Pompeii
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Regel nu je ticket!

Pompeii: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Pompeii
Bekijk alle 290 tickets en tours

Attracties in Pompeii

In 79 werd Pompeii bedolven onder as en puimsteen na een uitbarsting van de Vesuvius. In de 18de eeuw is begonnen met het opgraven van de overblijfselen, en sindsdien is een weelde aan culturele schatten in de ruïnes ontdekt.

Amfitheater van Pompeii

Het amfitheater werd in 80 v. Chr. gebouwd en wordt gezien als het eerste in zijn soort. 20,000 bezoekers konden, geordend naar sociale klasse, plaatsnemen op de tribune om gladiatorengevechten te zien.

Tempel van Apollo

Apollo's tempel wordt gezien als het oudste gebouw van Pompeii. Een replica van het bronzen beeld van de god staat fier rechtop, omringd door Corinthische zuilen.

Tempel van Jupiter

Het Capitolium is de tempel voor Jupiter, Juno en Minerva. Tegen de achtergrond van de dreigende Vesuvius aanbaden de Romeinen hun oppergod Jupiter.

Huis van de Faun

In dit grote huis bevindt zich een replica van het Alexandermozaïek, dat het gevecht uitbeeldt tussen Alexander de Grote en Perzische koning Darius III.

Huis van de Menander

De naam van dit huis is niet de naam van de eigenaren (de familie Poppaeus), maar van de Griekse dichter Menander. Eén van de fresco's op de muren beeldt hem af.

Huis van de Vettii

Toen de gebroeders Vettii slaaf-af waren, werden ze al gauw leden van de 'nouveau riche'. Hun huis moest hun nieuwe status natuurlijk weergeven; zie daar de verfijnde fresco's en muurschilderingen.

Foto: Justin Ennis@flickr (CC BY 2.0)

Villa dei Misteri

Op de muren beelden negen schilderingen de transformatie van een meisje tot vrouw af, en haar inwijding tot de aanhang van Dionysos, god van wijn en vruchtbaarheid.

Pompeii: Onze tips

Tickets voor Pompeii

Toegang tot Pompeii kost €11, maar bezoeken op de eerste zondag van de maand is gratis. Online tickets boeken is niet nodig, en je kunt bij drie ingangen naar binnen: Villa dei Misteri, Porta Marina en het Anfiteatro. Een 3-daagse pas voor Pompeii, Herculaneum, Oplontis, Boscoreale en Stabia kost €20.

Wat zijn de openingstijden?

Van april tot oktober is Pompeii open tussen 8:30 en 19:30, van november tot maart tussen 8:30 en 17:30.

Hoe kom je er?

Vanuit Napels vertrekt er elk half uur een trein (Circumvesuviana) die binnen 30-40 minuten bij het station Pompeii-Scavi Villa dei Misteri arriveert. Van maandag tot zaterdag rijdt de SITA bus, die vertrekt vanaf de haven van Napels en Centraal Station Napels, en stopt op het Piazza Esedra in Pompeii (vanaf daar is de dichtstbijzijnde ingang bij Porta Marina). Met de auto neem je snelweg A3.

Wanneer is de beste tijd?

De lente en herfst in Zuid-Italië zijn aangenaam, maar in de zomer kan het erg heet worden. Pompeii is vrij groot, dus houd rekening met een uur of 2-3 aan verkenning. Vergeet niet om stevige schoenen te dragen en zonnebrand mee te nemen!

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  Van april tot oktober geopend tussen 8:30 en 19:30; van november tot maart tussen 8:30 en 17:30.
 • Toegangsprijzen
  Volwassenen kunnen tickets vanaf €11 krijgen. Met tour- en vervoersopties stijgt de prijs.
 • Heb ik een gids nodig?
  Er is zo veel historie te ontdekken dat een gids je ervaring zeker zal verrijken.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de Circumvesuviana-trein naar station Pompeii-Scavi-Villa dei Misteri, of de SITA bus naar station Piazza Esedra.
 • Extra tips
  • Er is nauwelijks schaduw in dit enorme gebied, dus neem een hoed, zonnebrand en water mee.
  • Er is weinig horecagelegenheid, dus als je een lange dag plant, neem dan genoeg eten mee.

Wat anderen zeggen over Pompeii

Goede manier om van Rome naar Pompeii te komen

Goed vervoer per touringcar met koffie stop op heen en terugweg. begeleidster in de bus verteld eea over historie Pompeii en bezienswaardigheden onderweg. In Pompeii vrij om je eigen weg te gaan (ook mogelijkheid om gids bij te boeken)

Pompeii Prioriteit Toegangsticket Beoordeeld door Pieter, 04-11-2016

Gids was uitstekend - pizza superslecht.

Gids was uitstekend! Wat een bewogen en enthousiast verteller! Het bezoek aan Pompeii met hem is meer dan de moeite waard. De "beklimming" van de Vesuvius is op die wijze niet echt bijzonder te noemen. De middagpauze was één gehaaste bedoening met de slechtste pizza ooit.

Top gids, wist erg veel te vertellen over Pompeii.

Erg fijne en vriendelijke gids met veel kennis over Pompeii. Absoluut een aanrader om een (privé) gids te 'boeken' zo kom je erg veel te weten over het het gebied, wat erg groot is.

Pompeii skip-the-line tour met privé-gids Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 13-10-2016

Aanrader om te doen als je kort in Napels bent.

Waren een dag in Napels en gekozen voor Pompei the zien . Kerrigan netjes mail dag van the voren waar ze stonden om ons op te halen. Daarna keurig met bus naar Pompei gebracht. Hadden een erg drukke dag maar ondanks dat de moeite waard,vooral door onze gids Maria. Zei maakt de tour compleet. Einde van de tour weer netjes op tijd terug gebracht bij aangegeven plek.

Pompeï: excursie van 1/2 dag vanuit Napels of Sorrento Beoordeeld door Alexander, 13-10-2016

Mooie excursie, waar je veel te zien krijgt.

Wij hebben deze excursie geboekt en vonden het erg mooi. Het schema liet in verhouding (naar onze zin) iets te weinig tijd over voor Pompei en te veel tijd voor 'shoppen' in Amalfi. De gids (Rosa) en chauffeur (Mauro) waren erg goed en professioneel. De totale Tour is ons goed bevallen.

Amalfkusti en Pompeï vanuit Napels (all-inclusive) Beoordeeld door Antonius, 12-10-2016

Activiteiten in de buurt van Pompeii


Pompeii
4.4
Gebaseerd op 672 beoordelingen van GetYourGuide-klanten