Plaza de las Tres Culturas

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Plaza de las Tres Culturas: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Mexico: dagtour met Teotihuacan en basilica Guadalupe

1. Mexico: dagtour met Teotihuacan en basilica Guadalupe

Laat Mexico-Stad achter je en ontdek de culturen die het hebben gesticht. Kies je dichtstbijzijnde ophaalplek en verken de grotere staat Mexico, en leer ongelooflijke feiten over de steden en heilige plaatsen die bloeiden vóór de Spaanse invloed. In San Juan Teotihuacán en de kerken en basilieken in de omgeving waan je je in de oudheid. Begin je tour kort met een bezoek aan de Plaza of the Three Cultures, waar je de kerk van Santiago de Tlatelolco zult zien. Bewonder de ruïnes van een pre-Spaanse stad en bezoek het monument ter ere van de studentenbeweging van 1968. Ga verder naar de basiliek van Guadalupe om de oude en moderne basiliek te zien. Ervaar het relikwie, beschut sinds 1531, beschouwd als een geschenk van de Maagd Maria aan het inheemse Mexicaanse volk. Eindig in de staat Mexico op de majestueuze plaats Teotihuacán. Beklim de piramide van de zon en de maan, verken de archeologische zone en leer over de transcendentale geschiedenis van deze prachtige pre-Spaanse stad. Bezoek een ambachtscentrum dat een van de oudste Mexicaanse drankjes verkoopt, bekend als Pulque. Je hebt een uur vrij om de typische gerechten van Teotihuacán te proberen in het nabijgelegen Jaguar Restaurant.

...
Dagexcursie Teotihuacan, Heiligdom Guadalupe & Tlatelolco

2. Dagexcursie Teotihuacan, Heiligdom Guadalupe & Tlatelolco

Neem deel aan de 3 meest cultureel en historisch belangrijke locaties in Mexico City op een dagexcursie met bezoeken aan Teotihuacan, de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe en Tlatelolco. Je dag begint met een bezoek aan de archeologische vindplaats van Teotihuacan, waar je je vergaapt aan enkele van de meest indrukwekkende piramides ter wereld. Zie de piramides van de zon en de maan, de tempel van Quetzalcoatl, de Straat van de Dood en meer. Vervolgens ga je naar de belangrijkste katholieke pelgrimsoord van Mexico, de basiliek van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe. Dit heiligdom werd gebouwd om de gemelde verschijning van de Maagd Maria aan Juan Diego, een Azteekse boer, te herdenken. De derde en laatste halte van de excursie is Tlatelolco, waar wordt gezegd dat het verleden, het heden en de toekomst van Mexico met elkaar samenkomen. De Culturas van Plaza de las Tres is vernoemd naar de 3 periodes van de Mexicaanse geschiedenis die worden gerepresenteerd door structuren uit de pre-Columbiaanse, Spaanse koloniale en onafhankelijke onafhankelijke mestiezen.

...
Vanuit Mexico-Stad: dagtrip Teotihuacán en Guadalupe

3. Vanuit Mexico-Stad: dagtrip Teotihuacán en Guadalupe

Bezoek het legendarische altaar van de Maagd van Guadalupe, bekend als de basiliek van Guadalupe  en de piramides van Teotihuacán op dagtrip vanuit Mexico-Stad – op een privétrip of met een kleine groep. Je eerste halte is in de wijk Tlatelolco in Mexico-Stad en  haar plein La Plaza de la Tres Culturas, een baken van Mexicaans cultuurerfgoed. In de Basiliek van Guadalupe zie je het altaar, vlak bij de plek waar volgens de legende de Maagd van Guadalupe verscheen aan een oorspronkelijke inwoner van Mexico. Het altaarbeeld van de Maagd is al sinds de 16e eeuw een bedevaartplaats voor miljoenen mensen. De Basiliek werd in 1709 voltooid, maar begon weg te zakken – er staat nu een nieuwe kerk, gebouwd tussen 1974 en 1976. Het altaar bevindt zich tegenwoordig in de nieuwe Basiliek. De plaats is van groot cultureel en religieus belang voor Mexico en het interieur is indrukwekkend. Na de lunch (niet in de prijs inbegrepen) vervolg je je reis naar de piramides van Teotihuacán. De mystieke ruïnes verken je onder begeleiding van een gids, die je langs de tempels van Quetzalpapalotl en Tlaloc leidt en je de zonne- en maanpiramide laat zien. In het Archeologisch Museum leer je meer over deze eeuwenoude beschaving.

