Datums kiezen

Pont d'Aquitaine

Pont d'Aquitaine

Pont d'Aquitaine: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Bordeaux: Garonne cruise met glas wijn

1. Bordeaux: Garonne cruise met glas wijn

Ontdek Bordeaux vanaf de rivier de Garonne aan boord van het jacht Le Luna. Geniet van een ander perspectief op de historische stad met deskundig commentaar terwijl u geniet van uw keuze aan wijn, warme drank of frisdrank, en geniet van een stuk canelé-cake. Bekijk vanaf de rivier enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de gotische kathedraal die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder 18e- en 19e-eeuwse herenhuizen en kunstmusea. Leer meer over de rijke geschiedenis van de stad vanuit je deskundige gids terwijl je vaart op een vintage naoorlogs jacht. Geniet van een glas lokale wijn en een kleine traditionele taart uit de regio, ook wel canelé genoemd.

Bordeaux: schilderachtige riviercruise met commentaar en Canelés

2. Bordeaux: schilderachtige riviercruise met commentaar en Canelés

Ontdek de wijnen en de schilderachtige waterkant van Bordeaux tijdens een 1,15 uur durende wijnproeverijcruise en bewonder de 18e-eeuwse gevels, de stenen brug en andere romantische bruggen en de drukke havens van de rivier de Garonne. Verken de wijk Chartrons vanaf de rivier de Garonne. Stap aan boord van de elektrische plezierboot Sirius bij de aanlegsteiger van Les Bateaux Bordelais (Quais des Chartrons) in het stadscentrum. Vertrek om 18:45 uur en vaar langs de historische gevels van de door UNESCO beschermde Port de la Lune met de romantische stenen brug en de moderne wijk Bacalan met het eCité du Vin-museum. Ga onder de ophaalbrug van Pont Jacques-Chaban-Delmas door en ga verder langs de Pont d'Aquitaine (Gouden Poort van Bordeaux). Als u eenmaal voorbij het dorp Lormont bent gevaren, keert de boot om en vaart vanuit de havenzone van Bassens terug naar het stadscentrum. Onderweg proef je 2 prachtige Canelés van het beroemde merk Baillardran, waarbij je de link hoort tussen het verhaal van de canelé en de stad Bordeaux, van het Palais de la Bourse tot de ingang van het estuarium.

Bordeaux: avondaperitiefcruise op de rivier de Garonne

3. Bordeaux: avondaperitiefcruise op de rivier de Garonne

Ontdek de wijnen en de schilderachtige waterkant van Bordeaux tijdens een 1,5 uur durende wijnproeverijcruise en bewonder de 18e-eeuwse gevels, de stenen brug en andere romantische bruggen en de drukke havens van de rivier de Garonne. Verken de wijk Chartrons vanaf de rivier de Garonne. Stap aan boord van de elektrische plezierboot Sirius bij de aanlegsteiger van Les Bateaux Bordelais (Quais des Chartrons) in het stadscentrum. Vertrek om 18:45 uur en vaar langs de historische façades van Port de la Lune, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, met de romantische stenen brug, en de moderne wijk Bacalan met het eCité du Vin-museum. Ga onder de ophaalbrug van Pont Jacques-Chaban-Delmas door en ga verder langs de Pont d'Aquitaine (Gouden Poort van Bordeaux). Als u eenmaal voorbij het dorp Lormont bent gevaren, keert de boot om en vaart vanuit de havenzone van Bassens terug naar het stadscentrum. Proef onderweg verschillende wijnen die representatief zijn voor de regionale wijngaarden van Bordeaux, allemaal geserveerd met typische aperitieven, kazen, snacks en een lokale Canelé. Leer de geschiedenis van Bordeaux en zijn rivier- en wijnhandel kennen. Keer dan terug naar de kade voor een ontscheping van ongeveer 20:30 uur.

Bordeaux: wijnproeverijcruise vanuit Cité du Vin

4. Bordeaux: wijnproeverijcruise vanuit Cité du Vin

Ontdek de wijnen en de schilderachtige waterkant van Bordeaux tijdens een 1,5 uur durende wijnproeverijcruise en bewonder de 18e-eeuwse gevels, de stenen brug en andere romantische bruggen en de drukke havens van de rivier de Garonne. Verken de wijk Chartrons vanaf de rivier de Garonne Stap om 16:15 uur aan boord van de plezierboot bij de aanlegsteiger van het La Cité du Vin Museum (Quai de Bacalan) en vaar vervolgens langs de historische gebouwen van Port de la Lune, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga onder de bruggen van de Pont Jacques-Chaban-Delmas en de Pont d'Aquitaine (Gouden Poort van Bordeaux) door. Nadat u het dorp Lormont bent gepasseerd, keert de boot om en vaart u vanuit de havenzone van Bassens terug naar het stadscentrum. Proef onderweg 2 wijnen die representatief zijn voor de regionale wijngaarden van Bordeaux, allemaal onder deskundige begeleiding van een wijngids en docent. Leer de geschiedenis van Bordeaux en zijn rivier- en wijnhandel kennen. Keer terug naar de kade bij La Cité du Vin voor een ontscheping van ongeveer 18:00 uur.

Bordeaux: riviercruise van 2 uur met diner

5. Bordeaux: riviercruise van 2 uur met diner

Klim vanaf de quai des Chartrons aan boord van een plezierboot in Bordeaux en vaar langs de waterkant voor een uniek perspectief op de prachtige stad. De havenstad Bordeaux staat op de lijst van Unesco als een bewoonde historische stad van uitzonderlijke stedelijke en architectonische waarde en heeft meer beschermde gebouwen dan enige andere stad in Frankrijk behalve Parijs. U passeert onder een verticale hefbrug over de rivier de Garonne en gaat verder naar de Pont d'Aquitaine. Geniet aan boord van een menu met heerlijke Franse gerechten, waaronder een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De boot keert om na de haven van Bassens en keert rond 14.00 uur terug naar de pier in Bordeaux. Elk gerecht wordt aan boord bereid door de Chef en zijn team.

