Datums kiezen

Pompeï, Italië
Cultuur & geschiedenis

Cultuur & geschiedenis

Pompeï, Italië Cultuur & geschiedenis: onze aanbevelingen

Pompeii: Entreebewijs en rondleiding met een archeoloog

1. Pompeii: Entreebewijs en rondleiding met een archeoloog

Ga mee met een rondleiding in een kleine groep, met een maximum van 20 deelnemers, door de fascinerende ruïnes van Pompeii, dat in 79 na Christus werd bedolven door de uitbarsting van de Vesuvius. Deze 2 uur durende wandeltour wordt geleid door een deskundige archeoloog en een deskundige lokale gids, die je onderdompelen in een van de best bewaarde archeologische vindplaatsen ter wereld. Ontdek de opmerkelijke bezienswaardigheden van Pompeii, zoals de Marina Gate, de Basilica, het Forum, de oude baden en het Lupanar (bordeel). Laat je verbazen door de bakkerij, het beroemde Huis van de Faun, het Termopolium, de hoofdstraten, de aangrijpende gipsafgietsels van slachtoffers en de historische theaters. Je tour wordt afgesloten met onschatbare inzichten van je gids, die je uitstekende aanbevelingen zal geven voor verdere verkenning van de ruïnes van Pompeii of de hedendaagse stad. Deze tour is ideaal voor degenen die graag een goed begrip willen krijgen van deze emblematische historische site.

Pompeii: toegangsticket met optionele audiogids

2. Pompeii: toegangsticket met optionele audiogids

Stap terug in de tijd met dit ticket naar de archeologische vindplaats Pompeii met een optionele audiogids. Ervaar de sensatie van het lopen door straten die bewaard zijn gebleven door vulkanische as. Ontdek de tempels, theaters, elegante villa's en openbare gebouwen. Wandel comfortabel door de stad met gratis bagageopslag. Kies tussen Pompei Express (alleen de oude stad Pompeii, villa's in de buitenwijken niet inbegrepen) en Pompei+ (oude stad Pompeii met villa's in de buitenwijken: Villa van de Mysteries + Villa van Diomedes + Villa Regina in Boscoreale met Antiquarium) ticket en voeg een officiële audiogids toe aan je ervaring. Laat je ticket aan de deur zien en begin je ontdekkingstocht van een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld. Audiogidsen kunnen alleen worden opgehaald en teruggebracht bij de officiële audiogidsbalie van het park in Porta Marina Superiore. Op de ochtend van 24 augustus 79 na Christus verraste de uitbarsting van de Vesuvius de 11.000 inwoners van Pompeii. De dramatische gebeurtenis doodde de inwoners en de stad werd bedolven onder as. Voel de sensatie als je ziet waar de Romeinen hun lunch haalden op de markt. Bekijk de ingewikkelde mozaïeken in de openbare baden. Bekijk Hellenistische plaatsen zoals het Huis van de Faun. Stel je voor dat je in het publiek van het amfitheater zit of bewonder de met fresco's versierde Villa van de Mysteriën. Wandel naar de tempels van Venus, Apollo en Jupiter. Maak een foto van de stad met de Vesuvius op de achtergrond. Neem de tijd om de site in je eigen tempo te verkennen en sla de stress van het boeken van kaartjes voor deze populaire attractie over. Let op: dit ticket is exclusief toegang tot Suburban Villas (Villa dei Misteri).

Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

3. Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

Reis terug naar de Romeinse tijd tijdens een rondleiding door Pompeii onder leiding van een archeoloog. Verken het UNESCO-werelderfgoed gedurende 2 uur met de hulp van je deskundige gids, die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Kies de ervaring die u wilt hebben, met de keuze uit een gedeelde tour met kleine groepen of een privétour voor u en uw groep alleen. Betreed de stad bij Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kunt u de Vesuvius zien met uitzicht op de stad. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en geweldige Theater van Pompeii. Luister naar interessante anekdotes van je archeologische gids, die je zal vertellen over mensen die in Pompeii woonden. Kijk naar gipsafgietsels van degenen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2000 jaar terug. Hoogtepunten zijn onder meer het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel zijn naam kreeg en bekijk de bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Ontvang aan het einde van de tour geweldige tips van je gids over hoe je de rest van je dag kunt doorbrengen, of kies er zelfs voor om langer op de archeologische vindplaats te blijven om deze op eigen gelegenheid te verkennen. Ontvang een routebeschrijving naar het Heiligdom gewijd aan Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de plaatselijke kathedraal die zich dicht bij de opgravingslocatie bevindt. U kunt ook doorverwezen worden naar het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi.

