Kies data

Ponta Delgada Speedboot- & jetboottours

Ponta Delgada Speedboot- & jetboottours: Onze meest aanbevolen

Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

1. Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

Doe mee aan een ultieme zwemervaring en zwem tussen de wilde dolfijnen in het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan. Je vertrekt vanaf de Azoren in een Zodiacboot voor een onvergetelijk avontuur. Deze 2 uur durende activiteit vindt plaats in een kleine groep en wordt geleid door een gekwalificeerde bioloog of natuurgids. Elke zwemervaring wordt voorafgegaan door instructies waarin één van de biologen wordt uitgelegd hoe om te zwemmen met wilde dolfijnen, en ze te respecteren. Ook leer je hoe je het water in gaat, hoe je je moet gedragen tussen de dolfijnen, hoe je je masker en snorkel moet gebruiken en hoe je het meeste uit je zwemervaring haalt. Maskers, snorkels en duikpakken zijn voorzien.

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

2. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

3. Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Tijdens deze tour ga je 3 uur lang op zoek naar de mooiste zeedieren in de Azoren. Kijk uit naar onder mee dwergvinvissen, dolfijnen en schildpadden. Een marinebioloog aan boord biedt historische informatie en commentaar. Je begint met een korte uitleg van een bioloog over hoe de traditionele walvissenjacht in de Azoren is getransformeerd tot alleen walvissen kijken. Ook hoor je informatie over veiligheid, de regels van het observeren met respect voor de dieren en een overzicht van de dieren die je tijdens de tour kunt zien. Je vertrekt vanuit de haven van Ponta Delgada en vaart in stijl de Atlantische Oceaan op. De biologen aan boord geven uitgebreide uitleg en verzamelen onderweg wetenschappelijke data. De Azoren, gelegen in de Atlanische Oceaan tussen Portugal en Noord-Amerika, zijn een thuisbasis of een punt op de migratieroute van meer dan een derde van de walvissen en dolfijnen ter wereld. Rond de Azoren zijn het hele jaar door potvissen, gewone dolfijnen, tuimelaardolfijnen en gramperdolfijnen aanwezig. De andere diersoorten reizen op verschillende momenten in het jaar door het gebied, dus de dieren die je tegenkomt verschillen per seizoen. In de zomer is de kans groot dat je Atlantische vlekdolfijnen, grienden en gestreepte dolfijnen ziet; in de lente migreren baleinwalvissen zoals de blauwe, Noorse en gewone vinvis door het gebied. De natuur kan je niets garanderen, maar doorgaans worden tijdens de tour walvissen, dolfijnen, schildpadden, zeevogels en andere dieren gespot.

São Miguel: wild zwemmen met dolfijnen

4. São Miguel: wild zwemmen met dolfijnen

Ervaar een once-in-a-lifetime traktatie terwijl je zwemt met dolfijnen in hun natuurlijke habitat, in de ongelooflijke omgeving van de kustlijn van São Miguel. Ontspan in het gezelschap van getrainde professionals die u zullen informeren over de beste praktijken op volle zee en hoe u met de dolfijnen kunt omgaan. Bewonder de ruige schoonheid van de kust van São Miguel terwijl je onvergetelijk plezier beleeft aan het zwemmen naast de dolfijnen, en keer naar huis terug met herinneringen om een leven lang te koesteren.

Ponta Delgada: 4 uur durende sportvisavontuur van een halve dag

5. Ponta Delgada: 4 uur durende sportvisavontuur van een halve dag

De spectaculaire kustlijn van het eiland São Miguel is bezaaid met herinneringen aan zijn vulkanische verleden, waaronder grotten en prachtige rotsformaties. Terwijl u langs de kust vaart, moet u op uw hoede zijn voor dolfijnen en walvissen terwijl u meer te weten komt over lokale vissoorten of werkt aan het verbeteren van uw visvaardigheden. Dit visprogramma van een halve dag is gemaakt zodat deelnemers verschillende technieken kunnen leren en meer te weten kunnen komen over vissoorten die in de wateren buiten het eiland leven. Er worden verschillende soorten vissen aangeboden, waaronder diepzeevissen, jiggen en trollen. Er zijn veel soorten vissen in het gebied, zoals barracuda, blauwbaars, amberjack, blacktail comber, rode zeebrasem, kopvoorn makreel, grouper, Atlantische bonito en anderen. Voordat u eropuit trekt, vertelt uw schipper u iets over het gebied waar u gaat vissen en over de verschillende soorten die u daar kunt aantreffen. Iedereen is welkom op deze visreis en er is geen eerdere ervaring vereist. Er worden maximaal 4 deelnemers aanbevolen, zodat de schipper persoonlijke aandacht voor iedereen kan garanderen, of het nu beginners of experts zijn.

Veelgestelde vragen over Ponta Delgada

Welke topattracties zijn een must-see in Ponta Delgada?

De topattracties in Ponta Delgada zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ponta Delgada?

Ponta Delgada: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Overzicht activiteiten in Ponta Delgada

Wil je alle activiteiten in Ponta Delgada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponta Delgada

De trip was oorspronkelijk gepland voor 3 uur, maar aangezien we een potvis zagen en het team aan de beurt was om hem wat langer te zien, waren we uiteindelijk 4 uur onderweg. Ik vond het leuk hoe bekwaam en liefdevol het personeel je behandelde en ons verschillende informatie gaf over de zeedieren. We zagen ook ongeveer 100 dolfijnen en bleven daar ongeveer 45 minuten voordat we doorreden naar de volgende plek. De reis was het allemaal waard en ik zou het echt iedereen aanraden. Het is leuk om het eiland van ver te zien en de dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

We waren helemaal tevreden met de reis. We hadden gerekend op het feit dat we misschien helemaal geen dolfijnen of walvissen zouden zien, maar het lukte ons om dicht bij 2 grote groepen dolfijnen te zijn en maar liefst 9 verschillende potvissen te zien. Geweldige ervaring, bioloog aan boord heeft veel uitgelegd en vragen beantwoord. We raden de Zodiac-boottocht met observatie ten zeerste aan:)

Dat was echt een leuke ervaring. We zagen honderden dolfijnen, potvissen en een vinvis. Echt geweldig. De reis duurde bijna vier uur omdat we zoveel geluk hadden met de dieren. Leuk, geweldige bemanning! Vlotte werking. Maar… onderschat de deining niet, die is niet zonder en we hadden wat zeezieke mensen aan boord. Toch moet je het zien. Alleen aan te bevelen!

We hadden een tochtje geboekt op de kleinere, de rubberboot. Als je avontuurlijk ingesteld bent, moet je dit zeker doen. Eind oktober hebben we walvissen en dolfijnen kunnen zien. Zelfs een babywalvis. En we hadden een geweldige schipper en een geweldige mariene bioloog, tiptoppi alles, de golfrit was ook erg leuk

Ruige boottocht maar nooit te eng. We hebben 3 groepen dolfijnen gezien; fantastisch!!