Plaza del Triunfo

Plaza del Triunfo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Sevilla: rondleiding Alcazar en Kathedraal & toegang Giralda

1. Sevilla: rondleiding Alcazar en Kathedraal & toegang Giralda

Ontmoet je gids op Plaza del Triunfo en ga naar de eerste halte, het Alcázar van Sevilla. Nadat je met voorrang het paleis bent binnengegaan, begint je rondleiding. Leer hoe Moorse en christelijke stijlen werden gecombineerd om een paleis te creëren dat typerend is voor de mudejararchitectuur. Ontdek de Patio de las Doncellas en de Salón de Embajadores, bekend van de serie Game of Thrones. Bewonder het ingewikkelde houtsnijwerk en de kleurrijke tegels in islamitische stijl. Wandel vervolgens door de tuinen vol met sinaasappelbomen en vredige waterpartijen.  Ga vervolgens naar de kathedraal van Sevilla. Tijdens je rondleiding kom je meer te weten over de belangrijke rol van de kathedraal in de geschiedenis van de stad, en over de islamitische, laatgotische, renaissance- en barokinvloeden in de architectuur.  Bewonder het prachtige 18e-eeuwse barokke altaarstuk en het sierlijke orgel. Je kunt ook het mausoleum bezoeken waar de overblijfselen van Christoffel Columbus zijn bijgezet.  Ten slotte leidt je gids je naar de Moorse Giralda-toren. De oproep tot gebed werd vanaf deze toren aangekondigd toen Spanje onder moslimheerschappij stond. Beklim de trappen en bewonder het spectaculaire uitzicht over Sevilla vanaf de top van de toren.  Kies tussen een privétour of een tour in kleine groep, afhankelijk van waar je naar op zoek bent.

Sevilla: rondleiding Alcázar met voorrangstoegang

2. Sevilla: rondleiding Alcázar met voorrangstoegang

Verken het Alcázar van Sevilla tijdens een rondleiding door een van de oudste nog functionerende paleizen van Europa Zie met eigen ogen waarom dit paleis een UNESCO-Werelderfgoedlocatie is, hoe verschillende architectonische stijlen gecombineerd werden en waarom het als decor diende voor Lawrence of Arabia en Game of Thrones. Kies tussen een privétour of een tour in een kleine groep, afhankelijk van waar je interesses liggen.  Je ontmoet je gids op de Plaza del Triunfo, vanaf waar je een geweldig uitzicht op de Giralda hebt. Nadat je via de prioriteitsingang het paleis binnen bent gekomen, begin je je tour op de Patio del León, de locatie van het oorspronkelijke Moorse paleis. Kom meer te weten over hoe Moorse en christelijke stijlen werden vermengd, na de Reconquista, om een paleis te bouwen dat symbool stond voor de Mudéjar-architectuur. Bezoek voorbeelden van nieuwere post- Reconquista-architectuur, zoals de Casa de la Contratación en de kapel, voordat je verder gaat naar het Palacio del Don Rey Pedro, een perfect voorbeeld van Mudéjar-architectuur. Ontdek de Patio de las Doncellas en de prachtige Salon van de Ambassadeurs (Salón de Embajadores), bekend van Game of Thrones. Beide zijn versierd met ingewikkeld gesneden details en kleurrijke tegels in islamitische stijl. Daarna neem je een kijkje in het Palacio Gótico, met zijn koninklijke wandtapijten en sierlijke tegelwerk. Maak na je rondleiding een ontspannen wandeling door de met sinaasappelbomen omzoomde tuinen. Nadat je gids je door de tuinen heeft geleid, kun je de pauwen zien die daar leven, genieten van de geur van oranjebloesem en je vergapen aan de talrijke sierlijke waterpartijen. Vind je weg door het labyrint en geniet van deze oase van rust midden in de stad.

Sevilla: voorrangsticket Alcázar met rondleiding

3. Sevilla: voorrangsticket Alcázar met rondleiding

Ontdek een van de bijzonderste bouwwerken in Spanje tijdens een 1,5 uur durende rondleiding door het Alcázar van Sevilla. Je ontmoet je gids op de Plaza del Triunfo en omzeilt de wachtrijen voor het gebouw dat in 913 werd gebouwd door de Cordobaanse gouverneurs van Sevilla. Kom meer te weten over de geschiedenis van het paleis en hoe het in 11 eeuwen tijd uitgebreid is. Je betreedt het weelderige complex en bekijkt de luxueuze uitbouw van de Almohaden die het gebouw in de 12e eeuw in een fort veranderden. Maak een reis door de tijd terwijl je luistert naar verhalen over de christelijke Fernando III die verhuisde naar het paleis toen hij in 1248 in Sevilla gevangen werd genomen. Je bekijkt de architectuur die herinnert aan de Moorse moslimheersers, regeringsbeambten, hofbedienden en koninklijke garde. Verwonder je over de schitterendste voorbeelden van Mudéjar-architectuur op het Iberisch Schiereiland. Het paleis en de tuinen vragen er om met alle zintuigen beleefd te worden: van het geluid van de fonteinen, de geuren van de bloemen, tot het gedetailleerde pleister- en balkenwerk van de Mudéjar in het Patio del León.

