Kies data

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: wandeltocht door donkere geschiedenis met barstops

1. Florence: wandeltocht door donkere geschiedenis met barstops

Maak je klaar voor een tour zoals je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Onze magische formule combineert de beste elementen van reizen op avontuur door Florence. Je nacht in Florence leidt ons door de straten waar ooit pausen, koningen, de Medici-familie, beroemde renaissanceschilders en nog veel meer geliefde en beruchte personages uit de geschiedenis hebben gelopen. Tussen drankjes, bars en gezelligheid door, ontdek je verhalen over de duistere en schandalige geschiedenis van Florence. Deze tour is 18+, niet alleen vanwege het… Tijdens de ervaring zullen we minstens 2 levendige bars bezoeken en genieten van drankjes bij beroemde bezienswaardigheden. Zodra de ervaring voorbij is, begint het avondje uit officieel. We zullen tot diep in de nacht van Florence blijven genieten met onze nieuwe vrienden! Dus waar wacht je nog op, boek vandaag nog je plek op de aangeschoten tour. Het aangeschoten team wacht op je in Florence! Geschikt voor individuele reizigers, stellen, vrienden en groepen.

Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

2. Florence: Eco-vriendelijke stadswandeling met golfkar

Vaar langs iconische bezienswaardigheden in Florence tijdens een milieuvriendelijke elektrische golfkar-tour. Rol langs bezienswaardigheden zoals de Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en de koepel van Brunelleschi. Luister onderweg naar een audiogids. Kies uit een tour van 1 uur of een tour van 1,5 uur die naar Piazzale Michelangelo gaat. Spring op een elektronische golfkar en ga naar de Ponte Vecchio en steek de Ponte Santa Trinita Renaissance-brug over de Arno over naar het Oltrarno-gebied, waar u het majestueuze Palazzo Pitti kunt bewonderen. Ga onder de Vasari Coridor door op je weg terug naar het stadscentrum. Bewonder de bouwstijl van de basiliek van Santa Croce, de Nationale Bibliotheek en de achterkant van de kathedraal met de beroemde Brunelleschi-koepel. Bekijk een van de oudste ziekenhuizen ter wereld en het hoofdkantoor van de Medici-familie. Ontdek de legende van "Berta" en glijd langs het centraal station. Ga verder richting de Santa Maria Novella met zijn indrukwekkende renaissancegevel. Kom aan in de wijk Ognissanti, staar naar de oude stadsmuren en hoor interessante feiten en verhalen over Florentijnse tradities.

Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

3. Florence: mileuvriendelijke rit per elektrische golfkar

Verken het historische centrum van Florence met een elektrische golfkar en krijg meer bezienswaardigheden te zien dan mogelijk is met een rondwandeling. Stap op Piazza San Firenze in de milieuvriendelijke wagen en rijd door de straten van de Renaissancestad, langs Piazza Signoria en de Porcellino-markt. Vervolg je rit naar de Duomo en de marmeren gevels van de basiliek van Santa Maria Novella. Rijd langs de oevers van de rivier de Arno naar Piazza Ognissanti. Er is een MP3-speler beschikbaar met commentaar over de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad, zodat je ontspannen kunt genieten, terwijl je over de Santa Trinita-brug rijdt. Bewonder het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Rijd door naar de Ponte alle Grazie, die werd herbouwd na in de Tweede Wereldoorlog te zijn verwoest. Ga naar de Biblioteca Nazionale Centrale op Piazza Santa Croce, om de grootste bibliotheek van Italië te zien.

Vanuit Rome: dagtocht naar Florence en Pisa

4. Vanuit Rome: dagtocht naar Florence en Pisa

Verken twee van de belangrijkste steden van Toscane tijdens deze dagtrip van Rome naar Florence en Pisa, met een rondleiding in de bus. Maak foto's met de scheve toren van Pisa, wandel over het Piazza del Duomo in Florence en geniet van voldoende vrije tijd om elke stad in je eigen tempo te verkennen. Vertrek vanuit Rome en trek het glooiende Toscaanse platteland in tijdens je dagvullende sightseeing-avontuur. Leer tijdens de reis over deze prachtige regio en zijn indrukwekkende geschiedenis, die van groot belang was voor de creatie van de Italiaanse taal. Aankomst in Pisa en bezoek het door UNESCO beschermde Piazza Dei Miracoli, waar zich de kathedraal in Romaanse stijl bevindt. Zoek op hetzelfde plein de iconische scheve toren van Pisa en stop om wat foto's te maken voor je vakantiealbum voordat je geniet van wat vrije tijd om de stad in je eigen tempo te verkennen. Spring vervolgens weer aan boord van de bus en ga verder naar Florence, waar renaissancistische architectuur, geschiedenis, kunst, filosofie en wetenschap in elke hoek op je wachten. Geniet van een panoramische stadstour en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder Piazza del Duomo, Mercato Nuovo, de Vecchio-brug en meer. Neem daarna de tijd om het zelf te verkennen of voeg een audiogids toe aan je ervaring. Stop bij een plaatselijk café om enkele heerlijke Toscaanse lekkernijen en desserts te proeven voordat je weer in de bus springt, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op het platteland bij de terugkeer naar Rome.

