Kies data

Plaza de la Reina

Plaza de la Reina: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Valencia: 24-uurs- of 48-uursticket voor hop on, hop off-bus

1. Valencia: 24-uurs- of 48-uursticket voor hop on, hop off-bus

Bezoek de bezienswaardigheden van Valencia in je eigen tempo met de Valencia Bus Turistic! Je kunt kiezen uit een 24- of 48-uurs ticket, en het welbekende hop on, hop off-concept laat je gedurende die tijd alle locaties bezichtigen die jou het meeste aanspreken. Ben je klaar? Neem dan de volgende bus! Kies tussen twee routes: de maritieme route en de historische route of geniet van beide. Inbegrepen in de prijs is een audiogids in maar liefst 10 verschillende talen, die je bezoek verrijkt met inzicht in alle belangrijke monumenten. Maritieme route • - Plaza de la Reina • Plaza de Toros • Fallero-museum • Ciudad de las Artes y las Ciencias (hoofdingang) • Oceanografic • Centro Comercial Agua • Marina Real • Las Arenas • Puerto • Balearen • San Pio V Historische route • - Plaza de la Reina • IVAM • San Pio V • Nuevo Centro winkelcentrum • Palacio de Congresos • Dama Iberica • Bioparc • Museum Historia de Valencia • Ave

Valencia: tour door oude centrum met wijn en tapas .

2. Valencia: tour door oude centrum met wijn en tapas .

Ontmoet je vriendelijke lokale gids in de oude stad en loop door de pittoreske straten van Valencia. Ontdek de schatten van de historische oude stad tijdens deze wandeling van 1 uur en bewonder de unieke mix van architecturale stijlen, die dateren uit de Romeinse, Moorse, barokke en gotische periode. Volg je gids naar de beroemdste pleinen van Valencia, zoals Plaza  de  la  Reina  en Plaza  de  la  Virgen, en leer over hun rijke geschiedenis. Bezoek vervolgens een van de verborgen juweeltjes van de oude stad, de kerk van San Nicolas, en bewonder het schitterende interieur en de spectaculaire fresco's. Later krijg je exclusieve toegang tot een historisch monument uit de 11e eeuw in het hart van de oude stad. Binnen kun je genieten van een heerlijk 10-gangen  tapas  menu met het beste van de Valenciaanse keuken en lokale producten. Geniet van een verscheidenheid aan bekroonde regionale wijnen die perfect samengaan met het eten.

Valencia: complete tour met een Tuk-Tuk door de stad

3. Valencia: complete tour met een Tuk-Tuk door de stad

De tour begint op een van de belangrijkste plekken van Valencia, het noordelijke treinstation, bij het toerismekantoor. De eerste tussenstop is de kerk van San Agustín op weg naar de Centrale Markt. Ga naar binnen om het modernistische ontwerp te zien, voordat je verder reist. Vlakbij de markt bezoek je de Lonja, uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed, en de kerk van San Juan met zijn betoverende facade in Italiaanse stijl. Ga verder met je tour en zie hoe de stad er in de oudheid uitzag bij de wallen van Valencia en de poorten Torres Serrano en Quart. Na een vlugge blik op het Museum voor Schone Kunsten ga je het centrum in via Calle La Paz, een van de mooiste straten in de stad. De volgende halte is het Museum van de Keramiek, gevolgd door de indrukwekkende kathedraal op het Plaza de la Reina. Vervolgenns bereik je Plaza de la Virgen te voet, om vervolgens het Plaza del Ayuntamiento (gemeentehuis) en de Mercado Colón te bezoeken, een open ruimte met bars en restaurants. Daarna bezoek je het modernste en meest indrukwekkende gedeelte van Valencia, de Stad van Kunsten en Wetenschappen, waar je meer leert over de gebouwen ontworpen door Santiago Calatrava. Ten slotte is de laatste stop de indrukwekkende haven van Valencia, met de Marina Real en Malvarrosa Beach. Daar kun je prachtige foto's maken!

