Wat je niet wil missen in Plovdiv

Van Sofia: dagtocht naar Plovdiv per shuttle met optionele gids

1. Van Sofia: dagtocht naar Plovdiv per shuttle met optionele gids

Doe mee aan deze meestal kleine groepsreis (meestal is de groepsgrootte maximaal 20 personen), om de oudste nog bestaande stad van Europa te ontdekken - Plovdiv - de culturele hoofdstad van 2019! De excursie vertrekt om 9.00 uur. Zorg dat je om 8.45 uur op het ontmoetingspunt bent - op de parkeerplaats achter de Alexander Nevski-kathedraal en vraag naar de gids en het busje van de stadstour (onze gidsen dragen meestal blauwe kleding). De reistijd naar Plovdiv is ongeveer 2 uur. Daar, als je de optie met de rondleiding hebt gekozen, krijg je een rondleiding van 2 uur in de oude stad, waar je de opmerkelijke Revival-huizen, het uitzicht vanaf de heuvel, het Romeinse theater en het stadion kunt zien , evenals de belangrijkste wandelstraat. Na de rondleiding heb je 2 uur vrije tijd, waarin je kunt lunchen, de winkels kunt bekijken en enkele musea kunt bezoeken. Als je de zelfgeleide optie hebt geboekt, heb je na aankomst 4 uur vrije tijd waarin je de stad op eigen houtje kunt verkennen. Het vertrek terug naar Sofia is om 15:00 uur en de geschatte terugkeer tussen 17:00 en 17:30 uur, afhankelijk van het verkeer.

Van Sofia: Plovdiv-rondleiding van een hele dag

2. Van Sofia: Plovdiv-rondleiding van een hele dag

Deze dagexcursie begint met een rit van 2 uur van Sofia naar Plovdiv, een van de oudste steden van Europa. Ontdek tijdens een begeleide wandeling de geschiedenis en cultuur van deze 8000 jaar oude stad die werd bewoond door Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse en Bulgaarse beschavingen. Bekijk de bezienswaardigheden van de oude stad, waaronder musea, historische monumenten en huizen uit de revivalperiode langs de geplaveide straten. Verken het etnografisch museum en het indrukwekkende Romeinse theater. Een Engelssprekende gids zal de groep de hele dag vergezellen en zal u wijzen op de meest interessante architectonische en culturele schatten van de regio en commentaar geven op het moderne leven in Bulgarije. De tour wordt ook aangeboden met ONLINE, cloudgebaseerde audiogids in verschillende talen (EN, ES, IT, FR, DE, RU). INTERNET vereist om te downloaden en te gebruiken. De lokale touroperator, Traventuria, heeft van de Bulgarian Biodiversity Foundation de certificering "Business Which Supports Biodiversity" gekregen voor zijn " Tours with a Cause”-initiatief.

Plovdiv: Bachkovo-klooster, fort Asen en wonderbruggen

3. Plovdiv: Bachkovo-klooster, fort Asen en wonderbruggen

Begin de tour bij het indrukwekkende fort van Asen, vlakbij het charmante stadje Asenovgrad. Verken de opmerkelijke overblijfselen van het fort van koning Ivan Asen en ontdek de nabijgelegen oude 12e-eeuwse kerk beschilderd met authentieke stukken iconografie, evenals de stenen inscriptie die door koning Ivan Asen zelf is gesneden. Vervolg de tour met een rit naar het pittoreske Bachkovo-klooster, het op een na grootste in Bulgarije en meer dan duizend jaar oud. Bewonder het heilige icoon van de Maagd Maria dat dateert uit de 14e eeuw en dat binnen rust, evenals de opvallende muurschilderingen met fresco's van de muren van het klooster Sluit de reis af met een bezoek aan de "Prachtige Bruggen". Gelegen hoog in het prachtige Rodopegebergte, 1450 meter boven de zeespiegel, bewonder deze unieke marmeren bruggen gevormd door de erosieve activiteit van wat ooit een rivier met hoog water was. In de zomer is de langste zipline op het Balkan-schiereiland (240 meter), die zich uitstrekt tussen de 2 bruggen, beschikbaar voor de meer avontuurlijke reizigers.

