Datums kiezen

Ponte Scaligero, Verona

Ponte Scaligero, Verona: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Verona: Culinaire tour met kabelbaan en proeverij

1. Verona: Culinaire tour met kabelbaan en proeverij

Dompel jezelf onder in het beste van Verona tijdens een fascinerende tour in kleine groep die je meeneemt naar de meest iconische plekken van de stad. Begin je reis op het Bra-plein, waar je het prachtige Romeinse amfitheater ziet, ook wel bekend als de Arena. Leer van je deskundige gids en bespaar kostbare tijd bij het verkennen. Verken de rijke geschiedenis van de stad tijdens een bezoek aan de Romeinse Gavi's Boog, de Romeinse Borsari Poort en de Romeinse Stenen Brug. Wandel langs de rivier de Adige, die een adembenemend uitzicht biedt op het oude, maar niet meer bestaande Sint Thomas Eiland. Wandel door de middeleeuwse steegjes en geniet van de unieke architectuur van de historische gebouwen van de stad. Ga dan naar de Sint-Pietersheuvel voor het Belvedere, waar je vanaf de top kunt genieten van een spectaculair uitzicht over Verona, dat je bereikt met een kabelbaan. Eenmaal terug in het stadscentrum kun je andere opmerkelijke attracties bezoeken, zoals het Romeinse theater en de middeleeuwse graftombes van Della Scala. Geen bezoek aan Verona is compleet zonder Romeo's Huis en Julia's Balkon te zien. We stoppen bij het Signori Plein en het Erbe Plein, waar je de levendige sfeer van de stad kunt opsnuiven. Als klap op de vuurpijl keren we terug naar Bra Square voor een proeverij van typische lokale producten, zodat je de heerlijke smaken van Verona kunt proeven. Neem deel aan een lokaal feestmaal met vleeswaren, ham, kazen en twee verschillende soorten lokale wijnen. Mis deze onvergetelijke tour niet die je meeneemt op een reis door de rijke geschiedenis, cultuur en keuken van Verona. Beleef een persoonlijke ervaring met een deskundige gids en een kleine groep medereizigers, een ervaring die je je nog jaren zult herinneren.

Verona: stadswandeling langs hoogtepunten en streetfood

2. Verona: stadswandeling langs hoogtepunten en streetfood

Beginnend vanaf het centrale plein, Piazza Brà, loop je door het stadscentrum en stop je allereerst in een typisch gebakje voor Cappuccino en Baci di Giulietta; dan kom je langs Juliet's House voor een foto onder het beroemdste balkon ter wereld of terwijl je Julia's standbeeld knuffelt. Daarna gaat u verder via Piazza Erbe, de kern van de historische stad met de majestueuze Lamberti-toren; je loopt nu door het middeleeuwse en romantische deel van Verona tot aan een lokale winkel, waar je op de patio aan de rivier stopt voor een picknick met lokaal eten en drinken. Lokale salumi en kaas en een prachtig glas Valpolicella, de wereldwijde lokale rode wijn. De tour gaat verder langs Ponte Pietra, de eerste en Romeinse brug van Verona, vervolgens de bisschopswijk en ten slotte Castelvecchio en Ponte degli Scaligeri, het middeleeuwse kasteel en de brug van Verona. Als u terugkeert op Piazza Brà, sluit u de tour af met een traditionele Italiaanse pizzaproeverij voor de majestueuze Arena

Verona: privéwandeling van 2 uur

3. Verona: privéwandeling van 2 uur

Bekijk de bezienswaardigheden van Verona tijdens een 2 uur durende wandeling met een privégids en bewonder monumenten uit verschillende periodes van de rijke geschiedenis van de stad. Bewonder het monumentale Romeinse amfitheater op Piazza Brà, gebouwd in de 1e eeuw na Christus en nog steeds in gebruik. Wandel naar de rivier de Adige om het middeleeuwse fort Castelvecchio en de historische Ponte Scaligero (Castelvecchio-brug) te zien. Ga door de 3e-eeuwse Porta Borsari-boog die deel uitmaakte van de oorspronkelijke Romeinse muren. Vervolg over de Corso naar Piazza Erbe in het hart van de Romeinse stad en geniet van de levendige sfeer. Bekijk het historische Café Dante op het Piazza dei Signori en bewonder de middeleeuwse Palazzi Scaligeri waar de Scaliger-graven de familie herdenken die van de 13e tot de late 14e eeuw heerste over Verona. Ga verder door een smal steegje om voor het huis en het balkon te staan waar Romeo zijn liefde voor Juliet verklaarde, volgens het verhaal van Shakespeare!

