Kies data
Dingen om te doen

Ponta Delgada

Verken de hoofdstad van de Azoren en vind gotische kerken, smalle kronkelende straatjes en charmante gebouwen.

Ponta Delgada: De beste dingen die je niet wil missen

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

1. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

2. Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

Deze 2,5 uur durende excursie begint met een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere mariene soorten, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie ga je aan boord van de aangewezen boot en vertrek je naar zee. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, omdat de natuurgidsen en mariene biologen aan boord informatie geven. De boottocht omvat ook een rondleiding langs de Princess Ring Islet van Vila Franca do Campo, voor een close-up van de vulkaan en de inheemse dieren. Licht eten is aan boord toegestaan, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

São Miguel West: dagtrip in busje met lunch

3. São Miguel West: dagtrip in busje met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Sao Miguel: Canyoning-ervaring Ribeira dos Caldeiroes

4. Sao Miguel: Canyoning-ervaring Ribeira dos Caldeiroes

Ontdek de diverse groene vegetatie, heldere en frisse watervallen en oude watermolens tijdens deze avontuurlijke canyoning-tocht door het bos. Tenzij u kiest voor de optie met ophalen van Ponta Delgada, begint uw avontuur bij Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões, een van de meest populaire natuurgebieden in de regio Nordeste. De activiteit begint met het ophalen van uw veiligheidsuitrusting, gevolgd door een korte wandeling van ongeveer 20 minuten. Eenmaal bij de ingang van de stream luister je naar een veiligheidsbriefing. Langs de route zijn er verticale uitdagingen bij watervallen, die je zult bestrijden met de techniek van abseilen. De hoogste waterval is 8 meter hoog. Daartussen zijn er korte wandelgedeeltes, evenals een meer speels gebied met een glijbaan en sprong van ongeveer 5 meter.

Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

5. Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

Na het verzamelen op het ontmoetingspunt of bij je accommodatie worden opgehaald, ga je naar Parque da Ribeira dos Caldeirões, gelegen in het noordoostelijke deel van het eiland. Het duurt ongeveer 45 minuten om van Ponta Delgada te rijden. De tour van een halve dag duurt ongeveer 3 uur. Gedurende deze tijd heb je de mogelijkheid om rappels, jumps, slides en rock slides te doen. De hoogste rappel is 15 meter, met de hoogste sprong ongeveer 6 meter. Er zal wat tijd zijn voor de distributie van apparatuur met behulp van je gidsen, voordat je een korte wandeling maakt om de stroom te benaderen, gevolgd door een beveiligingsbriefing. Gemiddeld is het ongeveer 20 tot 35 minuten wandelen, afhankelijk van het tempo van de groep. Gedurende de dagvullende optie stop je voor een picknick en sluit je de tour later af door terug te keren naar de stad met de auto.

Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

6. Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

Nadat je bent opgehaald begint je rit naar Furnas. Geniet onderweg van de mooie omgeving langs de zuidkust van het eiland tot je aankomt in het historische plaatsje Vila Franca do Campo. Hier ga je naar de afgelegen kapel van Senhora da Paz in de bergen om te genieten van het spectaculaire uitzicht over het dorp en het kleine eilandje voordat je verdergaat naar Furnas.Wandel in Furnas langs geothermische velden en aanschouw rokende vulkanen (het is mogelijk om tegen extra betaling te zwemmen in de thermische baden). Kijk hoe je lunch, de beroemde lokale cozido, uit de kokendhete gaten in de vulkanische grond wordt gehaald. Bereik in de middag de top van de vulkanische krater bij het uitzichtpunt van Pico do Ferro, die uitzicht biedt op Furnas en zijn meer. Ga daarna richting de noordoostkant van het eiland om de kust met hoge kliffen en de waterval van Ribeira dos Caldeirões te bekijken. Ga via de noordkust van het eiland terug naar Ponta Delgada met een laatste pauze bij het adembenemende uitzichtpunt van Santa Iria.

Sete Cidades en Lagoa do Fogo: daguitstap met lunch

7. Sete Cidades en Lagoa do Fogo: daguitstap met lunch

Verken het vulkanische landschap van de Sete Cidades en het berglandschap van de Lagoa do Fogo tijdens een dagvullende bezienswaardighedentour vanuit Punta Delgada. Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt over een schilderachtige weg naar het uitkijkpunt Vista do Rei. Geniet van panoramisch uitzicht over het blauwe-groene water van de twee meren in de krater van de Sete Cidades. Ga daarna verder naar verschillende uitkijkpunten en kom uiteindelijk dicht in de buurt van de oevers van de twee meren. Ga naar de Mata do Canário en bewonder de unieke planten van het natuurpark. Rijd over de weg van de Pico do Carvão langs verschillende kleine meren, waaronder de Empadasmeren. Krijg vanuit meerdere perspectieven uitzicht op de noord- en zuidkusten van het eiland São Miguel. Pauzeer om te lunchen met gerechten die kenmerkend zijn voor de Azoren bij een lokaal restaurant in de stad Lagoa. Verken daarna de stad Ribeira Grande, met het unieke historische centrum dat tussen de 17e en de 19e eeuw gebouwd is. Ga aan het einde van je tour naar de top van de berg Pico da Barrosa en ontdek het beschermde natuurlandschap van de Lagoa do Fogo (vuurmeer). Bewonder de thermale poelen, watervallen en verschillende soorten bedreigde planten van het gebied en keer daarna terug naar Ponta Delgada, waar je afgezet wordt bij je hotel.

