Kies data

Plaza de la Virgen

Plaza de la Virgen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Valencia: tour door oude centrum met wijn en tapas .

1. Valencia: tour door oude centrum met wijn en tapas .

Ontmoet je vriendelijke lokale gids in de oude stad en loop door de pittoreske straten van Valencia. Ontdek de schatten van de historische oude stad tijdens deze wandeling van 1 uur en bewonder de unieke mix van architecturale stijlen, die dateren uit de Romeinse, Moorse, barokke en gotische periode. Volg je gids naar de beroemdste pleinen van Valencia, zoals Plaza  de  la  Reina  en Plaza  de  la  Virgen, en leer over hun rijke geschiedenis. Bezoek vervolgens een van de verborgen juweeltjes van de oude stad, de kerk van San Nicolas, en bewonder het schitterende interieur en de spectaculaire fresco's. Later krijg je exclusieve toegang tot een historisch monument uit de 11e eeuw in het hart van de oude stad. Binnen kun je genieten van een heerlijk 10-gangen  tapas  menu met het beste van de Valenciaanse keuken en lokale producten. Geniet van een verscheidenheid aan bekroonde regionale wijnen die perfect samengaan met het eten.

Valencia: fietstocht

2. Valencia: fietstocht

Ontdek op een leuke manier de straten, pleinen, monumenten en belangrijkste historische locaties van Valencia. Fiets door oud en nieuw Valencia en haar tuinen, en voel de warme zeebries op je gezicht. Begin je tocht door Valencia door bergafwaarts te fietsen, naar de unieke Turia-tuinen. Valencia's tuinenpark is aangelegd in een voormalige rivierbedding, beslaat 13 vierkante kilometer, en kronkelt door de stad. In de tuinen worden het hele jaar door verschillende culturele en recreatieve activiteiten georganiseerd. Fiets langs de Torres de Serranos, een klein kasteel dat vroeger de hoofdentree van de middeleeuwse ommuurde stad was. Je zult ook een aantal van de belangrijkste historische gebouwen in deze Spaanse stad tegenkomen, zoals de  Mercado de Colón, Jardines  del Hospital, Plaza del Pilar en de Torres de Quart. Je passeert ook de oude universiteit, de Patriarcakerk en de Glorieta-tuinen. De tocht gaat verder; volg de voormalige rivierbedding, langs het Palau de la Música, en bereik de Ciutat de les Arts i les Ciències, de nieuwe bezienswaardigheid van Valencia, bekend om de futuristische witte architectuur, ontworpen door wereldberoemd architect Santiago Calatrava. Vanuit hier keer je terug naar het beginpunt, langs de rivierbedding. Je steekt vele historische en moderne bruggen over, en fietst langs het Museu de Belles Arts.

Valencia: Kathedraal, Sinterklaas en Lonja de la Seda Tour

3. Valencia: Kathedraal, Sinterklaas en Lonja de la Seda Tour

Dompel jezelf onder in de charmante historische wijk van Valencia en maak een informatieve wandeling door de pittoreske smalle straatjes. Kom indrukwekkende lokale bezienswaardigheden tegen tijdens een wandeltocht door het gebied. Betreed de kathedraal, de kerk van Sint Nicolaas en de Lonja de la Seda. Ontmoet je gids bij de imposante Torres de Serranos en duik vervolgens diep het bruisende stadscentrum in. Ontdek de eeuwenoude muren die de wijk omringen en loop de Sint-Niklaaskerk binnen. Bewonder het prachtige interieur, bedekt met 2000 vierkante meter barokke fresco's, geschilderd door Dionís Vidal. Ga verder naar de Lonja de la Seda, een spectaculaire UNESCO-werelderfgoedlocatie. Bewonder de gotische architectuur, de hoge en stevige zuilen en het geometrische dak. Kijk naar de drukke Centrale Markt aan de overkant van de weg en ga richting Plaza de la Reina. Betreed de Metropolitan Cathedral of the Assumption of the Virgin Mary, waarvan gezegd wordt dat ze de Heilige Graal in haar interieur houdt. Ontdek de Romeinse ruïnes van de Almoina, de meest relevante archeologische overblijfselen in Valencia. Tot slot leer je op de Plaza de la Virgen de geheimen van de Basiliek van de Maagd Maria van de Verlaten kennen. Eindig uw reis in dit gebied.

