Kies data

Dingen om te doen Plettenbergbaai

Plettenbergbaai: De beste dingen die je niet wil missen

Plettenbergbaai: 2-uur durende game drive in wildreservaat

1. Plettenbergbaai: 2-uur durende game drive in wildreservaat

Arriveer bij het Safaricentrum van het wildreservaat van Plettenbergbaai en neem deel aan een magische 2-uur durende safari-game drive door het reservaat. Je reist met een deskundige ranger die je boeit met interessante feiten over de wilde dieren en het reservaat. Tijdens de safari kun je proberen 4 van de Grote 5 van Afrika te zien, en andere wilde dieren zoals olifanten, buffels, neushoorns, luipaarden, verschillende soorten antilopen, vogels en nog veel meer. Aan het einde van de tocht keer je terug naar het Safaricentrum waar je tocht eindigt.

Plettenbergbaai: canyoningtrip

2. Plettenbergbaai: canyoningtrip

Check in bij het basiskamp om je wetsuits, klimgordel, reddingsvesten en helmen op te halen. Zodra de groep klaar is, verlaat je het basiskamp voor een korte rit naar het begin van je canyon-avontuur. Begin eerst je touwenparcours met een zachte 25-meter abseil in de kloof. Begin dan met je eerste sprong in de rivier, gevolgd door een korte duik. Vervolgens, als je ervoor kiest, probeer je vanaf een klif te springen. Voor dit deel van de activiteit is de hoogste sprong ongeveer 7 meter en de laagste 1 meter boven het waterniveau, dus er zijn veel opties. Blijf zwemmen en wandelen langs de rivier naar The Rush, een watervalabseil, en seizoensgebonden een gecontroleerde zipline  over de waterval. Zwem en wandel nog meer langs de rivier  tot je volgende avontuur, een 55-meter lange zipline over een waterval en in de rivier beneden. Na afloop van de  trip word je opgehaald bij het  ophaalpunt  en teruggebracht naar het basiskamp voor een lekkere warme douche en om je foto's van de canyoning te verzamelen.

Plettenbergbaai: zwemmen met zeehonden

3. Plettenbergbaai: zwemmen met zeehonden

Ga zwemmen met zeehonden in de Plettenbergbaai, een leuke en speelse ervaring voor iedereen. Kom naar het kantoor van de lokale partner om het papierwerk af te handelen en al je materiaal op te halen. De groep vertrekt vervolgens vanaf Central Beach aan boord van de Robberg Express. Je vaart richting het Robberg natuur- en zeereservaat, de thuisbasis van ongeveer 8000 Kaapse pelsrobben.   Onder leiding van een gekwalificeerde duikmeester ga je het water in en ervaar je 30 minuten lang de geweldige interactie met speelse, nieuwsgierige pelsrobben. Geniet van een ultieme ontmoeting met de dieren in het wild in hun natuurlijke omgeving, en zonder hun natuurlijke gedrag te veranderen.

Plettenbergbaai: boottocht walvissen spotten

4. Plettenbergbaai: boottocht walvissen spotten

Begin je avontuur van 2 uur met een adrenaline-strandlancering in de zee op een speedboot van 400 pk. De speciaal gebouwde boot in kattenstijl is ontworpen om de oceaan te veroveren zonder concessies te doen aan veiligheid of comfort. Deskundige gidsen en schippers zullen u trakteren op ontmoetingen met enkele van de walvissen die de kusten bezoeken in de maanden juni tot november. Je zou kunnen worden gezegend met waarnemingen van de Southern Right Whale in de baai of bultruggen die langs de kustlijn reizen. U kunt de vreugde ervaren om ze te zien breken of zelfs een moeder en kalf te zien terwijl ze genieten van de veiligheid die de baai biedt. Bekijk een uitgestrekte zeehondenkolonie en de vele pelagische en kustvogels van dichtbij. Andere mogelijke waarnemingen zijn haaien, grote vissen, pinguïns en octopussen in hun natuurlijke habitat.

