Belevingen in
Ponta Delgada

Verken de hoofdstad van de Azoren en vind gotische kerken, smalle kronkelende straatjes en charmante gebouwen.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Ponta Delgada: De beste dingen die je niet wil missen

Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

1. Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

Deze 2,5 uur durende excursie begint met een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere mariene soorten, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie ga je aan boord van de aangewezen boot en vertrek je naar zee. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, omdat de natuurgidsen en mariene biologen aan boord informatie geven. De boottocht omvat ook een rondleiding langs de Princess Ring Islet van Vila Franca do Campo, voor een close-up van de vulkaan en de inheemse dieren. Licht eten is aan boord toegestaan, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

...
Furnas: avondtocht naar de warmwaterbronnen met diner

2. Furnas: avondtocht naar de warmwaterbronnen met diner

Ontspan in de warmwaterbronnen van een actieve vulkaan tijdens een avondtocht vanuit Ponta Delgada. Ga naar het vulkanische complex van Furnas in Povoação en baad in het warme water van Poça da Dona Beija.  Ga op een geleide natuurwandeling om de prachtige omgeving te ontdekken en krijg volop mogelijkheden om foto's te maken als aandenken aan de dramatische landschappen. Sluit de avond af met een traditionele stoofpot uit de regio, die onder de grond wordt gekookt met behulp van de warmte van de omliggende warmwaterbronnen.

...
São Miguel Azores: walvistocht van een halve dag

3. São Miguel Azores: walvistocht van een halve dag

Geniet van een walvistocht van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien' walvissen spotten ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke omgeving te ontmoeten. Ontmoet de bootbemanning en krijg een korte briefing over veiligheid en ethische code en trek dan je zwemvest aan en ga de oceaan op. Luister terwijl de bemanning de instructies van de radio volgt vanaf de uitkijkposten die op strategische punten langs de kust zijn geplaatst met behulp van een verrekijker van militaire kwaliteit om de positie van de dieren te vinden en te communiceren. Wees gerust dat de bemanning een slagingspercentage van 99% heeft. Zodra walvissen zijn opgemerkt, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, altijd op een veilige en respectvolle afstand. Het is normaal dat er per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Bekijk op de terugweg naar de jachthaven de geologische formaties van het eiland terwijl de boot dicht bij de kust vaart.

...
Sao Miguel: Canyoning-ervaring Ribeira dos Caldeiroes

4. Sao Miguel: Canyoning-ervaring Ribeira dos Caldeiroes

Ontdek de diverse groene vegetatie, heldere en frisse watervallen en oude watermolens tijdens deze avontuurlijke canyoning-tocht door het bos. Tenzij u kiest voor de optie met ophalen van Ponta Delgada, begint uw avontuur bij Parque Natural da Ribeira dos Caldeirões, een van de meest populaire natuurgebieden in de regio Nordeste. De activiteit begint met het ophalen van uw veiligheidsuitrusting, gevolgd door een korte wandeling van ongeveer 20 minuten. Eenmaal bij de ingang van de stream luister je naar een veiligheidsbriefing. Langs de route zijn er verticale uitdagingen bij watervallen, die je zult bestrijden met de techniek van abseilen. De hoogste waterval is 8 meter hoog. Daartussen zijn er korte wandelgedeeltes, evenals een meer speels gebied met een glijbaan en sprong van ongeveer 5 meter.

...
Het westen van São Miguel: daguitstap met lunch

5. Het westen van São Miguel: daguitstap met lunch

Je gids, een expert in de geschiedenis en de natuur van de Azoren, ontmoet je om 9:00 uur bij je accommodatie. Tijdens deze 9-uur durende excursie ga je rechtstreeks naar Sete Cidades en geniet je van een fantastisch uitzicht over het eiland langs de bergweg. Pauzeer bij de beroemde King's View en neem het panorama in je op, dat je op veel ansichtkaarten van de Azoren ziet. Je verbaast je over de schoonheid van de kleine, onbekende meertjes in het gebied. Na een bezoek aan een klein dorp bij het meer, ga je verder naar de westkust van het eiland en de rotsen van Mosteiros. In de middag begin je met een bezoek aan het meer Fogo, het hoogste en meest onaangeroerde meer van de Azoren. Daarna bezoek je de Caldeira Velha, een natuurlijk monument met rijke begroeiing en thermale activiteit. Je gaat door naar Ribeira Grande, de grootste stad aan de noordkust en bekijkt de mooiste kliffen van São Miguel. De laatste halte is een bezoek aan de ananaskassen, waar je meer komt te weten over de unieke technieken die men gebruikt om het fruit te laten groeien dat zo belangrijk is voor de Azoren. Deze route is een perfecte kennismaking met de Azoren, een geweldige mix tussen bergen, meren, uitzichtpunten aan de kust en geeft je een kijkje in de geschiedenis en de cultuur.