Valencia: 1,5-uur durende privé kick-startrondleiding local

4. Valencia: 1,5-uur durende privé kick-startrondleiding local

Ontdek het historische centrum van Valencia tijdens een wandeltocht van 1,5 uur. Verken, samen met een privégids, de kronkelende, soekachtige straten uit het Moorse verleden. Begin bij Torre de Serranos. Bewonder de fontein en de prachtige architectuur en bekijk de grootste gotische stadspoort in Europa. Kom meer te weten over de Arabische invloed die in de architectuur van de stad terug te vinden is. Bezoek een buurt waar ooit monniken woonden en dat nu het centrum van het nachtleven in de stad is. Sta even stil bij een traditionele zijdewerkplaats. Misschien zie je wel een wever aan het werk. Sluit de tocht af met een bezoek aan een gerestaureerde parochiekerk.

Middeleeuws Valencia: Segwaytour van 1 uur

5. Middeleeuws Valencia: Segwaytour van 1 uur

Tijdens deze Segwaytour van 1 uur door het middeleeuwse deel van Valencia krijg je de kans om de belangrijkste en kenmerkendste monumenten en wijken van de stad te zien. Het beste deel van de activiteit is dat je alle bezienswaardigheden op een leuke en milieuvriendelijke manier te zien krijgt! Na een korte oefensessie waarin je aan de Segway kunt wennen ga je op weg voor een tour van 1 uur over een route langs de volgende plekken: Torres de Serranos, het plein van El Carmen, Portal de la Valldigna en de Arabische stadsmuren, de kerk van San Nicolás en de Zijdebeurs (Lonja). Je komt ook langs de Mercado Central, het ronde Plaza Redonda, de kerk van Santa Catalina, de Kathedraal van Valencia, het Paleis van de Aartsbisschop, Plaza de la Almoina en Plaza de la Virgen.

Valencia: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en audiotour

6. Valencia: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en audiotour

Ontdek de hoogtepunten in Valencia met een interactieve smartphone-app. Ontgrendel de stad met locatiegebaseerde raadsels en bekijk de bezienswaardigheden van de stad op een unieke manier. Log in op je app en start je rondleiding langs 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Aan het begin van elke attractie ontdek je een puzzel om meer te weten te komen over Valencia. Je kunt stoppen en aanwijzingen vinden bij elke attractie om je volgende bestemming te onthullen. Begin je tour bij de veel gefotografeerde arena van Valencia. Bezoek het stadhuis van Valencia in het stadscentrum, terwijl 'Mercat Central' je een voorproefje geeft van het stadsleven. Maak een foto bij de Valencia Silk Exchange, die je zal verbazen met zijn architectuur, en geniet van de schoonheid van het iconische Plaza de la Virgen. Bezoek de onvergelijkbaar mooie kathedraal van Valencia. Ook kom je langs de altijd vernieuwende Universiteit van Valencia. Bewonder de imposante Mercat Colón. De kers op de taart van deze unieke ervaring wordt de Puente de las Flores. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om het spel uit te spelen. Voor uw gemak kunt u de tour starten of pauzeren wanneer u maar wilt, zodat u de stad in uw eigen tempo kunt zien. Leer onderweg informatie en feiten en maak foto's.

Valencia: fietstocht door de stad van 3 uur

7. Valencia: fietstocht door de stad van 3 uur

Vertrek met je gids rechtstreeks van het tourkantoor en bezichtig de mooiste plekken in Valencia. Meer dan 2000 jaar geschiedenis kan worden ontdekt in de straten van de oude wijk. Vertrek van de historische wijk Barrio del Carmen Plaza de la Virgen, een oud plein dat dateert uit de Romeinse tijd en Plaza de la Reina, waar je zowel de kathedraal als de toren van Miguelete ziet.   Ga verder naar de Centrale Market, de grootste versmarkt van Spanje, die in 1928 is geopend. Vlak bij de markt ontdek je La Lonja de la Seda, die oorspronkelijk werd gebruikt voor handel in zijde. De laatste halte is Torres de Quart in het stadscentrum, een restant van de oude stadsmuren, evenals Torres de Serranos, één van de 12 poorten die deel uitmaakten van de oude stadsmuur. Na het historische centrum bezoek je de groenere en meer hedendaagse kant van de stad. Verken Jardines de Turia, de groene long van de stad, één van de  grootste  parken in Spanje. Rij door het park tot je de Stad van Kunsten en Wetenschappen ziet, een enorm futuristisch educatief complex ontworpen door de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava als een geschenk voor zijn thuisstad. Tenslotte ga je naar de haven en het strand. Na een welverdiend, verfrissend drankje aan zee, keer je terug naar het kantoor van de touroperator.