Het beste van Florence: wandeltocht van 2 uur

5. Het beste van Florence: wandeltocht van 2 uur

Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van Florence en de schoonheid van de architectuur, neem dan deel aan deze 2 uur durende begeleide wandeling die de belangrijkste monumenten van dit UNESCO-werelderfgoed bezoekt. De wandeltocht begint op de Piazza San Firenze; thuisbasis van de Bargello en het Tribunale Fiorentino. Loop eerst naar de kerk van Santa Croce, de thuisbasis van vele bekende meesterwerken en begraafplaatsen van enkele van de belangrijkste personages van Italië. Kom vervolgens naar Piazza Signoria bekend om de fontein van Neptunus, het Palazzo Vecchio en de mooie Piazzale degli Uffizi. Steek de Ponte Vecchio over; de middeleeuwse stenen brug beroemd om zijn gouden juwelierszaken, en kom aan bij het spectaculaire paleis Pitti; voormalige residentie van de familie Medici. Ga terug naar de Arno en het historische centrum langs de Via Maggio en Ponta Santa Trinita, langs de Via Tornabuoni waar je enkele van de beste modeboetieks van Florence ziet. Stop bij het Strozzi Palace; prototype van Renaissance-architectuur en eindig met de indrukwekkende Piazza Republica en de prachtige kathedraal van Florence.

Florence: Wandeltocht, Galleria dell'Accademia en Galleria degli Uffizi

6. Florence: Wandeltocht, Galleria dell'Accademia en Galleria degli Uffizi

Het ochtendgedeelte van uw dagtour begint met een rondleiding in de Galleria dell'Accademia. Leer waarom David van Michelangelo het meest herkenbare symbool van Florence is en wat het beeld in zijn tijd vertegenwoordigde. Geniet van een nauwe ontmoeting met tijdloze kunstwerken en krijg het verhaal van het leven en de tijden van Michelangelo, de volleerde kunstenaar van de Renaissance. Na de rondleiding heb je wat vrije tijd om verder te gaan en te lunchen. Het tweede deel van de tour begint in de vroege namiddag. Je zult genieten van een complete introductietour door de stad en 2000 jaar Florentijnse geschiedenis. Leer meer over de Romeinse oorsprong van de stad en bekijk de Ponte Vecchio, de beroemde Uffizi-binnenplaats en de prachtige koepel van Brunelleschi die uitkijkt op de gouden Poorten van het paradijs van de doopkapel. Na de wandeling bezoek je de Galleria degli Uffizi, een van 's werelds beste kunstmusea. Uw deskundige gids zal de werken van de grote kunstenaars uit de Middeleeuwen tot de Renaissance uitleggen: Cimabue, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael, Titiaan en anderen. Bewonder bekende schilderijen die je je hele leven hebt gezien in boeken, tijdschriften en op tv. Leer de geheimen van het ambacht, de technieken en de hulpmiddelen van de kunstenaars. Wanneer je de ongelofelijke rijkdom aan kunstwerken van de periode tegenkomt, kun je begrijpen waarom Florence bekend staat als de geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance.

Florence: wandeltocht

7. Florence: wandeltocht

Begin je tour met een bezoek aan de belangrijkste gebouwen in het hart van Florence. Bekijk de Duomo, het Baptisterium van Sint-Jan, het Museo dell'Opera del Duomo, een museum met veel van de originele kunstwerken gemaakt voor de kathedraal van Florence, en de klokkentoren van Giotto die naast de basiliek van Santa Maria staat del Fiore. Ga vervolgens richting Piazza della Signoria, waar u het beeldhouwwerk van David van Michelangelo kunt bewonderen, dat buiten het Palazzo Vecchio is geplaatst als een symbool van het verzet van de Republiek tegen de tirannieke Medici. Bezoek vervolgens de Ponte Vecchio-brug, de beroemdste brug in Florence en ongetwijfeld een van de meest illustere bezienswaardigheden van de stad. Tijdens de tour laat je professionele gids je verborgen plekken zien die de meeste mensen niet opmerken tijdens het wandelen in de stad. Met een perfecte mix van informatie, over geschiedenis, curiosa over de Medici en de Renaissance, zul je de essentie van deze prachtige stad begrijpen.

