Belevingen in
Plettenbergbaai

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Plettenbergbaai: De beste dingen die je niet wil missen

Plettenberg Bay: begeleide zeekajaktocht

1. Plettenberg Bay: begeleide zeekajaktocht

Na een grondige briefing over kajaktechnieken en veiligheid, peddel je vanuit Central Beach en terug. De richting is afhankelijk van wind, deining en peddelcapaciteiten. De deskundige gids zal de wonderen van de oceaan uitleggen, terwijl je geniet van het uitzicht op de Tsitsikamma-bergen en het natuurreservaat Robberg. Geniet van waarnemingen van Kaapse pelsrobben, tuimelaars en bultrugdolfijnen, walvissen (juli - oktober), aalscholvers en andere zeevogels en zeezoogdieren. Elke tijd van het jaar is dit een ervaring die niet mag worden gemist door zowel beginners als ervaren kajakkers.

...
Plettenbergbaai: zwemmen met zeehonden

2. Plettenbergbaai: zwemmen met zeehonden

Ga zwemmen met zeehonden in Plettenbergbaai, een leuke en speelse ervaring voor iedereen. Verzamel bij het kantoor van de lokale aanbieder om het papierwerk af te handelen en je uitrusting op te halen. Je groep vertrekt per boot van Central Beach aan boord van de Robberg Express. Ga richting het Robberg natuur- en zeereservaat, de thuisbasis van ongeveer 6.000 Kaapse pelsrobben.   Begeleid door een gekwalificeerde duikmeester, ga je het water in en ervaar je een geweldige interactie met speelse, nieuwsgierige pelsrobben gedurende 30 minuten. Ervaar de ultieme ontmoeting met dieren in het wild in hun natuurlijke omgeving zonder hun natuurlijk gedrag te veranderen.

...
Plettenbergbaai: trip canyoning

3. Plettenbergbaai: trip canyoning

Check in bij het basiskamp om je wetsuits, klimgordel, reddingsvesten en helmen op te halen. Zodra de groep klaar is, verlaat je het basiskamp voor een korte rit naar het begin van je canyon-avontuur. Begin eerst je touwenparcours met een zachte 25-meter abseil in de kloof. Begin dan met je eerste sprong in de rivier, gevolgd door een korte duik. Vervolgens, als je ervoor kiest, probeer je vanaf een klif te springen. Voor dit deel van de activiteit is de hoogste sprong ongeveer 7 meter en de laagste 1 meter boven het waterniveau, dus er zijn veel opties. Blijf zwemmen en wandelen langs de rivier naar The Rush, een watervalabseil, en seizoensgebonden een gecontroleerde zipline  over de waterval. Zwem en wandel nog meer langs de rivier  tot je volgende avontuur, een 55-meter lange zipline over een waterval en in de rivier beneden. Na afloop van de  trip word je opgehaald bij het  ophaalpunt  en teruggebracht naar het basiskamp voor een lekkere warme douche en om je foto's van de canyoning te verzamelen.

...
Plettenbergbaai: 2-uur durende game drive in wildreservaat

4. Plettenbergbaai: 2-uur durende game drive in wildreservaat

Arriveer bij het Safaricentrum van het wildreservaat van Plettenbergbaai en neem deel aan een magische 2-uur durende safari-game drive door het reservaat. Je reist met een deskundige ranger die je boeit met interessante feiten over de wilde dieren en het reservaat. Tijdens de safari kun je proberen 4 van de Grote 5 van Afrika te zien, en andere wilde dieren zoals olifanten, buffels, neushoorns, luipaarden, verschillende soorten antilopen, vogels en nog veel meer. Aan het einde van de tocht keer je terug naar het Safaricentrum waar je tocht eindigt.

