Kies data

Ponta Delgada Tours

Ponta Delgada Tours: Onze meest aanbevolen

Azoren: walvissen spotten en boottocht langs eilandjes

1. Azoren: walvissen spotten en boottocht langs eilandjes

Begin de excursie met een inleiding over walvisachtigen (walvissen en dolfijnen) en andere zeedieren, hun natuurlijke habitat, communicatie, migratie en gedragspatronen. Na deze introductie stap je aan boord van de aangewezen boot en vaar je de zee op. De boot zal de walvissen langzaam en voorzichtig naderen, terwijl de natuurgidsen en zeebiologen aan boord commentaar geven. De boottocht omvat ook een tour langs Anel de Princesa (princessenring) van Vila Franca do Campo, waar je de vulkaan en de inheemse dieren van dichtbij kunt bekijken. Het is toegestaan om iets kleins te eten aan boord, en een camera is essentieel om de dieren in het wild tijdens de tour vast te leggen.

Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

2. Vanuit Ponta Delgada: walvissen en dolfijnen spotten

Tijdens deze tour ga je 3 uur lang op zoek naar de mooiste zeedieren in de Azoren. Kijk uit naar onder mee dwergvinvissen, dolfijnen en schildpadden. Een marinebioloog aan boord biedt historische informatie en commentaar. Je begint met een korte uitleg van een bioloog over hoe de traditionele walvissenjacht in de Azoren is getransformeerd tot alleen walvissen kijken. Ook hoor je informatie over veiligheid, de regels van het observeren met respect voor de dieren en een overzicht van de dieren die je tijdens de tour kunt zien. Je vertrekt vanuit de haven van Ponta Delgada en vaart in stijl de Atlantische Oceaan op. De biologen aan boord geven uitgebreide uitleg en verzamelen onderweg wetenschappelijke data. De Azoren, gelegen in de Atlanische Oceaan tussen Portugal en Noord-Amerika, zijn een thuisbasis of een punt op de migratieroute van meer dan een derde van de walvissen en dolfijnen ter wereld. Rond de Azoren zijn het hele jaar door potvissen, gewone dolfijnen, tuimelaardolfijnen en gramperdolfijnen aanwezig. De andere diersoorten reizen op verschillende momenten in het jaar door het gebied, dus de dieren die je tegenkomt verschillen per seizoen. In de zomer is de kans groot dat je Atlantische vlekdolfijnen, grienden en gestreepte dolfijnen ziet; in de lente migreren baleinwalvissen zoals de blauwe, Noorse en gewone vinvis door het gebied. De natuur kan je niets garanderen, maar doorgaans worden tijdens de tour walvissen, dolfijnen, schildpadden, zeevogels en andere dieren gespot.

São Miguel West: dagtrip in een busje, met lunch

3. São Miguel West: dagtrip in een busje, met lunch

Ontdek de hoogtepunten van de westelijke helft van het eiland São Miguel tijdens deze tour per busje. Ontdek de beroemde kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo, schilderachtige watervallen, verbazingwekkende kliffen en prachtige rotsformaties rond de kust van het eiland. Begin met een bezoek aan Ribeira Grande, een van de meest pittoreske stadjes op de Azoren, gevolgd door een verrassende blik op enkele verbluffend mooie kliffen aan de noordkust. Reis vervolgens naar de binnengebieden van het eiland om de prachtige waterval van Salto do Cabrito te zien, omgeven door wilde vegetatie. Rijd dan naar de top van de Fogo om te genieten van het uitzicht op de meest ongerepte en magische van de kratermeren van São Miguel. Vanaf de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland. Na een smakelijke maaltijd om weer op krachten te komen, ga je naar Sete Cidades, om te zien waarom dit wordt beschouwd als de ansichtkaart van de Azoren. Geniet van het uitzicht vanuit twee totaal verschillende perspectieven over de beroemde tweelingmeren.  Eindig de dag in Mosteiros, aan de westkust van het eiland, waar de lavarotsen betoverende kleine eilandjes en natuurlijke zwembaden hebben gevormd.

São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

4. São Miguel Azoren: Halve dag walvissen spotten

Geniet van een walvisexcursie van een halve dag op de Azoren, een van de 'top tien'-walvisspotplekken ter wereld, en krijg de kans om de oceaanreuzen in hun natuurlijke habitat te ontmoeten. Maak kennis met de bemanning van de boot en krijg een korte briefing over veiligheid en ethiek, trek daarna je reddingsvest aan en vaar de oceaan op. Luister hoe de bemanning via de radio de instructies opvolgt van de uitkijkposten die op strategische punten langs de kustlijn zijn geplaatst om met behulp van verrekijkers van militaire kwaliteit de positie van de dieren bepalen en doorgeven. Wees gerust, de bemanning heeft 99% kans op een succesvolle waarneming. Zodra de walvissen zijn gespot, is het tijd om te genieten van het gezelschap van deze prachtige dieren, waarbij je altijd een veilige en respectvolle afstand bewaart. Het is gebruikelijk dat per trip meer dan één groep walvissen en dolfijnen wordt waargenomen. Op de terugweg naar de jachthaven kun je de geologische formaties van het eiland observeren terwijl de boot dicht langs de kustlijn vaart.

Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

5. Sao Miguel: zwemmen met dolfijnen

Doe mee aan een ultieme zwemervaring en zwem tussen de wilde dolfijnen in het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan. Je vertrekt vanaf de Azoren in een Zodiacboot voor een onvergetelijk avontuur. Deze 2 uur durende activiteit vindt plaats in een kleine groep en wordt geleid door een gekwalificeerde bioloog of natuurgids. Elke zwemervaring wordt voorafgegaan door instructies waarin één van de biologen wordt uitgelegd hoe om te zwemmen met wilde dolfijnen, en ze te respecteren. Ook leer je hoe je het water in gaat, hoe je je moet gedragen tussen de dolfijnen, hoe je je masker en snorkel moet gebruiken en hoe je het meeste uit je zwemervaring haalt. Maskers, snorkels en duikpakken zijn voorzien.

Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

6. Sao Miguel: Caldeiroes Canyoning-ervaring

Nadat je je hebt verzameld op het ontmoetingspunt of bent opgehaald bij je accommodatie, begeef je je naar Parque da Ribeira dos Caldeirões, gelegen in het noordoostelijke deel van het eiland. Het duurt ongeveer 45 minuten om vanaf Ponta Delgada te rijden. Krijg de kans om rappels, sprongen, dia's en rotsglijbanen te doen. Begin je avontuur door je eerste afdaling te proberen, abseilen langs een waterval van ongeveer 5 meter. Vervolg je weg de rivier af op een spannende waterglijbaan (rodelbaan), gevolgd door de eerste sprong van ongeveer 2 meter hoog. Geniet vervolgens van het waden door de rivier terwijl je de tweede abseil nadert van ongeveer 7 meter die eindigt in een natuurlijk zwembad. Er zal wat tijd zijn voor de uitrustingsdistributie met behulp van je gidsen voordat je een korte wandeling maakt om de stroom te naderen, gevolgd door een veiligheidsbriefing. Gemiddeld is het zo'n 20 tot 35 minuten wandelen, afhankelijk van het tempo van de groep. Tijdens de optie voor een hele dag stop je voor een picknick en beëindig je de tour later door met de auto terug te keren naar de stad. Opmerking: het wordt aanbevolen dat u in goede fysieke conditie bent, aangezien deze tour soms omvat; lopen op onstabiel terrein, modderige hellingen en kleine klimmetjes bergop en bergaf. U hoeft echter niet te kunnen zwemmen. De gezondheid en veiligheid van onze klanten heeft onze hoogste prioriteit en daarom raden we deze tour niet aan voor personen van meer dan 120 kg.

Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

7. Het oosten van São Miguel: dagtrip in busje met lunch

Nadat je bent opgehaald begint je rit naar Furnas. Geniet onderweg van de mooie omgeving langs de zuidkust van het eiland tot je aankomt in het historische plaatsje Vila Franca do Campo. Hier ga je naar de afgelegen kapel van Senhora da Paz in de bergen om te genieten van het spectaculaire uitzicht over het dorp en het kleine eilandje voordat je verdergaat naar Furnas.Wandel in Furnas langs geothermische velden en aanschouw rokende vulkanen (het is mogelijk om tegen extra betaling te zwemmen in de thermische baden). Kijk hoe je lunch, de beroemde lokale cozido, uit de kokendhete gaten in de vulkanische grond wordt gehaald. Bereik in de middag de top van de vulkanische krater bij het uitzichtpunt van Pico do Ferro, die uitzicht biedt op Furnas en zijn meer. Ga daarna richting de noordoostkant van het eiland om de kust met hoge kliffen en de waterval van Ribeira dos Caldeirões te bekijken. Ga via de noordkust van het eiland terug naar Ponta Delgada met een laatste pauze bij het adembenemende uitzichtpunt van Santa Iria.