Valencia: stadswandeling met gids met tapasproeverijen

8. Valencia: stadswandeling met gids met tapasproeverijen

Terwijl je Valencia verkent, leer je alles over de verbazingwekkende geschiedenisstad terwijl je geniet van verschillende lokale gerechten. Bezoek enkele van de meest historische locaties van Valencia en leer meer over de geschiedenis, cultuur en traditie. Ontdek hoe de rijke geschiedenis en cultuur van de stad een enorme impact hadden op het voedsel dat nu lokale specialiteiten zijn. Verken het historische centrum van de stad, waar u de oude stierenvechtring vindt en langs de prachtige kathedraal van Valencia. Terwijl je door de kronkelende straatjes loopt, zie je de historische zijdebeurs, het prachtige Plaza Redonda en de torenhoge Torres de Serranos. Tijdens deze historische wandeling ontdek je de oude stierenvechtring en passeer je de schitterende kathedraal. Bekijk de Arabische muur, de toren van San Bartolomé en het prachtige Generalitat-paleis. Je leert alles over de rijke geschiedenis en cultuur van deze oude stad. Ontdek de oude eetgelegenheden van Valencia tussen de historische bezienswaardigheden van de stad. Proef traditionele Valenciaanse gerechten en leer over de aparte en buitengewone keuken.

Valencia: speurtocht en iconische bezienswaardigheden zelfgeleide tour

9. Valencia: speurtocht en iconische bezienswaardigheden zelfgeleide tour

Leer het iconische Valencia in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je zult hints gebruiken om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je daar te komen. Los vragen op: Als je eenmaal bent aangekomen op de plek die je zoekt, krijg je vragen over de aanblik. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, foto's, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vereisen. Als je de snapshots onder de knie hebt, word je beloond met punten. Onderweg bereikt u fantastische plaatsen zoals de "kathedraal van Valencia en de Micalet-toren", "Het Maagdenplein", "Serranos-torens", "El Carmen-district" en nog veel meer! Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je per e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar het "Point of a Hook-huis" en gebruik de code om de game in de app te ontgrendelen. De tour eindigt bij de "The Carmen-buurt". De ervaring is niet beperkt in de tijd. U kunt de stad in uw eigen tempo verkennen en pauzeren. Download gewoon de Explorial-App, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur.

Valencia: complete Segway-tour door de oude stad en tuinen

10. Valencia: complete Segway-tour door de oude stad en tuinen

Geniet van een korte training, de gids leert je in een paar minuten de segway te besturen, het is heel gemakkelijk en eenvoudig. Altijd onder begeleiding kunt u verschillende oude monumenten van de oude stad zien, zoals de Plaza de la Virgen, de Barrio del Carmen en de Torres de Serranos. De gids vertelt u enkele feiten en anekdotes. Je daalt af naar de oude bedding van de Turia-rivier, het grootste en groenste aangelegde gebied, je zult genieten van het rijden op de segway in de natuur. Het is een erg leuke en leuke tour. Je keert terug naar het startpunt, we zijn in het centrum van de stad. Kop op, we wachten op je.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Dagtochten
26 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Plaza de la Virgen

Wil je alle activiteiten in Plaza de la Virgen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plaza de la Virgen

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.271 beoordelingen

Een fantastische gids. Danny weet heel veel te vertellen en is een mensen mens. Ook erg geïnteresseerd in de mensen die met de tour mee zijn. Wij waren met 6 mensen in de groep( heel fijn). Bijzondere tour en het eten is heerlijk en op een heel bijzondere plek. Danny weet niet alleen veel over Valencia maar ook over het eten en de mooie wijnen die hierbij geschonken werden. Zeker een aanrader misschien wel een must!!!!!

We had a super evening with our host Olivia. Not only does she know a lot about the history of Valencia, she know the nice -not so familiar- spots in town and knows a whole lot about Spanish food and wine. We have done a lot of food tours (all over Europe) but this is the one you don’t want to miss. So book this one and ask for Olivia.

Een hele mooie manier om Valencia te leren kennen! In 3 uur heel veel gezien en ondertussen veel geleerd van Valencia. Dankzij onze gids Bas.

Leuk, om als eerste een fietstocht te doen in Valencia, om zo de eerste indrukken van de stad te krijgen.

Enthousiaste en professionele gids. Heerlijke wijnen en tapas. Heerlijk avondje uit zo.