Kies data
Dingen om te doen

Plettenbergbaai

Plettenbergbaai: De beste dingen die je niet wil missen

Plettenbergbaai: boottocht om walvissen te spotten

1. Plettenbergbaai: boottocht om walvissen te spotten

Begin je 2 uur durende avontuur met een adrenaline-strandlancering in de zee op een speedboot van 400 pk. De speciaal gebouwde boot in cat-stijl is ontworpen om de oceaan te veroveren zonder concessies te doen aan veiligheid of comfort. Deskundige gidsen en schippers zullen u trakteren op nauwe ontmoetingen met enkele van de walvissen die de kusten bezoeken in de maanden juni tot november. Je zou kunnen worden vereerd met waarnemingen van de Southern Right Whale in the Bay of bultruggen die langs de kustlijn reizen. U kunt de vreugde ervaren om ze te zien breken of zelfs een moeder en kalf te zien terwijl ze genieten van de veiligheid die de baai biedt. Bekijk een enorme zeehondenkolonie en de vele pelagische en kustvogels van dichtbij. Andere mogelijke waarnemingen zijn haaien, grote vissen, pinguïns en octopussen in hun natuurlijke habitat.

Plettenbergbaai: 2-uur durende game drive in wildreservaat

2. Plettenbergbaai: 2-uur durende game drive in wildreservaat

Arriveer bij het Safaricentrum van het wildreservaat van Plettenbergbaai en neem deel aan een magische 2-uur durende safari-game drive door het reservaat. Je reist met een deskundige ranger die je boeit met interessante feiten over de wilde dieren en het reservaat. Tijdens de safari kun je proberen 4 van de Grote 5 van Afrika te zien, en andere wilde dieren zoals olifanten, buffels, neushoorns, luipaarden, verschillende soorten antilopen, vogels en nog veel meer. Aan het einde van de tocht keer je terug naar het Safaricentrum waar je tocht eindigt.

Plettenbergbaai: canyoningtrip

3. Plettenbergbaai: canyoningtrip

Check in bij het basiskamp om je wetsuits, klimgordel, reddingsvesten en helmen op te halen. Zodra de groep klaar is, verlaat je het basiskamp voor een korte rit naar het begin van je canyon-avontuur. Begin eerst je touwenparcours met een zachte 25-meter abseil in de kloof. Begin dan met je eerste sprong in de rivier, gevolgd door een korte duik. Vervolgens, als je ervoor kiest, probeer je vanaf een klif te springen. Voor dit deel van de activiteit is de hoogste sprong ongeveer 7 meter en de laagste 1 meter boven het waterniveau, dus er zijn veel opties. Blijf zwemmen en wandelen langs de rivier naar The Rush, een watervalabseil, en seizoensgebonden een gecontroleerde zipline  over de waterval. Zwem en wandel nog meer langs de rivier  tot je volgende avontuur, een 55-meter lange zipline over een waterval en in de rivier beneden. Na afloop van de  trip word je opgehaald bij het  ophaalpunt  en teruggebracht naar het basiskamp voor een lekkere warme douche en om je foto's van de canyoning te verzamelen.

Plettenbergbaai: excursie zeehondenkolonie

4. Plettenbergbaai: excursie zeehondenkolonie

Ga naar Robberg Marine Protected Area om een kolonie van 6.000 Kaapse pelsrobben te bekijken. Ontmoet op kantoor op Hopwood Street om het nodige papierwerk in te vullen voordat je naar de boot gaat. Stap aan boord van de Robberg Express op Central Beach en ga door de branding naar de zeehondenkolonie. Geniet onderweg van een prachtig uitzicht op de zandstranden en rotsachtige platforms van de kust. Ervaren gidsen aan boord kunnen al uw vragen beantwoorden en geweldige foto's maken van uw ervaring. Bekijk deze wilde dieren die in de zon luieren, zwemmen en met elkaar spelen - ze kunnen zelfs naar de boot komen om hallo te zeggen.

