Ponta Delgada
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Ponta Delgada

Ponta Delgada: bekijk alle tours en activiteiten

Ponta Delgada: hoogtepunten en bezienswaardigheden

Ponta Delgada is de grootste stad van de Azoren, de Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De levendige natuur en koloniale architectuur geven de stad een unieke tropisch-Europese sfeer. Welke activiteiten zijn er in deze stad?

Sete Cidades Massif

Eiland São Miguel ligt vol kraters, waarvan sommigen meren zijn geworden, zoals het enorme Lagoa do Fogo. Verken dit hobbelige, prachtige gebied liefst in een 4x4!

Walvissen spotten

De locatie van Ponta Delgada in de Atlantische Oceaan is één van de beste ter wereld om walvissen, dolfijnen en schildpadden in hun natuurlijke omgeving te zien.

Jachthaven

Ponta Delgada begon als bescheiden vissersdorp, maar de haven is inmiddels uitgegroeid tot uiterst stijlvolle locatie met een regatta, paviljoen en luxe jachten.

Convent van Onze Dame van Hoop

Deze gevel ziet eruit alsof hij geborduurd is, en er zijn veel meer prachtige gebouwen in de buurt, zoals paleis Fonte Bela en het Colosseum!

Gorreana

Gorreana is de enige theeplantage in de EU en ligt op de noordkust van São Miguel. Verken het gebied en neem wat thee mee voor thuis!

Carlos Machado Museum

In 1546 werd het dorp waar Ponta Delgada nu ligt verwoest in een aardbeving. Gelukkig kun je in dit museum nog steeds veel leren over de geschiedenis van São Miguel.

Ferraria Spa

Hier neem je het beste bad van je leven, in een natuurlijke warmtebron omringd door vulkaangesteente. Het water heeft een temperatuur van 35 graden.

Plan je bezoek aan Ponta Delgada

Wanneer gaan?

In mei staat het eiland São Miguel volledig in bloei. Als je de walvissen wil zien, zijn de zomermaanden de beste tijd om te gaan.

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer bestaat voornamelijk uit bussen, maar die rijden niet altijd even regelmatig. Als het mogelijk is, kun je beter een auto huren. Een taxi van de luchthaven naar de stad kost ongeveer 15.00 euro.

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (-01:30)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  Van juli tot september is het weer het warmst, valt er weinig regen en maak je de meeste kans om walvissen te spotten!

Activiteiten in Ponta Delgada

De must-see bezienswaardigheden in Ponta Delgada

Steden in Portugal

Sitemap Ponta Delgada

Wil je alle activiteiten in Ponta Delgada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponta Delgada

Geweldige tour met enthousiaste gids Hugo!

Een hele dag op pad geweest met Hugo van Green Visions Tours. ‘s-Morgens opgehaald van ons hotel in Ponta Delgada, en vervolgens een hele dag een prachtige route gereden naar onder andere Sete Cidades en Lagoa do Fogo. Maar onderweg nog op veel meer mooie (uitkijk)plaatsen gestopt om rustig te genieten van het uitzicht, en we kregen ook nog een heerlijke (warme) lunch erbij. Dit alles onder leiding van onze gids Hugo, een heel vriendelijke, servicegerichte, enthousiaste gids, die ons alles kon vertellen over São Miguel. We kregen alle tijd om alles te bekijken. Nergens haastig, en ook nog flexibel wat betreft inhoud van de dag. Zo zijn we op het einde van onze tour ook nog langs de ananasplantage geweest omdat we wat tijd over hadden. Hugo is de eigenaar van Green Visions Tours, en doet er alles aan om zijn klanten een geweldige dag te bezorgen. Hij heeft nog enkele vaste mensen in dienst die net zo enthousiast en kundig zijn als hij. Zoek niet verder, maar boek gewoon Green Visions!

Sete Cidades en Lagoa do Fogo: daguitstap met lunch Beoordeeld door Anoniem, 20-07-2018

Een heel interessante dagtour naar Sete Cidades en Lagoa do Fogo

We werden begeleid door de man achter Green Visions Tours, die zijn geschiedenis, aardrijkskunde en biologie duidelijk onder de knie had. De uitstap was iets duurder dan die van de concurrentie (60 euro tegenover 55), maar alle toegangsprijzen waren dan ook inbegrepen en de maaltijd was bijzonder lekker en op basis van buffet, inclusief dessert. De tour was aangepast aan de zondagse drukte en vermeed te drukke plaatsen. Ze werden vervangen door evenwaardige, maar blijkbaar veel minder bekende alternatieven. Resultaat: een boeiende 9 uur, met bijzonder veel mooie en typische landschappen.

Sete Cidades en Lagoa do Fogo: daguitstap met lunch Beoordeeld door Anonymous, 24-07-2016

Erg leuke ervaring die ik niet heb willen missen.

Voorbereiding was goed. Goede uitleg van de gids. Ze was goed op de hoogte en vertelde ons veel.

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten Beoordeeld door Alwie, 29-07-2019

Goed verzorgd en enthousiaste begeleiding

Prima dagtocht. Met veel passie verzorgd door azores.com Interessant programma. Spectatculair!

São Miguel-Oost: dagexcursie met lunch Beoordeeld door Bart, 06-06-2019

Tientallen dolfijnen en 7 potvissen op een tocht.

Geweldig en uniek dat er 7 potvissen gelijkertijd gespit werden. Bijzondere ervaring.

Azoren: walvissen spotten en een Islet Boat-rondvaart Beoordeeld door Wentzel, 25-09-2019