Florence: Mysteries of the Medici begeleide wandeltocht

8. Florence: Mysteries of the Medici begeleide wandeltocht

Ervaar de geschiedenis van Florence door meer te weten te komen over de bijdragen van de beruchte Medici-familie terwijl je hun invloed op de stad uit de eerste hand ziet. Bezoek de Medici-kapel en bekijk het prachtige mozaïekwerk. Luister terwijl je deskundige gids je meeneemt op een rondleiding door het verleden en hoor hoe geld en macht een intense rivaliteit tussen de families Strozzi, Pazzi en Medici veroorzaakten. Ontdek de geheimen en mysteries van de Medici-familie terwijl je Engelssprekende gids je meeneemt door de oude straten en pleinen. Wandel door de sporen die zijn achtergelaten door de meest buitengewone leden van de Medici-dynastie. Ga de Medici-kapel binnen waar de meeste overgebleven overblijfselen van de familie hun laatste onderkomen vonden. Bekijk de sprankelende halfedelstenen in het Florentijnse mozaïek Commesso Fiorentino.

Florence: begeleide wandeling

9. Florence: begeleide wandeling

Begin aan een begeleide wandeling door Florence, een charmante stad gesticht door de Romeinen in 59 voor Christus. Verken tijdens deze tour de stad met een Engelssprekende gids en ga op reis door de indrukwekkende geschiedenis terwijl je in de voetsporen treedt van iconische kunstenaars waaronder Botticelli en Michelangelo. Bekijk iconische bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal Santa Maria del Fiore, Piazza del Duomo, het Signoria-plein, de Ponte Vecchio en nog veel meer. Luister tijdens de tour naar het fascinerende commentaar van je gids en ontdek de levens van de voormalige bewoners van Florence, van Dante tot de Medici-familie. Aan het einde van de tour heb je een beter begrip van de geschiedenis, architectuur en bezienswaardigheden van de stad, evenals een waardering voor wat Florence tot een van 's werelds must-visit-bestemmingen maakt.

Vanuit Rome: Florence en Pisa Full-Day Small Group Tour

10. Vanuit Rome: Florence en Pisa Full-Day Small Group Tour

Vertrek vanuit Rome en rijd door het Italiaanse platteland naar de glooiende heuvels van Toscane. Bij aankomst in Florence, reis door de "Wieg van de Renaissance" vanaf Piazzale Michelangelo, waar u een adembenemend panorama van de hele stad kunt meemaken. Ga dan naar de overdekte Ponte Vecchio over de rivier de Arno om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Wandel door de betoverende straten naar de kathedraal van Santa Maria del Fiore en bekijk de prachtige koepel van Brunelleschi. Bewonder de marmeren monumenten van de doopkapel en de klokkentoren van Giotto. Ga vervolgens naar Piazza della Signoria voor een goed beeld van het politieke en artistieke erfgoed van de stad. Het L-vormige plein is de thuisbasis van het fortachtige Palazzo Vecchio en een kopie van David van Michelangelo samen met de beeldengalerij in de aangrenzende Loggia dei Lanzi. Na de lunch (niet inbegrepen), maak je een wandeling door de openluchtmarkt van San Lorenzo en vind je hoogwaardige leren jassen en andere kleding tegen betaalbare prijzen. Vertrek om ongeveer 14.30 uur vanuit Florence en ga naar Pisa voor een rondleiding door het spectaculaire Piazza dei Miracoli. Bekijk de legendarische scheve toren van Pisa en de marmeren façades van de doopkapel en de Duomo. Verlaat Pisa rond 17:00 voor de terugreis naar Rome.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Avonturen
176 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 11

Overzicht activiteiten in Ponte Vecchio

Wil je alle activiteiten in Ponte Vecchio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ponte Vecchio

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 7.926 beoordelingen

Dit was een zeer fijne en verrassende ervaring! Marcello was een schitterende gids die ons met veel enthousiasme meenam in het verhaal van de Medici! Veel bijgeleerd en ontzettend veel gezien. Pas met gids zie je dingen die je anders helemaal ontgaan. Je bezoekt geen enkel gebouw aan de binnenkant, maar je krijgt bij heel wat gebouwen verhalen en leuke weetjes! Echt een aanrader!

Stepania was een geweldig, bewonderingswaardige gids! We hebben alle bezienswaardigheden op de fiets gezien en de geschiedenis daarbij. We raakte vertrouwt met de stad. Zeker de moeite waard!

Geweldige app, kinderen vonden het geweldig, geweldige manier om ze te betrekken bij sightseeing

Geweldig spel Maar je moet altijd verder gaan en niet zoeken naar de aanwijzing om de hoek

Fantastische gids Federica. Zeer enthousiast, vriendelijk en deskundig