Plaza de la Villa

Plaza de la Villa: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Hoogtepunten van Madrid: 3 uur durende fietstocht

1. Hoogtepunten van Madrid: 3 uur durende fietstocht

Voor je begint, haal je je fiets op en luister ja naar een korte uitleg over verkeersveiligheid. Vervolgens start je met je 3 uur durende fietstocht over  handige fietspaden, door voetgangerszones en door parken, zodat je niets met gevaarlijk verkeer te maken krijgt. Eerst fiets je naar het letterlijke middelpunt van Spanje, bij Puerta del Sol, waar je het 0 km-bord ziet. Vervolgens fiets je door de   wijk Malasaña richting Plaza de España. Onderweg passeer je de standbeelden uit het boek Don Quixote van Cervantes. Tijdens de fietstocht maak je verschillende stops, zodat je foto's kunt maken en water kunt drinken. De gids stopt ook regelmatig op interessante plekken en vertelt je verhalen en anecdotes over wat je ziet. De gids vertelt je ook over persoonlijke ervaringen en het leven in Madrid. Vervolgens bezoek je het Parque del Oeste en zie je de Egyptische Tempel Debod. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het westen van Madrid en kun je misschien zelfs de bergen van de Sierra de Guadarrama in de verte zien. Hierna fiets je richting het oudste deel van Madrid, Plaza de Oriente, waar je het Koninklijk Paleis en het indrukwekkende standbeeld van koning Filips IV ziet. Onderweg naar de Plaza Mayor passeer je vervolgens de Sint-Nicolaaskerk en de Plaza de la Villa. Daarna steek je de Plaza Santa Ana over richting de wijk Las Letras, waar je het Caixa Forum en het Prado ziet. Tenslotte beëindig je je fietstocht in Buen Retiro Park, een prachtig en goed onderhouden park in het centrum van de stad - een ware must voor iedereen die Madrid bezoekt. Na de tour kan de gids je tips geven over waar je nog meer naartoe kunt gaan en welke tapas bars en restaurants aan te bevelen zijn.

Madrid: 2-uur durende sightseeing-tour op Segway

2. Madrid: 2-uur durende sightseeing-tour op Segway

Klim aan boord van een futuristische zichzelf balancerende Segway voor een 2-uur durende rondleiding door de geschiedenis van Madrid, sinds 1561 hoofdstad van Spanje. Ervaar een milieuvriendelijke tocht van Huis Habsburg tot de 21e eeuw. Verken bezienswaardigheden als Plaza de la Villa, een van de eerste pleinen in het centrum van Madrid. Je vertrekt vanaf Plaza San Miguel, recht tegenover een van de gastronomische centra van de stad, de weelderige San Miguel-markt. Glijd door de smalle straatjes naar Calle del Codo en Plaza del Conde de Barajas. Rijd over de keien van Plaza Mayor, het centrum van de 17e-eeuwse stad, en bewonder het oudste gebouw van de stad, Casa y Torre de los Lujanes. Je rijd met je Segway langs de rivier Manzanares, weg va het verkeer en de drukte, en geniet van de rust van het gebied en de vrijheid om overal heen te rijden waar je wilt. Als laatste pauze van de rondleiding bezoek je de Egyptische tempel van Madrid, midden in Madrid, de Templo de Debod.

Madrid: stadsfiets- of e-biketour

3. Madrid: stadsfiets- of e-biketour

Bewonder de bezienswaardigheden van Madrid tijdens een fietstocht door de stad, en geniet van de vrijheid en het gemak dat je alleen met de fiets hebt. Tijdens deze 3 uur durende tocht kom je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De fietstocht begint onderaan de trappen van de beroemde Templo de Debod van Madrid. Dit is één van de weinige Egyptische tempels die vandaag de dag buiten Egypte te vinden zijn. Vanaf hier fiets je langs het Koninklijk Paleis en kom je langs de Almudena-kathedraal, Plaza de la Villa en de Mercado de San Miguel onderweg naar het hoofdplein van de stad - Plaza Mayor. Na een bezoek aan de Plaza fiets je door een aantal van de verkeersvrije zones van de stad naar de Plaza de Santa Ana en vervolgens naar het Prado Museum. Daarna fiets je een kleine heuvel op naar het park Retiro. Nadat je het park door de indrukwekkende poort Puerta de Alcala uitfietst ga je naar de Calle Serrano en Plaza de Colon. Wurm je door de levendige straatjes, langs boetiekjes en cafés in de wijk Chueca, naar Calle Fuencarral en vervolgens Plaza de España.

