Kies data

Pompeï

Pompeï: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

1. Pompeï: rondleiding in een kleine groep met een archeoloog

Ga terug naar de Romeinse tijd met een rondleiding door Pompeii onder leiding van een archeoloog. Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gedurende 2 uur met een deskundige gids die je meeneemt door de stad die bewaard is gebleven door het vulkanische as van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Maak zelf uit hoe je beleving eruit ziet, je kunt kiezen voor een gedeelde tour in een kleine groep of een privétour alleen voor jouw eigen groep. Sla de wachtrij over als je de stad binnenkomt via de Porta Marina Superiore, een van de 7 poorten van de oude stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal door het Forum, het oude hart van de stad en het centrum van het openbare leven. Vanaf hier kun je zien hoe de Vesuvius over de stad uitkijkt. Ontdek hoogtepunten zoals de basiliek (zaken- en juridisch centrum), thermale baden, tempels, bakkerij en het grote Theater van Pompeii. Luister naar interessante verhalen die de archeoloog- en gids je zal vertellen over de toenmalige inwoners van Pompeï. Kijk naar gipsafgietsels van mensen die in de stad waren ten tijde van de uitbarsting. Bekijk goed onderhouden kunstwerken, mozaïeken en fresco's en reis bijna 2000 jaar terug in de tijd. Enkele van de hoogtepunten zijn het Huis van de Vetti en het Lupanar-bordeel. Ontdek hoe dit beroemde bordeel zijn naam kreeg en bekijk de goed bewaard gebleven stenen bedden en fresco's. Aan het eind van de tour krijg je goede tips van je gids over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen, of kies ervoor om langer binnen te blijven en de locatie op eigen gelegenheid te verkennen. Tevens krijg je de weg gewezen naar het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkrans, de lokale kathedraal die dichtbij de plek van de opgraving ligt. Je kunt ook doorverwezen worden naar het amfitheater en Orto dei Fuggiaschi.

Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

2. Pompeï: rondleiding met voorrang in kleine groep

Loop met je kleine groep van maximaal 20  personen door de ruïnes van Pompeii en verken deze oude stad, begraven door de Vesuvius in 79 na Christus. Kom meer te weten over een van de best bewaarde archeologische plekken  ter wereld, tijdens een wandeling van 2 uur met een archeoloog en een professionele lokale gids. Bezoek waar de belangrijkste openbare gebouwen, huizen en winkels zich bevinden. Bekijk de Porta Marina, de basiliek, het forum, de badhuizen, de Lupanar (bordeel), de bakkerij, het huis van de faun, het thermopolium, de hoofdstraat, de overblijfselen van de doden en de theaters. Aan het einde van de tour geeft de gids je geweldige suggesties over hoe je de rest van de dag kunt doorbrengen met het verkennen van de ruïnes of de moderne stad Pompeii als je de beste routebeschrijving wilt.

Pompeii: tour door archeologisch park met voorrangstoegang

3. Pompeii: tour door archeologisch park met voorrangstoegang

Sla de wachtrijen over met deze 2 uur durende rondleiding en ontdek de restanten van de Romeinse stad. Bekijk oude ruïnes die overblijfselen zijn van de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, waardoor de stad onder een dikke laag vulkanische as werd bedolven. Je gids laat je huizen en alledaagse voorwerpen zien die nog volledig intact waren toen de stad werd opgegraven. Je ervaart deze alledaagse Romeinse stad bijna zoals het was ten tijde van het Romeinse rijk. Tot de hoogtepunten behoren het Romeinse amfitheater, een klein theater en een openbare sportruimte. Zie waar de Romeinen plezier beleefden en banketten hielden, ontdek fresco's die in de tijd bevroren zijn en schrijnende afgietsels van burgers en hun huisdieren.

Pompeii: gereserveerde toegang en rondleiding

4. Pompeii: gereserveerde toegang en rondleiding

Vervoer jezelf terug naar de Romeinse tijd tijdens een rondleiding door Pompeii. Verken deze beroemde UNESCO-werelderfgoedlocatie met een deskundige gids. Ontdek de stad die bewaard is gebleven door vulkanische as van de Vesuvius. Begin met een bezoek aan de Porta Marina Superiore, een van de zeven poorten van de stad. Loop door de hoofdstraten en dwaal rond op het forum, het hart van Pompeii. Bewonder het uitzicht op de Vesuvius met uitzicht op de stad. Ontdek de baden en tempels, evenals een bakkerij, het grote theater en een bordeel. Bekijk goed bewaard gebleven kunstwerken, mozaïeken en fresco's door de hele stad. Luister naar anekdotes en leer over de oude bewoners van je gids.