Plettenbergbaai: begeleide zeekajaktocht

5. Plettenbergbaai: begeleide zeekajaktocht

Na een grondige briefing over kajaktechnieken en veiligheid, peddelt u vanaf Central Beach en terug. De richting is afhankelijk van wind, deining en peddelcapaciteiten. De deskundige gids legt de wonderen van de oceaan uit, terwijl je geniet van het uitzicht op de Tsitsikamma-bergen en het Robberg-natuurreservaat. Geniet van waarnemingen van Kaapse pelsrobben, tuimelaars en bultruggen, walvissen (juli - oktober), aalscholvers en andere zeevogels en zeezoogdieren. Ongeacht de tijd van het jaar, dit is een ervaring die zowel beginners als ervaren kajakkers niet mogen missen.

Plettenberg Bay: Monkeyland, Birds of Eden, Jukani Wildlife

6. Plettenberg Bay: Monkeyland, Birds of Eden, Jukani Wildlife

Dit ticket geeft je toegang tot 1 van 3 dierenopvangplaatsen: Verken Monkeyland, 's werelds eerste en grootste apenasiel, met 11 soorten en meer dan 55 dieren, waar de apen vrij rond kunnen lopen. Je bezoek omvat een 1 uur durende rondleiding door het bos van 12 hectare met een professionele gids. In Birds of Eden, 's werelds grootste koepelvolière, ontdek je 200 soorten en bijna 3.500 vogels, die vrij rond kunnen vliegen. Je kunt een zelfgeleide tour nemen of, zonder meerprijs, met een gids op stap gaan. De Jukani Wildlife Sanctuary is de eerste opvangplaats. Roofkatten en andere wilde dieren leven hier op terreinen die speciaal voor de specifieke behoeften en aard van de diersoorten zijn gebouwd. Volg een professionele en opgeleide gids door het park. Loop langs de verblijfplaatsen met een gids, die interessante feiten deelt over de dieren die je ziet.

5-daagse tour Tuinroute en safari Addo Elephant Park

7. 5-daagse tour Tuinroute en safari Addo Elephant Park

Ga lekker de natuur in tijdens een 5-daagse tour over de prachtige Tuinroute en zoek naar wilde dieren in natuurreservaten waaronder Nationaal Park Tsitsikamma en Addo Elephant Park. Dag 1: (D) Je vertrekt vanuit Kaapstad richting Oudtshoorn en de halfwoestijn van Little Karoo met een pauze bij Ronnie's Sex Shop voor een verfrissend drankje! Verken de prachtige Cango Caves en bezoek een struisvogelboerderij, waar je kunt proberen om er een te berijden! Breng de nacht door in Oudtshoorn en geniet van een heerlijkebraai van struisvogel. Dag 2: (D) Steek de bergketen over om de kust en de beroemde Tuinroute te bereiken. Je hebt een geweldig uitzicht bij uitzichtpunt Map of Africa en bezoekt daarna het charmante plaatsje Knysna. Je steekt de Plettenbergbaai over en brengt de nacht door in het dorp Storms River. Dag 3: (O, D) Je gaat de natuur in in Nationaal Park Tsitsikamma. Je wandelt langs de kust richting de hangbrug over Storms River Mouth. Je gaat vervolgens naar Nationaal Park Addo Elephant om enorme kuddes olifanten, antilopesoorten en meer te spotten. Je kunt in plaats daarvan ook meteen doorgaan naar de surfhoofdstad van Zuid-Afrika bij Jeffreysbaai waar je de nacht doorbrengt. Dag 4: (O, D) Ga terug naar de Tuinroute om in Bloukrans 's werelds hoogste bungeejump te proberen. Je accommodatie is in Mosselbaai. Bij aankomst kun je genieten van de Diamantenbaai, die zo genoemd wordt omdat de zee hier dag en nacht glimt. Als je een upgrade doet naar de Garden Route Game Lodge (hoteloptie), breng je de nacht door in een luxeaccommodatie. Je gaat op een safari in de late middag en rijdt rond op zoek naar neushoorns, leeuwen, buffels, cheeta's en antilopes. Dag 5: (O) Je gaat vroeg 's ochtends op safari en rijdt rond op zoek naar dieren op hun meest actieve moment. Je vertrekt richting Hermanus, waar zuidkapers na 50 jaar lang op het randje van uitsterving te hebben gebalanceerd zijn teruggekeerd. Via de prachtige kustlijn van Valsbaai kom je in de late middag weer in Kaapstad aan.  