Valencia: Kathedraal, Sinterklaas en Lonja de la Seda Tour

4. Valencia: Kathedraal, Sinterklaas en Lonja de la Seda Tour

Dompel jezelf onder in de charmante historische wijk van Valencia en maak een informatieve wandeling door de pittoreske smalle straatjes. Kom indrukwekkende lokale bezienswaardigheden tegen tijdens een wandeltocht door het gebied. Betreed de kathedraal, de kerk van Sint Nicolaas en de Lonja de la Seda. Ontmoet je gids bij de imposante Torres de Serranos en duik vervolgens diep het bruisende stadscentrum in. Ontdek de eeuwenoude muren die de wijk omringen en loop de Sint-Niklaaskerk binnen. Bewonder het prachtige interieur, bedekt met 2000 vierkante meter barokke fresco's, geschilderd door Dionís Vidal. Ga verder naar de Lonja de la Seda, een spectaculaire UNESCO-werelderfgoedlocatie. Bewonder de gotische architectuur, de hoge en stevige zuilen en het geometrische dak. Kijk naar de drukke Centrale Markt aan de overkant van de weg en ga richting Plaza de la Reina. Betreed de Metropolitan Cathedral of the Assumption of the Virgin Mary, waarvan gezegd wordt dat ze de Heilige Graal in haar interieur houdt. Ontdek de Romeinse ruïnes van de Almoina, de meest relevante archeologische overblijfselen in Valencia. Tot slot leer je op de Plaza de la Virgen de geheimen van de Basiliek van de Maagd Maria van de Verlaten kennen. Eindig uw reis in dit gebied.

Vanuit Albir en Benidorm: dagtocht per bus naar Valencia

5. Vanuit Albir en Benidorm: dagtocht per bus naar Valencia

Profiteer van de ophaalservice in Benidorm, Albir, Calpe of Altea en leer vervolgens de Romeinse, Arabische en christelijke geschiedenis van Valencia kennen met behulp van een Engelssprekende assistent tijdens een dagexcursie met de bus. Je wordt afgezet bij de Torres de Serrano, vanwaar je gemakkelijk naar de kathedraal en de centrale markt kunt lopen om deze in je eigen tempo te verkennen. Geniet van vrije tijd om bezienswaardigheden zoals de monumentale Arena te bezoeken. Klim aan boord van de bus met open dank op de Plaza de la Reina met een kortingskaart, verkrijgbaar bij de vertegenwoordiger van de tour. Je kunt ook genieten van je passie voor voetbal tijdens een rondleiding door het Mestalla-stadion en toegang krijgen tot de persruimte, trofeeënkamer, kleedkamers en het balkon van de winnaars.   Bewonder de hedendaagse architectuur van de Stad van Kunst en Wetenschap, waar je door tunnels kunt lopen die onder water lopen in het grootste aquarium van Europa! Breng de dag door zoals je dat wilt vóór de terugreis per bus naar Benidorm of Albir in de avond. BELANGRIJK: De volgende trefpunten zijn mogelijk. Geef je gekozen ophaalpunt aan wanneer je boekt. Om 8:30 bij Albir Garden Hotel (buiten op de stoep) 08:35 uur bij Magic Robin Hood (buiten op de stoep) 08:45 uur bij Hotel Deloix (tegenoverliggende bushalte) 08:45 uur bij Hotel Melia Benidorm (buiten op de stoep) 08:50 uur bij Hotel Sol Pelicanos (buiten op de stoep) 08:55 uur bij Hotel Helios (buiten op de stoep) 09:00 uur bij appartementencomplex Alpha (buiten op de stoep) 09:10 uur bij Hotel Madeira Centro (buiten op de stoep) 09:20 uur bij het BP tankstation (Av. Jaime I) Jaime I) 09:25 uur bij Hotel Poseidon Playa (halte op het strand) 09:30 uur bij Gran Hotel Bali (op de stoep voor de deur) 09:40 uur bij Magic Natura (rotonde bij ingang van de dierentuin)

Valencia: fietstocht door de stad van 3 uur

6. Valencia: fietstocht door de stad van 3 uur

Vertrek met je gids rechtstreeks van het tourkantoor en bezichtig de mooiste plekken in Valencia. Meer dan 2000 jaar geschiedenis kan worden ontdekt in de straten van de oude wijk. Vertrek van de historische wijk Barrio del Carmen Plaza de la Virgen, een oud plein dat dateert uit de Romeinse tijd en Plaza de la Reina, waar je zowel de kathedraal als de toren van Miguelete ziet.   Ga verder naar de Centrale Market, de grootste versmarkt van Spanje, die in 1928 is geopend. Vlak bij de markt ontdek je La Lonja de la Seda, die oorspronkelijk werd gebruikt voor handel in zijde. De laatste halte is Torres de Quart in het stadscentrum, een restant van de oude stadsmuren, evenals Torres de Serranos, één van de 12 poorten die deel uitmaakten van de oude stadsmuur. Na het historische centrum bezoek je de groenere en meer hedendaagse kant van de stad. Verken Jardines de Turia, de groene long van de stad, één van de  grootste  parken in Spanje. Rij door het park tot je de Stad van Kunsten en Wetenschappen ziet, een enorm futuristisch educatief complex ontworpen door de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava als een geschenk voor zijn thuisstad. Tenslotte ga je naar de haven en het strand. Na een welverdiend, verfrissend drankje aan zee, keer je terug naar het kantoor van de touroperator.

