Plaza Nueva, Bilbao

Plaza Nueva, Bilbao: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Bilbao: fietstocht van 3 uur met gids

1. Bilbao: fietstocht van 3 uur met gids

Verken Bilbao als een lokale bewoner met de fiets op een eenvoudige tocht van 3 uur langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad, begeleid door een deskundige gids die je de geschiedenis van de fascinerende stad en haar oude en nieuwe attracties vertelt. Vertrek vanuit de Calle de Villarias en volg je gids over fietspaden en door autovrije straten om het drukke verkeer te vermijden. Volg de loop van de rivier om te leren waarom deze essentieel was voor de ontwikkeling van de stad. De tour, die hedendaagse en historische locaties omvat, pauzeert in het indrukwekkende Guggenheim Museum, dat aan de oevers van rivier de Nervión is geopend en in de jaren negentig door de architect Frank Gehry werd ontworpen. Bewonder het Euskalduna Conference Centre, dat gebouwd is op de plaats van de oude scheepswerven, en bekijk het nieuwe voetbalstadion San Mamés. Ontdek het historische Bilbao bij locaties als het neo-barokke Teatro Arriaga. Fiets door de smalle straatjes en over de brede pleinen van de Casco Viejo (oude stad) en ontdek de plaats van de oude stadsmuren bij de San Antón-brug, die Bilbao La Vieja en Casco Viejo met elkaar verbindt.

Bilbao: pincho-rondleiding

2. Bilbao: pincho-rondleiding

Maak kennis met de lokale bevolking tijdens deze rondleiding. Een lokale gids die in Bilbao is geboren, leidt je door de bars van de oude stad. Deze unieke gastronomische ervaring mag je niet missen als je naar Baskenland reist. Dompel jezelf onder in het leven en de tradities van de inwoners van Bilbao, verken de oude stad en probeer de meest traditionele pinchos.  Leer meer over de oorsprong en ontwikkeling van de stad. Bezoek 4 traditionele plaatsen en proef typische pinchos, een specialiteit van de voortreffelijke Baskische keuken. De pincho is de Baskische editie van de Spaanse tapa en wordt meestal gedronken bij een drankje zoals wijn of txakoli. Het zijn heerlijke gastronomische sandwiches die overal te vinden zijn.

Bilbao: Old Quarter Walking Guided Tour

3. Bilbao: Old Quarter Walking Guided Tour

Meer dan 500 jaar geschiedenis zal worden verkend tijdens deze wandeling. Van de kathedraal van Santiago, Plaza Nueva, de kerk van St. Anton en de ruïnes waarop het staat, tot de Mercado de la Ribera. Dit is waar de stad werd geboren, dit is waar de haven was, en vanwaar de stad zich openstelde voor de wereld - die dient als een brug tussen Noord-Europa en de Spaanse koninkrijken. Je wordt geleid door je professionele gids in een kleine groep. Leer de geschiedenis die plaatsvond in de straten waar Miguel de Unamuno ooit doorheen liep. Je gids neemt je ook mee op een traditionele "txikiteo" of "poteo" (kroegentocht) naar de meest iconische bars in het gebied.

Bilbao: geleide boot- en wandeltocht met pinchos

4. Bilbao: geleide boot- en wandeltocht met pinchos

Geniet van een boottocht over de rivier de Bilboa, langs belangrijke gebouwen als het Guggenheim Museum en de Universiteit van Duestro.  Wandel door de stad tijdens een rondleiding, loop onder verschillende bruggen door in Bilbao en naar Casco Viejo. Eindig de tocht met een proeverij van pinchos (tapas) en een drankje. 

Van San Sebastian: privétour Bilbao en Guggenheim-museum

5. Van San Sebastian: privétour Bilbao en Guggenheim-museum

Ontdek de hoogtepunten van Bilbao tijdens een privétour langs belangrijke bezienswaardigheden zoals het Guggenheim-museum en de Ribera-markt. Verken de oude binnenstad om prachtige architectuur en charmante straten te zien en een idee te krijgen van hoe de lokale bevolking leeft. Bewonder monumenten zoals het stadhuis en de kathedraal van Santiago, ingewijd ter ere van de apostel Sint Jacobus de Grote. Kijk naar de gotische façade van de kerk van San Antón en ontdek locaties buiten de gebaande paden die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking. Slenter door een oud treinstation en winkel in de chique winkels van de Gran Vía de Don Diego López de Haro. Bereik het prachtige Guggenheim-museum aan de oevers van de rivier de Nervion en volg een volledig rondleiding buiten om de permanente collecties hedendaagse kunst te zien. Neem de tijd om binnen te genieten van de tijdelijke tentoonstellingen.