Plovdiv en Koprivshtitsa-dagtour vanuit Sofia

4. Plovdiv en Koprivshtitsa-dagtour vanuit Sofia

Een rit van 2 uur vanaf Sofia brengt je naar de stad Plovdiv, de op een na grootste stad van Bulgarije en een van de oudste steden. Binnen 2-3 uur wandelen door de stad ontdekt u de geschiedenis en cultuur achter een 7000 jaar oude nederzetting, geschreven door de Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse en Bulgaarse beschavingen. U kunt genieten van sightseeing in de oude stad met zijn musea, historische monumenten, huizen uit de revivalperiode, omzoomd met souvenirwinkels geplaveide straatjes of onder de indruk raken van het rijke etnografisch museum en het oude Romeinse theater. Proef de sfeer van dit artistieke en handelscentrum en geniet van een lunch in de lokale restaurants. De volgende stop op de terugweg is het charmante stadje Koprivshtitsa met zijn fascinerende geschiedenis en authentieke 19e-eeuwse architectuur. Breng de rest van de dag door in de vrije tijd van deze kleine en pittoreske stad in het centrum van Bulgarije, verspreid over de hellingen van het Sredna Gora-gebergte, die een specifieke geest van rust en eeuwigheid uitstralen. Ooit een toneel van veldslagen voor de bevrijding van Bulgarije, is de stad nu veranderd in een museum over de heroplevingsperiode van Bulgarije. Hier kunt u de huizen van enkele van de meest vooraanstaande Bulgaren, schrijvers en rebellen bezoeken en de enorme collecties etnografische schatten bewonderen, waaronder oude wapens, ingewikkelde nationale kostuums en prachtige sieraden. De tour wordt ook aangeboden met ONLINE, cloudgebaseerde audiogids in verschillende talen (EN, ES, IT, FR, DE, RU). INTERNET vereist om te downloaden en te gebruiken. De lokale touroperator, Traventuria, heeft van de Bulgarian Biodiversity Foundation de certificering "Business Which Supports Biodiversity" gekregen voor zijn " Tours with a Cause”-initiatief.

Van Plovdiv: dagtrip naar prachtige bruggen en Rhodope Cuisine

5. Van Plovdiv: dagtrip naar prachtige bruggen en Rhodope Cuisine

De Wonderful Bridges zijn een verbluffende reeks natuurlijke wonderen die in de loop van miljoenen jaren uit massief gesteente zijn gehouwen. Met een adembenemend uitzicht op de stromende rivier beneden en unieke rotsformaties, is dit een bestemming als geen ander. Het dorp Kosovo is een rustige en authentieke hoek van Bulgarije, met traditionele huizen, geplaveide straten en een sterk gemeenschapsgevoel. Hier kunnen bezoekers de charme van het landelijke leven ervaren en het goed bewaard gebleven historische en culturele bewonderen erfgoed van het dorp, en geniet ook van de geweldige Rhodope-keuken. Om 08:00 uur haalt je gids je op bij je hotel en begin je aan een mooie en schilderachtige reis naar het hoogtepunt van de dag: Wonderful Bridges. De Wonderful Bridges zijn een reeks unieke natuurlijke bruggen die gedurende miljoenen jaren zijn gevormd door het proces van erosie. Deze bruggen bevinden zich in het Rodopegebergte in Bulgarije en worden beschouwd als een van de meest verbluffende en ongebruikelijke geologische formaties in Europa. Elke brug is uit massief gesteente gehouwen en is het resultaat van de meedogenloze werking van water in de loop van de tijd. De bruggen variëren in grootte, vorm en hoogte, maar hebben allemaal een natuurlijke schoonheid die werkelijk adembenemend is. Sommige bruggen zijn meer dan 100 meter hoog en hebben een overspanning tot 50 meter. De hoogste en beroemdste brug, bekend als de Eye Bridge, is een populaire plek voor toeristen en wordt beschouwd als een van de mooiste en meest indrukwekkende natuurwonderen in Bulgarije. Nadat we de machtige natuur hebben bewonderd, beginnen we onze rit dieper de berg in en ons doel is om een verbazingwekkend mooi klein dorp te bereiken waar je de cultuur en de unieke keuken van de Rhodope-regio zult proeven. Het dorp staat bekend om zijn goed bewaard gebleven historisch en cultureel erfgoed, met veel van de traditionele huizen en gebouwen die honderden jaren oud zijn. Bezoekers van Kosovo kunnen de architectuur en ingewikkelde details van de oude huizen bewonderen, die worden gekenmerkt door hun houten balkons en ingewikkeld houtsnijwerk. Na Kosovo beginnen we onze reis terug naar Plovdiv. Onderweg kunnen we een stop maken en het op een na grootste klooster in Bulgarije bezoeken - het Bachkovo-klooster. Het verhaal begon in de 11e eeuw, maar is vooral beroemd vanwege de begraafplaatsen van twee Bulgaarse helden, die verantwoordelijk waren voor het redden van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Bulgarije. Ondanks de historische waarde van de plek is het klooster ook erg mooi en omgeven door schilderachtige landschappen. Samen bieden deze bestemmingen een unieke en onvergetelijke ervaring die je geïnspireerd en gemotiveerd achterlaat. Dus ga met ons mee op deze dagtour en ontdek de schoonheid en het wonder van Bulgarije!

