke geschiedenis en unieke levensvreugde.

Bordeaux: Privé wandeltour met een lokale bewoner

2. Bordeaux: Privé wandeltour met een lokale bewoner

Verken het hart van het oude Bordeaux tijdens een privéwandeling met gids. Je komt langs populaire bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Bordeaux, de Pey Berland-toren en nog veel meer, terwijl je op een leuke en onderhoudende manier leert over de geschiedenis, cultuur en levensstijl. Ontmoet je gids op wat wordt beschouwd als het belangrijkste plein van de stad, Place Pey-Berland. Je kunt je meteen vergapen aan de twee imposante bouwwerken die dit plein flankeren, het Hôtel de Ville en de Cathédrale Saint-André, vaak eenvoudigweg de kathedraal van Bordeaux genoemd. Bewonder de ingewikkelde details van de gotische structuur van de kathedraal en bekijk de Tour Pey-Berland, een 15e-eeuwse klokkentoren die werd gebouwd om de kathedraal van een grote klok te voorzien zonder het oorspronkelijke gebouw te bedreigen. Volg je gids terwijl je door de geplaveide straten van het historische centrum van Bordeaux loopt en stop bij Place Saint-Projet om de geschiedenis van het plein en de beroemde Rue Sainte-Catherine te ontdekken. Je tour gaat verder naar het intrigerende Place Camille Jullian, waar je meer te weten komt over een verborgen geheim dat hier ligt. Vervolgens ga je naar de onmisbare Porte Cailhau, een bouwwerk dat ooit diende als hoofdpoort van de stad en een rijke geschiedenis heeft die teruggaat tot de Middeleeuwen. Ga verder naar Place de la Bourse, door de beroemde wijk Saint-Pierre waar ooit de eerste haven van de stad was. Leer meer over de geheime slavenhandel van Bordeaux en maak een foto bij het grootste reflecterende zwembad ter wereld, de Miroir D'Eau. Bewonder tot slot het Grand Théâtre de Bordeaux voordat je je rondleiding afsluit met een bezoek aan de Monuments aux Girondins.

Kathedraal Saint-André in Bordeaux : De digitale audiogids

3. Kathedraal Saint-André in Bordeaux : De digitale audiogids

Welkom in de majestueuze kathedraal Saint-André van Bordeaux, een architectonisch juweeltje waar de geschiedenis tot leven komt onder de pracht van haar bogen. Ontdek de eeuwen die zich op deze iconische plek hebben afgespeeld en dompel jezelf onder in de uitzonderlijke sfeer waar Eleonora van Aquitanië haar geloften uitsprak en een tijdloze afdruk achterliet. De grootsheid van deze kathedraal ontvouwt zich in de sculpturale details, oogverblindende gebrandschilderde ramen en imposante zuilen. Elke steen lijkt oude verhalen te fluisteren en elke hoek onthult een opvallende schoonheid die getuigt van het talent van de ambachtslieden die het hebben gemaakt. Mis de kans niet om dit bouwwerk vol geschiedenis en spiritualiteit te verkennen met de digitale audiogids van de kathedraal. Laat je leiden door de goed bewaakte geheimen, ontdek de fascinerende verhalen die deze heilige plek hebben gevormd en geniet van de unieke sfeer. Of je nu van geschiedenis houdt, van architectuur houdt of gewoon op zoek bent naar een verrijkende ervaring, de kathedraal Saint-André in Bordeaux belooft een onvergetelijk bezoek. Ga met ons mee en laat de digitale audiogids van de kathedraal je door de eeuwen heen leiden en de verborgen schatten onthullen van dit monument dat doordrenkt is van elegantie en spiritualiteit.

De essentie van Bordeaux: privétour van 2 uur

4. De essentie van Bordeaux: privétour van 2 uur

Kom en ontdek Bordeaux, een prachtige stad in Frankrijk, beroemd om zijn wijn, zijn architectuur en zijn uitzonderlijke gastronomie. Tijdens de tour verken je de belangrijkste monumenten, zoals de opera, de kathedraal Saint Andre en verschillende plaatsen zoals de Place de la Bourse, terwijl je luistert naar de belangrijke verhalen die de stad tot op de dag van vandaag hebben opgebouwd. Uw gepassioneerde gids over haar regio, creëer deze tour om u kennis te laten maken met de kunst van het leven in Bordeaux. Om de stad te ontdekken, krijgt u bovendien enkele aanbevelingen om te genieten van de lokale gastronomie, de wijnbar, de kaaswinkel, restaurants en meer.

7 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Place Pey Berland, Bordeaux: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Place Pey Berland, Bordeaux

Wil je alle activiteiten in Place Pey Berland, Bordeaux bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.