Plettenbergbaai: excursie zeehondenkolonie

8. Plettenbergbaai: excursie zeehondenkolonie

Ga naar Robberg Marine Protected Area om een kolonie van 6.000 Kaapse pelsrobben te bekijken. Ontmoet op kantoor op Hopwood Street om het nodige papierwerk in te vullen voordat je naar de boot gaat. Stap aan boord van de Robberg Express op Central Beach en ga door de branding naar de zeehondenkolonie. Geniet onderweg van een prachtig uitzicht op de zandstranden en rotsachtige platforms van de kust. Ervaren gidsen aan boord kunnen al uw vragen beantwoorden en geweldige foto's maken van uw ervaring. Bekijk deze wilde dieren die in de zon luieren, zwemmen en met elkaar spelen - ze kunnen zelfs naar de boot komen om hallo te zeggen.

Plettenbergbaai: rondleiding Tenikwa Wildlife Centre

9. Plettenbergbaai: rondleiding Tenikwa Wildlife Centre

Bij aankomst in het centrum wordt u verwelkomd en ontmoet uw persoonlijke gids, die u met een educatieve video kennis laat maken met het centrum en zijn conserveringswerk. Bezoek daarna de Meerkat Meander, waar in beslag genomen stokstaartjes een permanent onderkomen hebben gevonden. Als je met je gids het luipaardpad betreedt, moet je zoeken om het goed gecamoufleerde luipaard te vinden. Zie hierna de cheeta's en leer hoe hun aantal in het wild afneemt. Heb geweldige kansen om foto's te maken van de cheeta's, luipaarden, caracals en servals. Krijg de kans om enkele van de omheiningen binnen te gaan (waar het veilig is) en dicht bij de katten te zijn. Sluit je tour af met een bezoek aan de magnifieke witte leeuw wanneer je hoog boven op de leeuwengang wandelt. Geniet van een ontspannen rondleiding en tal van mogelijkheden om met je gids te praten over het natuurbeschermingswerk dat in het centrum wordt gedaan en de dieren die het thuis noemen. Bezoek je favoriete katten een tweede keer als je wilt.

Wild Cat Experience Tour van 1 uur

10. Wild Cat Experience Tour van 1 uur

Doe mee aan een begeleide tour van 1 uur om de inheemse wilde katten van Zuid-Afrika van dichtbij te bekijken, waaronder servals, caracals, cheeta's, leeuwen en luipaarden. Vang een glimp op van andere dieren zoals stokstaartjes, maraboe-ooievaars en nog veel meer. Geniet van deze unieke kans om ongelooflijke dieren in het wild te zien, terwijl je via je informatieve gids meer te weten komt over de inspanningen voor natuurbehoud in de regio. Volg je gids door de verschillende leefgebieden van de verschillende katten terwijl je luistert naar interessante feiten over elke soort. Bekijk en fotografeer de wilde katten van dichtbij vanaf een verhoogde loopbrug. Je tour omvat een bezoek aan het pinguïnzwembad, waar je meer zult ontdekken over het behoud van de zee en het herstel van dieren in het wild terwijl je naar deze speelse dieren kijkt.

Beschikbare activiteiten

  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Plettenbergbaai

Wil je alle activiteiten in Plettenbergbaai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plettenbergbaai

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 248 beoordelingen

Ontzettend gaaf om zo dicht bij de zeeleeuwen te komen. je wordt heel goed begeleid en ze letten op of jij en de zeeleeuwen nog op jullie gemak zijn. Al met al een hele bijzondere ervaring.

Absoluut een aanrader! Leuke begeleiding, erg zorgzaam voor degenen die zeeziek waren. Zwemen met de zeehonden was een hele bijzondere ervaring om nooit te vergeten!

What a great experience! We swam near the rocks where there were louds of seals. It was super! Laine was amazing and helpfull, had a lot of fun!!

Super ervaring! Zeker een aanrader! Zo veel zeehonden, zo dichtbij. Geweldig! Doen!!

Very nice guides, nice boat trip to the seals. Cool experience.