Kies data

Ponte da Arrábida

Ponte da Arrábida: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Porto: tuk-tuk-tour rond de Stad aan de Oceaan

1. Porto: tuk-tuk-tour rond de Stad aan de Oceaan

Begin met een ophaalservice vanaf jouw adres in Porto of ontmoet jouw gids op het handige startpunt. Vervolgens begint jouw milieuvriendelijke tuk-tuk-tour door onder de betonnen brug, Ponte da Arrábida, door te rijden. Zie de uitgestrekte lengte van 615 meter en de breedte van 27 meter. Kom meer te weten over de betekenis van de brug voor heel Portugal en hoe deze het zuiden van het land met het noorden verbindt. Vervolgens bezoek je het vissersdorpje São Pedro da Afurada. Ontdek de tradities en hoor verhalen over het festival ter ere van São Pedro (St. Pieter), beschermheilige van de vissers, dat elk jaar eind juni plaatsvindt. Daarna bezoek je de Marina do Douro, een jachthaven met 300 ligplaatsen voor boten.Geniet van het uitzicht op het natuurreservaat van de monding van de Douro en het Lavadores-strand, Bandeira Azul.

Porto: Burmester-keldertour met proeverij & combinaties

2. Porto: Burmester-keldertour met proeverij & combinaties

Burmester is al lang bekend om zijn portwijnen en Douro DOC (Denominação de Origem Controlada).De geschiedenis begon lang geleden in Londen in 1730, toen Henry Burmester en John Nash samen Burmester, Nash & Co oprichtte. Vanuit Vila Nova de Gaia begonnen ze portwijnen te exporteren door heel Europa. In de loop der jaren heeft Burmester van generatie op generatie gezegevierd en daarmee blijk gegeven van zijn eigen karakter en vastberadenheid. Karakter is het holistische principe van het merk en van zijn wijnen. Kom naar de Burmester wijnmakerij voor een onvergetelijke ervaring. Je gaat de kelders van Burmester bezoeken, naast de prachtige Luiz I-brug, met een deskundige gids. Kom meer te weten over portwijnen en het productieproces van de Douro DOC, en proef verschillende portwijnen.

Porto: bruggenrondvaart met optionele wijnkeldertour

3. Porto: bruggenrondvaart met optionele wijnkeldertour

Bewonder de oude stad Porto, met zijn typische huizen en de drukte van de Ribeira-bevolking, terwijl je de architectuur bezichtigt van de bruggen die de twee rivieroevers met elkaar verbinden. Geniet van een rondvaart van 50 minuten die je over de Douro voert en je de prachtige rivieroever laat zien. Je kunt ook gebruik maken van de "Bridges Cruise"-app, die in 16 talen beschikbaar is. Als je wilt, kun je genieten van een gecombineerd programma met onder meer de Cruzeiro das Pontes en een unieke rondleiding door portwijnkelders van Burmester (Sogevinus Group), met een proeverij van verschillende wijnen. De rondvaart voldoet aan alle veiligheidseisen en heeft 2 van de belangrijkste veiligheidskeurmerken: Clean & Safe by Turismo de Portugal en European Tourism Covid-19 Safety Seal.

Porto: tour door het historische centrum per tuktuk

4. Porto: tour door het historische centrum per tuktuk

Ga op een unieke verkenningstocht door Porto, bij welke je ook andere, charmante kanten van de stad ontdekt. In Porto en Gaia zie je de rivier de Douro vanuit verschillende, fantastische perspectieven, terwijl je de stad op een ontspannen manier leert kennen. Je rijdt door verschillende gedeeltes van de stad in een charmante tuktuk, terwijl je luistert naar verhalen over de stad en haar unieke inwoners. Geniet van je rit met een glas port, de sterke wijn die oorspronkelijk uit dit gebied komt. Porto is in het verleden drie keer genomineerd en drie keer verkozen tot beste Europese bestemming. Deze beleving biedt een unieke manier om Porto als geen ander te verkennen. Ontdek alle mooie plekjes van de stad en zult versteld staan van haar pracht en praal, vol karakter en passie. Kies ervoor de tour overdag, 's avonds of bij zonsondergang te doen, door de desbetreffende optie te selecteren tijdens de boeking. Voor de zonsondergangtour beleef je de stad in een prachtig licht; het perfecte moment voor een glas port en het meeste verbazingwekkende uitzicht over de oude stad. Kies voor een avondtour door Porto en profiteer van een tour met minder drukte en minder verkeer. Als je een cruiseschippassagier bent, kies dan de optie 'kust-excursie' om de tour bij de hoofdingang van de Leixões Port te beginnen. Start de tour bij de zee en maak kennis met het historische centrum van de stad, eerst door de oever van de rivier de Douro te passeren.

