Kies data

Pontchartrainmeer

Pontchartrainmeer: tours & activiteiten die je niet wilt missen

New Orleans: luxe bustour

1. New Orleans: luxe bustour

Maak kennis met de bezienswaardigheden van New Orleans tijdens een begeleide bustour van 2,5 uur. Profiteer van het ophalen bij Bon's New Orleans Street Food, vlakbij Jackson Square, en bezoek het Garden District, de 9th Ward en meer. Reis door de prachtige Franse wijk en baan je een weg door de levendige Frenchmen Street, waar livemuziek uit elke zaal stroomt. Kom aan in het alternatieve Marigny-district terwijl je op weg bent naar de 9th Ward. Ga het Muzikantendorp binnen en ga verder naar Tremé. Rijd over Esplanade Avenue naar City Park en Lake Pontchartrain en leer vervolgens over de Creoolse cultuur op Saint Roch Cemetery #1 en St. Louis Cemetery #3. Bekijk de oudste tram ter wereld op St. Charles Avenue terwijl je verder gaat naar de universiteiten van Tulane en Loyola. Betreed het Garden District om enkele huizen van beroemdheden te bekijken. Vervolg over Magazine Street om bij het Warehouse District en Arts District te komen voordat u wordt afgezet bij uw hotel.

New Orleans: moerasboottocht en plantagetour door Oak Alley

2. New Orleans: moerasboottocht en plantagetour door Oak Alley

Ontmoet je gids in New Orleans en laat de stad achter je terwijl je terugreist in de tijd naar de Oak Alley Plantation. Vaar langs het indrukwekkende Lake Pontchartrain. Bekijk de 450 meter lange steeg van de plantage met eikenbomen, elk meer dan 250 jaar oud, en de cipressen langs de rivier de Mississippi. Verken de plantage met je gids en luister naar verhalen over de geschiedenis die teruggaat tot 1839. Leer meer over het voormalige gebruik en de bewoners van de site en bezoek de tentoonstellingen van de plantage op het terrein, Slavery at Oak Alley, Blacksmith Shop en Sugarcane Theatre, om leer meer over zijn verleden. Reis daarna langs verschillende plantages in het gebied terwijl je naar het Manchac-moeras gaat. Verken dit particuliere natuurreservaat en hoor over de legende van de Rougarou-weerwolf. Maak een boottocht over het moeras en sta oog in oog met alligators en andere dieren in het wild.

New Orleans: tokkelbaan door moeras

3. New Orleans: tokkelbaan door moeras

Reis naar de oevers van Lake Ponchartrain, in het schilderachtige historische stadje Frenier, om het Maurepas-moeras vanuit een uniek perspectief te zien. Hang erboven op deze zipline-tour en bewonder de dieren van het moeras en de panoramische uitzichten. Begin de dag met een transfer vanaf uw hotel in New Orleans, als de optie is geselecteerd. Ontmoet bij aankomst uw gastheer die veiligheidsuitrusting en instructies voor de activiteiten van de dag zal verstrekken. Gebruik de voorziene lockers om losse spullen in op te bergen. Begin het avontuur vanaf een startplatform van 60 voet. Bewonder het uitzicht op het prachtige Maurepas-moeras en het meer van Ponchartrain. Bekijk de historische stad Frenier en de skyline van New Orleans. Terwijl je de baan doorkruist, neem je vijf afzonderlijke zip-lijnen, twee hangbruggen en een unieke wenteltrap met cipressen. Het moeras-zipline-parcours is ongeveer een halve mijl lang en het duurt ongeveer 1,5 uur om te voltooien. Word ondergedompeld in de natuur. Terwijl je door de baan zweeft, kun je alligators, schildpadden, slangen, witstaartherten, wilde zwijnen, wasberen, opossums, gordeldieren, zilverreigers, reigers en nog veel meer zien vanuit het comfort en de veiligheid van de boomtoppen.

New Orleans: stads- en begraafplaatstour van 2,5 uur per bus

4. New Orleans: stads- en begraafplaatstour van 2,5 uur per bus

Er is zoveel te zien, zoveel geschiedenis om in je op te nemen. Je bent waarschijnlijk bang dat je geen tijd hebt om alles te zien. Dat is waar deze tour kan helpen. Twee uur lang maak je een rit met airconditioning door enkele van de beroemdste buurten van New Orleans. Je ziet de oriëntatiepunten die je niet wilt missen, terwijl je gids verhalen deelt die je graag hoort. Je gaat van de Treme naar het Garden District, de 9th Ward naar de achterstraten van The French Quarter. Je gids zal je vertellen waar de beste langoesten zijn, of waar je het koudste bier kunt krijgen. Het is de missie van je gids om ervoor te zorgen dat je ook verliefd wordt op deze geweldige stad als je uit de bus stapt. Beleef vandaag nog de beste twee uur van uw vakantie.

