Kies data

Ponta Delgada Geschikt voor groepen

Ponta Delgada Geschikt voor groepen: Onze meest aanbevolen

São Miguel West: dagtrip in een busje, met lunch

1. São Miguel West: dagtrip in een busje, met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

2. Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

Nadat je je hebt verzameld op het ontmoetingspunt of bent opgehaald bij je accommodatie, begeef je je naar Parque da Ribeira dos Caldeirões, gelegen in het noordoostelijke deel van het eiland. Het duurt ongeveer 45 minuten om vanaf Ponta Delgada te rijden. Krijg de kans om rappels, sprongen, dia's en rotsglijbanen te doen. Begin je avontuur door je eerste afdaling te proberen, abseilen langs een waterval van ongeveer 5 meter. Vervolg je weg de rivier af op een spannende waterglijbaan (rodelbaan), gevolgd door de eerste sprong van ongeveer 2 meter hoog. Geniet vervolgens van het waden door de rivier terwijl je de tweede abseil nadert van ongeveer 7 meter die eindigt in een natuurlijk zwembad. Er zal wat tijd zijn voor de uitrustingsdistributie met behulp van je gidsen voordat je een korte wandeling maakt om de stroom te naderen, gevolgd door een veiligheidsbriefing. Gemiddeld is het zo'n 20 tot 35 minuten wandelen, afhankelijk van het tempo van de groep. Tijdens de optie voor een hele dag stop je voor een picknick en beëindig je de tour later door met de auto terug te keren naar de stad. Opmerking: het wordt aanbevolen dat u in goede fysieke conditie bent, aangezien deze tour soms omvat; lopen op onstabiel terrein, modderige hellingen en kleine klimmetjes bergop en bergaf. U hoeft echter niet te kunnen zwemmen. De gezondheid en veiligheid van onze klanten heeft onze hoogste prioriteit en daarom raden we deze tour niet aan voor personen van meer dan 120 kg.

Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

3. Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

Nadat je bent opgehaald begint je rit naar Furnas. Geniet onderweg van de mooie omgeving langs de zuidkust van het eiland tot je aankomt in het historische plaatsje Vila Franca do Campo. Hier ga je naar de afgelegen kapel van Senhora da Paz in de bergen om te genieten van het spectaculaire uitzicht over het dorp en het kleine eilandje voordat je verdergaat naar Furnas.Wandel in Furnas langs geothermische velden en aanschouw rokende vulkanen (het is mogelijk om tegen extra betaling te zwemmen in de thermische baden). Kijk hoe je lunch, de beroemde lokale cozido, uit de kokendhete gaten in de vulkanische grond wordt gehaald. Bereik in de middag de top van de vulkanische krater bij het uitzichtpunt van Pico do Ferro, die uitzicht biedt op Furnas en zijn meer. Ga daarna richting de noordoostkant van het eiland om de kust met hoge kliffen en de waterval van Ribeira dos Caldeirões te bekijken. Ga via de noordkust van het eiland terug naar Ponta Delgada met een laatste pauze bij het adembenemende uitzichtpunt van Santa Iria.

Ponta Delgada: Jeeptour van een halve dag naar Sete Cidades

4. Ponta Delgada: Jeeptour van een halve dag naar Sete Cidades

Maak een jeeptour vanuit Ponta Delgada en bezoek de vulkanische krater bij Sete Cidades. Ga over minder gebruikte wegen en stap de natuurlijke schoonheid van Portugal in. Reis over een kleine onverharde weg langs de rand van de krater. Geniet van spectaculaire uitzichten en ontdek vervolgens de cultuur van de Azoren in enkele van de lokale dorpen. Leer meer over de natuur en de cultuur van het gebied van uw deskundige gids. Geniet aan het einde van je tour van een handige transfer terug naar Ponta Delgada.