Porto: fietsrondleiding oude stad en rivierkant van 3 uur

5. Porto: fietsrondleiding oude stad en rivierkant van 3 uur

Je ontmoet je gids in het kantoor aan de rivier. Je krijgt een uitgebreide veiligheidsinstructie en kunt dan je helm opzetten, op je fiets springen en vertrekken. Je volgt je gids over vlakke straten langs de rivier waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad, rivier en strand.  Je komt door oude buurten en leert meer over de intieme verbinding tussen de Porto-rivier en de zee, en leert zo over hun belang bij de groei van de stad. Je stopt regelmatig even om naar de bezienswaardigheden te kijken en te ontspannen. Tijdens de koffiepauze kun je de beroemde lekkernij nata en Portugese koffie proeven. Uiteindelijk kom je twee van de mooiste stadsparken van Porto, die gevuld zijn met groen, meren en vogels. De fietstocht eindigt bij het beginpunt, wat betekent dat je je eigendommen in de kluisjes van de touraanbieder kunt laten als je wilt.

Porto: panoramische boottocht over de Douro

6. Porto: panoramische boottocht over de Douro

Vertrekkend van het handige ontmoetingspunt in Douro Marina, zeil je met uitzicht op het prachtige stadsbeeld van Porto. Tijdens de reis krijg je de kans om opmerkelijke plaatsen te zien, zoals Ponte da Arrábida, de oude markt (Alfandega), de Porto wijnkelders en de prachtige Ponte Luiz I. Keer terug bij de Luiz I-brug en vaar tot aan de ingang van de rivier de Douro voor een zee-ervaring en een prachtig uitzicht op Foz do Douro en de nieuwe cruiseterminal. Als je wilt, kun je ook stoppen in de buurt van het ecologisch reservaat van Douro om te genieten van de rust en stilte van dit fantastische gebied. Je kunt ook kiezen voor de optie bij zonsondergang  en een prachtige boottocht maken met uitzicht op de zonsondergang vanaf de zee.

Porto: fietstocht van 3 uur

7. Porto: fietstocht van 3 uur

Bekijk de bezienswaardigheden van Porto op de fiets tijdens een 3 uur durende sightseeingtour langs de gedenkwaardige monumenten van de stad. Krijg toegang tot gebieden die andere je met andere voertuigen niet kan bereiken en ga verder dan je te voet kan. Ontdek bezienswaardigheden in de oude binnenstad en fiets over de fietspaden van van het stadspark. Steek de Douro-rivier over per boot en ontdek de havenwijnkelders van Gaia. Bekijk onderweg het voormalige douanekantoor van het congrescentrum Alfândega do Porto en bewonder de spanwijdte van de Arrábida-brug en de overblijfselen van het kasteel van São João da Foz. Fiets langs het fijne zandstrand van Matosinhos, zoek naar vogels in Calém Garden en bereik het magische vissersdorp São Pedro da Afurada. Ontdek waar het Portwijnmuseum, het Trammuseum en het Museu Serralves (museum voor hedendaagse kunst) zich bevinden. Bezoek de overblijfselen van São Francisco do Queijo (kaaskasteel), ga terug naar de natuur in het natuurreservaat Douro Estuary en kijk vol ontzag naar de golfbreker Foz do Douro.

Porto: elektrische fietstocht van 3 uur

8. Porto: elektrische fietstocht van 3 uur

Ervaar een gemakkelijke begeleide elektrische fietstocht door de prachtige stad Porto - ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in slechts een paar uur. Van de rivier de Douro tot het natuurlijke stadspark, als u de e-bike kiest, krijgt u toegang tot verborgen, schilderachtige plekken die andere vervoerswijzen niet kunnen bereiken. Ontdek eerst bezienswaardigheden in de oude stad en fiets over de fietspaden van het stadspark. Bekijk onderweg het voormalige douanekantoor van het congrescentrum Alfândega do Porto en bewonder de overspanning van de Arrábida-brug en de overblijfselen van het kasteel van São João da Foz. Fiets vervolgens langs het fijne zandstrand van Matosinhos, ga op zoek naar vogels in Calém Garden en bereik de magische monding van de rivier de Douro. Ontdek waar het Portmuseum, het Trammuseum en het Museu Serralves (museum voor hedendaagse kunst) zich bevinden. Bezoek vervolgens de overblijfselen van São Francisco do Queijo (kaaskasteel). Ga ten slotte terug naar de natuur in het natuurreservaat Douro Estuary en staar vol ontzag naar de golfbreker van Foz do Douro, voordat je terugkeert naar het startpunt waar je tour eindigt. Upgrade uw tour naar een privéervaring - ideaal voor families of vriendengroepen - door de relevante optie te kiezen bij het afrekenen.