Furnas Valley-vulkaan- en theeplantagetour van een hele dag

8. Furnas Valley-vulkaan- en theeplantagetour van een hele dag

Verlaat Ponta Delgada en reis langs de zuidkust van São Miguel voordat je richting de Furnas-vallei gaat om het dramatische vulkanische landschap te ervaren. Stop onderweg bij het dorp Lagoa en bezoek een traditionele pottenbakkerij. Bewonder de voormalige hoofdstad van het eiland in Vila Franca do Campo. Ga bij aankomst in de Furnas-vallei naar het meer om te genieten van een lunch van authentieke cozido na caldeira (traditionele Portugese stoofpot) bereid met behulp van de hitte van de vulkanische bodem. Proef de ingrediënten die kenmerkend zijn voor dit typische gerecht. Ga vervolgens naar de uitkijktoren van de Pico do Ferro voor een panoramisch uitzicht over de vallei. Keer terug naar Ponta Delgada via de noordelijke weg van het eiland en stop bij de locatie van Europa's enige theeplantages en theefabriek.

Sete Cidades en Lagoa do Fogo: daguitstap met lunch

9. Sete Cidades en Lagoa do Fogo: daguitstap met lunch

Verken het vulkanische landschap van de Sete Cidades en het berglandschap van de Lagoa do Fogo tijdens een dagvullende bezienswaardighedentour vanuit Punta Delgada. Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt over een schilderachtige weg naar het uitkijkpunt Vista do Rei. Geniet van panoramisch uitzicht over het blauwe-groene water van de twee meren in de krater van de Sete Cidades. Ga daarna verder naar verschillende uitkijkpunten en kom uiteindelijk dicht in de buurt van de oevers van de twee meren. Ga naar de Mata do Canário en bewonder de unieke planten van het natuurpark. Rijd over de weg van de Pico do Carvão langs verschillende kleine meren, waaronder de Empadasmeren. Krijg vanuit meerdere perspectieven uitzicht op de noord- en zuidkusten van het eiland São Miguel. Pauzeer om te lunchen met gerechten die kenmerkend zijn voor de Azoren bij een lokaal restaurant in de stad Lagoa. Verken daarna de stad Ribeira Grande, met het unieke historische centrum dat tussen de 17e en de 19e eeuw gebouwd is. Ga aan het einde van je tour naar de top van de berg Pico da Barrosa en ontdek het beschermde natuurlandschap van de Lagoa do Fogo (vuurmeer). Bewonder de thermale poelen, watervallen en verschillende soorten bedreigde planten van het gebied en keer daarna terug naar Ponta Delgada, waar je afgezet wordt bij je hotel.

Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

10. Azoren: Sete Cidades 4x4-tour vanuit Ponta Delgada

Verlaat de gebaande paden. Vertrek op een 3 uur durende 4x4-tour door de Sete Cidades-regio van het Azoren-eiland São Miguel in Ponta Delgada. Door in een voertuig met vierwielaandrijving te reizen, kun je het spectaculaire, wilde landschap van de vulkanische kraters en hun flora en fauna op een unieke indrukwekkende manier ervaren. Rijd naar de top van de berg voor een panoramisch uitzicht op de 2 indrukwekkende meren van de caldera. Het water van het ene meer glinstert blauw (Lagoa Azul), het andere groen (Lagoa Verde). Onderweg zie je tal van andere pittoreske plaatsen in São Miguel, waaronder de idyllische meren Lagoa das Empadadas, Lagoa de Santiago en Lagoa do Carvão. Geniet van een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan, vulkanische kegels en grasstroken. Bezoek dorpen die een centrale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het eiland.

94 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 6

Veelgestelde vragen over Ponta Delgada

Welke topattracties zijn een must-see in Ponta Delgada?

De topattracties in Ponta Delgada zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ponta Delgada?

Andere activiteiten in Ponta Delgada

Wil je alle activiteiten in Ponta Delgada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponta Delgada

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 72 beoordelingen

We hadden een rondleiding in het Duits, wat prima uitpakte. Eerst kregen we de belangrijkste informatie over de dieren. Toen was het op zee. We zagen een grote groep Atlantische Atlantische gevlekte dolfijnen. De dolfijnen zwommen vlak naast en onder de boot door, dichterbij kun je niet komen. Daarna hebben we twee potvissen kunnen zien. Een geweldige ervaring en er wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren.

Als u walvissen spotten op de Azoren / Sao Miguel, dan is dat zo. Van de introductie voordat we begonnen, tot de gekozen reisroute, de inzet van de bemanning, tot het feit dat we walvissen en veel dolfijnen zagen. Geweldige aanbieder van deze tour (TerraAzul).

Optimale beleving! De bemanning was geweldig, Alexandre, Margarida en Lara waren supervriendelijk en deden er alles aan om de dieren te zien en legden alles uit wat we zouden komen! We zagen dolfijnen en potvissen! Ongelooflijk!

Ruige boottocht maar nooit te eng. We hebben 3 groepen dolfijnen gezien; fantastisch!!

Een gepassioneerde gids die de natuur respecteert. Een waar genoegen. Dank je ️