Belevingen in
Plaza de Oriente

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Plaza de Oriente: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Madrid: rondleiding Koninklijk Paleis met voorrangstoegang

1. Madrid: rondleiding Koninklijk Paleis met voorrangstoegang

Geniet van een rondleiding van 2 uur door het Koninklijk Paleis van Madrid. Bewonder kunstwerken van Velázquez en Goya terwijl je het paleis op een rustig moment van de dag verkent, samen met een deskundige gids met diepgaande kennis over het huis van de Spaanse Royals van vroeger en nu.  Start bij het metrostation Opera op Plaza de Isabel II, waar het Teatro Royal is gevestigd en je jouw gids zult ontmoeten. Na een pittoreske wandeling over Plaza de Oriente, geniet je van het voorrecht om de wachtrij over te slaan voordat u het paleis binnengaat. Bezoek de Troonzaal, de Banketzaal en de Koninklijke Appartementen. Laat je verrassen door de manier waarop deze kamers door jouw professionele gids op boeiende en fascinerende wijze tot leven worden gewekt. Bewonder exclusieve kunstwerken van Velázquez en Goya, evenals historische voorwerpen als wandtapijten, harnassen en sierlijke zwaarden.Geniet van het 19e-eeuwse ontwerp en de prachtige bloemenpracht van het gebouw, dat een uitstekende achtergrond vormt voor gedenkwaardige foto's. Na de rondleiding kun je op eigen gelegenheid een ontspannende wandeling maken door de Koninklijke Tuinen en andere hoogtepunten bezoeken, zoals de Koninklijke Armorie en de Apotheek.

...
Koninklijk Paleis van Madrid: ticket voor versnelde toegang

2. Koninklijk Paleis van Madrid: ticket voor versnelde toegang

Profiteer van versnelde toegang tot het Koninklijk Paleis van Madrid, de officiële residentie van het Spaanse koningshuis. Ga door een snelle veiligheidscheck en verken een van 's werelds grootste paleizen. Dwaal door gangen die eeuwen Spaanse geschiedenis hebben meegemaakt. Bewonder de architectuur en de decoratie van de salons, waaronder fresco's van beroemde kunstenaars. Verken de privévertrekken van de vorsten, bezoek de troonzaal en dwaal door de eetzalen. Bewonder ook zeker de beroemde spiegelzaal uit de regeerperiode van Karel IV. Bekijk kunstwerken van schilders als Caravaggio, Juan de Flandes, Francisco de Goya en Velázquez. Bezoek het koninklijk arsenaal en ontdek de exposities die onder andere porselein, horloges, meubels en zilverwerk tentoonstellen. Verken het erfgoed van de Spaanse monarchie in het Koninklijk Paleis.

...
Palacio Real Madrid: rondleiding zonder wachtrij

3. Palacio Real Madrid: rondleiding zonder wachtrij

Verken het Koninklijk Paleis van Madrid (Palacio Real de Madrid) met een professionele gids en ontdek de voormalige officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie. Ook bekend als het 'Palacio de Oriente' dankzij haar nabijheid tot het Plaza de Oriente aan de oostkant van het paleis, wordt het gebouw vandaag de dag enkel nog gebruikt voor recepties, ceremonies en officiële evenementen. Het paleis heeft een uitgebreide collectie stoffering, porselein, antieke klokken, harnassen en kunstwerken waaronder schilderijen van Goya en Velázquez. Je kunt ook een wandeling maken door enkele van de privékamers waar royalty's woonden, de troonzaal en de koninklijke eetzalen, evenals de spiegelkamer van het bewind van Karel IV. Bewonder de rijke versieringen van officiële kamers, waarbij elke kamer zijn eigen persoonlijkheid prijsgeeft. Bezoek de troonkamer, de gala diner kamer en de koninklijke kapel.

...
Madrid: betoverde avondwandeling in het Spaans

4. Madrid: betoverde avondwandeling in het Spaans

Duik in de legendes van Madrid die generaties lang hebben geduurd en ontdek de meest onbekende mysteries en angstaanjagende paranormale gebeurtenissen van de stad tijdens deze avondtour. Begin vanaf de Plaza de Oriente en ga naar het historische stadscentrum, de Madrid de Los Austrias, en leer meer over de omgeving van de primitieve middeleeuwse stad. Leer meer over de details van de Plaza Mayor en ongelooflijke details van zijn geschiedenis. Nadat je andere oude hoekjes hebt ontdekt, ga je verder naar de beroemde Puerta del Sol en leer je de geheimen kennen van hoe de gemeenschap van Madrid werd ontwikkeld.

