Kies data

Dingen om te doen Pompeï, Italië

Pompeï, Italië: De beste dingen die je niet wil missen

Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

1. Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

Loop met je kleine groep van maximaal 20  personen door de ruïnes van Pompeii en verken deze oude stad, begraven door de Vesuvius in 79 na Christus. Kom meer te weten over een van de best bewaarde archeologische plekken  ter wereld, tijdens een wandeling van 2 uur met een archeoloog en een professionele lokale gids. Bezoek waar de belangrijkste openbare gebouwen, huizen en winkels zich bevinden. Bekijk de Porta Marina, de basiliek, het forum, de badhuizen, de Lupanar (bordeel), de bakkerij, het huis van de faun, het thermopolium, de hoofdstraat, de overblijfselen van de doden en de theaters. Aan het einde van de tour geeft de gids je geweldige suggesties over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen met het verkennen van de ruïnes of de moderne stad Pompeii als je de beste routebeschrijving wilt.

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

2. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg je gediplomeerde gids door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoedlocatie dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Hoor verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater, en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typische Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeii. Rijd vervolgens dicht bij de top van de berg die de stad verwoestte. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk bevroren was in de tijd. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer om ongeveer 17:00 uur terug naar Napels en word afgezet bij je hotel, je cruiseschip of het treinstation.

Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

3. Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeï onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met een deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bepaal zelf hoe je ervaring eruitziet. Je kunt kiezen voor een gedeelde tour in een kleine groep of een privétour alleen voor je eigen groep. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeï. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog en gids vertelt over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk de goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2.000 jaar terug in de tijd. Een aantal van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel aan zijn naam kwam en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het einde van de tour krijg je goede tips van de gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid verder te verkennen. Tevens word je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dicht bij de plek van de opgraving ligt. Ook kun je te weten komen hoe je bij het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi kunt komen.

Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

4. Pompeï: ticket met voorrangstoegang en audiogids

Sla de lange wachtrijen over en ontdek de overblijfselen van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Maak gebruik van een audiogids en bekijk huizen en alledaagse voorwerpen die vrijwel geheel intact zijn gebleven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad bijna zoals het was ten tijden van het Romeinse rijk. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad dankzij het commentaar van de audiogids. Bezoek de hoogtepunten van de stad zoals het Romeinse amfitheater, het kleine theater en de openbare sportzaal. Ontdek wat er is overgebleven van winkelpuien en winkels. Bekijk de bewaard gebleven fresco's met verschillende scènes uit de Romeinse mythologie en het dagelijks leven.

Pompeï: tour door archeologisch park met voorrangstoegang

5. Pompeï: tour door archeologisch park met voorrangstoegang

Sla de wachtrijen over met deze 2 uur durende rondleiding en ontdek de restanten van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Je gids laat je huizen en alledaagse voorwerpen zien die nog volledig intact waren toen de stad werd opgegraven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad bijna zoals het was ten tijde van het Romeinse rijk. Tot de hoogtepunten behoren het Romeinse amfitheater, een klein theater en een openbare sportruimte. Zie waar de Romeinen plezier beleefden en banketten hielden, ontdek fresco's die in de tijd bevroren zijn en schrijnende afgietsels van burgers en hun huisdieren.

