Ponta Delgada
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Ponta Delgada

Bekijk alle tours en activiteiten in Ponta Delgada

Ponta Delgada: hoogtepunten en bezienswaardigheden

Ponta Delgada is de grootste stad van de Azoren, de Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De levendige natuur en koloniale architectuur geven de stad een unieke tropisch-Europese sfeer. Welke activiteiten zijn er in deze stad?

Sete Cidades Massif

Eiland São Miguel ligt vol kraters, waarvan sommigen meren zijn geworden, zoals het enorme Lagoa do Fogo. Verken dit hobbelige, prachtige gebied liefst in een 4x4!

Walvissen spotten

De locatie van Ponta Delgada in de Atlantische Oceaan is één van de beste ter wereld om walvissen, dolfijnen en schildpadden in hun natuurlijke omgeving te zien.

Jachthaven

Ponta Delgada begon als bescheiden vissersdorp, maar de haven is inmiddels uitgegroeid tot uiterst stijlvolle locatie met een regatta, paviljoen en luxe jachten.

Convent van Onze Dame van Hoop

Deze gevel ziet eruit alsof hij geborduurd is, en er zijn veel meer prachtige gebouwen in de buurt, zoals paleis Fonte Bela en het Colosseum!

Gorreana

Gorreana is de enige theeplantage in de EU en ligt op de noordkust van São Miguel. Verken het gebied en neem wat thee mee voor thuis!

Carlos Machado Museum

In 1546 werd het dorp waar Ponta Delgada nu ligt verwoest in een aardbeving. Gelukkig kun je in dit museum nog steeds veel leren over de geschiedenis van São Miguel.

Ferraria Spa

Hier neem je het beste bad van je leven, in een natuurlijke warmtebron omringd door vulkaangesteente. Het water heeft een temperatuur van 35 graden.

Ponta Delgada: Plan uw bezoek

Wanneer gaan?

In mei staat het eiland São Miguel volledig in bloei. Als je de walvissen wil zien, zijn de zomermaanden de beste tijd om te gaan.

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer bestaat voornamelijk uit bussen, maar die rijden niet altijd even regelmatig. Als het mogelijk is, kun je beter een auto huren. Een taxi van de luchthaven naar de stad kost ongeveer 15.00 euro.

Tips & informatie

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (-01:30)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  Van juli tot september is het weer het warmst, valt er weinig regen en maak je de meeste kans om walvissen te spotten!

Activiteiten in Ponta Delgada

De must-see bezienswaardigheden in Ponta Delgada

Sitemap Ponta Delgada

Wil je alle activiteiten in Ponta Delgada ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponta Delgada

Een heel interessante dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

We werden begeleid door de man achter Green Visions Tours, die zijn geschiedenis, aardrijkskunde en biologie duidelijk onder de knie had. De uitstap was iets duurder dan die van de concurrentie (60 euro tegenover 55), maar alle toegangsprijzen waren dan ook inbegrepen en de maaltijd was bijzonder lekker en op basis van buffet, inclusief dessert. De tour was aangepast aan de zondagse drukte en vermeed te drukke plaatsen. Ze werden vervangen door evenwaardige, maar blijkbaar veel minder bekende alternatieven. Resultaat: een boeiende 9 uur, met bijzonder veel mooie en typische landschappen.

Sete Cidades en Lagoa do Fogo Full-Day Tour met Lunch Beoordeeld door a GetYourGuide Customer, 24-07-2016

Ponta Delgada
4.7
Gebaseerd op 50 beoordelingen van GetYourGuide-klanten