Madrid: Private Sightseeing Segway Tour en Plaza Mayor

4. Madrid: Private Sightseeing Segway Tour en Plaza Mayor

Met een eerdere training door onze gidsen, gaan we eropuit om te genieten van deze stad op een Segway. Geniet van het centrum van Madrid tijdens een onvergetelijke Segway-tour met de hulp van onze gidsen. Met hen maak je een rondleiding door het historische deel van deze stad en geniet je van de cultuur, de verhalen en legendes. De beste ervaring van uw reis. Geniet van het oude Madrid, de Almudena-kathedraal of het Koninklijk Paleis. Een reis door de geschiedenis die je de stad zal laten begrijpen die het vandaag is. Luister naar de verhalen en anekdotes van deze prachtige stad. Een veilige en leuke Segway Tour.

Madrid: begeleide wandeling van 2 uur door de stad

5. Madrid: begeleide wandeling van 2 uur door de stad

Ontdek de geschiedenis van Madrid en bekijk de belangrijkste hoogtepunten van de stad tijdens deze privéwandeling van 2 uur met gids. Begin je avontuur in de Paseo del Prado. Wandel onder de bomen en bekijk beroemde monumenten zoals de Neptunus-fontein. Ga dan verder met het zien van het Congres van Afgevaardigden en het Huis van Cervantes, de grootste schrijver in de Spaanse taal. Loop naar Plaza de Santa Ana terwijl je lokale gids je de verhalen en anekdotes vertelt van het romantische Madrid in de 19e eeuw. Kom aan bij de ongelooflijke Puerta del Sol, beroemd om zijn standbeeld van de beer en de arbutus. Maak vervolgens een bocht en zie de Plaza Mayor, gelegen in het hart van de wijk Austrias. Verken de Plaza de la Villa, gebouwd tijdens de middeleeuwse periode van Madrid. Kijk omhoog naar de verbazingwekkende Almudena-kathedraal, die werd gebouwd op een oude moskee, zoals veel kathedralen in Spanje. Eindig uw rondleiding bij de ingang van het Koninklijk Paleis.

Segwaytour door het centrum van Madrid

6. Segwaytour door het centrum van Madrid

Reis op de meest vermakelijke manier door het centrum van Madrid. Vanaf de Plaza de Isabel II ken je de meest emblematische plekken van de hoofdstad van Spanje. Het loopt door het Koninklijk Paleis, het grootste van West-Europa, met meer dan 3.000 kamers. Loop door het oudste en meest avontuurlijke Madrid, waar dieven, soldaten en huurlingen hun zwaarden kruisten in elke hoek van de Plaza de la Villa, in de buurt van de kerk van Santiago of in de arcades van de Plaza Mayor. Bewonder het fantastische Plaza de Oriente, met uitzicht op het paleis en het Koninklijk Theater, getuige van de beste uitvoeringen van opera en ballet. Je zult deze en andere magische hoekjes van Madrid kunnen ontdekken tijdens deze wandeling vol geschiedenis en veel plezier.

Madrid: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

7. Madrid: begeleide wandeltocht met hoogtepunten

Ga naar al die plekken in Madrid waar de bussen niet heen kunnen! Madrid zit vol met gangen, smalle straatjes, kleine heuvels met geweldige uitzichten en nog veel meer geheimen die je ontdekt door te wandelen met een stadsexpert. Als je al naar de oudste wijk bent geweest, laat ons je dan een andere kant van het gebied laten zien in deze 2,5 uur durende wandeltocht, vol emblematische monumenten, groene tuinen en geweldige uitzichten die je even de adem benemen, in de uiteindelijk word je verliefd op de Madrid die we je zullen laten zien. De stad die we kennen, de stad waar je dol op zult zijn! Vertrekkend vanuit de centrale Puerta del Sol, vertelt onze charismatische gids je enkele van de honderden verhalen over de straten en monumenten in de buurt. Naast de geschiedenis ontdekt u de artistieke kant van de stad, ziet u gebieden die populair zijn voor het nachtleven en ontdekt u moderne architectuur. Enkele van de onderwerpen en plaatsen die je tijdens deze tour leert kennen, zijn: •Puerta del Sol (het centrale plein) en zijn monumenten. •Oude postkantoor •Convento de las Carmelitas descalzas • Mercado San Miguel •Plaza de la villa •De overblijfselen van de Santa Maria de la Almudena-kerk •Koninklijk Paleis (uitkijkpunt) •Napoleon en de onafhankelijkheidsoorlog •Sabatini-tuinen •Plaza España • Cervantes en Don Quichot-monument •Templo de Debod

Madrid: privétour met lokale bevolking - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

8. Madrid: privétour met lokale bevolking - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Zie Madrid op zijn best vanuit de ogen van een local in slechts 3 uur. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, Plaza Mayor, Puerta del Sol en hoor unieke inzichten die alleen een local zou weten. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je een authentieke kant van de stad laten zien met de hulp van een deskundige lokale gids. Ervaar de lokale flair volledig met een inbegrepen lokale traktatie om van je stadstour een complete ervaring te maken.