Vanuit Napels of Sorrento: halfdaagse excursie naar Pompeï

6. Vanuit Napels of Sorrento: halfdaagse excursie naar Pompeï

Verken de ruïnes van Pompeï tijdens een comfortabele (mini-)busexcursie van een halve dag vanuit Napels of Sorrento. Al sinds de 8e eeuw v.Chr., toen de oude Grieken er zich vestigden, was de regio rond de Vesuvius en de baai van Napels een trekpleister voor rijke renteniers die van de zon en het landschap wilden genieten. Rond de jaarwisseling van de 1e eeuw n.Chr. was Pompeii, op ongeveer 8 kilometer van de Vesuvius, een bloeiende vakantiebestemming voor Romeinen van statuur. Langs de geplaveide straten stonden elegante huizen en riante villa's. Toeristen, stadsmensen en slaven stroomden in en uit de fabriekjes en handwerkwinkels, tavernes en cafés, bordelen en badhuizen. Mensen kwamen samen in de arena die wel 20.000 zitplaatsen telde, of op de pleinen en markten. Je gids leidt je langs deze interessante plekken, zoals het Forum, de thermen, het luxueuze Huis van de Vettii en de Lupanar, een beroemd bordeel. Je krijgt ook tijd om op eigen houtje de opgravingen te ontdekken, voordat de bus je weer terugbrengt; je bent om ongeveer 13:40 weer in Napels of Sorrento.

Pompeii: gereserveerde toegang en rondleiding

7. Pompeii: gereserveerde toegang en rondleiding

Vervoer jezelf terug naar de Romeinse tijd tijdens een rondleiding door Pompeii. Verken deze beroemde UNESCO-werelderfgoedlocatie met een deskundige gids. Ontdek de stad die bewaard is gebleven door vulkanische as van de Vesuvius. Begin met een bezoek aan de Porta Marina Superiore, een van de zeven poorten van de stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal rond op het forum, het hart van Pompeii. Bewonder het uitzicht op de Vesuvius met uitzicht op de stad. Ontdek de baden en tempels, evenals een bakkerij, het grote theater en een bordeel. Bekijk goed bewaard gebleven kunstwerken, mozaïeken en fresco's door de hele stad. Luister naar anekdotes en leer over de oude bewoners van je gids.

Vanuit Rome: retourtransfer naar Pompeii en de ruïnes

8. Vanuit Rome: retourtransfer naar Pompeii en de ruïnes

Profiteer van een handige transferservice en verken de archeologische ruïnes van Pompeii tijdens een tour vanuit Rome. Ontdek de rijke geschiedenis van Napels, verken de Vomero-heuvel en geniet van de rit naar de Vesuvius. Verken Pompeii op eigen gelegenheid, voordat je weer terugrijdt naar Rome. Je wordt opgehaald in Rome en begint de reis naar Napels in een bus met airconditioning. Hoor waarom deze stad beroemd is, en dompel jezelf onder in haar rijke geschiedenis, kunst, cultuur en gastronomie. Verken de Vomero-heuvel en kijk uit over Napels tot aan het schiereiland van Sorrento. Kijk uit over de skyline, en zie hoe deze gedomineerd wordt door de majestueuze en nog steeds actieve vulkaan Vesuvius. Maak foto's van het prachtige monument en geniet van zijn geschiedenis. Rijd vervolgens naar de haven van Mergellina, en vanaf daar naar de vulkaan en de stad Pompeii. Bij aankomst kun je deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie in je eigen tempo verkennen met een zelfgeleide tour. Loop door de oude straten van de goed bewaarde ruïnes en bekijk het leven van de oude Romeinen. In de middag ontmoet je de reisleider bij het trefpunt en kun je heerlijk ontspannen in de bus terug naar Rome.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

9. Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

Stap aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning en begin jouw reis naar Pompeï, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij aankomst in Pompeï kun je met jouw voorrangsticket langs de lange rijen lopen en binnengaan in deze tijdscapsule van de oude Romeinse wereld, waar jouw lokale deskundige gids je een rondleiding zal geven door deze prachtig bewaard gebleven ruïnes. Ga daarna naar Positano, waar de huizen tegen de helling naar beneden tuimelen, en slenter tussen de boetiekjes. Koop wat van de plaatselijke limoncello, bezoek de kerk van Santa Maria Assunta of ga mensen kijken vanaf een restaurantterras. Na wat vrije tijd en lunch (op eigen kosten) in Pompeï, gaat de tour verder naar het zuiden langs de pittoreske wegen van de Amalfikust waar je verstelt zult staan van de spectaculaire kustlijnen terwijl de bergen in de zee vallen en romantische dorpjes als wijnranken de bergen beklimmen.

