Ponta Delgada

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ponta Delgada: de beste attracties

Ponta Delgada: hoogtepunten en bezienswaardigheden

Ponta Delgada is de grootste stad van de Azoren, de Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De levendige natuur en koloniale architectuur geven de stad een unieke tropisch-Europese sfeer. Welke activiteiten zijn er in deze stad?

 • 1. Sete Cidades Massif

  Eiland São Miguel ligt vol kraters, waarvan sommigen meren zijn geworden, zoals het enorme Lagoa do Fogo. Verken dit hobbelige, prachtige gebied liefst in een 4x4!

 • 2. Walvissen spotten

  De locatie van Ponta Delgada in de Atlantische Oceaan is één van de beste ter wereld om walvissen, dolfijnen en schildpadden in hun natuurlijke omgeving te zien.

 • 3. Jachthaven

  Ponta Delgada begon als bescheiden vissersdorp, maar de haven is inmiddels uitgegroeid tot uiterst stijlvolle locatie met een regatta, paviljoen en luxe jachten.

 • 4. Convent van Onze Dame van Hoop

  Deze gevel ziet eruit alsof hij geborduurd is, en er zijn veel meer prachtige gebouwen in de buurt, zoals paleis Fonte Bela en het Colosseum!

 • 5. Gorreana

  Gorreana is de enige theeplantage in de EU en ligt op de noordkust van São Miguel. Verken het gebied en neem wat thee mee voor thuis!

 • 6. Carlos Machado Museum

  In 1546 werd het dorp waar Ponta Delgada nu ligt verwoest in een aardbeving. Gelukkig kun je in dit museum nog steeds veel leren over de geschiedenis van São Miguel.

 • 7. Ferraria Spa

  Hier neem je het beste bad van je leven, in een natuurlijke warmtebron omringd door vulkaangesteente. Het water heeft een temperatuur van 35 graden.

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  In mei staat het eiland São Miguel volledig in bloei. Als je de walvissen wil zien, zijn de zomermaanden de beste tijd om te gaan.

 • Vervoer in de stad

  Het openbaar vervoer bestaat voornamelijk uit bussen, maar die rijden niet altijd even regelmatig. Als het mogelijk is, kun je beter een auto huren. Een taxi van de luchthaven naar de stad kost ongeveer 15.00 euro.

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (-01:30)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  Van juli tot september is het weer het warmst, valt er weinig regen en maak je de meeste kans om walvissen te spotten!

Sitemap Ponta Delgada

Wil je alle activiteiten in Ponta Delgada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponta Delgada

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.733 beoordelingen

Fantastische ervaring. We kregen een goede uitleg op voorhand, we hadden een enthousiaste kapitein en begeleider, we moesten niet ver varen voor we bij de dolfijnen waren en hebben een geweldige ervaring gehad door ze van zo dichtbij te zien. De organisatie was vooral erg diervriendelijk, wanneer ze merkten dat een groep dolfijnen niet geïnteresseerd was, zeiden ze dat we hen niet gingen stresseren en we een andere groep gingen zoeken die er wel oké mee waren. Een van de mooiste ervaringen van mijn leven. Top top top organisatie!!

Dit is echt een aanrader! De groep is klein dus je hoeft niet (lang) te wachten voor een foto maken. De gids (Fernando) legt alles goed uit en spreekt uitstekend Engels. Ondertussen kan je van allerlei soorten vragen stellen over het eiland maar ook over gewoontes of dergelijk van de mensen op het eiland. Je kan worden opgehaald van je hotel en ook weer terug worden gebracht, ik vroeg of ik op een andere plek afgezet kon worden en dat was geen probleem. Vriendelijk en behulpzaam van begin tot eind!

het was geweldig ! wij hadden bruno als gids . super leerzaam , hij verteld je echt van alles . hij is hier geboren en zijn familie leeft hier dus hij weet echt een heleboel. echt een aanraden ! thanks for the nice day ! :D

Geweldige ervaring, met een top gids, hij wist echt zoveel te vertellen. En de spa is 's avonds echt heel mooi,

Tientallen dolfijnen en 7 potvissen op een tocht.

Geweldig en uniek dat er 7 potvissen gelijkertijd gespit werden. Bijzondere ervaring.