...
Plettenberg Bay: Monkeyland, Birds of Eden, Jukani Wildlife

5. Plettenberg Bay: Monkeyland, Birds of Eden, Jukani Wildlife

Dit ticket geeft je toegang tot 1 van 3 dierenopvangplaatsen: Verken Monkeyland, 's werelds eerste en grootste apenasiel, met 11 soorten en meer dan 55 dieren, waar de apen vrij rond kunnen lopen. Je bezoek omvat een 1 uur durende rondleiding door het bos van 12 hectare met een professionele gids. In Birds of Eden, 's werelds grootste koepelvolière, ontdek je 200 soorten en bijna 3.500 vogels, die vrij rond kunnen vliegen. Je kunt een zelfgeleide tour nemen of, zonder meerprijs, met een gids op stap gaan. De Jukani Wildlife Sanctuary is de eerste opvangplaats. Roofkatten en andere wilde dieren leven hier op terreinen die speciaal voor de specifieke behoeften en aard van de diersoorten zijn gebouwd. Volg een professionele en opgeleide gids door het park. Loop langs de verblijfplaatsen met een gids, die interessante feiten deelt over de dieren die je ziet.

...
Plettenbergbaai: excursie zeehondenkolonie

6. Plettenbergbaai: excursie zeehondenkolonie

Ga naar Robberg Marine Protected Area om een kolonie van 6.000 Kaapse pelsrobben te bekijken. Ontmoet op kantoor op Hopwood Street om het nodige papierwerk in te vullen voordat je naar de boot gaat. Stap aan boord van de Robberg Express op Central Beach en ga door de branding naar de zeehondenkolonie. Geniet onderweg van een prachtig uitzicht op de zandstranden en rotsachtige platforms van de kust. Ervaren gidsen aan boord kunnen al uw vragen beantwoorden en geweldige foto's maken van uw ervaring. Bekijk deze wilde dieren die in de zon luieren, zwemmen en met elkaar spelen - ze kunnen zelfs naar de boot komen om hallo te zeggen.

...
Plettenbergbaai: Dolphin and Marine Tour

7. Plettenbergbaai: Dolphin and Marine Tour

Aankomst in de jachthaven in de baai van Plettenberg, waar u aan boord van de boot gaat. Voorafgaand aan vertrek, uitgerust worden met reddingsvesten (en poncho's, indien nodig) en luister dan naar een korte veiligheidsbriefing. Zodra passagiers aan boord zijn gegaan, begint de reis met een spannende strandlancering door de branding. Hoewel de routes kunnen variëren, afhankelijk van het weer, de verspreiding van dieren en de zeeomstandigheden, verloopt de typische reis als volgt: Ga eerst naar het oosten voorbij het vogelreservaat en loop langs Keurbooms Beach naar Arch Rock. Onderweg ontmoet je Bottlenose en de zeldzame Indo-Pacific bultrug dolfijnen, evenals enkele haaiensoorten. Steek vanuit Arch Rock de baai over waar u pelagische zeevogels kunt zien die normaal op ongeveer 7 km van de kust te vinden zijn. Houd je ogen open voor Bryde's Whales en Common Dolphins. Nadat u bent overgestoken naar het punt van het schiereiland Robberg, begeeft u zich naar de wilde kant en ziet u af en toe groepen walvissen en dolfijnen. Vaar daarna terug langs de binnenkant van Robberg om de unieke geologie vanuit een ongebruikelijk perspectief te zien. Bekijk ook de groeiende Kaapse pelsrobbenkolonie. Op bepaalde tijden van het jaar is het ook mogelijk om vele grote witte haaien te zien, die het gebied frequent bezoeken. Ga ten slotte terug langs Robberg Beach terwijl je luistert naar een korte samenvatting van de geschiedenis van het gebied. Na het Beacon Island Hotel te zijn gepasseerd, gebouwd op de locatie van een origineel walvisvaartstation, sluit u de tour af met een opwindende landing in James Bond-stijl op Central Beach.