Sevilla: rit met paardenkoets

4. Sevilla: rit met paardenkoets

De koetsier ontmoet je 's ochtends in de oude wijk van Sevilla, waar je langs de voornaamste bezienswaardigheden zult rijden van het historische centrum van de Andalusische hoofdstad. Tijdens deze rit van ongeveer 45 minuten maak je een prachtige tocht langs Plaza de España en María Luisa Park, twee van de mooiste plaatsen van de stad. Tijdens de koetsrit krijg je ook de kans om belangrijke monumenten te bewonderen, zoals het standbeeld van Bécquer, het Lope de Vega-theater, of het El Cid Campeador-monument. Langs de route vind je ook enkele van de paviljoens van de Ibero-Amerikaanse Expo van 1929. De laatste pauze in het programma is Plaza del Triunfo, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten op de Kathedraal van Sevilla, het Koninklijk Paleis van Sevilla en de klokkentoren Giralda. Het is aan te raden om zo snel mogelijk te boeken, om beschikbaarheid te garanderen, zeker op feestdagen.

Sevilla: authentieke en romantische rit met paard en wagen

5. Sevilla: authentieke en romantische rit met paard en wagen

Zie een andere kant van Sevilla tijdens een romantische rit met paard en wagen. Bewonder de idyllische rivier de Guadalquivir, verken de wijk Triana en vele andere bezienswaardigheden terwijl je in stijl door deze stad trekt. Ga op een romantische rit met paard en wagen en zie het echte Sevilla. Deze ervaring is een goede keuze voor gezinnen, omdat de chauffeur vaak kinderen voorin naast hem laat zitten. Zorg ervoor dat u uw camera meeneemt, want u wilt tijdens deze rit geen perfecte fotomomenten missen. Rijd mee terwijl je chauffeur commentaar geeft op de monumenten terwijl je voorbij rijdt. Het gebruik van paardenkoetsen begon lang geleden toen de Feria de Abril een traditie werd in Sevilla. Geniet van een onvergetelijke ervaring waar u en uw gezin dol op zullen zijn.

Sevilla: rondleiding met toegang tot Kathedraal en Giralda

6. Sevilla: rondleiding met toegang tot Kathedraal en Giralda

Verken de rijke geschiedenis van Sevilla door de belangrijkste plekken van de stad te bezoeken. Eerst bezoek je de kathedraal. Kom van je gids van alles te weten over de rijke een multiculturele geschiedenis van deze heilige plaats.  Bij groepen van 9 en groter worden rondleidingen gegeven met audiogidsen die in de prijs zijn inbegrepen, zodat je geen enkel detail mist.

Sevilla: elektrische kickscooter- of fietstocht van 2 uur

7. Sevilla: elektrische kickscooter- of fietstocht van 2 uur

Navigeren door de stad aan boord van een kickscooter of fiets is de snelste en meest milieuvriendelijke manier om alle historische monumenten en verborgen wonderen van Sevilla te zien en te leren kennen. Volg een gids tijdens een rondleiding langs de hoogtepunten van de stad en bekijk de mooiste en meest iconische locaties van dichtbij. Maak uw keuze uit een breed wagenpark, waaronder pedaalfietsen, elektrische fietsen en elektrische kickscooters. Vanuit het centrum van de stad gaat de tour naar het Archivo de Indias, gevolgd door de kathedraal van Sevilla, die dateert uit 1401 en een van de grootste kathedralen van Europa is. Ga verder naar Plaza del Triunfo - vol geschiedenis en altijd barstensvol cultuur. Vaar door de tuinen van Murillo naar het Alcazar, een ommuurd complex gebouwd in verschillende historische stadia, begonnen in de Middeleeuwen. Geniet van de ongelooflijke scènes op de Plaza de España, die opritten voor fietsen en scooters heeft en de perfecte gelegenheid is voor foto's. Dwaal door de tuinen van Maria Luisa en ga vervolgens naar de rivier de Guadalquivir voor een fris briesje om de tour te beëindigen. De behendige scooters en fietsen kunnen je dicht bij verborgen juweeltjes brengen die niet bereikbaar zijn met de auto of bus, en een professionele gids die jouw taal spreekt, deelt verhalen en ervaringen over de magische stad Sevilla.