...
Madrid: 3 uur durende fietstocht met e-bike

5. Madrid: 3 uur durende fietstocht met e-bike

Je bekijkt op je gemak de historische bezienswaardigheden van Madrid met een comfortabele elektrische fiets. Leer meer over de geschiedenis van de Spaanse hoofdstad, van de heerschappij van de Habsburgers tot aan de 21e eeuw. Ontdek attracties zoals het Plaza de Puerta Cerrada op de plek waar in de middeleeuwen een christelijke muur gebouwd werd. Je vertrekt vanaf Plaza de San Miguel voor een rit door smalle steegjes naar Calle Toledo en Plaza del Conde de Barajas waar je diverse ambachtswinkels zult aantreffen. Ontdek een van de gastronomische hotspots van de stad op de drukke markt van San Miguel en fiets vervolgens over de kasseien van Plaza Mayor in het hart van het 17e-eeuwse stadscentrum. Bewonder de Casa y Torre de los Lujanes, dat tot de oudste civiele gebouwen in de stad behoort. Je hebt een prachtig uitzicht op de Plaza de Oriente, tussen het Koninklijk Paleis en Teatro Real. Ga naar Plaza de la Armeria om de hoofdingang van het paleis en de kathedraal van Almudena te zien. Bezoek de tuinen van Sabatini in het paleiscomplex en bekijk de fleurige bloemen in de Campo del Moro. Ontsnap aan het verkeer en fiets langs de oevers van de Manzanares-rivier. Geniet van de rust van dit gebied en de vrijheid om te fietsen waar jij wil. De tocht eindigt bij de Templo de Debod, een cadeau aan Madrid van de Egyptische regering na de bouw van de Hoge Aswandam.

...
Hoogtepunten van Madrid: 3 uur durende fietstocht

6. Hoogtepunten van Madrid: 3 uur durende fietstocht

Voor je begint, haal je je fiets op en luister ja naar een korte uitleg over verkeersveiligheid. Vervolgens start je met je 3 uur durende fietstocht over  handige fietspaden, door voetgangerszones en door parken, zodat je niets met gevaarlijk verkeer te maken krijgt. Eerst fiets je naar het letterlijke middelpunt van Spanje, bij Puerta del Sol, waar je het 0 km-bord ziet. Vervolgens fiets je door de   wijk Malasaña richting Plaza de España. Onderweg passeer je de standbeelden uit het boek Don Quixote van Cervantes. Tijdens de fietstocht maak je verschillende stops, zodat je foto's kunt maken en water kunt drinken. De gids stopt ook regelmatig op interessante plekken en vertelt je verhalen en anecdotes over wat je ziet. De gids vertelt je ook over persoonlijke ervaringen en het leven in Madrid. Vervolgens bezoek je het Parque del Oeste en zie je de Egyptische Tempel Debod. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het westen van Madrid en kun je misschien zelfs de bergen van de Sierra de Guadarrama in de verte zien. Hierna fiets je richting het oudste deel van Madrid, Plaza de Oriente, waar je het Koninklijk Paleis en het indrukwekkende standbeeld van koning Filips IV ziet. Onderweg naar de Plaza Mayor passeer je vervolgens de Sint-Nicolaaskerk en de Plaza de la Villa. Daarna steek je de Plaza Santa Ana over richting de wijk Las Letras, waar je het Caixa Forum en het Prado ziet. Tenslotte beëindig je je fietstocht in Buen Retiro Park, een prachtig en goed onderhouden park in het centrum van de stad - een ware must voor iedereen die Madrid bezoekt. Na de tour kan de gids je tips geven over waar je nog meer naartoe kunt gaan en welke tapas bars en restaurants aan te bevelen zijn.

...
Madrid: 1 uur Segway Tour met chocolade en Churros

7. Madrid: 1 uur Segway Tour met chocolade en Churros

Klim aan boord van een milieuvriendelijke, zelfbalancerende Segway voor een korte maar uitgebreide tour door het historische hart van Madrid en ontdek veel van de belangrijkste monumenten uit de middeleeuwen en de moderne tijd. Ontmoet je gids voor een korte trainingsessie. Baan je een weg naar Plaza de la Villa, een van de oudste in de stad en de thuisbasis van een 15e-eeuws paleis en het prachtige Casa de la Villa, het oude stadhuis van Madrid. Vaar vervolgens naar Armory Square, waar u twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunt bewonderen: de Almudena-kathedraal en het Koninklijk Paleis. Geniet van het grote Plaza de Oriente terwijl je naar de Sabatini-tuinen en het Koninklijk Theater glijdt. Vervolg de Calle Arenal, een levendige winkelstraat, en eindig bij Puerta del Sol, het echte hart van Madrid. Rij met je Segway terug naar het ontmoetingspunt en stop bij de historische San Miguel-markt voor een warme chocolademelk en Churros.