Stad New Orleans en Katrina Recovery Tour

5. Stad New Orleans en Katrina Recovery Tour

Geniet van de hoogtepunten van New Orleans tijdens een stadstour van 3 uur. Bezoek de historische Franse wijk en zie Jackson Square, St. Louis Cathedral, Bourbon Street, Royal Street en meer. Ga door naar gebieden die het zwaarst zijn getroffen door orkaan Katrina, waaronder de 9e wijk. Zie Harry Connick Jr.'s Musicians 'Village en het werk van Habitat for Humanity. Bezoek een van de historische begraafplaatsen van New Orleans, waar je de unieke bovengrondse graven ziet. Ga naar New Orleans City Park en passeer Lake Pontchartrain - het grootste meer in Louisiana. Bekijk de iconische trams en historische herenhuizen in het Garden District. De tour eindigt met een bezoek aan de centrale zakenwijk.

Van New Orleans: moeras-airboot, 2 plantagetours en lunch

6. Van New Orleans: moeras-airboot, 2 plantagetours en lunch

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in New Orleans in een 13-persoons busje met hoog dak, neemt je enthousiaste historicus-chauffeur-gids je mee op een schilderachtige rit vanuit New Orleans, waarbij je wordt voorbereid op een pelgrimstocht terug in de tijd. Nadat u op een hoge brug de rivier de Mississippi bent overgestoken, komt u aan bij een afgelegen moeras om aan boord te gaan van een kleine moerasboot. Met uw Cajun-bootkapitein glijdt u comfortabel over moerassen en diep in afgelegen baaien. Ontdek de fascinerende fauna en flora van het moeras, waaronder alligators, schildpadden en exotische vogels. Vervolgens rijd je stroomopwaarts door suikerrietvelden om bij Laura Plantation aan te komen. Geniet van een rondleiding door deze Creoolse plantage die dateert uit 1804. Luister naar de meeslepende verhalen van Laura's familiesaga, evenals verhalen van de West-Afrikaanse, tot slaaf gemaakte mensen die op deze suikerplantage werkten. Bezoek aan het einde van de rondleiding de museumtentoonstelling gewijd aan "Slavernij op Laura Plantation" in een gerestaureerd opzichterhuisje. Terug op de oude River Road passeer je Felicity Plantation, waar "12 Years A Slave" werd gefilmd, en St Joseph Plantation, waar de tv-serie "Queen Sugar" werd gefilmd. Stop voor Oak Alley Plantation om de parallelle rijen eeuwenoude eiken te bewonderen. Na het oversteken van de Mississippi-rivier op de Sunshine Bridge, arriveert u bij het iconische "Sugar Palace", Houmas House Plantation. De lunch wordt geserveerd in hun elegante eetzaal, met echte Cajun-gerechten. Geniet vervolgens van een rondleiding door het landhuis met een gids gekleed in Antebellum-kostuum. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd om door de prachtige tuinen te wandelen voordat je terugkeert naar New Orleans. Voorbeeld lunchmenu (onder voorbehoud van seizoensveranderingen) De lunch bestaat uit zelfgebakken brood en boter, ijsthee of frisdrank, dessert en koffie. Keuze uit voorgerechten: Caesarsalade met gegrilde kip (glutenvrij zonder croutons): Geserveerd met malse romaine sla, croutons en Parmezaanse kaas Crown Jewel Hamburger: Gegrilde 7oz burger gegarneerd met kaas, bacon, mayo, ketchup, sla, tomaat en ui geserveerd met frietjes Shrimp Po Boy: Garnalen, krokant gebakken en geserveerd op New Orleans stokbrood met geraspte sla, tomaten en Creoolse mayonaise Kipfilet (glutenvrij zonder grits): Gepelde kipfilet, geserveerd met steengemalen grits, geroosterde groenten en met rum gekruide Houmas House bijenkorfhoningglazuur Vegetarische Pasta: Groenten en baby-erfstuktomaten met fettuccine-pasta en Parmezaanse kaas Dessertkeuze: Witte chocolade broodpudding Schildpad Creoolse Roomkaas Cheesecake