Vanuit Sofia: dagtrip naar Plovdiv en het fort van Asen

6. Vanuit Sofia: dagtrip naar Plovdiv en het fort van Asen

Na een rit van 2 uur begin je deze dagvullende excursie met een bezoek aan Plovdiv, een van de oudste steden van Europa. Wandel over de geplaveide straten en bezoek een huis uit de 19e eeuw, waar je meer te weten komt over de lokale productie van alcoholische dranken en rozenolie. Verken het Romeinse theater, het Romeinse stadion en de kerk met een virtualrealitybril, waarna je 2 uur de tijd krijgt om op eigen gelegenheid rond te wandelen en om te lunchen en koffie te drinken aan de hoofdstraat voor voetgangers. Nadat je Plovdiv hebt verkend maak je kennis met je gids en het busje waarmee je in 30 minuten naar het fort van Asen wordt gebracht. Bewonder dit prachtige middeleeuwse bouwwerk en kom meer te weten over de geschiedenis van de plaats, waarna je foto's vanaf de top kunt maken. Reis weer terug naar Sofia, waar je rond 18:00 uur zult aankomen.

Van Plovdiv: Koprivshtica en Starosel Thracian Tomb Tour

7. Van Plovdiv: Koprivshtica en Starosel Thracian Tomb Tour

Stap terug in de 19e eeuw terwijl je dwaalt door de prachtig bewaard gebleven Bulgaarse stad Koprivshtitsa, waar elk huis een uniek verhaal vertelt over de onafhankelijkheidsstrijd van het land. Bewonder de kleurrijke gevels en sierlijke houten balkons terwijl je jezelf onderdompelt in de rijke cultuur en tradities van de regio. Reis vervolgens verder terug in de tijd naar het oude Thracische tijdperk bij de Starosel Thracische tombe. Verken het fascinerende ondergrondse complex, bewonder de ingewikkelde muurschilderingen en leer over de intrigerende rituelen en overtuigingen van deze mysterieuze mensen. Terwijl je ontzag hebt voor de indrukwekkende grafkamers, word je getransporteerd naar een andere wereld waar het verleden tot leven komt in levendige details. Om 09:00 uur haalt je gids je op bij je hotel in Plovdiv en na anderhalf uur prachtig rijden bereik je het architectenreservaat Koprivshtica. Deze kleine stad is als een tijdmachine. Je waant je terug in de late 19e eeuw en proeft de sfeer van toen. Je leert veel over de Ottomaanse periode en de strijd voor onafhankelijkheid. Voor een beter gevoel zal uw gids u enkele van de bewaard gebleven huizen laten zien en kunt u naar binnen gaan en zien hoe het was om in die periode te leven. Ook staat de stad bekend om zijn restaurants en de absoluut heerlijke traditionele keuken. Je gids zal helpen om een geweldige lunch te hebben. Onze volgende bezienswaardigheid stuurt je verder terug in de tijd naar het oude Thracische tijdperk bij de Starosel Thracische tombe. Verken het fascinerende ondergrondse complex, bewonder de ingewikkelde muurschilderingen en leer over de intrigerende rituelen en overtuigingen van deze mysterieuze mensen. Terwijl je ontzag hebt voor de indrukwekkende grafkamers, word je getransporteerd naar een andere wereld, waar het verleden tot leven komt in levendige details. Na dit geweldige bezoek ga je terug naar Plovdiv.

Van Plovdiv: Bachkovo-klooster en Asen's Fortress Tour

8. Van Plovdiv: Bachkovo-klooster en Asen's Fortress Tour

Rijd naar het dramatische Rodopegebergte voor deze tour van een halve dag vanuit Plovdiv, langs het mooie stadje Asenovgrad om de opmerkelijke overblijfselen van het fort te zien van koning Ivan Asen, een wijze heerser van het 2e Bulgaarse koninkrijk. Bezoek de 13e-eeuwse Kerk van de Heilige Moeder van God om de historische iconografie en fersco's te bewonderen. Geniet van een panoramisch uitzicht op het berglandschap en leer waarom het fort in de Middeleeuwen aan belang won en hoe het werd veroverd door de legers van de Derde Kruistocht. Ga vervolgens naar het pittoreske Bachkovo-klooster dieper in de bergen. Opgericht in 1083, en een van de meest heilige plaatsen in de Bulgaarse geschiedenis, bevat de hoofdkerk van het klooster een waardevol icoon van de Maagd Maria uit de 11e eeuw die volgens de legende wonderen kan verrichten. Bewonder de buitenkant van de 12e-eeuwse Kerk van de Aartsengelen in Bysantine-stijl. Bewonder de prachtige muurschildering op de buitenmuur van de refter, die het klooster en de omliggende gebouwen in vogelvlucht weergeeft. Dit is de grootste panoramische muurschildering van Bulgarije, geschilderd in het midden van de 19e eeuw. De rondleiding door het kloostercomplex eindigt bij de kerk van Sint Nikola, gebouwd tussen 1834 en 1837. Geniet daar van de indrukwekkende Doomsday-fresco's in de narthex van de kerk.