Pompeii: voorrangsticket met audiogids

5. Pompeii: voorrangsticket met audiogids

Vermijd de lange rijen toeristen bij het loket en geniet van skip-the-line toegang tot Pompeii. Profiteer van een audiogids en verken dit UNESCO-werelderfgoed in je eigen tempo. Leer meer over de geschiedenis van deze tragische plek in het deskundige commentaar van je audiogids. Bezoek hoogtepunten zoals het Romeinse amfitheater, het kleine theater en de openbare sportschool. Bekijk de plaatsen waar de Romeinen dagelijks leefden en banketten hielden. Ontdek fresco's die bevroren zijn in de tijd en bewegende afgietsels van burgers en hun huisdieren tijdens een exclusieve, zelfgeleide tour die u kunt aanpassen aan uw behoeften.

Voorrangstoegang Pompeii en tour Vesuvius met wijnproeverij

6. Voorrangstoegang Pompeii en tour Vesuvius met wijnproeverij

Ervaar hoe de oude Romeinen vroeger leefden en geniet van het immense en prachtige Italiaanse landschap tijdens deze combitour per minibus of auto waarin je de ruïnes van Pompeii en de Vesuvius bezoekt. Zie het Forum, de Stabiaanse Thermen, een bordeel, het Huis van de Faun, het Huis van de Tragische Dichter en meer. Rijd vervolgens met een vulkanologische gids de Vesuvius op. Na het bezoek aan Pompeii, heb je een half uur pauze voordat je aan het tweede deel van de excursie begint. Rijd naar de top van de Vesuvius door de natuurlijke schoonheid van dennenbossen en weelderige bossen, en felgele bloemen. Bewonder het prachtige uitzicht op de baai van Napels. Geniet van een wandeling met een vulkanische gids die je zal vertellen over de geologische geschiedenis van de vulkaan en zijn uitbarstingen.

Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

7. Vanuit Napels: dagexcursie naar Pompeii en de Vesuvius

Bezoek de plaats waar de Vesuvius uitbarstte en Pompeii bedolven werd onder gesmolten as tijdens een dagtrip per minibus of bus. Volg je gediplomeerde gids door de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoedlocatie dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk in de tijd is bevroren. Geniet voor de lunch van een lokale pizza. Hoor verhalen over het Forum, de Thermen, het Lupanare, het Griekse Theater, en gipsafgietsels van lichamen verbrand door vulkanische as en lapilli. Geniet voor de lunch van een typische Napolitaanse pizza in een van de cafés van Pompeii. Rijd vervolgens dicht bij de top van de berg die de stad verwoestte. Maak vanaf daar een korte wandeling naar de rand van de krater en neem de atmosfeer van de rokende berg in je op. Herbeleef de verwoestende dag in 79 na Christus waarop de Vesuvius uitbarstte en de Romeinse stad Pompeii werd bedolven onder gesmolten as. Bij aankomst ontdek je de overblijfselen van dit UNESCO-werelderfgoed dat bijna 2000 jaar lang opmerkelijk bevroren was in de tijd. Het is de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland. Bewonder het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Keer om ongeveer 17:00 uur terug naar Napels en word afgezet bij je hotel, je cruiseschip of het treinstation.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

8. Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

Stap aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning en begin jouw reis naar Pompeï, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij aankomst in Pompeï kun je met jouw voorrangsticket langs de lange rijen lopen en binnengaan in deze tijdscapsule van de oude Romeinse wereld, waar jouw lokale deskundige gids je een rondleiding zal geven door deze prachtig bewaard gebleven ruïnes. Ga daarna naar Positano, waar de huizen tegen de helling naar beneden tuimelen, en slenter tussen de boetiekjes. Koop wat van de plaatselijke limoncello, bezoek de kerk van Santa Maria Assunta of ga mensen kijken vanaf een restaurantterras. Na wat vrije tijd en lunch (op eigen kosten) in Pompeï, gaat de tour verder naar het zuiden langs de pittoreske wegen van de Amalfikust waar je verstelt zult staan van de spectaculaire kustlijnen terwijl de bergen in de zee vallen en romantische dorpjes als wijnranken de bergen beklimmen.