...
Segwaytour door Madrid

8. Segwaytour door Madrid

Begin je Segway-tour met een kort bezoek aan het Koninklijk Paleis. Daarna daal je af naar de rivier de Manzanares om La Puerta de San Vicente en de Puente del Rey te bereiken, die de doorgang vormden van het Koninklijk Paleis naar de Casa de Campo.   Je hebt dan tijd om de Segovia-brug te bewonderen, een renaissancewerk van Juan de Herrera, voordat je de brug van Andorra en de brug van Toledo bereikt. Een van de mooiste van Madrid, de brug is in barokstijl en werd gebouwd door Felipe IV die opdracht gaf.   Hiervandaan ga je verder naar de Pasarela de La Arganzuela-brug, de modernste in Madrid. Nadat je hebt genoten van de tijd in deze groene omgeving, ga je terug naar het centrum via de Puerta de Toledo en stop je bij de kerk van San Francisco el Grande. Ten slotte bezoekt u de Plaza de Oriente en passeert u de kathedraal van La Almudena. Mis dit spannende avontuur door Madrid niet!      

...
Madrid: zelfgeleide game voor verkenning van de oude stad

9. Madrid: zelfgeleide game voor verkenning van de oude stad

In je eentje, met vrienden of met familie, haal het meeste uit je vakantie en ontdek de historische wonderen van Madrid tijdens dit leuke ontdekkingsspel en deze tour. De verkennings-app biedt alle aanwijzingen die je nodig hebt voor het avontuur, zodat je niet hoeft te wachten op een gids of op kaarten en GPS hoeft te vertrouwen. Deze tour is bedoeld voor reizigers die de stad Madrid vanuit een ander perspectief willen zien en een ervaring willen opdoen die anders is dan alle andere. Onderweg bezoek je locaties die zelfs de lokale bevolking niet kent, en zie je bezienswaardigheden die je anders misschien had gemist tijdens een traditionele tourervaring. Profiteer van de vrijheid om de tour in je eigen tempo te voltooien en het spel op elk moment te pauzeren. Los elke aanwijzing op om de volgende bestemming te ontgrendelen en dwaal door de straten van de stad en bezoek iconische bezienswaardigheden. Je onthult ook verborgen juweeltjes, boordevol fascinerende geheimen, legendes en mythen.

...
Madrid: Mysteries and Legends Tour

10. Madrid: Mysteries and Legends Tour

Je ervaring begint als je naar het bekende Plaza Mayor gaat, dat, hoewel het vandaag misschien moeilijk voor te stellen is, getuige was geweest van enkele van de engste gebeurtenissen in de geschiedenis van Madrid. Van daaruit gaat uw tour verder naar Plaza de Oriente (Oostplein), waar u de reden achter de naam zult ontdekken. Leer daarna wat de rol is van vrijmetselarij en geheime genootschappen in de huidige machtsconfiguratie in Spanje, voordat je de donkerste kant van Puerta del Sol ontdekt waar de Dos de Mayo-opstand tegen Napoleontische troepen plaatsvond. Deze historische strijd werd door Goya vereeuwigd in zijn beroemde schilderij, en je leert ook over de verontrustende connectie van de kunstenaar met hekserij. Daarna ga je richting het griezelige Huis van de Zeven Schoorstenen, vanwaar je naar het Paleis van de Markies van Linares loopt. Decennia lang zijn er onverklaarbare geluiden binnen zijn muren gehoord. Onopgeloste misdaden, gekwelde geesten, vreemde paranormale verschijnselen zijn allemaal verborgen in de meest onverwachte hoeken, die allemaal de manier waarop je naar Madrid kijkt voor altijd zullen veranderen.

...

Sitemap Plaza de Oriente

Wil je alle activiteiten in Plaza de Oriente ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plaza de Oriente

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.346 beoordelingen

De gids sprak zeer goed Engels en vertelde op een zeer ludieke manier het verhaal van het koninklijk paleis. Je verveelde je geen minuut. We hebben nogal uitstappen geboekt met Get Your Guide en iedere keer was alles goed geregeld.

1. Gloria was fantastic. So much information. The next day I could walk through Madrid as is I lived there. 2. E-bike the first day such a convenient way to start to discover a city.

Amazing tour with a great guide. She gave the information with a smile, every now an then a joke. It was more than good. It was super. Keep it up

Rocio gave us a clear and complete explanation with a funny and light touch.

Was erg indrukwekkend, prachtig. Goede reisleider David.