Kies data

Plaza Nueva, Granada

Plaza Nueva, Granada: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Granada: flamencoshow in La Alboreá

1. Granada: flamencoshow in La Alboreá

Geniet van een magische flamencoshow van een uur, perfect voor het hele gezin, op een locatie in het centrum van Granada. Profiteer van een gereserveerde zithoek en een ruime keuze aan lokale wijnen (te koop). Voel de passie van de lichamen van de dansers trillen en beleef een perfecte culturele avond met een professionele flamencoshow, een traditie die vanaf de 18e eeuw steeds populairder werd.

Granada: zonsondergangwandeling in Albaicín & Sacromonte

2. Granada: zonsondergangwandeling in Albaicín & Sacromonte

Geen reis naar Granada is compleet zonder een bezoek aan Albaicín en Sacromonte. Kies uit een privé- of gedeelde tour en bezoek enkele van de meest karakteristieke wijken van Granada. Ga door Albaicín, beschermd als werelderfgoed door UNESCO in 1994. Ook bekend als de oude moslimwijk, bevat het labyrintische straatjes waardoor je de fascinerende wereld van Al-Andalus kunt ontdekken en geniet van het beroemde landschap van Granada vanaf San Nicolás ' gezichtspunt. Ga vervolgens op je reis naar de wijk Sacromonte, die meer dan 3.000 grotten en panoramische uitzichten vanuit verborgen gebieden bevat. Terwijl je hier bent, zorg er dan voor dat je de beste foto's van Granada maakt vanuit deze geweldige vallei. Tijdens je tour passeer je ook belangrijke bezienswaardigheden van Granda, zoals de Plaza Nueva, Placeta de San Gregorio en Casa Enrique Morente, die allemaal perfect geschikt zijn voor het maken van prachtige foto's om je vrienden en familie te laten zien.

Granada City Train - Hop on, hop off-ticket, 1 of 2 dagen

3. Granada City Train - Hop on, hop off-ticket, 1 of 2 dagen

Stap in deze unieke hop on, hop off-trein en ontdek Granada in je eigen tempo met dit ticket. De trein is speciaal ontworpen om door de smalle straatjes van de Albaicín te navigeren en heeft een panoramisch dak, een open terras in de zomer en audiogidsen aan boord in 12 talen die beschikbaar zijn tegen een toeslag (met 2 speciale kinderkanalen in het Spaans en het Engels). Je kunt bij elk van de haltes in- en uitstappen om de essentie van de stad te ervaren, van het monumentale Alhambra tot het sfeervolle Albaicín. Verken de wijk Realejo, pauzeer voor een kopje koffie op Plaza Nueva, bewonder het uitzicht op de stad vanaf de Mirador de San Nicolas en nog veel meer. Stap zo vaak als je wilt in en uit de trein, zolang je ticket geldig is, en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Kies als optie een rondleiding, inclusief een bezoek aan de arena  va n Granada (Plaza De Toros De Granada). Het bezoek begint bij de galerij waar je authentieke posters en historische kaartjes, echte stierenkoppen, niet-gepubliceerde foto's en een documentaire over de stierenvechtgeschiedenis van Granada vindt. Zie een etalage gewijd aan de grandioze stierenvechter, David 'El Fandi' Fandila.  Loop door el callejón , de gang rond de arena met een panoramisch uitzicht op de arena. De volgende halte is de paardenwerf waar je de stallen ontdekt waar paarden rusten en worden voorbereid voor het stierengevecht, en el guadarnés waar de uitrusting die door de paarden wordt gebruikt wordt bewaard.  Een van de belangrijkste delen van het bezoek is de kapel, waar je de patrones van Granada Nrta. Sra. De las Angustias vindt, gevolgd door de operatiekamer met originele instrumenten en meubels. Op het eind zie je de toriles, een plaats die exclusief is gereserveerd voor de stieren. De Alhambra-route vindt overdag plaats, terwijl de City Center Route een avondtrein is die je de geweldige nachtelijke sfeer van Granada laat proeven. Alhambra Route (groene lijn): trein vertrekt elke 15-25 minuten, afhankelijk van de tijd van het jaar • Alhambra a. Alhambra Generalife /Taquillas b. Alhambra Palacios Nazaríes/Puerta Justícia • Cuesta Gomérez • Plein Nueva/Office Granada City Tour • Paseo de los Tristes • Mirador de San Cristóbal/Albaicín • Monasterio de la Cartuja • Plaza de Toros • Catedral/Plaza Romanilla • Calle Alhóndiga • Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés • Calle Molinos/Campo del Príncipe • Hotel Alhambra Palace/Carmen de los Mártires City Center Route (Rode lijn) : treinen rijden elke 30-60 minuten, afhankelijk van de tijd van het jaar • Plaza Nueva/Office Granada City Tour • Paseo de los Tristes • Mirador de San Cristóbal/Albaicín • Monasterio de la Cartuja • Plaza de Toros • Catedral/Plaza de la Romanilla • Calle Alhóndiga • Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés

Segwaytour door Granada: 1, 2 of 3 uur

4. Segwaytour door Granada: 1, 2 of 3 uur

Met deze Segwayrondleiding bezoek je de wijken Albaicín en Sacromonte in Granada, twee van de meest betoverende historische wijken van de stad. Rijd met de Segway door het UNESCO-Wereldcultuurerfgoed Albaicín en ontdek verborgen plaatsen zoals het paleis van Dar al-Horra, des Paseo de los Tristes, het uitzichtspunt vanaf San Nicholas en de Cuesta del Chapiz. Je ontdekt de omgeving van Sacromonte, dat beroemd is vanwege de grotten, waarin de Roma en Sinti elke nacht met Flamenco-zang en -dans feesten. Rijd langs Veredo de Enmedio en ontdek de sporen van de eerste Roma en Sinti, die zich hier vestigden na de verovering van de stad door troepen van de katholieke koning.

Granada: wandeltocht Albaicín, Sacromonte en museum van grotten

5. Granada: wandeltocht Albaicín, Sacromonte en museum van grotten

Bezoek enkele van de meest karakteristieke wijken van Granada. Geen reis naar Granada is compleet zonder een bezoek aan Albaicín en Sacromonte. De tour gaat door Albaicín, beschermd als werelderfgoed door UNESCO in 1994. Ook bekend als de oude moslimwijk, bevat het labyrintische straten waardoor je de fascinerende wereld van Al-Andalus kunt ontdekken en kunt genieten van het beroemde landschap van Granada vanaf Het uitkijkpunt van San Nicolás en meer. Je gaat dan naar de wijk Sacromonte, die meer dan 3.000 grotten en panoramische uitzichten vanuit verborgen gebieden bevat. Hier leer je de zigeunercultuur kennen en begrijpen in het Museo de las Cuevas, een plek die hun geschiedenis demonstreert door middel van legendes en flamencodansen. Je tour gaat ook langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Granada, zoals de Plaza Nueva, Placeta de San Gregorio en Casa Enrique Morente, die allemaal geschikt zijn voor ideale fotomomenten.

Granada: City Center, Cathedral, Capilla en Madraza Tour

6. Granada: City Center, Cathedral, Capilla en Madraza Tour

Je begint op Plaza Nueva en bewondert een van de constructies die de fysionomie van de stad het meest hebben veranderd. U zult zich ook verbazen over de Real Chancillería, het hoogste hof van beroep van de Corona de Castilla. Volg dat en bewonder de Plaza Nueva, de kerk van Santa Ana en de Pilar del Toro, die elk deel uitmaken van een van de belangrijkste plaatsen van het huidige Granada. Je loopt langs de rivierbedding van de Darro om de oude Al-Funduq (Corral del Carbón) te zien, een van de weinige islamitische gebouwen voor commercieel gebruik die nog steeds bewaard zijn. Wandel daarna door de straten en bezoek de oude zijdemarkt waar duizenden kraampjes je zintuigen zullen bedwelmen met hun kleuren en geuren. Later bezoek je de Madraza, gesticht door Yusuf I in 1349. Je gaat dan verder naar de Capilla Real, waar de Reyes Católicos ervoor kozen om begraven te worden om een permanente herinnering achter te laten aan het harde werk dat ze moesten doen om win deze stad terug. Tegen het einde van je tour bezoek je de kathedraal, die werd gebouwd door keizer Karel V.

Granada: Albaicín en Sacromonte wandeltour

7. Granada: Albaicín en Sacromonte wandeltour

Ontdek de Islamitische wijk en de historische buurt Sacromonte in Granada tijdens een 2,5 uur durende wandeltour. Wandel door de smalle straten van Albaicín en geniet van het uitzicht en de cultuur van de zigeuners die in de grotten van Sacromonte leven. Je vertrekt vanaf het centrale plein Nueva, vervolgens leer je over de geschiedenis van Granada, een stad die al sinds de 11e eeuw een plek is waar kunst en architectuur samenkomen. Daarna ontdek je Albaicín, een van de meest bijzondere delen van de stad. Dit deel van de stad heeft namelijk een spectaculaire Spaanse-Islamitische architectuur en hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over Alhambra. Ontdek de essentie van het Islamitische Granada in een doolhof van smalle straatjes. Ontdek Sacromonte en bewonder een van de best bekende zigeunerbuurten in Spanje en bekijk de traditionele grotten waar mensen nog steeds leven, omringd door natuur, cultuur en kunst van Andalusië. Bewonder het uitzicht over de stad vanaf een plek waar kunst, natuur en geschiedenis samenkomen.