Ontdek Verona + Arena: Wandeltour

4. Ontdek Verona + Arena: Wandeltour

Ga op een boeiende tour in kleine groep om de schatten van Verona te ontdekken en verken bezienswaardigheden zoals het Romeinse amfitheater, het huis van Romeo en het balkon van Julia. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van de stad, slenter door middeleeuwse steegjes en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de Sint-Pietersheuvel die bereikbaar is met een kabelbaan. Onze deskundige gids leidt je langs clandestiene wonderen, onthult verborgen juweeltjes terwijl je geniet van Verona's verrukkelijke keuken en wijn. Begin je reis op het levendige Bra-plein en laat je meevoeren door de levendige sfeer en pittoreske architectuur. Volg de gids langs elegante paleizen, verken historische gebouwen en proef de traditionele Veronese keuken in de restaurants en cafés op het plein. Ga verder naar de iconische Arena en bewonder de ingewikkelde Romeinse architectuur. Verken het huis van Julia, de inspiratie voor het tijdloze verhaal van Shakespeare, en sta op het beroemde balkon. Leg herinneringen vast aan het standbeeld van Julia op de binnenplaats, dat de blijvende charme van de liefde symboliseert. Beklim de kabelbaan voor een panoramisch uitzicht vanaf de Sint-Pietersheuvel, een unieke ervaring. Wandel langs de rivier de Adige en bewonder het eeuwenoude Sint Thomas eiland. Ontdek de historische betekenis van Piazza Signori, ooit het politieke hart van Verona. Leer meer over Dante Alighieri onder zijn standbeeld, omringd door belangrijke historische paleizen. Verken de rijke geschiedenis van Piazza Erbe, die teruggaat tot de Romeinse tijd, en proef lokale delicatessen en wijnen op de levendige openluchtmarkt te midden van middeleeuwse architectuur.

Wandeltour door Verona: Toegang tot de Arena

5. Wandeltour door Verona: Toegang tot de Arena

Ga op een betoverende tour in kleine groep om de schatten van Verona te ontdekken en verken bezienswaardigheden zoals het Romeinse amfitheater, het huis van Romeo en het balkon van Julia. Dompel je onder in de geschiedenis van de stad, dwaal door de middeleeuwse steegjes en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de Sint-Pietersheuvel die bereikbaar is met een kabelbaan. Laat onze ervaren gids je leiden langs verborgen juweeltjes en geniet van Verona's culinaire hoogstandjes en wijn. Begin je reis op het levendige Bra-plein en dompel je onder in de levendige sfeer en de pittoreske architectuur. Volg de gids langs elegante paleizen, ontdek historische gebouwen en proef de traditionele Veronese keuken in de diverse eetgelegenheden op het plein. Ga verder naar de iconische Arena en bewonder de Romeinse architectuur. Verken het huis van Julia, de muze voor Shakespeare's blijvende verhaal, en sta op het beroemde balkon. Leg momenten vast met het standbeeld van Julia op de binnenplaats, dat de tijdloze allure van de liefde belichaamt. Beklim de kabelbaan voor een panoramisch uitzicht vanaf de Sint-Pietersheuvel, een unieke ervaring. Wandel langs de rivier de Adige en vergaap je aan het eeuwenoude Sint Thomas eiland. Ontdek de historische betekenis van Piazza Signori, ooit het politieke epicentrum van Verona. Leer meer over Dante Alighieri onder zijn standbeeld, omringd door belangrijke historische paleizen. Verken de rijke geschiedenis van Piazza Erbe, die teruggaat tot de Romeinse tijd, en proef lokale lekkernijen op de levendige openluchtmarkt te midden van middeleeuwse architectuur.

12 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Ponte Scaligero, Verona: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Ponte Scaligero, Verona

Wil je alle activiteiten in Ponte Scaligero, Verona bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.