...
Mexico-stad: Teotihuacan, Shrine of Guadalupe & Tlatelolco

4. Mexico-stad: Teotihuacan, Shrine of Guadalupe & Tlatelolco

Begin aan een rondleiding van een hele dag naar enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Mexico-Stad. Ontdek meer over de Mexicaanse cultuur en geschiedenis met je gids terwijl je Tlatelolco, de piramides van Teotihuacan en de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe bezoekt. Nadat je bent opgehaald bij je hotel of accommodatie, reis je met je gids naar de eerste stop van de tour, Tlatelolco. Dit oude precolumbiaanse monument bevindt zich aan de Plaza de las Tres Culturas en is een belangrijke archeologische vindplaats. Het staat ook bekend als de locatie van het bloedbad van Tlatelolco in 1968. Hierna reist u verder naar Teotihuacan. De stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wordt geschat op 2500 jaar oud en bevat enkele van de belangrijkste Meso-Amerikaanse piramides, zoals de Piramide van de Zon en de Piramide van de Maan. Klim naar de top van deze piramides om een spectaculair uitzicht te krijgen op de "City of the Gods" en de omliggende vallei. Na het verkennen van de oude stad, stop je op eigen kosten voor de lunch in een traditioneel Mexicaans restaurant. Na de lunch ga je naar de laatste stop van de tour bij een van Mexico's belangrijkste katholieke bedevaartsoorden, de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. De site dateert uit de Spaanse verovering van de regio en heeft door de eeuwen heen meerdere transformaties ondergaan en is een belangrijke bestemming gebleven voor de katholieke gemeenschap van het land. Geniet daarna van vervoer terug naar uw accommodatie om de dag af te sluiten.

...
Teotihuacán, Culturas Plaza de las Tres en Acolman Tour

5. Teotihuacán, Culturas Plaza de las Tres en Acolman Tour

Ontdek de overblijfselen van de Azteken van de Culturele Culturen van de Plaza de las Tres in de wijk Tlatelolco en bewonder monumenten uit de pre-Spaanse, koloniale en moderne geschiedenis van Mexico-Stad. Bewonder de katholieke kerk van Santiago de Tlatelolco, gebouwd door franciscanen in de 16e eeuw. Doorgaan naar de archeologische site van Teotihuacán om een van de grootste stedelijke centra uit de antieke wereld te verkennen. Leer meer over de pracht van de historische stad terwijl je naar verschillende bouwwerken kijkt, zoals de Piramide van de Zon en de Piramide van de Maan. Ontdek de overblijfselen van het Quetzalpapálotl-complex, waarvan gedacht werd dat het het huis was van een hoge priester. Slenter over de Avenue of the Dead en bekijk verschillende architecturale stijlen. Bezoek een handwerkcentrum en krijg uitleg over oude ambachten en traditionele drankjes. Neem deel aan een proeverij van tequila, mezcal en pulque en bezoek vervolgens het 16e-eeuwse klooster in Acolman.

