Kies data

Dingen om te doen Ponta Delgada

Verken de hoofdstad van de Azoren en vind gotische kerken, smalle kronkelende straatjes en charmante gebouwen.

Ponta Delgada: De beste dingen die je niet wil missen

Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

1. Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart

Deze 2,5 uur durende excursie begint met een inleiding tot walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere mariene soorten, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie ga je aan boord van de aangewezen boot en vertrek je naar zee. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, omdat de natuurgidsen en mariene biologen aan boord informatie geven. De boottocht omvat ook een rondleiding langs de Princess Ring Islet van Vila Franca do Campo, voor een close-up van de vulkaan en de inheemse dieren. Licht eten is aan boord toegestaan, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

2. Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

Doe mee aan een ultieme zwemervaring en zwem tussen de wilde dolfijnen in het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan. Je vertrekt vanaf de Azoren in een Zodiacboot voor een onvergetelijk avontuur. Deze 2 uur durende activiteit vindt plaats in een kleine groep en wordt geleid door een gekwalificeerde bioloog of natuurgids. Elke zwemervaring wordt voorafgegaan door instructies waarin één van de biologen wordt uitgelegd hoe om te zwemmen met wilde dolfijnen, en ze te respecteren. Ook leer je hoe je het water in gaat, hoe je je moet gedragen tussen de dolfijnen, hoe je je masker en snorkel moet gebruiken en hoe je het meeste uit je zwemervaring haalt. Maskers, snorkels en duikpakken zijn voorzien.

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

3. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

4. Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Tijdens deze tour ga je 3 uur lang op zoek naar de mooiste zeedieren in de Azoren. Kijk uit naar onder mee dwergvinvissen, dolfijnen en schildpadden. Een marinebioloog aan boord biedt historische informatie en commentaar. Je begint met een korte uitleg van een bioloog over hoe de traditionele walvissenjacht in de Azoren is getransformeerd tot alleen walvissen kijken. Ook hoor je informatie over veiligheid, de regels van het observeren met respect voor de dieren en een overzicht van de dieren die je tijdens de tour kunt zien. Je vertrekt vanuit de haven van Ponta Delgada en vaart in stijl de Atlantische Oceaan op. De biologen aan boord geven uitgebreide uitleg en verzamelen onderweg wetenschappelijke data. De Azoren, gelegen in de Atlanische Oceaan tussen Portugal en Noord-Amerika, zijn een thuisbasis of een punt op de migratieroute van meer dan een derde van de walvissen en dolfijnen ter wereld. Rond de Azoren zijn het hele jaar door potvissen, gewone dolfijnen, tuimelaardolfijnen en gramperdolfijnen aanwezig. De andere diersoorten reizen op verschillende momenten in het jaar door het gebied, dus de dieren die je tegenkomt verschillen per seizoen. In de zomer is de kans groot dat je Atlantische vlekdolfijnen, grienden en gestreepte dolfijnen ziet; in de lente migreren baleinwalvissen zoals de blauwe, Noorse en gewone vinvis door het gebied. De natuur kan je niets garanderen, maar doorgaans worden tijdens de tour walvissen, dolfijnen, schildpadden, zeevogels en andere dieren gespot.

São Miguel West: dagtrip in een busje, met lunch

5. São Miguel West: dagtrip in een busje, met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

6. Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

Nadat je je hebt verzameld op het ontmoetingspunt of bent opgehaald bij je accommodatie, begeef je je naar Parque da Ribeira dos Caldeirões, gelegen in het noordoostelijke deel van het eiland. Het duurt ongeveer 45 minuten om vanaf Ponta Delgada te rijden. Krijg de kans om rappels, sprongen, dia's en rotsglijbanen te doen. Begin je avontuur door je eerste afdaling te proberen, abseilen langs een waterval van ongeveer 5 meter. Vervolg je weg de rivier af op een spannende waterglijbaan (rodelbaan), gevolgd door de eerste sprong van ongeveer 2 meter hoog. Geniet vervolgens van het waden door de rivier terwijl je de tweede abseil nadert van ongeveer 7 meter die eindigt in een natuurlijk zwembad. Er zal wat tijd zijn voor de uitrustingsdistributie met behulp van je gidsen voordat je een korte wandeling maakt om de stroom te naderen, gevolgd door een veiligheidsbriefing. Gemiddeld is het zo'n 20 tot 35 minuten wandelen, afhankelijk van het tempo van de groep. Tijdens de optie voor een hele dag stop je voor een picknick en beëindig je de tour later door met de auto terug te keren naar de stad. Opmerking: het wordt aanbevolen dat u in goede fysieke conditie bent, aangezien deze tour soms omvat; lopen op onstabiel terrein, modderige hellingen en kleine klimmetjes bergop en bergaf. U hoeft echter niet te kunnen zwemmen. De gezondheid en veiligheid van onze klanten heeft onze hoogste prioriteit en daarom raden we deze tour niet aan voor personen van meer dan 120 kg.

