Plaza de Oriente: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met optionele koninklijke collecties

1. Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis met optionele koninklijke collecties

Begin op een begeleide rondleiding van 2 uur door het Koninklijk Paleis van Madrid. Bewonder kunstwerken van Giordano en Goya terwijl je het paleis op een rustig moment van de dag verkent samen met een deskundige gids met diepgaande kennis over het huis van het Spaanse koningshuis uit heden en verleden. Begin bij het metrostation Opera op Plaza de Isabel II, de thuisbasis van het Teatro Royal, waar u uw gids zult ontmoeten. Na een pittoreske wandeling door Plaza de Oriente kunt u genieten van skip-the-line privileges voordat u het paleis binnengaat. Geniet van een bezoek aan de troonzaal, de feestzaal en de privé-koninklijke appartementen. Sta versteld hoe deze kamers op een boeiende en fascinerende manier tot leven worden gebracht door uw professionele gids. Bewonder exclusieve kunstwerken van Giordano en Goya, maar ook historische artikelen zoals historische wandtapijten, harnassen en sierlijke zwaarden. Geniet van het 19e-eeuwse ontwerp en de prachtige bloemenindeling van het gebouw, die als uitstekende achtergrond dienen voor gedenkwaardige foto's. Afhankelijk van de geselecteerde optie gaat u verder met een rondleiding in de Royal Collections Gallery. Dit museum bezit de belangrijkste collecties van de Kroon van Spanje. Je bezoekt alle kamers waar je kunt genieten van schilderijen en wandtapijten van zeer belangrijke schilders zoals El Bosco, Titiaan, El Greco, Ribera, Velázquez of Caravaggio. Je bezoekt ook de Koninklijke Wapenkamer, een van de belangrijkste in Europa, en geniet van duizenden koninklijke meubels, muziekinstrumenten en spelletjes die je het dagelijkse leven in het paleis laten zien.

Madrid: Stadswandeling & Koninklijk Paleis Skip-the-Line Tour

2. Madrid: Stadswandeling & Koninklijk Paleis Skip-the-Line Tour

Verken de hoogtepunten van de oude binnenstad van Madrid tijdens een stadstour met een gids, inclusief skip-the-line toegang tot het Koninklijk Paleis met een rondleiding. Stop bij prachtige pleinen zoals Plaza de la Villa en Plaza de Oriente terwijl je meer te weten komt over hun geschiedenis. Eindig met een rondleiding door het indrukwekkende Koninklijk Paleis. Begin de tour bij Calle Mayor, een drukke centrale straat in de oude stad. Steek de Plaza Mayor over en zie het standbeeld van Felipe III. Ga vervolgens naar de San Miguel-markt en blader door de kraampjes met de authentieke Spaanse keuken. Ga verder naar de Plaza de la Villa, een van de best bewaarde historische pleinen in de stad. Leer meer over zijn geschiedenis als de voormalige locatie van het stadhuis van Madrid. Ga naar de Plaza de Oriente, die naar het Koninklijk Paleis leidt. Vanaf daar heb je skip-the-line toegang tot het paleis en volg je een rondleiding door de grootste koninklijke residentie van Europa. Bekijk de binnenplaatsen, kunstcollecties en 18e-eeuwse architectuur van dichtbij.

Madrid: fietstocht langs highlights van 3 uur (met e-bikeoptie)

3. Madrid: fietstocht langs highlights van 3 uur (met e-bikeoptie)

Rij relaxed door Madrid tijdens deze begeleide fietstocht langs de vele hoogtepunten van de stad. Je volgt de handige fietspaden en rijdt door voetgangersgebieden en parken, zodat je niet door het verkeer hoeft te navigeren. Als je wilt kun je de fietstocht afsluiten met lokale hapjes en een verfrissend drankje.  Je tocht gaat van start na een korte uitleg over hoe je veilig kunt fietsen. Eerst ga je naar Plaza de Oriente waar je gids vertelt over de totstandkoming van het standbeeld van Filip IV, het Koninklijk Paleis, de kathedraal en de San Nicolás-kerk. Bewonder enkele van de oudste gebouwen van de stad op Plaza de la Villa en proef de sfeer van de bruisende Mercado San Miguel. Via de grote pleinen Plaza Mayor en Santa Ana trap je naar de levende plantenmuur van museum Caixa Forum.  Onderweg naar de Puerta del Sol zie je het Prado, het Retiro-park en de Puerta de Alcalá. Maak je ervaring compleet door de tapasoptie toe te voegen. Je sluit je tocht dan af met 3 pintxos (kleine gerechtjes) en een non-alcoholisch drankje.

Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis Skip-the-Line

4. Madrid: Rondleiding Koninklijk Paleis Skip-the-Line

Verken het Koninklijk Paleis van Madrid met een gediplomeerde gids en ontdek de voormalige officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie met directe toegang. Ook bekend als het Palacio de Oriente vanwege de nabijheid van Plaza de Oriente aan de oostkant van het paleis, wordt het gebouw tegenwoordig uitsluitend gebruikt voor recepties, ceremonies en officiële evenementen. Het paleis heeft een uitgebreide collectie stoffering, porselein, antieke klokken, harnassen en kunstwerken, waaronder schilderijen van Goya en Velázquez. Bewonder de rijke versieringen van de privékamers waar de royalty's woonden en die elk hun persoonlijkheid onthulden. Ook bezoek je de officiële vertrekken, zoals de Koninklijke Troonzaal, de Galadinerzaal en de Koninklijke Kapel.

Madrid: monumentale Segwaytour door het stadscentrum

5. Madrid: monumentale Segwaytour door het stadscentrum

Ga mee op een uitgebreide Segway-tour die je meeneemt naar de meest opvallende plekken en monumenten in het historische centrum van Madrid. Geniet van een rondleiding voor uw groep. Begin met een korte introductie over het manoeuvreren van een segway. Als je je eenmaal op je gemak voelt, begin je aan je rondreis door Madrid. De eerste stop is Plaza de Ópera en ga dan verder naar het levendige Plaza Mayor, een symbool van de stad en een van de meest herkenbare herkenningspunten van Madrid. Ga verder naar Plaza de la Villa, het prachtige Koninklijk Paleis en de Almudena-kathedraal ernaast. Je glijdt ook langs Plaza de Oriente, Plaza de España en de Tempel van Debod, een oude Egyptische tempel. Onderweg hoor je interessante feiten en verhalen over de Spaanse hoofdstad en zijn monumenten van je gids. Ga ten slotte terug naar het startpunt en breng je Segway terug. Een onvergetelijke ervaring waarbij je in korte tijd de belangrijkste plekken in het centrum van Madrid leert kennen. onze ervaren gidsen kunnen u ook de beste plaatsen aanbevelen om te bezoeken in Madrid. Wij voorzien u van een kaart, gratis mineraalwater en u kunt gebruik maken van onze gratis bagageopslag. Alleen voor klanten van Getyourguide.

Madrid: 3 uur durende sightseeing-fietstocht met e-bike

6. Madrid: 3 uur durende sightseeing-fietstocht met e-bike

Je bekijkt op je gemak de historische bezienswaardigheden van Madrid met een comfortabele elektrische fiets. Leer meer over de geschiedenis van de Spaanse hoofdstad, van de heerschappij van de Habsburgers tot aan de 21e eeuw. Ontdek attracties zoals het Plaza de Puerta Cerrada op de plek waar in de middeleeuwen een christelijke muur gebouwd werd. Je vertrekt vanaf Plaza de San Miguel voor een rit door smalle steegjes naar Calle Toledo en Plaza del Conde de Barajas waar je diverse ambachtswinkels zult aantreffen. Ontdek een van de gastronomische hotspots van de stad op de drukke markt van San Miguel en fiets vervolgens over de kasseien van Plaza Mayor in het hart van het 17e-eeuwse stadscentrum. Bewonder de Casa y Torre de los Lujanes, dat tot de oudste civiele gebouwen in de stad behoort. Je hebt een prachtig uitzicht op de Plaza de Oriente, tussen het Koninklijk Paleis en Teatro Real. Ga naar Plaza de la Armeria om de hoofdingang van het paleis en de kathedraal van Almudena te zien. Bezoek de tuinen van Sabatini in het paleiscomplex en bekijk de fleurige bloemen in de Campo del Moro. Ontsnap aan het verkeer en fiets langs de oevers van de Manzanares-rivier. Geniet van de rust van dit gebied en de vrijheid om te fietsen waar jij wil. De tocht eindigt bij de Templo de Debod, een cadeau aan Madrid van de Egyptische regering na de bouw van de Hoge Aswandam.

Madrid: betoverde avondwandeling in het Spaans

7. Madrid: betoverde avondwandeling in het Spaans

Duik in de legendes van Madrid die generaties lang hebben geduurd en ontdek de meest onbekende mysteries en angstaanjagende paranormale gebeurtenissen van de stad tijdens deze avondtour. Begin vanaf de Plaza de Oriente en ga naar het historische stadscentrum, de Madrid de Los Austrias, en leer meer over de omgeving van de primitieve middeleeuwse stad. Leer meer over de details van de Plaza Mayor en ongelooflijke details van zijn geschiedenis. Nadat je andere oude hoekjes hebt ontdekt, ga je verder naar de beroemde Puerta del Sol en leer je de geheimen kennen van hoe de gemeenschap van Madrid werd ontwikkeld.