Van Sorrento: Pompeii Halve dag Skip-the-Line Tour

10. Van Sorrento: Pompeii Halve dag Skip-the-Line Tour

Mis de kans niet om de beroemde archeologische vindplaats Pompeii te bezoeken met een deskundige officiële gids. Dankzij uw prioritaire toegangskaarten slaat u de stress van de lange rij over en houdt u meer tijd over om op verkenning te gaan. Onder begeleiding van de gids verken je de belangrijkste kenmerken van de oude stad, waaronder de baden, bakkerijen en nog veel meer. Pompeii heeft een intense fascinatie voor bezoekers van vandaag. Na de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus lag Pompeii honderden jaren lang begraven en vergeten. De stad staat hoog op de lijst van wereldwonderen en de opgravingen die in de 18e eeuw zijn begonnen, gaan nog steeds door. Je gids neemt je mee door enkele van de oude straten van Pompeii, waar je baden, fora en villa's kunt zien die in het jaar 80 voor Christus door de welvarende Romeinen zijn gebouwd. Bewonder de fantastisch bewaard gebleven fresco's die de muren en vloeren van de villa's sierden. Zelfs als uw interesses niet in de geschiedenis liggen, is dit een archeologische vindplaats die indruk op u zal maken.

Topbezienswaardigheden in Pompeï, Italië

Beschikbare activiteiten

376 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 24

Veelgestelde vragen over Pompeï, Italië

Welke topattracties zijn een must-see in Pompeï, Italië?

Andere activiteiten in Pompeï, Italië

Wil je alle activiteiten in Pompeï, Italië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pompeï, Italië

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 36.207 beoordelingen

Wauw, ik heb hier geen woorden voor! Zo aardig was in het speciaal onze gids Viviana. Alles was heel duidelijk, ze deden echt hun best zodat we zoveel mogelijk konden zien. Ze gaf ons tips en legde alles perfect uit. Heel fijn dat we met een kleiner groepje waren waardoor je niet veel hoefde te wachten op iedereen steeds. je kreeg de mogelijkheid om voor 18 euro in een restaurant te eten met uitzicht wat zo gaaf was over het meer en de stad napels alles zag je. Je kreeg als voorgerecht een salade stnadaard met wat brood, hoofdgerecht kon je kiezen tussen pizza (dit hadden wij dit was echt een verse pizza) en pasta en gnochi en antipasta etc etc en dessert kreeg je een taartje, allergisch voor noten kreeg meteen iets anders lekkere verse ananas top opgelost. De tussenstop is ook heel fijn.Ze geven hier echt om jou als persoon. I wanna thank Viviana (and the busdriver forgot his name) for this amazing day and for the good care! Het was een lange dag maar zeker de moeite waard thank you!!

Fantastische middag

Prachtige middag. Druk en lange rij. Geen problemen met tickets. Konden meteen gescand worden bij toegangscontrole, hoefde je niet om te ruilen. Direct na toegangscontrole lange rijden bij toiletten. Tip loop iets verder in Versailles en pak een lift naar de toiletten, op een andere verdieping. Doet bijna niemand.

Pompei was erg indrukwekkend. Onze gids was erg deskundig. Ons hoogtepunt van de dag was de Amalfi kust en Positano, prachtig landschap. Onze tourgide van de dag Vivian was erg deskundig en gaf ons veel tips. Ook de chauffeur Andrea verdient alle lof! Bedankt voor het deze onvergetelijke dag! Zeker een aanrader!

Goed bewaard gebleven site, attente gids. Mooie dag, op een regenachtige dag moet het slecht zijn, allemaal in de open lucht.

Heel interessante toer! We werden ook heel goed geholpen door de organisatie zelf, zeker aan te raden!