Kies data

Plaza de Armas, Cuzco

Plaza de Armas, Cuzco: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Cusco: stadstour van een halve dag met bezoek aan Inca-locaties

1. Cusco: stadstour van een halve dag met bezoek aan Inca-locaties

Volg na het ophalen van je hotel de bus naar Cusco's Plaza de Armas. Bezoek hier de beroemde kathedraal en observeer de lokale bevolking en drukke toeristen. Bezoek de heilige kerk voordat je te voet door de Inca-straten naar Coricancha gaat, die de Tempel van de Zon bevat. Leer over de botsing tussen de Incacultuur en het katholicisme en bekijk uit de eerste hand de verschillende bouwmethoden die door de Inca's worden gebruikt. Na je bezoek aan Coricancha, loop je de bruisende Avenida El Sol af en maak je een schilderachtige busrit vanuit de stad naar de majestueuze Inca-site Sacsayhuaman. Geniet hier van een rondleiding en tijd om de ruïnes individueel te verkennen. Ga met de bus naar de Qenqo-site. Bewonder de prachtige altaren en de kleine ronde Puka Pukara evenals Tambomachay, de Tempel van Water met zijn prachtige fonteinen. Sluit uw dag af op het centrale plein van Cuzco. Geniet van wat zon, proef heerlijk straatvoedsel of koopje als een local terwijl je alleen verdergaat in de prachtige stad.

Cusco, Peru: stadstour met gids in de middag

2. Cusco, Peru: stadstour met gids in de middag

Geniet met gemak van Cusco tijdens deze begeleide autorit. Laat je ophalen bij je hotel en verken het historische stadscentrum. Ontdek en leer over de oude ruïnes van Qenco, Sacsayhuaman en Puca Pucara en bewonder de warmwaterbronnen, watervallen en kanalen van Tambo Machay. Bezoek de belangrijkste tempel in het Inca-rijk, Qoricancha, en leer de rijke geschiedenis van de grandioze kathedraal van Cusco kennen. Verken het belangrijkste plein van de stad, Plaza de Armas, voordat je naar de fascinerende overblijfselen van het Inca-rijk rijdt. Begrijp de zorgvuldig gebouwde ruïnes van Qenco, het fort van Sacsayhuaman en de militaire ruïne van Puca Pucara. Bekijk de ingewikkeld ontworpen door de Inca's gemaakte watervallen, kanalen en warmwaterbronnen die al eeuwenlang bestaan. Ga op jacht en vind een unieke schat terwijl je door de ambachtelijke markt van Sacsayhuaman slentert voordat je wordt teruggebracht naar Plaza San Francisco vol culturele kennis en ervaring.

Cusco: stad en nabijgelegen ruïnes 5-uur durende rondleiding

3. Cusco: stad en nabijgelegen ruïnes 5-uur durende rondleiding

Je 5-uur durende tour begint in de vroege namiddag met een pick-up in je accommodatie in het centrum van Cusco. Begin met een bezoek aan de Coricancha-zonnetempel, een prachtige ceremoniële constructie gebouwd tijdens de bloeitijd van de Inca's. Je volgende stop is de Plaza de Armas, het belangrijkste plein van Cusco. Bewonder het spectaculaire interieur van de kathedraal terwijl je gids uitlegt hoe het op de Inca-gebouwen is gebouwd. Geniet vervolgens van een rit naar de noordelijke buitenwijken van Cusco naar het spectaculaire Inca-complex in Sacsayhuaman. Ga door de openingen van de enorme Inca-muren, gebouwd met massieve rotsen met een gewicht tot 180 ton uitgerust met absolute perfectie. Ga verder naar een andere belangrijke Inca-site, bekend als Qenqo ( zigzag ). Deze zeer ongebruikelijke plaats heeft ondergrondse gangen verborgen in zijn perfect uitgehouwen stenen interieur. Waarschijnlijk hebben de Inca's hier waarschijnlijk hun doden gemummificeerd. Bezoek de Inca-baden in Tambomachay en het militaire uitkijkpunt van Puka Pukara. Word teruggereden naar het centrum van Cusco waar je tour eindigt.

Cusco: privé Pisco Sour-proeverij en maakervaring

4. Cusco: privé Pisco Sour-proeverij en maakervaring

Word een pisco-professional tijdens deze Cusco-tour die je vaardigheden op het gebied van het mixen van cocktails zal aanscherpen en je zal helpen om tegelijkertijd de lokale Peru-cultuur te leren kennen. Want laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig betere manieren om de cultuur van een land te leren kennen dan door zijn dronken creaties! Ontmoet je vriendelijke lokale gids op Plaza San Blas, het Boheemse gebied van Cusco en een plek die al lang geleden het hart is van het "fiesta" in Cusco! Je zult het plein een beetje kunnen verkennen, evenals alle opmerkelijke gebouwen die dit plein tot een van de mooiste in de stad maken voordat je officieel aan je Cusco-tour begint. Vanaf daar dwaal je door oude straten om de dramatische Inca-muren te bewonderen, gebouwd van gigantische granieten blokken, zij aan zij met koloniale gebouwen. Hier krijg je ook een beroemd Inca-meesterwerk te zien, de 12-hoeksteen. Dan is het weer aan de orde van de dag: Pisco! Terwijl je door de stad dwaalt, zal je lokale gids je alles vertellen over traditionele Pisco en je vertellen over het distillatieproces, hoe deze zure drank wordt gemaakt en zijn plaats in de Peruaanse geschiedenis. De eerste stop is bij een lokale bar waar je een paar verschillende smaken van Pisco kunt proeven en leer hoe je de Chilcano kunt bereiden, een cocktail gemaakt met Pisco, een zeer beroemd drankje onder de lokale bevolking. Eindelijk, het is jouw tijd om te schitteren! Zet je mixologist-pet op en probeer je eigen pisco sour te maken, gebruikmakend van alle kennis die je onderweg hebt opgedaan tijdens deze stadstour door Cusco. En het beste deel? Je mag het daarna drinken - Salud!

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Dagtochten

Overzicht activiteiten in Plaza de Armas, Cuzco

Wil je alle activiteiten in Plaza de Armas, Cuzco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.