...
São Miguel East & Northeast: dagtour Furnas & Nordeste

6. São Miguel East & Northeast: dagtour Furnas & Nordeste

Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel, steek je het eiland over naar de noordkust. Maak je eerste stop bij het uitkijkpunt Samta Iria en ga naar de theefabriek Porto Formoso. Geniet van een prachtig uitzicht over de baai, een prachtige tuin en een theeproeverij. Ga terug naar de weg en stop bij het uitkijkpunt Pico do Ferro bovenop de Furnas-vulkaankrater om het interieur van de vulkaan, het dorp en het Furnas-meer te bewonderen. Begin je reis naar de krater en stop voor een wandeling of een duik in de botanische tuin en het thermale zwembad Terra Nostra of Poça da Dona Beija. Bewonder het Furnas-meer, waar Cozido das Furnas wordt gemaakt met behulp van de hitte van de vulkaan. Proef dit typische en beroemde eten in een lokaal restaurant. Na de lunch wandel je in het gebied van de ketels en bezoek je de vele vulkanische manifestaties, proef je een van de vele mineraalwaters of stop je voor een traditionele likeursmaak. Bekijk het natuurpark Ribeira dos Caldeirões en zijn watermolens, een prachtige waterval en het pad dat langs de rivier slingert. Bezoek het Northeast Village, bewonder de brug met zeven bogen en de uitkijkpost Vista dos Barcos. Keer 's avonds terug naar uw hotel.

...
Azoren: wandeltocht São Miguel / Lagoa do Fogo

7. Azoren: wandeltocht São Miguel / Lagoa do Fogo

Verken de indrukwekkende landschappen en fantastische panorama's tijdens een wandeltocht naar São Miguel. Baden in de natuurlijke zwembaden in de prachtige lagune van Lagoa do Fogo. Begin je pad op een korte onverharde weg, vanwaar je een klein beekje (ongeveer 2 km) zult bereiken, en een ander relatief meer open gebied bereikt, met verschillende bronnen en brede hellingen, die je naar Lagoa do Fogo zullen leiden. Baden in de natuurlijke zwembaden van Lagoa / Caloura, in de gezellige thermale baden van Caldeira Velha, of in de grandioze waterval van Salto do Cabrito. Krijg een prachtig panoramisch uitzicht op Lago do Fogo (aan de ene kant) en de noordkust van het eiland Sao Miguel (aan de andere kant) terwijl je langs "Cumeeira Norte" reist. Ga door verschillende kleine stroompjes omgeven door ongelooflijk groene en ongerepte bossen, voordat je het karakteristieke puimsteenstrand van de lagune bereikt. Geniet van een gezellige picknicklunch met streekproducten. Keer terug naar het startpunt terwijl je geniet van een ander perspectief op de zuidkust en de Atlantische Oceaan. Bezoek de zwemzone van Caloura of het strand van Agua D'Alto, waar u kunt snorkelen.

...
Azoren: Halve Dagtour Sete Cidades Dorp en Meren

8. Azoren: Halve Dagtour Sete Cidades Dorp en Meren

Begin de tour van Sete Cidades en de meren van São Miguel met een bezoek aan enkele ananaskassen. Bekijk de plantage- en productieprocessen van het meest beroemde gewas van de Azoren vanaf het begin tot het einde. Ga verder naar het dorp Sete Cidades ("Zeven Steden") en stop onderweg voor panoramische uitzichten van het westen van het eiland São Miguel. Bewonder het adembenemende landschap van kleine heuvels en groene weiden en zie de piek van Carvão, waar je vanaf zowel de noordkust als de zuidkust van het eiland kunt zien. Ontdek enkele kleine meren van het eiland zoals Lagoa das Empadadas, Lagoa do Canario en Lagoa de Santiago. Ga naar het meest beroemde observatiepunt van het eiland dat bekend staat als een van de "7 natuurlijke wonderen van Portugal." Ga daarna door naar het rustige dorp Sete Cidades, gelegen aan de voet van een vulkanische krater. Wen aan de serene manier van leven in deze bijzondere plaats en bezoek de rustige kerk. Krijg geweldig uitzich op het vissersdorp Mosteiros vanaf het observatiepunt Escalvado, vanaf waar je de lokale zomerhuizen kunt zien, de fijne stranden en natuurlijke baden gemaakt door lavaformaties.