New Orleans: Destrehan-plantage, Houmas House & lunch

7. New Orleans: Destrehan-plantage, Houmas House & lunch

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in New Orleans in een 13-persoons busje met hoog dak, vertelt je enthousiaste historicus-chauffeur-gids je schilderachtige rit stroomopwaarts naar twee historische plantages aan de oevers van de rivier de Mississippi. Rijd tijdens de reis langs de oevers van Lake Pontchartrain en kilometerslange rietvelden die zich uitstrekken van de rivier de Mississippi tot de achterste moerassen. Leer onderweg over de geografie, geologie en ongelooflijke geschiedenis van Louisiana. De eerste stop is Destrehan Plantation, de oudste gedocumenteerde plantage in de Mississippi-vallei, gebouwd in 1787. Leer meer over de geschiedenis van de site, kijk waar Charles Deslondes de slavenopstand van 1811 leidde en ontdek de dramatische uitkomst. Daarna wordt u verder stroomopwaarts gereden over de oude Mississippi-rivierweg, langs de ruïnes van de Tezcuco-plantage en hoort u over de geschiedenis ervan. Kort daarna kom je aan bij het "The Sugar Palace", beter bekend als Houmas House. Hier kunt u genieten van een gastronomische Creoolse lunch in een grote eetzaal. Er zijn zelfs verfrissende Mint Juleps te koop als je het leven op de zuidelijke plantage echt wilt ervaren. Na de lunch kunt u genieten van een geleid bezoek aan het landhuis van de Griekse Revival op deze zeer weelderige plantage. Je gidsen, in historische kleding, leiden je door kamers vol antiek uit die tijd en Louisiana-kunstwerken. Daarna heb je tijd om door de prachtige tuinen te wandelen in de schaduw van oude eiken, voordat je de cadeauwinkel bezoekt. Voorbeeld lunchmenu (onder voorbehoud van seizoensveranderingen) De lunch bestaat uit zelfgebakken brood en boter, een ijsthee of frisdrank, een dessert en koffie. Keuze uit voorgerechten: Caesarsalade met gegrilde kip (glutenvrij zonder croutons): Geserveerd met malse romaine sla, croutons en Parmezaanse kaas Crown Jewel Hamburger: Gegrilde 7oz burger gegarneerd met kaas, bacon, mayo, ketchup, sla, tomaat en ui geserveerd met frietjes Shrimp Po Boy: Garnalen, krokant gebakken en geserveerd op New Orleans stokbrood met geraspte sla, tomaten en Creoolse mayonaise Kipfilet (glutenvrij zonder grits): Gepelde kipfilet, geserveerd met steengemalen grits, geroosterde groenten en met rum gekruide Houmas House bijenkorfhoningglazuur Vegetarische Pasta: Groenten en baby-erfstuktomaten met fettuccine-pasta en Parmezaanse kaas Dessertkeuze: Witte chocolade broodpudding Schildpad Creoolse Roomkaas Cheesecake

Vanuit New Orleans: rondleiding St. Joseph en Laura plantages

8. Vanuit New Orleans: rondleiding St. Joseph en Laura plantages

Nadat je bent opgehaald bij je hotel of B&B in New Orleans in een 13-persoons busje met hoog dak, vertelt je historische chauffeur-gids de schilderachtige rit stroomopwaarts naar 2 historische plantages aan de oevers van de rivier de Mississippi. Onderweg rijd je langs de oevers van Lake Pontchartrain, door moerassen en suikerrietvelden. Nadat u de rivier de Mississippi bent overgestoken op een hoge hangbrug, rijdt u langs de beroemde River Road en stopt u om de herenhuizen, buitenste gebouwen en eiken te bewonderen voor zowel Evergreen Plantation als Oak Alley Plantation. Je eerste stop is bij St Joseph Plantation voor een geleid bezoek aan deze werkende suikerrietplantage in familiebezit. Hier zal een van de eigenaren u rondleiden in het huis en de boerderij die sinds 1877 in bedrijf is. Deze plantage en hun zusterbezit "Felicity Plantation" zijn ook de locatie waar "12 Years a Slave" werd gefilmd. Ga vervolgens stroomafwaarts naar Laura, een Creoolse plantage uit 1804. Leer meer over de 4 generaties vrouwen die deze plantage runden. Leer hoe het werk van de West-Afrikaanse slaven alle segmenten van de Creoolse cultuur beïnvloedde, wat vandaag het best tot uiting komt in de lokale keuken, muziek, familiegerichte tradities, architectuur en levensstijl. Luister in Laura's Slavery Museum Exhibit naar persoonlijke verhalen van individuele mannen, vrouwen en kinderen die daar woonden, en illustreer hoe de levens van de tot slaaf gemaakte slaven, zowel Creools als Amerikaans, verweven waren met die van hun eigenaars. Op de terugweg naar New Orleans passeert u de beroemde Whitney Plantation en oude cipressenmoerasbossen.

