Kies data
Playa del Carmen

Dolfijn- & walvisspotten

Playa del Carmen Dolfijn- & walvisspotten: Onze meest aanbevolen

Cancún & Riviera Maya: walvishaaienexcursie + Playa Norte

1. Cancún & Riviera Maya: walvishaaienexcursie + Playa Norte

Dit is de kans van je leven om tussen de grootste walvishaaienconcentratie ter wereld te zwemmen, iets ten noorden van Isla Contoy.  Vroeg in de morgen word je opgehaald bij je hotel of Airbnb in Cancún, Playa del Carmen, Riviera Maya of Tulum. Je gaat op weg naar een gloednieuwe jachthaven in de veerterminal Punta Sam in Cancún voor een vlugge incheckprocedure. Voordat je aan boord gaat mag je aanschuiven voor een continentaal ontbijt (sap, brood en koffie) terwijl de bemanning de instructies en veiligheidsregels met je doorneemt.  Eenmaal op de boot krijg je een verplicht reddingsvest en een volledige snorkeluitrusting. Alle boten verlaten om 08:00 uur de haven voor een tocht van ongeveer 45 minuten naar de walvishaaienkolonie ten noorden van Contoy. Heb je de haaien eenmaal gevonden, dan kan het zwemmen en snorkelen beginnen. Elke deelnemer maakt twee of drie duiken, en per duik gaan er altijd twee personen en één gids mee. Je brengt alles bij elkaar 2,5 uur door tussen de walvishaaien, maar je kunt er ook mantaroggen, dolfijnen en schildpadden zien.  Na je zwemavontuur ga je nog een laatste keer voor anker voor het mooie strand Playa Norte in Isla Mujeres, dat tot de 20 mooiste stranden ter wereld wordt gerekend. Hier blijven de boten ongeveer 1 uur liggen, zodat jij op het strand kunt zonnen of verder kunt gaan met snorkelen. De kapitein bereidt ondertussen zijn beroemde ceviche met verse vis, aan boord geserveerd met water, frisdranken en sandwiches. Om ongeveer 13:00 ben je weer terug in Cancún, waar je eenmaal op het droge terug naar je hotel of AirBnb wordt gereden.

Vanuit Playa del Carmen of Cancún: zwemmen met walvishaaien

2. Vanuit Playa del Carmen of Cancún: zwemmen met walvishaaien

Van begin juni tot half september is het spotten van walvishaaien gegarandeerd. Anders krijg je je geld terug. Honderden walvishaaien bezoeken tijdens deze maanden het kustgebied bij Cancún om zich te voeden met plankton. Reis per motorboot vanuit Cancún naar het gebied tussen Isla Mujeres en Isla Holbox waar de walvishaaien zich ophouden. Zwem zo vaak als je wilt met de walvishaaien gedurende de 3 uur die je in de omgeving verblijft. Professionele gidsen zorgen ervoor dat je je veilig voelt en dat je de walvishaaien zo goed mogelijk kan zien – zelfs als je geen ervaren snorkelaar bent. Houd onderweg ook een oogje open voor dolfijnen, schildpadden en mantaroggen. Je kunt ook pauzeren om met de mantaroggen te zwemmen.

Veelgestelde vragen over Dolfijn- & walvisspotten in Playa del Carmen

Welke andere activiteiten dan Dolfijn- & walvisspotten zijn de moeite waard in Playa del Carmen?

Andere onmisbare dingen om te doen in Playa del Carmen:

Sitemap Playa del Carmen

Wil je alle activiteiten in Playa del Carmen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Playa del Carmen

Gemiddelde beoordeling

3.7 / 5

gebaseerd op 3 beoordelingen

Geweldige ervaring met deze prachtige dieren. Gids was top. Lunch heerlijk en zwemmen in Playa Norte een geweldige afsluiting van de reis. We namen onze jongere kinderen (8 en 10) die ondanks het feit dat ze zeeziek werden, de ervaring twee duimen omhoog gaven. Zo memorabel was het! Neem een dramamine als je gevoelig bent als je naar open water gaat.

De gids en onze kapitein waren erg grappig en vertelden ons veel interessante feiten over de walvishaaien. Zwemmen met de walvishaaien was een once in a lifetime ervaring.

Het was een waanzinnig mooie dag!! De dieren zijn zo geweldig en zowel de kapitein als JJ in het water hebben geweldig werk geleverd! !

Ik kan deze reis aan iedereen aanraden. De gidsen zijn zeer ervaren en super aardig. Dit is een onvergetelijke ervaring!

Het was geweldig en had een geweldige tijd. Zag ook wat zeeschildpadden En prachtige bezienswaardigheden?