Vanuit Napels: Pompeii en Herculaneum Tour met lokale lunch

9. Vanuit Napels: Pompeii en Herculaneum Tour met lokale lunch

Bespaar tijd met skip-the-line tickets naar zowel Pompeii als Herculaneum op deze dagtrip vanuit Napels. Besteed meer tijd aan het verkennen van de ruïnes en minder tijd aan in de rij staan. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Napels. Leun achterover en ontspan terwijl u geniet van het landschap op weg naar Pompeii. Volg je archeologische gids door het hart van deze oude stad terwijl ze onthullen hoe het dagelijks leven was voor mensen in Pompeii. Ontdek hoe de gebouwen, huizen en tempels zijn gemaakt met geavanceerde architectonische technieken. Stop voor een pauze in een authentiek Italiaans restaurant voor een lekkere lunch voordat je naar Herculaneum gaat. Laat je gids uitleggen waarom deze stad beter bewaard is gebleven dan Pompeii. Zie hoe de villa's in Herculaneum hun deuren nog hebben en hoe levendig de fresco's in de huizen zijn gekleurd. Ga naar de botenloodsen om de overblijfselen te zien van degenen die beschutting hadden gezocht tegen de uitbarsting in de botenloodsen.

Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

10. Sorrento: Dagtour naar ruïnes Pompeï & Vesuvius

Vanuit Napels bezoek je Pompeï, de stad die na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 v.C. bedolven werd onder as en puin.  Bij aankomst maak je een 2-uur durende rondleiding langs de ruïnes. Op een van de populairste bestemmingen ter wereld hoor je verhalen over het Forum, de Thermen, Lupanare, het Griekse Theater en gipsafgietsels van de lichamen van mensen uit Pompeï. Na een typische Napoletiaanse lunch met pizza, rijd je richting de top van de Vesuvius. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen voor je de top van de vulkaan hebt bereikt. De Vesuvius is de enige actieve vulkaan in Europa en hoewel hij vaak is uitgebarsten, heeft hij zijn roem vooral te danken aan het in as leggen van Pompeï. Klim naar de top, loop rond de krater en neem de omgeving van de rokende vulkaan in je op. Geniet van het adembenemende uitzicht over de Golf van Napels. Je keert om ongeveer 17:15 uur terug naar Sorrento, waar je wordt afgezet bij jouw hotel, cruiseschip of het treinstation.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Meerdaagse tours
321 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 21

Overzicht activiteiten in Pompeï

Wil je alle activiteiten in Pompeï ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pompeï

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 36.891 beoordelingen

Hele fijne tour! Goed geregeld en duidelijke uitleg. Pompei was fantastisch! Heel fijn om een gids te hebben die je alles kan vertellen over deze prachtige stad. De lunch was heerlijk met prachtig uitzicht. De weg naar boven is erg spannend maar is het zeker waard. Prachtige foto’s kunnen maken. Ik vond het alleen jammer dat er niks verteld werd tijdens de tour naar de vulkaan. Prachtig maar ik had niet het idee dat ik op een vulkaan was, het had ook een hoge berg kunnen zijn.

Vanaf het hotel per luxe touringcar opgehaald en eerst een mooie rondleiding in Pompeii gehad. Na een heerlijke lunch de Vesuvius beklommen. Op de weg terug naar huis nog een stop gemaakt bij een locale shop die zelfgemaakte spullen verkocht zoals diverse soorten limoncello en ook chocolade. Al met al een mooi dagvullend programma met goede begeleiding van reisleiders Serena en Chris en chauffeur Pasquale.

Het bezoek is erg goed als je van dit soort excursies houdt. Het beste was het antwoord dat Get Your Guide ons gaf toen we ons vertelden dat we te laat waren. Later kwamen we erachter dat we, omdat het een speciale dag was, niet voor de reis hoefden te betalen. We hebben het retourverzoek ingediend en het antwoord was onverslaanbaar. Bedankt GetyourGuide.

Echt de moeite waard en interessant. De boeking verliep zonder problemen. Nog een tip: print tickets uit als je er niet zo over denkt als ik. Mobiele telefoon crashte en dood, reanimatie mislukt, maar ik had alles op papier voor de zekerheid.

Alex verwelkomde ons op een leuke en vriendelijke manier, het bezoek aan de stad Pompeii was fantastisch, goed uitgelegd en boeiend.