Vanuit Napels: Pompeii ruïnes & Mount Vesuvius Dagtour

4. Vanuit Napels: Pompeii ruïnes & Mount Vesuvius Dagtour

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg een gediplomeerde gids door de overblijfselen van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, die bijna 2000 jaar lang op bijzondere wijze in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Luister naar verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typisch Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeï. Rijd vervolgens naar een plek dicht bij de top van de berg die de stad heeft verwoest. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeï werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, die bijna 2000 jaar lang op bijzondere wijze in de tijd is bevroren. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer rond 17:00 uur weer terug naar Napels en laat je afzetten bij je hotel, je cruiseschip of bij het treinstation.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

5. Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

Spring aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning en begin je reis naar het UNESCO-werelderfgoed Pompeii. Bij aankomst in Pompeii waai je langs de lange rijen met je Skip-the-Line-ticket. Betreed een tijdcapsule van de oude Romeinse wereld. Laat je lokale deskundige gids je een rondleiding geven door deze prachtig bewaard gebleven ruïnes. Ga naar Positano, waar de huizen van de helling naar beneden tuimelen en slenter tussen de boetiekjes. Koop wat van de lokale limoncello-likeur, bezoek de kerk van Santa Maria Assunta of kijk mensen vanaf het terras van een restaurant. Na wat vrije tijd en lunch (op eigen kosten) in Pompeii, gaat u verder naar het zuiden langs de pittoreske kustwegen van de kust van Amalfi. Bewonder de spectaculaire kustlijn terwijl de bergen in zee stromen en romantische dorpjes de bergen opklimmen.

Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

6. Napels of Sorrento: dagtocht naar Pompeï en de Vesuvius

Ontdek de wereldberoemde ruïnes van Pompeï en de Vesuvius tijdens een dagtocht met gids vanuit Napels of Sorrento. Ga Pompeï binnen zonder in de wachtrij te hoeven staan en bewonder de baai van Napels vanaf de top van de Vesuvius. Begin de tour in Pompeï, waar je de wachtrij kunt overslaan voordat je het UNESCO-Werelderfgoed te voet gaat verkennen. Bezoek samen met een gids de goed bewaarde ruïnes, kunstwerken, mozaïeken en fresco's, waaronder het Forum Romanum en de tempel van Apollo. Werp ook een blik op gipsafgietsels van mensen in de stad ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79 na Christus. Verlaat het archeologische terrein met je gids en bezoek de omliggende winkels en cafés.Als je kiest voor de lunchoptie, is de tour inclusief een driegangenmenu bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht en een drankje. Daarna ga je door naar de Vesuvius. Sla het grootste deel van de zware klim over, want je voertuig brengt je 1.000 meter omhoog de vulkaan op. Daar stap je uit en wandel je via een klim van ongeveer 30 minuten naar de rand van de krater. Onderweg kun je een officiële alpiene gids tegenkomen die je meer kan vertellen over de turbulente geschiedenis van de vulkaan. Bij aankomst op de top kun je genieten van een onvergetelijk uitzicht over de hele Golf van Napels en een paar mooie foto's maken. De dagtocht eindigt met een rit terug naar Napels of Sorrento.

Pompeii: voorrangsticket met audiogids

7. Pompeii: voorrangsticket met audiogids

Vermijd de lange rijen toeristen bij het loket en geniet van skip-the-line toegang tot Pompeii. Profiteer van een audiogids en verken dit UNESCO-werelderfgoed in je eigen tempo. Leer meer over de geschiedenis van deze tragische plek in het deskundige commentaar van je audiogids. Bezoek hoogtepunten zoals het Romeinse amfitheater, het kleine theater en de openbare sportschool. Bekijk de plaatsen waar de Romeinen dagelijks leefden en banketten hielden. Ontdek fresco's die bevroren zijn in de tijd en bewegende afgietsels van burgers en hun huisdieren tijdens een exclusieve, zelfgeleide tour die u kunt aanpassen aan uw behoeften.

Napels: voorrangsticket Vesuvius en audiogids

8. Napels: voorrangsticket Vesuvius en audiogids

Klim naar de top van de Vesuvius en geniet van een panoramisch uitzicht op Pompeii en de Golf van Napels. Ontvang een skip-the-line toegangsbewijs en luister naar een verhelderende audiogids op weg naar boven om meer te weten te komen over de berg. Upgrade uw ervaring met een bustransfer vanuit Napels. Begin de dag met uw busrit vanuit Napels of kom direct aan bij de Vesuvius, afhankelijk van uw geselecteerde optie. Loop meteen naar binnen met je vooraf geboekte ticket en begin de schilderachtige wandeling in je eigen tempo. Dompel jezelf onder in de lokale geschiedenis en hoor alles over deze wereldberoemde vulkaan terwijl je trekt. Profiteer van de informatieve audiogids en geniet van een ontspannen parcours, perfect voor alle niveaus.