Plovdiv: 2 uur durende sightseeingwandeling

9. Plovdiv: 2 uur durende sightseeingwandeling

Bezoek tijdens deze 2 uur durende sightseeingtour enkele van de meest indrukwekkende locaties in Plovdiv. Verken de oude stad, een architectonisch en historisch reservaat gelegen op de Three Hills. Hier staan de pittoreske huizen van de Bulgaarse Nationale Opwekkingsperiode dicht bij de ruïnes uit de oudheid en Bulgaarse renaissancekerken. Bekijk tijdens de rondleiding het Romeinse theater uit de 2e eeuw, dat is gerestaureerd en nu wordt gebruikt voor verschillende uitvoeringen en festivals. Je wandeling gaat verder naar het gedeeltelijk onbedekte Romeinse stadion en de 14e-eeuwse Djumaya-moskee. Aan het einde slentert u langs de lange en mooie winkelstraat voor voetgangers met veel cafés en winkels, waar u de unieke ontspannen sfeer van deze spectaculaire stad kunt voelen. Na een uitgebreide reconstructie in 2014 is de belangrijkste voetgangersstraat van Plovdiv nu de langste van Europa, bezaaid met vele cafés en winkels, waar u de unieke en ontspannen sfeer van de stad kunt voelen.

Plovdiv: zelfgeleide audiotour door de oude stad

10. Plovdiv: zelfgeleide audiotour door de oude stad

Elke reiziger in Bulgarije wil de meest interessante plaatsen bezoeken en de meest levendige indrukken opdoen. Je verzameling herinneringen wordt compleet als je de bezienswaardigheden van Plovdiv, de culturele hoofdstad, bezoekt in het gezelschap van een audiogids. Je verkent het oude centrum van Plovdiv op eigen houtje in je eigen tempo, met behulp van een audiogids en een kaart van de excursieroute. Als u het gewenste object nadert, kiest u het nummer en begint u met afspelen. Na betaling van de tour wordt er een link met toegang tot audiobestanden naar je e-mail gestuurd. Op de dag van de door jou gekozen excursie wordt de link actief en is deze 24 uur geldig. Je luistert naar audio-opnamen via je telefoon. Je hebt internet en een koptelefoon nodig om naar opnames in tempels te luisteren. Let op: internetverbruik is minimaal! Het eerste punt is het Romeinse stadion, later krijgt u de gelegenheid om het oude theater, Klianty en het huis van Lamartine te bezoeken. Je kunt het pad vervolgen door de Saborna-straat en het unieke Armeense kerkmuseum binnengaan, waar je de spijker en een stuk van de houten plank kunt zien met de afkorting in het Latijn INRI (Jezus de Nazarener, Koning van de Joden) die over de hoofd van Jezus op het kruisbeeld. Bovendien bezit het museum volgens specialisten enkele van de rijkste collecties ter wereld, van kunstvoorwerpen die verband houden met de geschiedenis van de Armeniërs. Daarna kunt u doorrijden naar Nebet Tepe, waar u tussen eeuwenoude overblijfselen kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Als u door de Artisans Street loopt, wordt u naar de oostelijke poort van Philippopolis en de kleine basiliek geleid, waar u een prachtig Romeins mozaïek zult ontdekken. Als u de weg volgt, zult u de Grote Basiliek en natuurlijk het Trakart-museum waarderen. De tour eindigt met het nieuwe stadscentrum en een deel van het Romeinse Stadion. De voorgestelde route is cirkelvormig en lijkt het handigst om alle bezienswaardigheden te zien, maar u kunt het gerust naar uw smaak aanpassen omdat u beslist wanneer en naar welke audio-opnames u luistert. De duur van de reis kan volgens jou verschillen van 2,5 uur tot 4 uur.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Plovdiv

Alle activiteiten

44 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 3

Voor ieder wat wils

In de buurt van Plovdiv

Meer zien

Veelgestelde vragen over Plovdiv

Wat zijn de topattracties van Plovdiv?

De topattracties van Plovdiv zijn:

Andere activiteiten in Plovdiv

Wil je alle activiteiten in Plovdiv bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.