Plettenberg Bay: Monkeyland, Birds of Eden, Jukani Wildlife

5. Plettenberg Bay: Monkeyland, Birds of Eden, Jukani Wildlife

Dit ticket geeft je toegang tot 1 van 3 dierenopvangplaatsen: Verken Monkeyland, 's werelds eerste en grootste apenasiel, met 11 soorten en meer dan 55 dieren, waar de apen vrij rond kunnen lopen. Je bezoek omvat een 1 uur durende rondleiding door het bos van 12 hectare met een professionele gids. In Birds of Eden, 's werelds grootste koepelvolière, ontdek je 200 soorten en bijna 3.500 vogels, die vrij rond kunnen vliegen. Je kunt een zelfgeleide tour nemen of, zonder meerprijs, met een gids op stap gaan. De Jukani Wildlife Sanctuary is de eerste opvangplaats. Roofkatten en andere wilde dieren leven hier op terreinen die speciaal voor de specifieke behoeften en aard van de diersoorten zijn gebouwd. Volg een professionele en opgeleide gids door het park. Loop langs de verblijfplaatsen met een gids, die interessante feiten deelt over de dieren die je ziet.

5-daagse tour Tuinroute en safari Addo Elephant Park

6. 5-daagse tour Tuinroute en safari Addo Elephant Park

Ga lekker de natuur in tijdens een 5-daagse tour over de prachtige Tuinroute en zoek naar wilde dieren in natuurreservaten waaronder Nationaal Park Tsitsikamma en Addo Elephant Park. Dag 1: (D) Je vertrekt vanuit Kaapstad richting Oudtshoorn en de halfwoestijn van Little Karoo met een pauze bij Ronnie's Sex Shop voor een verfrissend drankje! Verken de prachtige Cango Caves en bezoek een struisvogelboerderij, waar je kunt proberen om er een te berijden! Breng de nacht door in Oudtshoorn en geniet van een heerlijkebraai van struisvogel. Dag 2: (D) Steek de bergketen over om de kust en de beroemde Tuinroute te bereiken. Je hebt een geweldig uitzicht bij uitzichtpunt Map of Africa en bezoekt daarna het charmante plaatsje Knysna. Je steekt de Plettenbergbaai over en brengt de nacht door in het dorp Storms River. Dag 3: (O, D) Je gaat de natuur in in Nationaal Park Tsitsikamma. Je wandelt langs de kust richting de hangbrug over Storms River Mouth. Je gaat vervolgens naar Nationaal Park Addo Elephant om enorme kuddes olifanten, antilopesoorten en meer te spotten. Je kunt in plaats daarvan ook meteen doorgaan naar de surfhoofdstad van Zuid-Afrika bij Jeffreysbaai waar je de nacht doorbrengt. Dag 4: (O, D) Ga terug naar de Tuinroute om in Bloukrans 's werelds hoogste bungeejump te proberen. Je accommodatie is in Mosselbaai. Bij aankomst kun je genieten van de Diamantenbaai, die zo genoemd wordt omdat de zee hier dag en nacht glimt. Als je een upgrade doet naar de Garden Route Game Lodge (hoteloptie), breng je de nacht door in een luxeaccommodatie. Je gaat op een safari in de late middag en rijdt rond op zoek naar neushoorns, leeuwen, buffels, cheeta's en antilopes. Dag 5: (O) Je gaat vroeg 's ochtends op safari en rijdt rond op zoek naar dieren op hun meest actieve moment. Je vertrekt richting Hermanus, waar zuidkapers na 50 jaar lang op het randje van uitsterving te hebben gebalanceerd zijn teruggekeerd. Via de prachtige kustlijn van Valsbaai kom je in de late middag weer in Kaapstad aan.  

Wild Cat Experience Tour van 1 uur

7. Wild Cat Experience Tour van 1 uur

Neem deel aan een begeleide 1-uur durende tour om dicht bij de inheemse wilde katten van Zuid-Afrika te komen, inclusief servals, caracals, cheeta's, leeuwen en luipaarden. Vang een glimp op van andere dieren zoals stokstaartjes, maraboe-ooievaars en nog veel meer. Geniet van deze unieke kans om ongelooflijke dieren in het wild te zien, terwijl je meer leert over de inspanningen voor natuurbehoud in de regio vanuit je informatieve gids. Volg je gids door de verschillende leefgebieden van de verschillende katten terwijl je luistert naar interessante feiten over elke soort. Zie en fotografeer de wilde katten van dichtbij vanaf een verhoogde loopbrug. Je tour omvat een bezoek aan het pinguïnzwembad, waar je meer ontdekt over het behoud van de zee en het herstel van dieren in het wild terwijl je deze speelse dieren bekijkt.