Lagoa do Fogo: ATV-quadtour van een halve dag

8. Lagoa do Fogo: ATV-quadtour van een halve dag

Bestuur een ATV met een passagier of alleen en manoeuvreer naar de hoogste punten van de bergen rondom Lagoa do Fogo. Dart over onverharde wegen en geniet van ongelooflijke uitzichten en de perfecte mix tussen natuur en avontuur. Spring op je quad (geschikt voor 1 bestuurder en 1 passagier) en ga naar Lagoa do Fogo, het kratermeer in de vulkaan Água de Pau Massif, om je avontuur door de landschappen van het eiland São Miguel te beginnen. Verwacht avontuur en vele verrassingen tijdens je rit, zoals een fontein begraven door de lava van een vulkaan of verborgen locaties uit oude veldslagen. Hoogtepunten tijdens de tour zijn de Salto do Cabrito-waterval, Ribeira Grande, Pico da Pedra, fontanário (fontein) sec. XVI, en meer.

Van Ponta Delgada: Halve dag Sete Cidades Quad Tour

9. Van Ponta Delgada: Halve dag Sete Cidades Quad Tour

Geniet van een halve dag quadtocht rond Sete Cidades, het grootste zoetwatermeer van de Azoren, gelegen in het westelijke deel van het eiland São Miguel. Start vanaf Ponta Delgada en ontdek de prachtige landschappen van het eiland. Ervaar het geweldige uitzicht over het eiland in het uitkijkpunt Pico do Carvão, met aan de ene kant Ponta Delgada en aan de andere Ribeira Grande. Klim de bergen in om de Lagoas Empadadas en de Serra Devassa te zien. De bergen en meren in deze regio spelen een zeer belangrijke rol bij het leveren van water aan de dorpen. Stop bij het Canário-meer voor een van de beste uitzichten op de Boca do Inferno-route. Op de terugweg naar de stad ziet u het majestueuze uitzicht op Vista do Rei, waardoor u een spectaculair uitzicht heeft op de magische blauwe en groene kleuren die het water van deze meren kenmerken.

Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

10. Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

Verlaat de gebaande paden. Vertrek op een 3 uur durende 4x4-tour door de Sete Cidades-regio van het Azoren-eiland São Miguel in Ponta Delgada. Door in een voertuig met vierwielaandrijving te reizen, kun je het spectaculaire, wilde landschap van de vulkanische kraters en hun flora en fauna op een unieke indrukwekkende manier ervaren. Rijd naar de top van de berg voor een panoramisch uitzicht op de 2 indrukwekkende meren van de caldera. Het water van het ene meer glinstert blauw (Lagoa Azul), het andere groen (Lagoa Verde). Onderweg zie je tal van andere pittoreske plaatsen in São Miguel, waaronder de idyllische meren Lagoa das Empadadas, Lagoa de Santiago en Lagoa do Carvão. Geniet van een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan, vulkanische kegels en grasstroken. Bezoek dorpen die een centrale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het eiland.

Veelgestelde vragen over Ponta Delgada

Welke topattracties zijn een must-see in Ponta Delgada?

De topattracties in Ponta Delgada zijn:

Sitemap Ponta Delgada

Wil je alle activiteiten in Ponta Delgada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponta Delgada

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 3.635 beoordelingen

Direct voor de tour worden enkele zaken uitgelegd via video. De rondleiding wordt gegeven door zeebiologen die oog hebben voor het welzijn van de dieren en ook nog eens een goede afstand tot de dieren houden. Ook wordt er veel belang gehecht aan milieubewustzijn en wordt zichtbaar afval uit de zee gevist. We zagen 2 soorten dolfijnen, 2 soorten walvissen en een schildpad en kregen informatie over elk dier. Ik kan deze tour en deze organisator zonder aarzeling aanbevelen! Het is de moeite waard om aan zo'n excursie deel te nemen.

Onvergetelijke familie-ervaring. Geweldige gidsen, Reine en Miguel die ook de boot bestuurden, zeer leerzaam en vriendelijk, gaven ons allerlei uitleg over de vogels, dolfijnen en walvissen die we zagen. Ja, we zagen een Groenlandse walvis, de op twee na grootste die er bestaat en het was heel, heel spannend.

Hele dag, spannend, vol speciale momenten, walvissen, dolfijnen en zeer vriendelijk, behulpzaam personeel met veel kennis over de eilanden en de walvisachtigen die ze bewonen, speciale dank aan Hugo! had geen betere gids kunnen zijn. Feli en Tony

Great tour, amazing experience and our guide Eduardo was great was well. He knew a lot of facts about the history of the Azores and gave us a really amazing tour across Furnas.

Vey enthusiastic guide, open and able to tell a lot about Sao Miguel, showing beautifully sites.