Historisch centrum van Madrid en wandeltocht door de oude stad in het Frans

9. Historisch centrum van Madrid en wandeltocht door de oude stad in het Frans

Ontmoet je gids op het centrale plein van Puerta Cerrada, een symbolisch en interessant vertrekpunt. Na een korte meet & greet met je gids begin je de tour terwijl je door de kleurrijke straten slentert en meer te weten komt over de geschiedenis van Madrid. Bezoek het prachtige en beroemde burgemeestersplein, verken de San Miguel-markt en kom later aan op Plaza de la Villa, het oudste plein in de stad. Ga verder naar het beroemde plein van Puerta del Sol, de thuisbasis van het standbeeld van de beer en de boom. Loop door Arenal Street en arriveer bij het Opera House. Verken het Orient-plein en de Sabatini-tuinen. Bewonder het indrukwekkende Koninklijk Paleis, de voormalige residentie van de Spaanse koninklijke familie en de kathedraal van Almudena. Volg om te eindigen je gids door de smalle en middeleeuws ogende straatjes van de wijk La Latina. Bewonder de mooie en rustige pleinen, de oude kerken en de lokale markten. Geniet van de traditionele architectuur, leer de oorsprong van de naam kennen en ontdek waarom dit gebied ooit het hart van de stad was en de thuisbasis van de patroonheilige van Madrid.

Madrid: 3 uur durende sightseeing-tour

10. Madrid: 3 uur durende sightseeing-tour

Krijg een nieuwe kijk op de Spaanse hoofdstad en ontdek de beste bezienswaardigheden van de stad met een lokale gids. De vele contrasten van Madrid staan symbool voor de rijke geschiedenis van de stad, met middeleeuwse façades en architectuur naast gelikte moderne gebouwen.   Het trefpunt is op het kantoor van de lokale partner waar de tour van start gaat met een wandeling van 1 uur door de straten van het historische stadscentrum van Madrid. Daarna stap je aan boord van een bus met airconditioning voor een rit door de stad. Verlaat Plaza de Oriente en ga richting de prachtige Puerta de Toledo. Bewonder de beroemde poort die dateert uit het Napoleontische tijdperk. Bekijk vervolgens de oudste brug in Madrid en rijd langs de rivier de Manzanares vanwaar je een ongelooflijk uitzicht hebt op het Koninklijk Paleis en de Almudena-kathedraal. Passeer Plaza Mayor, ooit het centrum van het oude Madrid en nu het oudste plein van de stad.  Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals de Puerta del Sol tijdens je rit naar Paseo del Prado. Bewonder de meest pittoreske straten in de stad en bekijk het Prado-museum. Rijd langs de Cibeles-fontein, waar Real Madrid-fans de overwinningen van het team vieren. Mis Puerta de Alcalá niet, de beroemdste van de vijf oude poorten naar de stad. Neem de tijd om foto's bij de arena van Las Ventas te maken, waar je gids wat inzichten over het monument deelt. Tot slot keer je terug naar de bus en eindig je de ervaring door het Santiago Bernabéu-stadion en de belangrijke straten van Paseo de la Castellana en Gran Vía te verkennen, ook bekend als de Broadway van Madrid. Met ingang van 1 maart 2020 begint de tour met een begeleide wandeling van 1 uur.

Sitemap Plaza de la Villa

Wil je alle activiteiten in Plaza de la Villa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plaza de la Villa

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 974 beoordelingen

Christian is een topgids! kent Madrid zeer goed vertelt goede verhalen, let op de veiligheid van iedereen. Tot slot is hij ook een zeer boeiende persoon om wie hij is hoe hij in het leven staat, respect. Ook de tapas na de tour waren lekker en ideaal! Bedankt en hopelijk tot snel!

Onze gids Casper heeft enorm de tijd genomen en heel veel informatie gegeven. We hebben zoveel van Madrid gezien. De stad en de parken. Zeker een aanrader. O ja wij hadden de ebike toer.

Echt een aanrader, je ziet groot deel van de bezienswaardigheden en krijgt veel uitleg van super gids!

Goed georganiseerd. Veel persoonlijke aandacht. Gids wist veel en leuk te vertellen over Madrdid.

We loved the trip, very interesting guide and good bike