Ponta Delgada: historische wandeltocht

5. Ponta Delgada: historische wandeltocht

Dompel jezelf onder in de geschiedenis tijdens deze wandeltocht door de prachtige Ponta Delgada. Je ontmoet je gids bij Portas da Cidade, de 18e-eeuwse stadspoort die direct naast de kade ligt. Je gids neemt je mee terug door de geschiedenis van de stad, die begon als een vissersdorp in de 15e eeuw, later werd geplunderd door piraten en zeerovers, en vele zeeoorlogen en veldslagen zag. Ontdek wat beroemde dichters, beroemde beeldhouwers en prominente politici naar deze kleine badplaats lokte. Loop door de charmante smalle straatjes, bewonder de prachtige architectuur en leer over de mensen die er woonden.

Ponta Delgada: wandeltocht met botanische tuin

6. Ponta Delgada: wandeltocht met botanische tuin

Ontmoet uw gids om 14.00 uur bij het VVV-kantoor in Ponta Delgada in het centrum van de stad. Je krijgt een briefing met veel informatie over de geschiedenis van Ponta Delgada, om je een beeld te geven van wat je te zien zal zijn. Het iconische monument van Portas da Cidade zal zijn hoe je door de eeuwen heen leert over de vele facetten van Ponta Delgada. De Moederkerk van Sao Sebastiao is de volgende, die een van de oudste en belangrijkste gebouwen in de stad is. U zult dan ontspannen langs de pittoreske geplaveide straten van het stadscentrum, terwijl de gids onderweg veel informatie biedt. Ontdek enkele van de beste kunstwerken die aanwezig zijn in Ponta Delgada, waarvan sommige gemakkelijk door toeristen worden gemist. Je zult dan een bezoek brengen aan de prachtig ontworpen botanische tuin van Santana, de thuisbasis van vele bijzondere boomsoorten. Je kunt een normaal ontoegankelijk gebied van Igreja do Santo Cristo binnengaan en dichtbij komen met het standbeeld dat de grootste religieuze processie in heel Portugal is begonnen.

Ponta Delgada: begeleide foodtour met proeverijen en drankjes

7. Ponta Delgada: begeleide foodtour met proeverijen en drankjes

Proef je een weg door de stad Ponta Delgada tijdens een rondleiding met gids. Van traditionele thee tot lokaal geproduceerde groenten en fruit, leer over de Portugese eetcultuur van je gids met acht proeverijen en drankjes. Begin je tour bij het historische stadspoortenmonument van Ponta Delgada. Volg je gids door charmante steegjes om de verborgen hoekjes van de stad te verkennen. Stop bij een theehuis om lokaal geproduceerde thee met muffins en kaas te proeven. Ga dan verder naar de levendige boerenmarkt om verse producten te proberen. Leer met je gids over enkele van de meest interessante lokale groenten en fruit, evenals de oudste theeplantages in Europa en de ananasplantages. Pak vervolgens enkele van de meest geliefde eetgelegenheden in de stad aan. Neem plaats en proef traditionele gerechten terwijl u geniet van een verfrissend koud drankje. Hoor ondertussen meer over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de St. Sebastien-kerk, de synagoge en het stadhuis. Beëindig uw culinair avontuur op een zoete noot met een ambachtelijk dessert.

São Miguel: kajakverhuur Sete Cidades

8. São Miguel: kajakverhuur Sete Cidades

Ga op het meer van Sete Cidades, één van de zeven wonderen van Portugal. Bewonder een adembenemende natuur aan boord van je kano op een meer ingebed in de krater van een verbazingwekkende vulkaan. Volgens een oude legende was dit prachtige meer het resultaat van een mislukt liefdesverhaal tussen een herder en een prinses die niet bedoeld waren om samen te zijn. De laatste keer dat ze elkaar ontmoetten, huilde de prinses, die blauwe ogen had, zoveel dat het Blauwe Meer werd gevormd, terwijl de tranen van de herder het Groene Meer baarden. Bewonder de mystieke kleuren van de 2 meren op het westelijke deel van het eiland São Miguel en peddel met je kano op het Blue Lake. Heb plezier met kanoën gedurende 30 minuten, 1 uur of 2 uur, afhankelijk van de geselecteerde optie.

