Dingen om te doen Pompeï, Italië

Pompeï, Italië: De beste dingen die je niet wil missen

Pompeï: kleine groepstour met archeoloog

1. Pompeï: kleine groepstour met archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeii onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met je deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Maak zelf uit hoe je beleving eruit ziet, met keuze uit een gedeelde tour in kleine groep of een privétour voor jou groep alleen. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeii. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog- en gids je zal vertellen over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2000 jaar terug in de tijd. Enkele van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel zijn naam kreeg en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het eind van de tour krijg je goede tips van je gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid te verkennen. Tevens krijg je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dichtbij de plek van de opgraving ligt. Je kunt ook doorverwezen worden naar het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi.

Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

2. Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

Loop met je kleine groep van maximaal 20  personen door de ruïnes van Pompeii en verken deze oude stad, begraven door de Vesuvius in 79 na Christus. Kom meer te weten over een van de best bewaarde archeologische plekken  ter wereld, tijdens een wandeling van 2 uur met een archeoloog en een professionele lokale gids. Bezoek waar de belangrijkste openbare gebouwen, huizen en winkels zich bevinden. Bekijk de Porta Marina, de basiliek, het forum, de badhuizen, de Lupanar (bordeel), de bakkerij, het huis van de faun, het thermopolium, de hoofdstraat, de overblijfselen van de doden en de theaters. Aan het einde van de tour geeft de gids je geweldige suggesties over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen met het verkennen van de ruïnes of de moderne stad Pompeii als je de beste routebeschrijving wilt.

Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

3. Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

Sla de lange wachtrijen over en ontdek de overblijfselen van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Maak gebruik van een audiogids en bekijk huizen en alledaagse voorwerpen die vrijwel geheel intact zijn gebleven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad bijna zoals het was ten tijden van het Romeinse rijk. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad dankzij het commentaar van de audiogids. Bezoek de hoogtepunten van de stad zoals het Romeinse amfitheater, het kleine theater en de openbare sportzaal. Ontdek wat er is overgebleven van winkelpuien en winkels. Bekijk de bewaard gebleven fresco's met verschillende scènes uit de Romeinse mythologie en het dagelijks leven.

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

4. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg je gediplomeerde gids door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoedlocatie dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Hoor verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater, en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typische Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeii. Rijd vervolgens dicht bij de top van de berg die de stad verwoestte. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk bevroren was in de tijd. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer om ongeveer 17:00 uur terug naar Napels en word afgezet bij je hotel, je cruiseschip of het treinstation.

Pompeii: entreekaart voor de archeologische vindplaats

5. Pompeii: entreekaart voor de archeologische vindplaats

Ga terug in de tijd met een ticket voor de archeologische vindplaats Pompeii. Ervaar de sensatie van het lopen door straten die bewaard zijn gebleven door vulkanische as. Ontdek de tempels, theaters, elegante villa's en openbare gebouwen. Wandel comfortabel over het terrein dankzij de gratis bagageopslag. Laat je ticket zien bij de ingang en ga van start met het verkennen van een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld. In het jaar 79 na Christus, in de vroege ochtend van 24 augustus, barstte de vulkaan Vesuvius in alle hevigheid uit en verraste 11.000 inwoners. Deze dramatische gebeurtenis beroofde de inwoners van Pompeii van het leven en bedolf de stad onder het as. Je ziet waar de Romeinen hun lunch haalden op het marktplein. Bekijk de ingewikkelde mozaïeken in de openbare baden. Bekijk Hellenistische plaatsen zoals het Huis van de Faun. Stel je voor dat je in het publiek zit in hetamfitheater of bewonder de met fresco's versierde Villa van de Mysteriën. Wandel naar de tempels van Venus, Apollo en Jupiter. Maak een foto van de stad met de Vesuvius op de achtergrond. Neem de tijd om de plek in je eigen tempo te verkennen en sla de stress van het boeken van entreetickets voor deze populaire attractie over.

Pompeii: tour door archeologisch park met voorrangstoegang

6. Pompeii: tour door archeologisch park met voorrangstoegang

Sla de wachtrijen over met deze 2 uur durende rondleiding en ontdek de restanten van de Romeinse stad. Hier zie je oude ruïnes, verwoest door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, die de stad achtergelaten heeft begraven onder bergen vulkanische as. Je gids laat je huizen en alledaagse voorwerpen zien die nog volledig intact waren toen de stad werd opgegraven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad, bijna zoals het was onder het Romeinse rijk. Tot de hoogtepunten behoren het Romeinse amfitheater, een klein theater en een openbare sportruimte. Zie waar de Romeinen plezier beleefden en banketten hielden, ontdek fresco's die in de tijd bevroren zijn en schrijnende afgietsels van burgers en hun huisdieren.