Vanuit Rome: dagtrip naar Pompeii en de Vesuvius

9. Vanuit Rome: dagtrip naar Pompeii en de Vesuvius

Reis van Rome naar Pompeii in een privébus met airconditioning, vergezeld van een archeologengids. Profiteer van skip-the- line entry en geniet van een rondleiding door de oude stad. Door de ruïnes heen kom je een doodsgegoten tegen, een gipsen replica van een ongelukkige burger die bewaard is gebleven door de oververhitte vulkanische as. Na een bezoek aan Pompeii rijdt u de helling van de Vesuvius op, een van Europa's weinige actieve vulkanen in het Vesuvius National Park. Maak vanaf hier een korte wandeling naar de stomende krater voor een prachtig uitzicht op Capri en Sorrento. Wanneer de Vesuvius gesloten is, volgt je tocht de kustlijn en brengt je naar de stad Napels. Verken het iconische kasteel Nuovo, de beroemde Umberto I-galerij in art-decostijl of wandel gewoon rond op het monumentale Plebiscito-plein.

Vanuit Napels: Pompeii halve dag tour

10. Vanuit Napels: Pompeii halve dag tour

Bekijk de meest intrigerende punten van Pompeii tijdens deze tour van een halve dag vanuit Napels. Bezoek de beroemde archeologische vindplaats in het gezelschap van een gids tijdens een VIP-tour voor een kleine groep, een tour in een kleine groep of een reguliere groepstour. Je kunt kiezen voor een ochtend- of middagtour, en reist in een comfortabele bus met airconditioning van Napels naar Pompeii. Ontdek bij aankomst deze goed bewaarde Romeinse stad met geplaveide straten, luxe villa's en tempels. Voel de aanwezigheid van de oude Romeinen. Bezoek de thermische baden, theaters, forums, het huis van de beroemde Vetti en het 'Lupanare'. Bekijk natuurlijk afdrukken van lichamen die door de vulkanische as van bijna 2.000 jaar geleden bewaard zijn gebleven. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur voordat je weer terugkeert naar de terugbrenglocatie.

391 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Echte mustsees

Voor ieder wat wils

Pompeï, Italië

Pompeï, Italië

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Pompeï, Italië

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Pompeï, Italië?

Andere onmisbare dingen om te doen in Pompeï, Italië:

Welke Cultuur & geschiedenis in Pompeï, Italië nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Andere activiteiten in Pompeï, Italië

Wil je alle activiteiten in Pompeï, Italië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pompeï, Italië

Hele fijne tour! Goed geregeld en duidelijke uitleg. Pompei was fantastisch! Heel fijn om een gids te hebben die je alles kan vertellen over deze prachtige stad. De lunch was heerlijk met prachtig uitzicht. De weg naar boven is erg spannend maar is het zeker waard. Prachtige foto’s kunnen maken. Ik vond het alleen jammer dat er niks verteld werd tijdens de tour naar de vulkaan. Prachtig maar ik had niet het idee dat ik op een vulkaan was, het had ook een hoge berg kunnen zijn.

Vanaf het hotel per luxe touringcar opgehaald en eerst een mooie rondleiding in Pompeii gehad. Na een heerlijke lunch de Vesuvius beklommen. Op de weg terug naar huis nog een stop gemaakt bij een locale shop die zelfgemaakte spullen verkocht zoals diverse soorten limoncello en ook chocolade. Al met al een mooi dagvullend programma met goede begeleiding van reisleiders Serena en Chris en chauffeur Pasquale.

Zeer goede ervaring voor een enkele dag. Zowel de gids (Rob) als de chauffeur (Giulio) zijn uitstekend en zeer voorzichtig, ze zorgen te allen tijde voor je, ze zijn zeer attent en erg vriendelijk en leuk. Ook mijn gids in Pompeii, Willy, het bezoek was erg goed, Pompeii is erg groot en we hebben maar 20% gezien maar het is een goede introductie. De moeite waard.

Pompei was erg indrukwekkend. Onze gids was erg deskundig. Ons hoogtepunt van de dag was de Amalfi kust en Positano, prachtig landschap. Onze tourgide van de dag Vivian was erg deskundig en gaf ons veel tips. Ook de chauffeur Andrea verdient alle lof! Bedankt voor het deze onvergetelijke dag! Zeker een aanrader!

Prachtige dag gehad in Pompei en op de Vesuvius. Echt een aanrader! Goed geregeld qua vervoer en gidsen. De lunch in restaurant Vesuvio was prima, maar geen sfeervolle locatie.