...
Van Mexico-Stad: Guadalupe-schrijn en Teotihuacan-piramides

6. Van Mexico-Stad: Guadalupe-schrijn en Teotihuacan-piramides

Je 8-uur durende tour begint 's ochtends met een bezoek aan de Plaza de las Tres Culturas en de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe - die ook wel de keizerin van Amerika wordt genoemd. Op de Plaza de las Tres Culturas zie je de 16e-eeuwse Santiago de Tlatelolco-kerk en de overblijfselen van vroege Azteekse tempels. De traditie van La Villa de Guadalupe omvatte een wonder en een Indiaanse heilige. Met het visioen van de Maagd Maria in 1531 begon er een sage die miljoenen Indiërs hielp bekeren tot het katholicisme, en het beeld werd een symbool voor Mexicaanse christenen over de hele wereld. Tegenwoordig is La Villa de Guadalupe een populaire site die wordt bezocht door mensen van alle religies en nationaliteiten. Het volgende op de route is een bezoek aan de beroemde archeologische vindplaats Teotihuacan, ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Mexico-Stad. Je ziet de monumentale piramides van de zon en de maan, de tempel van Quetzalpapalotl en de Avenue of the Dead. Dit was een van de weinige steden ter wereld die door de goden van de cultuur als bewoningswaardig werd beschouwd. De archeologische overblijfselen van Teotihuacan, zoals overblijfselen van het fijne aardewerk dat hier wordt geproduceerd, zijn in musea over de hele wereld terechtgekomen.

...
Privétour: Teotihuacan en Guadalupe-schrijn

7. Privétour: Teotihuacan en Guadalupe-schrijn

De dag begint met een panoramische tour in Tlatelolco, tegenwoordig de grootste archeologische vindplaats in Mexico-Stad die deel uitmaakte van de hoofdstad van het Azteekse rijk. Het was de belangrijkste marktplaats van dat rijk en waar de verovering van de Azteken werd voltooid. Precies daar is de Plaza de las Tres Culturas, waar de pre-Spaanse, koloniale en huidige wereld van Mexico samenkomen. Ga later verder met de tour naar de basiliek van Guadalupe, het belangrijkste religieuze gebouw in heel Mexico en een van de meest bezochte plaatsen in de katholieke wereld, die jaarlijks meer dan twintig miljoen pelgrims ontvangt. Na de basiliek van Guadalupe in Mexico-Stad gaat u verder naar Teotihuacan, de Stad van de Goden, gelegen in het noordoosten van Mexico-Stad. In Teotihuacan vertelt de gids over de geschiedenis van deze plek, zijn mysteries, zijn ontwikkeling, zijn grootsheid, zijn belang en zijn ondergang. Daarna heb je vrije tijd voor degenen die naar de Piramide van de Zon willen klimmen of door de beroemde Avenue of the Dead willen lopen.

...

Sitemap Plaza de las Tres Culturas

Wil je alle activiteiten in Plaza de las Tres Culturas ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plaza de las Tres Culturas

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.404 beoordelingen

Dit was een heel gemakkelijke en mooie tour! We gingen naar 3 verschillende locaties en werden opgeleid in de plaats waar Mexico vroeger was en de plaats die Mexico-stad nu is. Onze gids sprak vloeiend Spaans en Engels en was erg grappig. We stopten voor de piramides van het zwembad om meer te weten te komen over bepaalde cactussen en waar je ze voor kunt gebruiken en ze probeerden wat alcoholische dranken. We stopten ook na de piramides voor drankjes en eten dat erg lekker was! En ik probeerde voor het eerst krekels (AHHHH) Crazy! We zagen toen de oude kathedraal en de nieuwe ernaast en werden geïnformeerd over de oorsprong en verhalen van de Vrouwe van Guadalupe? (Of Guadalajara 、 Ik weet het niet zeker), toen werden we veilig teruggebracht naar ons Hostal.

Hele leuke tourguide gehad! Leuke verschillende stops en lekker gegeten bij een lokaal restaurant. Bij het restaurant is er live muziek en wordt er gedanst dus vergeet niet wat geld voor tips mee te nemen..

Leuke ervaring. Last-minute de avond ervoor geboekt rond 20u met get your guide en de organisatie stuurde alsnog binnen het uur de bevestigingsmail alsook de juiste ophaaluren. Leuke gids.

Sandra onze gids heeft een heel originele en leuke manier van gidsen.

Een excursie staat of valt met de gids. Zoals gezegd hadden wij in Sandra een goede. Ook de gelegenheid om te lunchen was typisch Mexicaans met lekker en meer dan genoeg eten.