Bordeaux: Lunch cruise

6. Bordeaux: Lunch cruise

Klim vanaf de quai des Chartrons aan boord van een plezierboot in Bordeaux en vaar langs de waterkant voor een uniek perspectief op de prachtige stad. De havenstad Bordeaux staat op de lijst van Unesco als een bewoonde historische stad van uitzonderlijke stedelijke en architectonische waarde en heeft meer beschermde gebouwen dan enige andere stad in Frankrijk behalve Parijs. U passeert onder een verticale hefbrug over de rivier de Garonne en gaat verder naar de Pont d'Aquitaine. Geniet aan boord van een menu met heerlijke Franse gerechten, waaronder een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De boot keert om na de haven van Bassens en keert rond 14.00 uur terug naar de pier in Bordeaux. Elk gerecht wordt aan boord bereid door de Chef en zijn team.

Bordeaux: Stadsrondvaart

7. Bordeaux: Stadsrondvaart

Dompel jezelf onder in een fascinerende reis, compleet met fascinerend commentaar dat alle geheimen van de historische stad onthult, op deze sightseeingcruise in Bordeaux. Bewonder de majestueuze Pont de Pierre, Place de la Bourse en Quinconces vanaf een uniek uitkijkpunt: de rivier. Laat je betoveren door de charme van dit uitzonderlijke panorama, bevroren in de tijd. Je mag je eigen snacks, salades, sandwiches of picknicks meenemen (geen alcoholische dranken of glazen verpakkingen). Geniet van je eten aan boord van de boot en geniet op een heel andere manier van de cruise. Afhankelijk van de data kunnen er lokale producenten aan boord zijn (niet altijd gegarandeerd). Je kunt je smaakpapillen verwennen met zorgvuldig bereide gerechten terwijl je geniet van het adembenemende landschap dat aan je ogen voorbijtrekt. Maar dat is nog niet alles. Neem, eenmaal aangemeerd, de tijd om te wandelen, te verkennen en te genieten van de levendige sfeer van de "Port de la Lune". Neem een uur of meer de tijd om de geschiedenis en schoonheid van deze tijdloze stad in je op te nemen voordat de tour eindigt.

Bordeaux: privéwandeling met nachtgids

8. Bordeaux: privéwandeling met nachtgids

"Enchanted Nights in Bordeaux: onthulling van de charmes van de stad onder de sterrenhemel" Betreed een wereld van elegantie en allure terwijl u aan boord gaat van een privé nachtelijke verkenning van Bordeaux. Terwijl de zon ondergaat, verandert de stad in een magisch wonderland, waar de geschiedenis tot leven komt te midden van de fonkelende sterren. Dwaal door de verlichte straten en laat u betoveren door de onmiskenbare charme van Bordeaux. Bewonder het majestueuze Place de la Bourse, versierd met de betoverende Miroir d'eau, die de schoonheid van de stad weerspiegelt in een glinsterende dans. Bewonder de ontzagwekkende Grosse Cloche, die rechtop staat met eeuwenlange verhalen te vertellen. Dompel jezelf onder in de historische wijk Le Vieux Bordeaux, waar oude steegjes en monumenten verhalen uit vervlogen tijden fluisteren. Elke stap leidt je dieper naar het hart van deze betoverende stad, waar geschiedenis en mysterie met elkaar verweven zijn. Verwen uw zintuigen met de culinaire hoogstandjes en gewaardeerde wijnbouw van Bordeaux. Proef de essentie van de Franse gastronomie en ervaar het rijke scala aan smaken waar deze regio bekend om staat. Voel de magie van deze uitzonderlijke stad, waar de tijd lijkt stil te staan en je omarmt in de Franse manier van leven. Terwijl u afscheid neemt van de omhelzing van Bordeaux, draagt u de dierbare herinneringen aan deze onvergetelijke reis met u mee. De nachten doorgebracht onder de sterrenhemel zullen een onuitwisbare indruk op je hart achterlaten, een schat om een leven lang te koesteren. Laat de droom van de betoverende nachten van Bordeaux in je ziel blijven hangen en nodig je uit om terug te keren voor meer magische momenten.

8 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Pont d'Aquitaine: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Pont d'Aquitaine

Wil je alle activiteiten in Pont d'Aquitaine bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pont d'Aquitaine

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 666 beoordelingen

Zeer leuke excursie in deze boot, niet te groot en niet te klein, met proeverij van uitstekende canelés 😉. De gids Marie is een perfecte, informatieve en humoristische toespraak (in het Frans en Engels)? We hebben een heel leuke tijd gehad, heel erg bedankt!

Zeer interessant, de gids heeft ons veel over Bordeaux verteld. Ze gaven ons een heel heerlijke canelé, en dat zou je kunnen herhalen. En kannen koud water. Allemaal heel goed

Een mooie cruise waarmee u de Garonne en Bordeaux vanuit een andere hoek kunt bewonderen. En de Baillardran cannelés zijn geweldig.

Zeer aangename en interessante cruise. Zeer goede en boeiende gids. Stille elektrische boot. De heerlijke caneles!!! Ik raad aan.

Een geweldige tijd om Bordeaux vanuit een ander perspectief te ontdekken. En ook met de cannelés om te proeven!