Bilbao: Guggenheim-bezoek en privérondleiding

6. Bilbao: Guggenheim-bezoek en privérondleiding

Laat je ogen betoveren door de bijna onvoorstelbare vormen en reflecties die de titanium huid van het museum creëert. Geniet van werken van Andy Warhol, Anselm Kiefer, Jean-Michel Basquiat en Eduardo Chillida en Jorge Oteiza, evenals van de lokale Baskische beeldhouwers Eduardo Chillida en Jorge Oteiza. Ontdek waarom het museum in de eerste plaats werd gebouwd en hoe het de afgelopen decennia de welvaart van Bilbao heeft beïnvloed. Ontdek de geschiedenis van Bilbao door een ontspannen wandeling te maken door de pittoreske en kleurrijke oude binnenstad van Bilbao, die dateert uit de 13e eeuw. Ontdek hoe Bilbao van een van de lelijkste van Spanje naar een van de modernste en modernste steden van Europa ging. We nemen je mee naar de lokale voedselmarkt (de grootste overdekte markt van Europa) om je de ingrediënten te laten zien die we gebruiken in onze dagelijkse keuken, zoals gezouten vis, pittige chorizo en zachtere calamaris (txipirones). We stoppen in een paar bars voor wat lokale bieren en pintxos voordat we naar "Plaza Nueva" gaan voor de lunch en drie heerlijke pintxos. We stoppen in een paar bars voor wat lokale drankjes en pintxos voordat we naar "Plaza Nueva" gaan voor lunch en drie heerlijke pintxos. U zult alles ontdekken over onze taal, het Baskisch, dat pre-Romeins en pre-Latijn is en misschien wel het meest waardevolle bezit van de Basken vandaag is. Geniet van een ontspannende wandeling langs de rivier de Nervion - een symbool van de economie en geschiedenis van Bilbao. Passeer architectonische wonderen zoals de 'Spider' van Louise Bourgeois, 'Puppy' van Jeff Koons, de torens van Arati Isozaki en de prachtige 'Zubizuri'-brug van Calatrava!

Van Logroño: kleine groepstour door Bilbao en Guggenheim Museum

7. Van Logroño: kleine groepstour door Bilbao en Guggenheim Museum

Begin de tour met ophalen bij je hotel in Logroño. Stap dan aan boord van een comfortabel voertuig en vertrek naar de historische stad Bilbao, de economische grootmacht van Baskenland. Geniet van een tour met kleine groepen voor een meer intieme ervaring. Wanneer je in de stad aankomt, ga je op een begeleide wandeling om kennis te maken met het historische verleden van de stad. Volg vanaf het Arriaga Theater je gids naar de Ribiera-markt langs de monding van Bilbao. Leer tijdens uw wandeling alles over het historische belang van Bilbao in de Baskische industriële revolutie. Bekijk veel van de belangrijkste bezienswaardigheden in de oude stad en het centrum, luisterend naar het informatieve commentaar van je gids. Ga daarna naar het spectaculaire Guggenheim Museum om moderne kunstexposities en architectuur van wereldklasse te ontdekken. Besteed wat tijd aan het verkennen van de collecties met uw toegangsticket inbegrepen in de tourprijs. Keer ten slotte terug naar het voertuig waar je wordt afgezet bij je hotel en de tour eindigt.

Sitemap Plaza Nueva, Bilbao

Wil je alle activiteiten in Plaza Nueva, Bilbao ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plaza Nueva, Bilbao

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 266 beoordelingen

Leuke en informatieve tour gegeven door enthousiaste gids Nicolette. We waren al zelf op verkenning geweest in Bilbao maar de tour gaf een mooie aanvulling op dat wat we al gezien en ervaren hadden.

Een echte aanrader! Gids Yoan was super, hij vertelde met heel veel enthousiasme leuke anekdotes over de stad die je bij blijven. De fietsen waren als nieuw. Top ervaring!

Mooie fietstocht door Bilba, waarbij onze Gids heel enthousiast kon vertellen over diverse gebouwen en de geschiedenis van verschillende wijken.

Hele leuke fietstoer met Johan gehad. Aangename, vlotte verteller, vol van verhalen over het prachtige Bilbao. Weg van de betreden paden.

Geweldige Nederlandse gids; ze wist veel over de stad te vertellen met leuke details