Van Alicante: Valencia-dagtour met gids

7. Van Alicante: Valencia-dagtour met gids

We zullen het werk ontdekken van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava, die verschillende gebouwen heeft die iconen van de stad zijn geworden. Het is een wetenschappelijk en cultureel recreatiecomplex dat beter bekend staat als de Stad van Kunsten en Wetenschappen. We zullen de zeer heilige kelk in de kathedraal ontdekken, de emotie voelen in de basiliek van de Maagd van de Verlaten en de Centrale Markt leren kennen met al zijn kraampjes vol vers voedsel van topkwaliteit. Rust uit en geniet van wat tapas in de zon op een van de terrassen en ga verder met de Lonja de la Seda, een juweel van burgerlijke gotiek. En als u nog kracht over heeft, mag u de zogenaamde Valenciaanse Sixtijnse Kapel niet missen: de kerk van San Nicolás. We eindigen het tourcentrum in "La Albufera de Valencia", dat in 1986 werd uitgeroepen tot natuurpark; de geschiedenis gaat echter veel verder terug in de tijd. Voordat we terugkeren naar Alicante, maken we een stop om onszelf te boeien met zijn pracht en zijn charme die een ongekende fauna en flora aantrekt. We zullen meer weten over de geschiedenis en natuurlijke waarde voor het ecosysteem van de regio.

Valencia: privé stadstour op fiets, e-bike of e-step

8. Valencia: privé stadstour op fiets, e-bike of e-step

Ontdek de historische schatten en moderne wonderen van Valencia tijdens een fietstocht met een lokale gids. Fiets langs de meest iconische attracties van de stad, van een oud Romeins plein tot de Turia-tuinen, helemaal tot aan het futuristische City of Arts and Sciences-complex. Start de tour vanuit de oude stad Valencia, fietsend door de smalle kronkelende straatjes. Passeer bezienswaardigheden zoals Plaza de la Virgen, de Serranos-poort, de Mercado Central, de kathedraal van Valencia, de Plaza de la Reina, het stadhuis van Valencia of het Marués de Dos Aguas-paleis. Nadat je hebt genoten van de drukte van de oude stad, fiets je verder door de rivier de Turia, de rivierbedding die door de overheid is drooggelegd en nu een park is. Volg het fietspad en bekijk de vele exotische bomen die groeien in dit 8 kilometer lange groene gebied. Ga ten slotte naar het einde van de Turia-tuinen, in de richting van het culturele en architectonische complex van de Stad van Kunsten en Wetenschappen. Bewonder 6 verschillende architectonische pareltjes op deze fietsroute. Bekijk het operagebouw en het centrum voor uitvoerende kunsten, het Koningin Sofia Palace of Arts, het Hemisfèric IMAX-theater, de Umbracle, een loopbrug en een tuin. Bewonder de futuristische buitenkant van het Museu de les Ciènces Principe Felipe en de Oceanografic.