Sevilla: snelle toegang tot Alcázar en rondleiding

8. Sevilla: snelle toegang tot Alcázar en rondleiding

Tijdens deze 90 minuten durende rondleiding met versnelde toegangkom je meer te weten over de historische ontwikkeling van Sevilla als belangrijk religieus, historisch en cultureel centrum. Binnen de muren en in de tuinen van het Koninklijk Paleis van Sevilla (Alcázar Real de Sevilla) komt de geschiedenis van het afgelopen millennium samen. Je bespeurt er invloeden uit de Arabische periode en de late middeleeuwen tot aan de renaissance, barok en de 19e eeuw. In 1987 werd het paleis tot UNESCO-Werelderfgoedlocatie uitgeroepen, een erkenning van de culturen en beschavingen die hier in harmonie samenkomen. Je verkent de bijzondere omgeving van het paleis en luistert ondertussen naar de gedetailleerde toelichting van je privégids. Kom meer te weten over de legendarische Al-Mutamid, de vorst en dichter uit Sevilla uit de 11e eeuw, en enkele bijzondere personen die Spanje in het begin van de 19e eeuw verlichtten. Bewonder de prachtige architectuur en de tuinen en luister naar de gids die vertelt over de mengeling van Arabische en Europese culturen. Dit is een van de meest bezochte complexen ter wereld. Mis deze kans niet en verken een plek die cultuur, religie en geschiedenis op een unieke manier samenbrengt.

Kathedraal van Sevilla Engelse tour met optioneel Alcazar

9. Kathedraal van Sevilla Engelse tour met optioneel Alcazar

Ontdek een nationale schat van Spanje tijdens een rondleiding zonder wachtrij door de Kathedraal van Sevilla. Ontmoet je gids bij het Monument voor de Onbevlekte Ontvangenis en ga de grootste gotische kerk ter wereld binnen. De legende gaat dat de bouw van de kathedraal begon in het begin van de 15e eeuw. Het werd gebouwd op de plaats van de Aljama-moskee, die werd verwoest toen de stad opnieuw werd veroverd door de christenen. Je bewondert het enorme interieur met zijn middenschip en 4 zijbeuken. Zie weelderige decoraties die contrasteren met een algeheel gevoel van eenvoud en terughoudendheid. De thuisbasis van het rijkste altaarstuk ter wereld, andere hoogtepunten in de kathedraal zijn de vele kapellen gewijd aan heiligen en andere  belangrijke figuren uit de geschiedenis van het gebouw. Bekijk de sleutels die Fernando tijdens de overgave van de stad heeft gepresenteerd door de Joodse en Moorse gemeenschappen. Bewonder onbetaalbare glas-in-loodramen. Ga dan naar de ingang van  de Moorse minaret van La Giralda, die nu dienst doet als de klokkentoren van de kathedraal. Het is de moeite  waard om de top te beklimmen!

Monumenten van Sevilla: 3 uur durende wandeltocht met gids

10. Monumenten van Sevilla: 3 uur durende wandeltocht met gids

Sla de lange wachtrijen over bij 2 van de populairste attracties van Sevilla tijdens deze 3 uur durende wandeling met gids. Je ontmoet je gids op het Plaza del Triunfo, bij de monumentale kathedraal, en profiteert van voorrangstoegang bij de grootste gotische kerk ter wereld, tevens de op 2 na grootste kerk ter wereld. Opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst in 1987, de Kathedraal van Sevilla is de begraafplaats van Christoffel Columbus, en heeft 80 kapellen waar de mis 500 keer per dag wordt opgezegd! Bewonder het gewelf uit de renaissance en het langste kerkschip van alle kathedralen in Spanje. Bezoek vervolgens het Alcazar, gebouwd als een fort door de Moren, en vervolgens gebruikt als koninklijk paleis. De bovenste verdiepingen van het Alcazar worden immer nog gebruikt door de Spaane koninklijke familie, waardoor het Alcazar het oudste paleis van Europa is dat nog steeds actief wordt gebruikt. Na de voorrangstoegang bewonder je het interieur en begrijp je waarom de Alcazar bekend staat als een van de beste voorbeelden van de Mudéjararchitectuur op het Iberisch Schiereiland.

Sitemap Plaza del Triunfo

Wil je alle activiteiten in Plaza del Triunfo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plaza del Triunfo

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.546 beoordelingen

Rondleiding was goed georganiseerd, en nog eigen tijd om zelf na afloop rond te lopen en de toren van de kathedraal te beklimmen wat echt de moeite waard was.

Ruben ( onze gids) was top. Met een kwinkslag gidste hij ons door het Alcázar en de kathedraal . Iemand met veel kennis en passie voor zijn vak !!

Heel interessant, vooral door uitleg van de gids. Vertelde op een rustige en duidelijke manier, goed te verstaan door oortjes.

Geweldig zo mooi. Fijn dat ww dit met een gids gedaan hebben.

leuke tour, gids was grappig en vertelde veel verhalen