...
Plettenberg Bay: Safari van 2 uur te paard Game Reserve

8. Plettenberg Bay: Safari van 2 uur te paard Game Reserve

Ontdek de natuur van de Afrikaanse bush met een 2-uur durende paardensafari op een reservaat van 2.200 hectare aan de voet van het Tsitsikamma-gebergte. Terwijl je door het reservaat rijdt, luister je naar de interessante feiten en het fascinerende commentaar van je uiterst deskundige spelwachter. Tijdens de tour, spot 4 van de beroemde Big 5. van Afrika. De recente aankomst van olifanten in het reservaat betekent dat je deze van dichtbij kunt bekijken, evenals buffels, neushoorns en leeuwen. Je zult ook veel soorten antilopen, giraffen, zebra's, nijlpaarden en krokodillen tegenkomen. Vogelleven in het wildreservaat is ook overvloedig, net als de kleinere reebok en andere wilde dieren die dit beschermde gebied van de Tuinroute bewonen.

...
Wild Cat Experience Tour van 1 uur

9. Wild Cat Experience Tour van 1 uur

Neem deel aan een begeleide 1-uur durende tour om dicht bij de inheemse wilde katten van Zuid-Afrika te komen, inclusief servals, caracals, cheeta's, leeuwen en luipaarden. Vang een glimp op van andere dieren zoals stokstaartjes, maraboe-ooievaars en nog veel meer. Geniet van deze unieke kans om ongelooflijke dieren in het wild te zien, terwijl je meer leert over de inspanningen voor natuurbehoud in de regio vanuit je informatieve gids. Volg je gids door de verschillende leefgebieden van de verschillende katten terwijl je luistert naar interessante feiten over elke soort. Zie en fotografeer de wilde katten van dichtbij vanaf een verhoogde loopbrug. Je tour omvat een bezoek aan het pinguïnzwembad, waar je meer ontdekt over het behoud van de zee en het herstel van dieren in het wild terwijl je deze speelse dieren bekijkt.

...
Plettenbergbaai: excursie walvissen spotten

10. Plettenbergbaai: excursie walvissen spotten

Vertrek vanuit Central Beach in Plettenberg Bay met een spannende strandlancering. Vaar oostwaarts langs het vogelreservaat en Keurbooms Beach naar Arch Rock. Hier ziet u Bottlenose en de zeldzame Indo-Pacific bultrugdolfijnen, evenals enkele haaiensoorten. Ga vanuit Arch Rock naar het midden van de baai waar pelagische zeevogels normaal ongeveer 7 kilometer van de kust te vinden zijn. Probeer tijdens hun broedseizoen de walvissen en gewone dolfijnen van de inwoner Bryde of Southern Right en Humpback-walvissen te spotten. Reis vervolgens naar het schiereiland Robberg en probeer groepen walvissen en peulen dolfijnen te spotten. Vaar terug langs de binnenkant van Robberg, bewonder de unieke geologie van de regio en bekijk de groeiende kolonie Kaapse pelsrobben. Vaar ten slotte terug langs het Robberg-strand en leer over de geschiedenis van het gebied. Na het Beacon Island Hotel te zijn gepasseerd, gebouwd op de locatie van een origineel walvisvaartstation, sluit u de ervaring af met een opwindende landing op Central Beach.

...

Sitemap Plettenbergbaai

Wil je alle activiteiten in Plettenbergbaai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plettenbergbaai

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 110 beoordelingen

We kwamen de tour toevallig tegen en het was het meer dan waard. Onze gids Ryn legde veel uit over dieren en hun leefgebied, liet ons veel zien in het water (hoe de dieren reageren op welke bewegingen) en maakte geweldige foto's. We hadden pech met het weer en het water was erg koud ondanks het wetsuit, maar voor de rest was alles geweldig. PS: de zeehonden stinken enorm.. haha

geweldige ervaring en goede gids die veel wist te vertellen helaas hadden we slecht weer die ochtend waardoor we niet zo lang in birds of eden zijn geweest, maar alles zag er prachtig uit komen graag nog een keer terug

Goed geregeld en mooi om de dieren in het grote reservaat te zien. Er wordt goed rekening gehouden met het welbevinden van de dieren. Als ze niet gestoord willen worden, gebeurt het ook niet.

prachtige ervaring en heel veel gezien dichtbij een neushoorn met jong gestaan bijvoorbeeld kan het iedereen aanraden