New Orleans: City Tour en Natchez Daytime Jazz Cruise Combo

9. New Orleans: City Tour en Natchez Daytime Jazz Cruise Combo

Maak een gecombineerde tour van een halve dag over de rivier de Mississippi aan boord van een historische stoomboot en verken de wereld van de boekanier Jean Lafitte terwijl je van de Franse wijk van New Orleans naar de oever van Lake Pontchartrain reist. Ontdek 3 eeuwen geschiedenis, legendes en romantiek terwijl je "The City That Care Forgot!" Je ervaren gids zal je verbazen met verhalen over voodoo en piraterij op de Bayou St. John, het water dat werd gebruikt door Jean Lafitte en zijn bende piraten, terwijl je je een weg baant naar de oevers van het meer van Pontchartrain. Na je spannende Super City Tour per touringcar stap je aan boord van de historische Steamboat Natchez, de laatste authentieke Steamboat op de rivier de Mississippi. Tijdens deze 2-uur durende dagcruise krijgt u het gevoel van de vroege dagen van deze havenstad, toen het leven zo langzaam en gracieus was als de stroming op de rivier de Mississippi. Geniet van een Steam Calliope jazzconcert aan boord van de Natchez terwijl je langs het slagveld van Chalmette vaart, waar Jean Lafitte en zijn boekaniers hun krachten bundelden met Andrew Jackson om de Britten te verslaan in de Slag om New Orleans.

New Orleans: traditionele stads- en landgoedtour

10. New Orleans: traditionele stads- en landgoedtour

New Orleans heeft een ongelooflijk levendige ziel die nooit kan worden onderdrukt. Vandaag zul je het hart ervan ervaren met een combo-stadstour die je diep in de pracht van de Franse wijk brengt, en vervolgens naar het dijksysteem langs het meer van Pontchartrain voordat je terugkeert door de herenhuizen in de stad. Het wordt vast genieten! We stoppen eerst bij de Franse markt, om te proeven van de rijke culinaire geschiedenis van New Orleans. We gaan dan naar de oude US Mint en de statige herenhuizen langs Esplanade Ave. Hier kun je dromen van hoe het leven 100 jaar geleden moet zijn geweest, en de levendigheid zien die er nog steeds is. Vervolgens lopen we naar St. Louis Cemetery #3. Een van de fascinerende dingen van een begraafplaats in New Orleans is dat alles bovengronds is, aangezien de stad technisch gezien onder de zeespiegel ligt. Om deze reden is St. Louis een fascinerende reis naar de eigenaardigheden van deze stad, en je zult ook enkele beroemde inwoners zien. We rijden langs de vredige Bayou St. John en bekijken huizen uit het einde van de 18e eeuw. Rijd door het stadspark en bekijk de antieke carrousel en eeuwenoude levende eiken. Stop om de Besthoff Sculpture Gardens in het stadspark te verkennen. Dit prachtige park van 8 hectare is zeker de moeite waard. Wandel over kronkelende wandelpaden en waterpartijen tussen eeuwenoude, met mos bedekte eiken die twee lagunes omringen. Langs de oevers van Lake Pontchartrain wordt ons dijksysteem uitgelegd en wordt de langste van alle Causeway-bruggen gezien. Daarna gaan we de stad in naar Carrolton, de universiteiten van Tulane en Loyola, de 160 jaar oude tramlijn en de grootse koloniale herenhuizen van St. Charles Avenue. Ten slotte gaan we terug naar het centrum rond de Superdome en door het hart van het zakendistrict voordat we terugkeren naar uw hotel. U zult zien hoe levendig en opwindend New Orleans vandaag weer is, en we kijken ernaar uit om ons huis met u te delen.

10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Pontchartrainmeer

Wil je alle activiteiten in Pontchartrainmeer ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.