Sete Cidades: ATV-quadtour van een halve dag

7. Sete Cidades: ATV-quadtour van een halve dag

Bestuur een quad of ATV op deze avontuurlijke tour en ervaar de schoonheid van het eiland São Miguel. Bereik de hoogste toppen van de bergen die de Sete Cidades-vulkaan omringen, raas over onverharde wegen en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de meren en de oceaan. Maak van de gelegenheid gebruik om enkele van de paden te bezoeken die deel uitmaken van de Azoren Airlines Rallye en geniet van zowel on-road als offroad-momenten. Verwacht avontuur en prachtige natuurlijke bezienswaardigheden terwijl je gidsen je veiligheid tijdens de tour garanderen.

São Miguel: wild zwemmen met dolfijnen

8. São Miguel: wild zwemmen met dolfijnen

Ervaar een once-in-a-lifetime traktatie terwijl je zwemt met dolfijnen in hun natuurlijke habitat, in de ongelooflijke omgeving van de kustlijn van São Miguel. Ontspan in het gezelschap van getrainde professionals die u zullen informeren over de beste praktijken op volle zee en hoe u met de dolfijnen kunt omgaan. Bewonder de ruige schoonheid van de kust van São Miguel terwijl je onvergetelijk plezier beleeft aan het zwemmen naast de dolfijnen, en keer naar huis terug met herinneringen om een leven lang te koesteren.

Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

9. Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

Verlaat de gebaande paden. Vertrek op een 3 uur durende 4x4-tour door de Sete Cidades-regio van het Azoren-eiland São Miguel in Ponta Delgada. Door in een voertuig met vierwielaandrijving te reizen, kun je het spectaculaire, wilde landschap van de vulkanische kraters en hun flora en fauna op een unieke indrukwekkende manier ervaren. Rijd naar de top van de berg voor een panoramisch uitzicht op de 2 indrukwekkende meren van de caldera. Het water van het ene meer glinstert blauw (Lagoa Azul), het andere groen (Lagoa Verde). Onderweg zie je tal van andere pittoreske plaatsen in São Miguel, waaronder de idyllische meren Lagoa das Empadadas, Lagoa de Santiago en Lagoa do Carvão. Geniet van een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan, vulkanische kegels en grasstroken. Bezoek dorpen die een centrale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het eiland.

Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

10. Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

Nadat je bent opgehaald begint je rit naar Furnas. Geniet onderweg van de mooie omgeving langs de zuidkust van het eiland tot je aankomt in het historische plaatsje Vila Franca do Campo. Hier ga je naar de afgelegen kapel van Senhora da Paz in de bergen om te genieten van het spectaculaire uitzicht over het dorp en het kleine eilandje voordat je verdergaat naar Furnas.Wandel in Furnas langs geothermische velden en aanschouw rokende vulkanen (het is mogelijk om tegen extra betaling te zwemmen in de thermische baden). Kijk hoe je lunch, de beroemde lokale cozido, uit de kokendhete gaten in de vulkanische grond wordt gehaald. Bereik in de middag de top van de vulkanische krater bij het uitzichtpunt van Pico do Ferro, die uitzicht biedt op Furnas en zijn meer. Ga daarna richting de noordoostkant van het eiland om de kust met hoge kliffen en de waterval van Ribeira dos Caldeirões te bekijken. Ga via de noordkust van het eiland terug naar Ponta Delgada met een laatste pauze bij het adembenemende uitzichtpunt van Santa Iria.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
89 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Ponta Delgada

Welke topattracties zijn een must-see in Ponta Delgada?

De topattracties in Ponta Delgada zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ponta Delgada?

Ponta Delgada: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Overzicht activiteiten in Ponta Delgada

Wil je alle activiteiten in Ponta Delgada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponta Delgada

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 4.321 beoordelingen

We hadden een rondleiding in het Duits, wat prima uitpakte. Eerst kregen we de belangrijkste informatie over de dieren. Toen was het op zee. We zagen een grote groep Atlantische Atlantische gevlekte dolfijnen. De dolfijnen zwommen vlak naast en onder de boot door, dichterbij kun je niet komen. Daarna hebben we twee potvissen kunnen zien. Een geweldige ervaring en er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren.

We hebben dolfijnen en potvissen gezien! De boottocht zelf was erg leuk. Ik boekte altijd de vroege tour omdat we ons realiseerden dat de tour na ons moest worden geannuleerd vanwege de deining, net als de dag ervoor.

Gewoon fantastisch. Na het walvissen spotten zagen we enkele hotspots voorbij de hoofdwegen en kregen we enkele tips die we niet kenden (na 6 dagen op het eiland).

Leuke ochtend, aardig en kundig personeel. Orka’s en dolfijnen gespot. Helaas geen walvissen

goede tour, heel informatief en veel mooie uitzichten