Granada: Guided Albaicin, Sacromonte en Viewpoints Tour

8. Granada: Guided Albaicin, Sacromonte en Viewpoints Tour

De tour begint op Plaza Nueva naast het High Court of Justice. Na een inleiding loop je langs de Paseo de los Tristes in de richting van de Sacromonte terwijl je onderweg verrassende historische details ontdekt. In de wijk Sacromonte leert u over de grotwoningen, voordat u uitkijkpunten bezoekt met een panoramisch uitzicht op zowel het Alhambra als de stad. Je zult ook flamenco-kunst ontdekken en leren hoe belangrijk het is in deze specifieke buurt. Tijdens het wandelen van Sacromonte naar Albaicin leer je over de geschiedenis en anekdotes van verschillende plaatsen. Dit wordt afgesloten met uw aankomst op het uitkijkpunt San Nicolas, waar u wordt begroet met een panoramisch uitzicht op het Alhambra. Terwijl je door de wijk Albaicín loopt en de ongelooflijke geschiedenis leert kennen, zul je je realiseren dat dit twee buurten zijn die vol zitten met geschiedenis en fantastische panoramische uitzichtpunten.

Granada: essentiële must-do-wandeltocht

9. Granada: essentiële must-do-wandeltocht

Begeef je op een historische tour door Granada en leer hoe deze prachtige stad veranderde van de islamitische periode naar de christelijke periode. De wandeltocht neemt je mee door de straten van het historische stadscentrum om de stad voor en na de islamitische verovering te ontdekken. Begin in het hart van de stad, naast de kathedraal en de koninklijke kapel. Later komt de tour in het hart van de Albaycín, die vol is met theehuizen, kerken, smalle straatjes, monumenten en vele geheimen. Uw deskundige gids zal de belangrijke historische feiten van Granada beschrijven, waaronder de katholieke vorsten, Karel V, het Alhambra, de Moorse tragedie, de stedelijke en waterinfrastructuur en de Cármenes van Granada.

Granada: wandeltocht door Alhambra en Albaicin

10. Granada: wandeltocht door Alhambra en Albaicin

Geniet van een wandeltocht door het fort Alhambra en de historische wijk Albaicin. Verken het opmerkelijke historische paleis en fortcomplex van Alhambra in het gezelschap van een professionele gids. Sla de wachtrij over bij het meest bezochte monument van Spanje en ontdek de geschiedenis en kunst op dit UNESCO-werelderfgoed. Je tour omvat de Nasrid-paleizen, Generalife, Alcazaba, het paleis van Karel V en de Hamman. Pauzeer voor de lunch en neem dan deel aan een middagtour door de historische wijk Albaicin. Je gids neemt je mee op een wandeling door de eeuwen heen, terwijl je geniet van het uitkijkpunt van San Nicolas, het San Miguel Bajo-plein en de heuvelachtige wijk Sacromonte.

Sitemap Plaza Nueva, Granada

Wil je alle activiteiten in Plaza Nueva, Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plaza Nueva, Granada

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.348 beoordelingen

Magnifieke voorstelling. Kleine intieme kamer met 50 zitplaatsen, familie. Een gitarist, een zanger, een danseres en een danseres. Verschillende outfits, castagnetten, zang, tapdansen… we waren gecharmeerd van deze zeer mooie flamencoshow!!! Veel dank aan de artiesten

prachtige show, de moeite waard, een must voor Andalusische toeristen, airconditioning, professioneel personeel, gitarist Manuel Fernandez een genot om naar te luisteren, Miguel Nuñez ook, la manzanilla een prachtige flamenca, Agustin Barrajas heeft de duende

Erg leuke tocht met wat klimmen. De gids deed het rustig aan en wist een hoop te vertellen over de wijken. Vanwege de hitte een paar extra kleine stops gemaakt om wat water te kunnen drinken.

Zeer goede ervaring. Uitzonderlijke dansers, zeer mooie stem en een getalenteerde gitarist, ondanks zijn ongewenste prout die ongevraagd in de melodie kwam glippen.

Een echte aanrader! Fijne wandeling door de smalle straatjes met heel veel info en prachtige views.