Valencia: zelfgeleide ontdekkingswandeling

9. Valencia: zelfgeleide ontdekkingswandeling

Ontdek Valencia als nooit tevoren met deze originele interactieve game-ervaring. Met je mobiele telefoon begint je uitdaging op Plaza de la Reina bij de ingang van de kathedraal. Open gewoon uw e-maillink en uw avontuur kan beginnen. Dwaal door de oude stad en zoek naar antwoorden op leuke locatiegebaseerde raadsels. Vind coole straatkunst, prachtige pleinen, een van Europa's grootste voedselmarkten en gezellige cafés verborgen in smalle straatjes. Ontgrendel de betoverende verhalen van Barrio del Carmen en aanbevelingen voor favoriete lokale plekken van Suzie, een gepassioneerde gids en een bedenker van deze merkwaardige ontdekkingswandeling. Nieuwsgierige feiten: Kom meer te weten over de stad, ontdek de geheimen van de belangrijkste bezienswaardigheden en leer over merkwaardige feiten die je nergens anders leest. Vind monumenten en verborgen geheimen: Onze lokale maker creëerde een interactieve wandeling door de stad. Cryptische aanwijzingen laten je door de straten van de stad kronkelen en nodigen je uit om op details te letten die je normaal gesproken niet opmerkt. Zodra je bij de volgende halte bent aangekomen, moet je een vraag oplossen: open je ogen en geest en gebruik je locatie om het juiste antwoord te vinden! Genieten van: Tijdens deze ontdekkingstocht leer je de stad van een andere kant kennen. Zelfs de lokale bevolking ontdekt nieuwe feiten tijdens het doen van onze paden! Scherp je zintuigen en waardeer de mooiste (en kleine) details om je heen. Of je Valencia nu kent of net bent begonnen met verkennen, krijg een perspectief op de ontdekking die je nieuwsgierigheid zal inspireren, waar je ook heen gaat.

Valencia: Grand Bike Tour van 3 uur & Stad van Kunst en Wetenschap

10. Valencia: Grand Bike Tour van 3 uur & Stad van Kunst en Wetenschap

De eerste plaats die we zullen bezoeken is waar het allemaal begon, in het oude centrum van Valencia. Een unieke plek in Valencia waar je door de smalle, kronkelende straatjes van het stadscentrum kunt fietsen en de geschiedenis kunt opsnuiven die deze plek uniek maakt. De belangrijke bijdrage van de Romeinen en Arabieren hebben hun cultuur toegevoegd aan deze bruisende stad en Pelican Bike laat je graag enkele van haar pareltjes zien. Of het nu gaat om de kathedraal van Valencia, de Plaza de la Virgen, de Plaza de la Reina, het stadhuis van Valencia, het paleis van Marqués de Dos Aguas, de centrale markt, de beroemde Lonja de Valencia, de Torres de Quart of de Puerta de los Serranos. Deze tour geeft je de mogelijkheid om alles te zien en meer te weten te komen over deze interessante historische plekken. Nadat we hebben genoten van de drukke betonnen jungle, pakken we onze fietsen en gaan we naar de Stad van Kunsten en Wetenschappen. We fietsen langs de unieke rivier de Turia, maar hoe kun je langs een rivier fietsen? Dat is een goede vraag, maar de rivier de Turia is eigenlijk de perfecte plek om te fietsen. Vroeger was hier water, maar omdat deze rivier de stad vele malen overstroomde, besloot de regering om het om te leiden en een park aan te leggen langs de loop van de oude rivier. Deze tuin is dus de perfecte plek om Valencia op de fiets te ontdekken. In dit 9 kilometer lange park groeien veel exotische planten en bomen en het is de perfecte plek om gezond te bewegen in de buitenlucht. Dus naast de fietstochten van Pelican Bike zie je voetbalvelden, joggingbanen en een verscheidenheid aan sportmachines. Maar dit park wordt niet alleen gebruikt voor sport, het is ook een plek voor recreatie en mensen komen hier graag samen om gezellig te picknicken in de zon.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Hop on, hop off-tours
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Plaza de la Reina

Wil je alle activiteiten in Plaza de la Reina ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plaza de la Reina

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 1.919 beoordelingen

Onze gids Emma vertelde op een grappige manier allerlei wetenswaardigheden over het oude centrum. Maar het hoogtepunt was het eten en drinken in een sfeervolle omgeving in een zeer internationaal gezelschap. Hierdoor leuke gesprekken gehad onder het genot van heerlijke tapas, gemaakt door Emma en haar collega, en heerlijke wijnen, waar Emma veel over wist te vertellen. Top avond

Mooie excursies om aan het begin van je verblijf te doen om te begrijpen hoe de stad Valencia is gestructureerd. De gids legt de geschiedenis van de stad uit en maakt 3 stops met de mogelijkheid om de plaatsen te verkennen. Veronica onze gids was erg vriendelijk en spreekt ook Italiaans.

Mateo was onze gids en hij heeft fantastisch werk geleverd door ons Valencia te laten zien en de geschiedenis uit te leggen. We hebben alle hoogtepunten gezien! Het was een perfecte manier om de stad te zien.

Zeer leuke ervaring om via de fiets Valencia te leren kennen. We hadden het daarbij nog het geluk dat we mijn vrouw en ik alleen waren dus een privé begeleiding hebben genoten. Zeer leuke ervaring.

Echt blij dat we de tour gedaan hebben. Een echte aanrader