Plettenbergbaai: begeleide boswandeling en wilde kat-ervaring

8. Plettenbergbaai: begeleide boswandeling en wilde kat-ervaring

Ontdek enkele van de mooiste fauna en flora van Zuid-Afrika in het Tenikwa Wildlife Centre. Je gids zal je verwelkomen en een overzicht geven van de geplande activiteiten voor de dag als je aankomt in het centrum. Je buitenavontuur begint met een wandeling door het inheemse Tsitsikamma-bos. Volg je gids langs oude paden en leer over de historische houtkapactiviteiten die hier plaatsvonden. Bekijk gigantische hardhoutbomen, interessante schimmels en prachtige orchideeën terwijl je je een weg baant langs de kronkelende paden naar bemoste, kiezelstenen beekjes. Als je geluk hebt, kun je een Knysna Loerie spotten, of de zeldzame en schuwe Narina Trogon, beide afkomstig uit de volgroeide groenblijvende bossen van Zuid-Afrika. Ontdek de geheime bosopen plek waar gigantische boomvarens gevlekt licht op de bosbodem werpen, voordat je terugkeert naar je toegewezen picknickplaats waar je kunt genieten van een heerlijke, vers bereide picknick. Na de lunch keer je terug naar het natuurcentrum en ga je op een begeleide natuurtour. Loop door de leefgebieden van de dieren langs verhoogde loopbruggen waar je de katten en andere dieren in het wild kunt zien en fotograferen. Leer interessante informatie over elk van de soorten en hun rol bij het bevorderen van biodiversiteit in je gids.

Plettenbergbaai: begeleide zeehondenzwemervaring

9. Plettenbergbaai: begeleide zeehondenzwemervaring

Je begint met het ontmoeten van je groep en gids op Hobie Beach, Plettenberg Bay. Vanaf daar kun je je eenvoudig aanmelden, je natte pak, masker en vinnen pakken en gaan. Je maakt dan een spannende boottocht naar de kolonie, die zich op het schiereiland Robberg bevindt. Tijdens het reizen neemt je gids het over als iedereen in het water springt om de ervaring te beginnen. De zeehonden worden erg opgewonden en spelen graag met zwemmers wanneer ze bezoeken. Dit is ongetwijfeld een van de meest lonende zeezoogdierervaring die je ooit zult hebben, en na het zwemmen maak je een schilderachtige boottocht van 20 minuten terug naar het strand waar een zoetwaterdouche staat te wachten.

Sitemap Plettenbergbaai

Wil je alle activiteiten in Plettenbergbaai ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Plettenbergbaai

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 144 beoordelingen

Dat was geweldig! Een van de beste tours die ik ooit heb gemaakt. Van kliffen springen, door de smalle rivier zwemmen, naar de rivier klimmen... alles was gewoon geweldig. Een echte "once in a lifetime" ervaring. Je moet een beetje een avontuurlijk persoon zijn, maar deze tour was echt uitstekend!

We hadden erg leuke en geweldige gidsen. Ze legden veel nadruk op veiligheid en toch vervaagde het plezier nooit. Ze waren in een goed humeur en hadden er zin in! We konden abseilen, zwemmen, van kliffen springen en genieten van de tijd tussen watervallen en baaien. Ik raad het iedereen aan!

Als je weinig tijd hebt en veel dieren wilt zien, ben je hier in goede handen. Niet overvol, leuke sfeer. Open terrein weg van de straat. Alleen de twee leeuwen in het afgebakende gebied stonden vlak naast het hek, dus hier kon je natuurlijk de dierentuinsfeer voelen.

We took the 2h canyoning and it was amazing thanks to Darren and Tedzzzz. A varied course, which is not that difficult. I was a bit afraid before the start but that was not necessary at all.

prachtige ervaring en heel veel gezien dichtbij een neushoorn met jong gestaan bijvoorbeeld kan het iedereen aanraden