Vanuit Napels: excursie naar Pompeii & Vesuvius met voorrang

7. Vanuit Napels: excursie naar Pompeii & Vesuvius met voorrang

Ervaar hoe de oude Romeinen leefden op de plek van de ruïnes van Pompeii tijdens deze 6 uur durende combinatietour. Zie het Forum, de Stabiaanse Thermen, een bordeel, het Huis van de Faun, het Huis van de Tragische Dichter en meer. Na een bezoek aan Pompeii neem je een half uur pauze voordat je aan het tweede deel van de excursie begint. Rij naar de top van de Vesuvius door de natuurlijke schoonheid van dennenbossen en weelderige bossen en felgele bloemen. Je bewondert het prachtige uitzicht op de baai van Napels. Geniet van een wandeling met een vulkanische gids die je zal vertellen over de geologische geschiedenis van de vulkaan en zijn uitbarstingen.

Pompeii: rondleiding met toegang zonder wachtrij

8. Pompeii: rondleiding met toegang zonder wachtrij

Begin aan een begeleide wandeling in Pompeii en geniet van skip-the-line tickets om de oude archeologische vindplaats te zien. Luister terwijl je gids je vertelt over de geschiedenis en architectuur van deze oude Romeinse stad. Skip-the-line en verken een van Europa's belangrijkste archeologische vindplaatsen met een gids. Kies uit een privé- of groepsoptie en wandel door de oude straten om meer te weten te komen over het dagelijkse leven van degenen die in de oude stad woonden vóór de catastrofale uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bekijk de gebouwen en structuren die essentieel waren voor het openbare leven in de Romeinse tijd, zoals het nieuwe antiquarium, de basiliek, het forum, de thermale baden en het theater. Bekijk de overblijfselen van commerciële en woonwijken, waaronder een bakkerij en typische woonblokken.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

9. Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

Stap aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning en begin jouw reis naar Pompeï, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij aankomst in Pompeï kun je met jouw voorrangsticket langs de lange rijen lopen en binnengaan in deze tijdscapsule van de oude Romeinse wereld, waar jouw lokale deskundige gids je een rondleiding zal geven door deze prachtig bewaard gebleven ruïnes. Ga daarna naar Positano, waar de huizen tegen de helling naar beneden tuimelen, en slenter tussen de boetiekjes. Koop wat van de plaatselijke limoncello, bezoek de kerk van Santa Maria Assunta of ga mensen kijken vanaf een restaurantterras. Na wat vrije tijd en lunch (op eigen kosten) in Pompeï, gaat de tour verder naar het zuiden langs de pittoreske wegen van de Amalfikust waar je verstelt zult staan van de spectaculaire kustlijnen terwijl de bergen in de zee vallen en romantische dorpjes als wijnranken de bergen beklimmen.

Pompeii: begeleide wandeltocht met toegangsticket

10. Pompeii: begeleide wandeltocht met toegangsticket

Bereid je voor op een verkenningstocht door een opgravingsterrein waar, in de loop van meerdere eeuwen, een oude Romeinse stad werd blootgelegd. Vele van de bezienswaardigheden zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven nadat ze bijna 2000 jaar geleden werden bedolven onder een laag vulkanische as. Tijdens deze rondleiding ontdek je het hoe het alledaagse leven van een Romein in deze stad eruit zag en bezoek je het Form, de Thermen, de Lupanare en zelfs winkelstraten waar je nog reclameborden kunt zien. Met de hulp van een professionele gids leer je meer over de geschiedenis van deze stad en water in het jaar 79 gebeurde toen de Vesuvius uitbarstte.

Topbezienswaardigheden in Pompeï, Italië

Veelgestelde vragen over Pompeï, Italië

Welke topattracties zijn een must-see in Pompeï, Italië?

Sitemap Pompeï, Italië

Wil je alle activiteiten in Pompeï, Italië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pompeï, Italië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 27.869 beoordelingen

We konden de gratis parking die aangegeven was bij het trefpunt niet vinden. Om deze reden hebben we bij "Zeus parking" geparkeerd vlak naast de ticket office voor 3 euro per uur. De ticket office was makkelijk te vinden en het verliep soepel. We kregen een oortje op waardoor het goed te volgen was. De gids was erg leuk en heeft ons veel bijgebracht op een interessante manier van vertellen

Transfer naar haven perfect geregeld. Bij hotel in Ercolano opgehaald en thuisgebracht. Na een prachtige boottocht rond het eiland, kregen we advies over de mogelijkheden van transport en bezienswaardigheden op Capri. Alles was duidelijk. Heel plezierige reisleiding.

2 uur is precies genoeg voor een rondleiding, daarna kun je zelf nog rondkijken. Prettige gids, sprak goed en verstaanbaar engels. Interessante info

Prachtig om bijna een hele dag te bezoeken, overal is weer wat nieuws te ontdekken!

Goed georganiseerde tour naar pompeï en vesuvius. Zeer de moeite waard.