Van Ponta Delgada: Full-Day Sete Cidades Quad Tour

9. Van Ponta Delgada: Full-Day Sete Cidades Quad Tour

Je tour begint bij Ponta Delgada met een briefing over de voertuigen en hoe ze te beheren. Ga dan op weg naar de meren. Tijdens de klim zijn er geweldige uitzichtpunten aan beide kanten van het eiland. Stop bij Lagoa das Empadadas, voor uitzicht over de vulkanische kegels naar Ribeira Grande. Het avontuur begint echt op het off-road parcours in Cumeeira, met een prachtig uitzicht over de vulkaan, de bergen en de oceaan. Geniet voor de lunch van een regionaal buffet en neem de tijd om het dorp te verkennen. De tour gaat verder rond de groene en de blauwe meren, met wat uitleg van de gids over de omgeving. Dan is het tijd om de bergen in te gaan om te genieten van het uitzicht over Lagoa do Santiago, Cerrado das Freiras en Vista do Rei. Voor degenen die gewoon een all-terrain quad willen rijden, en voor degenen die de natuurlijke schoonheid van deze regio willen verkennen, vindt u zeker het avontuur dat u zoekt.

Ponta Delgada: dagtour door verborgen juwelen van São Miguel

10. Ponta Delgada: dagtour door verborgen juwelen van São Miguel

Breng een dag door met het verkennen van de verborgen parels van het eiland São Miguel, weg van de grote drukte. Het eiland São Miguel is overal mooi overal en er is veel te zien, naast de populaire en drukke attracties. Rijd over de rustige wegen in het centrum van eiland, omringd door bossen en groene weiden. Bekijk de inheemse en unieke vegetatie van de Azoren in goed bewaarde gebieden en leer deze in de vroege periode van de eilanden werd gebruikt. Van vele uitkijkpunten vanaf bergtoppen, tot watervallen, kliffen en een klein meer - deze tour brengt je naar fantastische plekken die geen deel uitmaken van de gewone toeristenroutes. Deze tour is toegankelijk voor iedereen en er vinden geen moeilijke wandelingen plaats. Gedurende de dag verken je de verborgen zijde van de Azoren en verlaat je de gebaande paden om enkele unieke uitzichten te bewonderen.

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Privétours
23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Ponta Delgada

Welke topattracties zijn een must-see in Ponta Delgada?

De topattracties in Ponta Delgada zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ponta Delgada?

Ponta Delgada: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Overzicht activiteiten in Ponta Delgada

Wil je alle activiteiten in Ponta Delgada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponta Delgada

Het was echt een geweldige tour langs prachtige unieke plekken en uitzichtpunten die niet gemakkelijk te vinden of te bereiken zouden zijn zonder onze fantastische gids. Je moet echt waarderen hoeveel we in slechts één dag hebben kunnen zien. Onze gids was erg deskundig en vriendelijk, dus we konden veel interessante gesprekken voeren over een breed scala aan onderwerpen, variërend van de geschiedenis van het eiland tot natuurwetenschappen zoals geologie of biologie. Het is een ervaring die in je geheugen zal blijven.

Had an amazing tour with Juono Costa. Juono is an passionate person and loves to tell more about the island. Juono is telling all the stories with a big smile and some nice jokes. I have enjoyed every moment of the tour. It was an amazing day!!!!

Van begin tot eind zeer goed georganiseerd met een zeer vriendelijke gids die op alle vlakken heel kundig was. Hij was erg attent, alert en wist erg veel te vertellen. Met individuele wensen werd erg goed rekening gehouden.

Vey enthusiastic guide, open and able to tell a lot about Sao Miguel, showing beautifully sites.

goede tour, heel informatief en veel mooie uitzichten