Kies data

Ponta Delgada Onderwaterleven

Ponta Delgada Onderwaterleven: Onze meest aanbevolen

Azoren: walvissen spotten en boottocht langs eilandjes

1. Azoren: walvissen spotten en boottocht langs eilandjes

Begin de excursie met een inleiding over walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere zeedieren, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie stap je aan boord van de aangewezen boot en vaar je de zee op. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, terwijl de natuurgidsen en zeebiologen aan boord commentaar geven. De boottocht omvat ook een tour langs Anel de Princesa (princessenring) van Vila Franca do Campo, waar je de vulkaan en de inheemse dieren van dichtbij kunt bekijken. Het is toegestaan om iets kleins te eten aan boord, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

2. Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Tijdens deze tour ga je 3 uur lang op zoek naar de mooiste zeedieren in de Azoren. Kijk uit naar onder mee dwergvinvissen, dolfijnen en schildpadden. Een marinebioloog aan boord biedt historische informatie en commentaar. Je begint met een korte uitleg van een bioloog over hoe de traditionele walvissenjacht in de Azoren is getransformeerd tot alleen walvissen kijken. Ook hoor je informatie over veiligheid, de regels van het observeren met respect voor de dieren en een overzicht van de dieren die je tijdens de tour kunt zien. Je vertrekt vanuit de haven van Ponta Delgada en vaart in stijl de Atlantische Oceaan op. De biologen aan boord geven uitgebreide uitleg en verzamelen onderweg wetenschappelijke data. De Azoren, gelegen in de Atlanische Oceaan tussen Portugal en Noord-Amerika, zijn een thuisbasis of een punt op de migratieroute van meer dan een derde van de walvissen en dolfijnen ter wereld. Rond de Azoren zijn het hele jaar door potvissen, gewone dolfijnen, tuimelaardolfijnen en gramperdolfijnen aanwezig. De andere diersoorten reizen op verschillende momenten in het jaar door het gebied, dus de dieren die je tegenkomt verschillen per seizoen. In de zomer is de kans groot dat je Atlantische vlekdolfijnen, grienden en gestreepte dolfijnen ziet; in de lente migreren baleinwalvissen zoals de blauwe, Noorse en gewone vinvis door het gebied. De natuur kan je niets garanderen, maar doorgaans worden tijdens de tour walvissen, dolfijnen, schildpadden, zeevogels en andere dieren gespot.

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

3. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

4. Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

Doe mee aan een ultieme zwemervaring en zwem tussen de wilde dolfijnen in het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan. Je vertrekt vanaf de Azoren in een Zodiacboot voor een onvergetelijk avontuur. Deze 2 uur durende activiteit vindt plaats in een kleine groep en wordt geleid door een gekwalificeerde bioloog of natuurgids. Elke zwemervaring wordt voorafgegaan door instructies waarin één van de biologen wordt uitgelegd hoe om te zwemmen met wilde dolfijnen, en ze te respecteren. Ook leer je hoe je het water in gaat, hoe je je moet gedragen tussen de dolfijnen, hoe je je masker en snorkel moet gebruiken en hoe je het meeste uit je zwemervaring haalt. Maskers, snorkels en duikpakken zijn voorzien.

Ponta Delgada: trip walvissen en vulkanen, met lunch

5. Ponta Delgada: trip walvissen en vulkanen, met lunch

Laat je met een minibus ophalen bij je accommodatie in Ponta Delgada of omgeving en verken vervolgens de kustlijn van het eiland São Miguel per boot. Breng 3 uur door met het spotten van majestueuze walvissen en speelse dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving.  Kom weer in contact met de natuur en ga op zoek naar potvissen, blauwe vinvissen, bultruggen, vinvissen en orka's die deze archipel tot een van de beste plaatsen ter wereld maken om verschillende soorten zeezoogdieren te zien. Kijk onderweg uit naar schildpadden, vliegende vissen, zeevogels en springende dolfijnen.  Ga van boord in de jachthaven en geniet van een smakelijke lunch bij een plaatselijk restaurant. Na de lunch ga je op weg naar de vulkanische landschappen van het kratermeer Lagoa do Fogo. Bekijk een van de mooiste meren van São Miguel en ervaar het prachtige binnenland van het eiland van dichtbij. Kom meer te weten over hoe de vulkanische hitte wordt gebruikt om hernieuwbare energie op het eiland te produceren.

Walvis- en dolfijn kijken met bezoek aan Vila Franca

6. Walvis- en dolfijn kijken met bezoek aan Vila Franca

Zie een deel van het maritieme leven in de Azoren, waaronder dolfijnen, walvissen, schildpadden en zeevogels. Luister voor de boottocht naar biologen die je de veiligheidsmaatregelen aan boord uitleggen en over de geschiedenis van het gebied en de lokale natuur vertellen. Nu is het tijd om op pad te gaan! Na de 3 uur durende walvissenreis stop je in Vila Franco do Campo om te lunchen in een lokaal restaurant. Ga na de lunch op een omgebouwde traditionele vissersboot naar het Vila Franca do Campo eiland, een vulkanische krater van de kust die door een natuurlijke lagune omringt wordt. Neem de snorkels en duikmaskers en zie de vele beschermde vissoorten in dit natuurreservaat. Je wordt na de tour per boot of busje terug naar Ponta Delgada gebracht.

São Miguel: wildzwemmen met dolfijnen

7. São Miguel: wildzwemmen met dolfijnen

Ervaar een once-in-a-lifetime traktatie terwijl je zwemt met dolfijnen in hun natuurlijke habitat, in de ongelooflijke omgeving van de São Miguel kustlijn. Ontspan in het gezelschap van getrainde professionals die u informeren over best practices op volle zee en hoe u met elkaar omgaat met de dolfijnen. Bewonder de ruige schoonheid van de kust van São Miguel terwijl je onvergetelijk plezier beleeft aan het zwemmen naast de dolfijnen, en keer terug naar huis met herinneringen om een leven lang te koesteren.

Veelgestelde vragen over Ponta Delgada

Welke topattracties zijn een must-see in Ponta Delgada?

De topattracties in Ponta Delgada zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ponta Delgada?

Andere activiteiten in Ponta Delgada

Wil je alle activiteiten in Ponta Delgada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponta Delgada

We hadden een rondleiding in het Duits, wat prima uitpakte. Eerst kregen we de belangrijkste informatie over de dieren. Toen was het op zee. We zagen een grote groep Atlantische Atlantische gevlekte dolfijnen. De dolfijnen zwommen vlak naast en onder de boot door, dichterbij kun je niet komen. Daarna hebben we twee potvissen kunnen zien. Een geweldige ervaring en er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren.

Als u walvissen spotten op de Azoren / Sao Miguel, dan is dat zo. Van de introductie voordat we begonnen, tot de gekozen reisroute, de inzet van de bemanning, tot het feit dat we walvissen en veel dolfijnen zagen. Geweldige aanbieder van deze tour (TerraAzul).

Optimale beleving! De bemanning was geweldig, Alexandre, Margarida en Lara waren supervriendelijk en deden er alles aan om de dieren te zien en legden alles uit wat we zouden komen! We zagen dolfijnen en potvissen! Ongelooflijk!

Ruige boottocht maar nooit te eng. We hebben 3 groepen dolfijnen gezien; fantastisch!!

Een gepassioneerde gids die de natuur respecteert. Een waar genoegen. Dank je ️