...
Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

9. Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

Doe mee aan een ultieme zwemervaring en zwem tussen de wilde dolfijnen in het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan. Je vertrekt vanaf de Azoren in een Zodiacboot voor een onvergetelijk avontuur. Deze 2 uur durende activiteit vindt plaats in een kleine groep en wordt geleid door een gekwalificeerde bioloog of natuurgids. Elke zwemervaring wordt voorafgegaan door instructies waarin één van de biologen wordt uitgelegd hoe om te zwemmen met wilde dolfijnen, en ze te respecteren. Ook leer je hoe je het water in gaat, hoe je je moet gedragen tussen de dolfijnen, hoe je je masker en snorkel moet gebruiken en hoe je het meeste uit je zwemervaring haalt. Maskers, snorkels en duikpakken zijn voorzien.

...
Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

10. Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Tijdens deze tour ga je 3 uur lang op zoek naar de mooiste zeedieren in de Azoren. Met een marinebioloog aan boord kijk je uit naar onder meer dwergvinvissen, dolfijnen en schildpadden en leer je allerlei natuurlijke en historische informatie. Een marinebioloog aan boord biedt historische informatie en commentaar. Je begint met een korte uitleg van een bioloog over hoe de traditionele walvissenjacht in de Azoren is getransformeerd tot alleen walvissen kijken. Ook hoor je informatie over veiligheid, de regels van het observeren met respect voor de dieren en een overzicht van de dieren die je tijdens de tour kunt zien. Je vertrekt vanuit de haven van Ponta Delgada en vaart in stijl de Atlantische Oceaan op. De biologen aan boord geven uitgebreide uitleg en verzamelen onderweg wetenschappelijke data. De Azoren, gelegen in de Atlanische Oceaan tussen Portugal en Noord-Amerika, zijn een thuisbasis of een punt op de migratieroute van meer dan een derde van de walvissen en dolfijnen ter wereld. Rond de Azoren zijn het hele jaar door potvissen, gewone dolfijnen, tuimelaardolfijnen en gramperdolfijnen aanwezig. De andere diersoorten reizen op verschillende momenten in het jaar door het gebied, dus de dieren die je tegenkomt verschillen per seizoen. In de zomer is de kans groot dat je Atlantische vlekdolfijnen, grienden en gestreepte dolfijnen ziet; in de lente migreren baleinwalvissen zoals de blauwe, Noorse en gewone vinvis door het gebied. De natuur kan je niets garanderen, maar doorgaans worden tijdens de tour walvissen, dolfijnen, schildpadden, zeevogels en andere dieren gespot.

...

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  In mei staat het eiland São Miguel volledig in bloei. Als je de walvissen wil zien, zijn de zomermaanden de beste tijd om te gaan.

 • Vervoer in de stad

  Het openbaar vervoer bestaat voornamelijk uit bussen, maar die rijden niet altijd even regelmatig. Als het mogelijk is, kun je beter een auto huren. Een taxi van de luchthaven naar de stad kost ongeveer 15.00 euro.

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (-01:30)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  Van juli tot september is het weer het warmst, valt er weinig regen en maak je de meeste kans om walvissen te spotten!

Sitemap Ponta Delgada

Wil je alle activiteiten in Ponta Delgada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponta Delgada

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.192 beoordelingen

Goed of slecht weer, deze vulkanische warmtebronnen zijn heerlijk. Heb begrepen dat het met slecht/koud weer het nog lekkerder is. Mijn eerste warmwaterbron ervaring en ik voel me zeer relaxed. Kreeg ook heel wat info en een mooi uitzicht over de Caldeira en een wandeling langs de mini Caldeiras die wat heter zijn dan de baden. oh en het eten alles is gaar gestoomd voor 8 uur in bakken ondergronds. Ik heb veel gegeten maar was voor mij erg licht op de maag, ik raad er een koud locaal biertje bij aan of liever witte wijn dan rood. Witte wijn op de azores heb ik echt van genoten, rood minder. Big Thanks to the awesome guide Bruno!

We kunnen iedereen absoluut aanraden deze activiteit te boeken met Futurismo. Onze kapitein heeft er alles aan gedaan zodat we zouden kunnen zwemmen met de dolfijnen maar mét respect voor de dieren en dat vonden wij heel belangrijk. Indien een groep dolfijnen aangeeft dat ze niet willen, gaat de kapitein op zoek naar een andere groep die enthousiaster is. Top ervaring! Wij zaten op een Zodiac dus was wel redelijk "heavy".

Je mist niks met deze tour. Hugo was onze tour guide doet dit al 10 jaar en legt je echt alles uit. Tour gaat over het westen en het centrale deel, wat er te weten valt krijg je ook te weten en meer. oh en neem een vestje mee voor in de bergen, ongeveer 16 graden daarboven in september.

If you want to experience the real Azores, get yourself a local guide like Nono. The man was just outstanding great in his tour! 10/10 would go again!

Getting the most out of a day for a tour in the Azores, get yourself a guide like Fernando. The man, the myth, the legend!