Madrid: Rondleiding door de oude binnenstad

8. Madrid: Rondleiding door de oude binnenstad

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid tijdens een begeleide wandeling door het historische centrum. Bezoek de Plaza de España, bewonder het Koninklijk Paleis, maak een wandeling over de Calle Mayor en meer. Ontmoet je gids in de historische wijk en begin je rondleiding langs enkele van de belangrijkste lokale bezienswaardigheden. Bezoek de Templo de Debod, een 2200 jaar oude Egyptische tempel die aan Spanje werd geschonken en steen voor steen naar Madrid werd gebracht. Geniet vervolgens van een panoramisch uitzicht over Madrid vanaf het Parque del Oeste. Bezoek daarna een van de belangrijkste pleinen van de stad, Plaza de España. Bekijk het standbeeld van Cervantes, de beroemde schrijver die Don Quixote schreef. Ga verder naar de Plaza de Oriente, een spectaculair tuinplein met een verzameling van 20 sculpturen die historische koningen van Spanje uitbeelden. Bewonder het bronzen ruiterstandbeeld van koning Filips IV, ontworpen door Galileo en Velázquez. Bekijk de buitenkant van de Catedral de la Almedena en bewonder de majestueuze gotische architectuur. Bezoek de buitenkant van het Koninklijk Paleis van Madrid, direct naast de kathedraal. Leer meer over de historische en artistieke betekenis van dit weelderige bouwwerk. Maak vervolgens een wandeling door de Calle Mayor, de oude hoofdstraat van Madrid. Laat je terugvoeren naar de 15e eeuw tussen de geplaveide straten, smalle steegjes en pleinen. Bezoek Plaza de la Villa, het hart van het oude Madrid en de thuisbasis van het stadhuis. Ontdek de historische gebouwen en het standbeeld van Álvaro de Bazán, de grootadmiraal van de Spaanse Armada. Maak een wandeling door de Mercado San Miguel, beroemd om zijn tapas en delicatessenwinkels. Rond uw tour af op Plaza Mayor, het belangrijkste plein van Madrid. Geniet van de historische sfeer terwijl je tussen enkele van de oudste tavernes ter wereld staat.

Madrid River Side & Casa de Campo elektrische fietstour

9. Madrid River Side & Casa de Campo elektrische fietstour

Maak je klaar om binnen enkele minuten van het stadscentrum van Madrid naar het platteland te reizen. Begin in het hart van de oude stad, dicht bij Plaza Mayor, en begeef je naar Plaza de Oriente, vanwaar je het kolossale Koninklijk Paleis en het operagebouw kunt bewonderen. Glijd langs de prachtige Sabatini-tuinen en neem de lange en steile San Vicente-heuvel. In een paar minuten bevindt u zich bij de rivier de Manzanares, die u oversteekt om Casa de Campo te bereiken. Eens een bos gereserveerd voor koningen en edelen, die graag op het terrein zouden jagen, is het Casa de Campo nu een zeer populaire plek onder de lokale bevolking. Het kleine meer dat je tijdens de tour zult zien, vult zich tijdens de weekenden met madrileños, roeiboten en barbecues. Beklim met behulp van de motor van de e-bike een heuvel waar je een paar minuten de tijd kunt nemen om uit te rusten en de skyline van de stad te bewonderen. Begin dan aan de afdaling naar de rivier en krijg een geweldig uitzicht op de kathedraal en het koninklijk paleis vanaf de Huerta de la Partida voordat je terugkeert naar het centrum van de stad. Met je elektrische fiets geniet je moeiteloos van deze prachtige tocht, in een milieuvriendelijk voertuig en waarvan de batterij het pedaal ondersteunt om de route helemaal comfortabel te maken.

Madrid: hoogtepunten en parken elektrische fietstour in kleine groep

10. Madrid: hoogtepunten en parken elektrische fietstour in kleine groep

Madrid is de perfecte stad om per fiets te verkennen. Ontdek het vlakke en prachtige historische centrum met karakteristieke bezienswaardigheden zoals de historische markt - Mercado de San Miguel, Plaza Mayor en het Koninklijk Paleis. Rijd op elektrische fietsen zodat u met minimale inspanning kunt genieten van een rondleiding door de stad. Vermijd het verkeer en reis door de hoofdstad op een route waarop je alle details van de cultuur en geschiedenis van Madrid ontdekt, dankzij de leuke uitleg van je gids. Laat u verrassen door het uitzicht op Plaza de Oriente, gelegen tussen het Koninklijk Paleis en het Teatro Real. Bezoek Plaza de la Armería om de hoofdtoegang tot het paleis en de Almudena-kathedraal te zien. Bezoek de Koningsbrug, Casa de Campo, Madrid Río en het indrukwekkende Retiro-park.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Plaza de Oriente

Alle activiteiten

42 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Plaza de Oriente

Meer zien

Andere activiteiten in Plaza de Oriente

Wil je alle activiteiten in Plaza de Oriente bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plaza de Oriente

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.320 beoordelingen

Christian is een topgids! kent Madrid zeer goed vertelt goede verhalen, let op de veiligheid van iedereen. Tot slot is hij ook een zeer boeiende persoon om wie hij is hoe hij in het leven staat, respect. Ook de tapas na de tour waren lekker en ideaal! Bedankt en hopelijk tot snel!

Echt een aanrader, je ziet groot deel van de bezienswaardigheden en krijgt veel uitleg van super gids!

Goed georganiseerd. Veel persoonlijke aandacht. Gids wist veel en leuk te vertellen over Madrdid.

Benito did a good job, funny, knows a lot, good tour, i recommend!

We loved the trip, very interesting guide and good bike