Porto City: Douro riviervaart

9. Porto City: Douro riviervaart

Je ervaart Porto op een geheel nieuwe manier tijdens deze 2-uur durende privétocht door de Dourorivier. Je vaart op de 9,3 meter lange klassieke motorboot, vertrekt vanuit de haven van Douro en eindigt in de monding van de rivier de Douro. Je bewondert de beroemde Ribeira en ziet de typische huizen van Porto vanaf het water. Je profiteert van een spectaculair uitzicht op de Arrábidabrug en de Dom Luís I brug. Je geniet onderweg van een gratis glas portwijn of mineraalwater. De touroperator geeft een paar rondes alcoholische dranken, maar het aanbod is beperkt. Het doel is een elegante, ontspannende, vredige en veilige ervaring voor iedereen aan boord.

Porto: privé-tuk-tuktour van een hele dag

10. Porto: privé-tuk-tuktour van een hele dag

Haal het meeste uit je tijd in Porto door het op 3 wielen te verkennen. Deze dagtour combineert rijden met wat wandelen en brengt je naar enkele van de mooiste locaties in en rond deze Portugese stad. De dag begint met een bezoek aan de Sé do Porto, een kathedraal die dateert uit de middeleeuwse oorsprong van de stad. Bewonder de kathedraal van buitenaf voordat je je waagt in de omliggende wijk Sé - de oudste wijk van de stad - die trouw blijft aan de tradities en gebruiken van Porto. Ga verder naar het treinstation van São Bento, een van de mooiste van Europa, om de ongeveer 20.000 met de hand beschilderde tegels in het interieur te waarderen. Vervolgens passeer je het commerciële Bolhão-gebied, de thuisbasis van een traditionele markt met lokale producten, allerlei winkels en de drukste straat van de stad, Rua de Santa Catarina. Hier zal de gids Café Majestic aanwijzen - het meest luxueuze café in Porto. Fotografeer het emblematische Liberdade-plein, de Avenida dos Aliados en de Carmo- en Karmelietenkerken. Steek vervolgens de Praça dos Leões over om een korte stop te maken bij de boekhandel Lello. Deze winkel, gebouwd in 1906, is een must-see en wordt beschouwd als een van de mooiste boekwinkels ter wereld. Bereik nieuwe hoogten bij de Torre dos Clérigos, een 18e-eeuwse toren met een uitzicht van 360 graden over het stadscentrum en de omgeving. Verken de groene Cordoaria-tuin voordat je pauzeert voor een smakelijke lunch. Ga na de pauze naar de tuinen van Palácio de Cristal, een botanische tuin met een uniek uitzicht op de rivier de Douro. Verken de smalle steegjes van de iconische wijken Miragaia en Vitória voordat je doorgaat naar Praça do Infante, de thuisbasis van het Palácio da Bolsa, de São Francisco-kerk en de oude Ferreira Borges-markt. Fotografeer de gebouwen in de wijk Ribeira voordat je de Dom Luis I-brug oversteekt om te genieten van een glas portwijn met uitzicht op het Serra do Pilar-klooster. Ga verder langs de Douro naar de Atlantische oceaan om surfers en vissers te zien genieten van de golven in de buurt van het Parque da Cidade.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Andere belevenissen
  • Dagtochten
21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Ponte da Arrábida

Wil je alle activiteiten in Ponte da Arrábida ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponte da Arrábida

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.944 beoordelingen

We bevelen een aardige gids van harte aan die op interessante wijze vertelde over de processen van het maken van port. Proeverij in een hele mooie ruimte verbonden met een winkel waar je diverse lekkernijen kunt kopen.

Wij waren met z’n drieën, waarvan 2 heel lange mensen, en we hadden een rolstoel bij ons. Wij pasten dus niet in een tuktuk. Wij kregen daarom een extra tuktuk met chauffeur mee, zeer goede service!

We hadden de fietstour onder super enthousiaste leiding van Steffen! Je gaat langs de rivier richting het strand en door de oude stad weer terug. In drie uren zie je veel van Porto!

Interessante, niet te lange rondleiding gehad, en daarna heerlijk geproefd van Port en chocolade

Goede activiteit, goede verzorging, alles was perfect