Belevingen in
Podstrana

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Podstrana: De beste dingen die je niet wil missen

Split: Adriatische Zee en Rivier Stand-Up Paddleboard Tour

1. Split: Adriatische Zee en Rivier Stand-Up Paddleboard Tour

Doe mee aan een avontuurlijke tour voor een once in a lifetime ervaring, gemaakt om je het beste van alle soorten Dalmatische landschappen in één, zee, rivier en berg te laten zien. Peddel om het prachtige landschap om je heen te zien en als je van snorkelen houdt, verken dan ook de zeebodem. Met slechts deze ene tour kunt u de magische diepten van de Adriatische Zee en van de rivier Žrnovnica zien, precies op een plek waar de rivier de zee raakt. Je paddleboard-avontuurlijke tour begint in de vroege ochtend in het Stobreč-kamp. De omgeving is rustig en de natuur is rustig. Pak je SUP en peddel in de zee om het rivierwater te bereiken. Door de rivier te volgen verandert het landschap en ineens is alles groen, de Mosorberg ligt boven je, de geur is lekker fris en je voelt de zomerbries op je huid. Daarna, na het verkennen van de rivier, verken je de zee en zijn blauwe rust. Bekijk de witte rotsen en kliffen van Stobreč, waar de inboorlingen hun traditionele huizen bouwden. Spring van kliffen of snorkel en verken verschillende soorten vissen en bekijk Periska-schelpen, een beschermde soort mediterrane zeeschelpen. Ga verder naar een afgelegen strand om een pauze te nemen en te genieten van snorkelen in de helderblauwe zee. Peddel terug naar het strand van de camping waar de tour eindigt.

...
Vanuit Split: zeekajakken & snorkelen in baai van Podstrana

2. Vanuit Split: zeekajakken & snorkelen in baai van Podstrana

De baai van Podstrana ligt aan de voet van de Perun, een heuvel met prachtige kalkstenen kammen en groene velden, waar de rivier de Zrnovnica de zee instroomt. Op deze plek werd het stadje Stobrec gesticht, een van de oudste steden aan de Dalmatische kust. De excursie gaat van start in het oostelijke deel van de baai van Podstrana, op het kleine kiezelstrand voor Hotel Split. Bereid je uitrusting voor en peddel naar de monding van de Žrnovnica. Onderweg geeft je gids je kajakinstructies. Vanaf de monding van de rivier vaar je de brug onderdoor, waar een adembenemend landschap met groene weiden en de bergkam van de Mosor zich voor je ogen opent. Je peddelt langs het oude stadje Stobrec en kunt de dramatische kalksteenkliffen met schilderachtige traditionele huisjes goed bekijken. Als je durft, kun je een sprong maken van de zes meter hoge kliffen. Op een kiezelstrand strijk je neer om wat te zonnebaden of te zwemmen of snorkelen. Je peddelt daarna terug naar het vertrekpunt en kunt nog meer watersporten uitproberen.

...
Van Split / Trogir: Krka National Park & Wine Tasting Tour

3. Van Split / Trogir: Krka National Park & Wine Tasting Tour

Begin uw dag met ophalen van uw hotelreis langs de Dalmatische kust en het achterland. Geniet van het uitzicht op Trogir, Split en het omringende landschap met weelderige groene velden en lokale dorpen. Stop eerst in de stad Šibenik om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken, waaronder het UNESCO-werelderfgoed, de Sint-Jacobskathedraal. Ga dan verder naar Krka National Park, waar u een ontspannen wandeling door de weelderige bossen maakt. Ontdek een verscheidenheid aan lokale flora en fauna. Bekijk de beroemde watervallen van het park, waaronder Skradinski-bulk. Nadat je het park hebt verkend, vervolg je de tour naar het wijnhuis op Ranch Rak. Leer meer over Dalmation-wijnen en wijnproductie in de regio. Bekijk de wijnkelders en probeer 4 verschillende soorten wijn. Proef ook wat zelfgemaakte ham en kaas met olijven. Na de rondleiding door de wijnmakerij en proeverij, wordt u teruggebracht naar uw hotel.

...

Sitemap Podstrana

Wil je alle activiteiten in Podstrana ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.