Kies data

Dingen om te doen Poole

Poole: De beste dingen die je niet wil missen

Poole Harbour en Islands Cruise

1. Poole Harbour en Islands Cruise

Maak een cruise rond de grootste natuurlijke haven van Europa, de thuisbasis van de stad Poole, de gouden stranden van Sandbanks en Brownsea Island. Vanaf de zitplaatsen op het open dek of vanuit de comfortabele salon heeft u een prachtig uitzicht op het uitzonderlijke landschap eromheen. Je reis van 70 minuten begint op de charmante Poole Quay met zijn oude gebouwen en bruisende sfeer. Vervolgens ga je langs Brownsea Island, de thuisbasis van dieren in het wild en het pittoreske Brownsea Castle, gebouwd om te beschermen tegen Franse invasies. Daarna komt het schiereiland Sandbanks en de luxe huizen van de ‘Golden Mile’. Daarna toert u door de grote natuurlijke uitgestrektheid van de haven en de resterende eilanden: Green, Furzey, Long en Round. Met uitzicht op een prachtig landschap hielp het klassiekers zoals Lord of the Rings en Gulliver's Travel te inspireren.

Van Bournemouth: Lulworth Cove en Durdle Door Trip

2. Van Bournemouth: Lulworth Cove en Durdle Door Trip

Ontdek enkele van de meest schilderachtige kustlijnen van Zuid-Engeland tijdens een busreis vanuit Bournemouth. Reis langs de beroemde Jurassic Coast, via Poole Harbor en Sandbanks, om het enige natuurlijke UNESCO-werelderfgoed van het land te ervaren. Bezoek zowel Lulworth Cove als de natuurlijke kalkstenen boog van Durdle Door en krijg veel informatie en kaarten om je op weg te helpen. Gebruik de tijd om een lichte natuurwandeling te maken van Durdle Door over de heuvel naar Lulworth Cove en geniet van een prachtig uitzicht vanaf Hambury Tout. Breng de tijd door in Lulworth Cove als u op eigen kosten uw benen wilt laten rusten en een prachtig uitzicht op de boog wilt hebben tijdens een optionele boottocht vanaf het strand. Profiteer van een kaart met de belangrijkste kenmerken, of volg gerust uw eigen neus en verken onafhankelijk. Zoek een leuk café of restaurant in het dorpje West Lulworth of maak gebruik van de kleine winkel in het vakantiepark bij Durdle Door.

Van Poole: Jurassic Coastal Cruise heen en terug naar Swanage

3. Van Poole: Jurassic Coastal Cruise heen en terug naar Swanage

Ontdek de indrukwekkende Jurassic Coast tijdens een cruise door Dorset. Bekijk Round Island, bewonder de iconische krijtformaties aan de kust en leer fascinerende feiten over het gebied via live commentaar aan boord. Begin uw reis in Poole Harbour en stap aan boord van een open dekboot met zitplaatsen en comfortabele salons. Begin vanaf hier aan je reis door 185 miljoen jaar geschiedenis langs de Jurassic Coastline. Terwijl u vaart, passeert u enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Dorset. Bekijk de gouden stranden van Sandbanks, Brownsea Island en de Old Harry Rocks, genoemd naar een beruchte piraat. Geniet van deskundig commentaar van je kapiteins terwijl je voorbij glijdt. Vaar langs de kleine eilanden van Dorset, waaronder Furzey, Long, Green en Round Islands, op weg naar Swanage. Zodra u Swanage bereikt, gaat u terug naar Poole en legt u de perfecte foto vast van de beroemde krijtformaties vanaf het buitendek van de boot.

Bournemouth: hop on, hop off-tour aan zee

4. Bournemouth: hop on, hop off-tour aan zee

Ervaar de prachtige Britse kustlijn met de hop on, hop off-tour door Bournemouth. Berijd een dubbeldekkertourbus met open dak op een lus van 1,5 uur langs de kustlijn van Dorset om de prachtige badplaatsen Bournemouth en Poole te ontdekken. Stop bij Poole Quay en verken de verscheidenheid aan winkels, parken, restaurants en theaters, evenals het bruisende nachtleven. Het commentaar aan boord wijst op de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van elke stad, allemaal bereikbaar vanaf de 22 gunstig gelegen haltes langs de busroute. Er zijn genoeg dingen te doen in Bournemouth en Poole. Een dubbeldekkerbus is een perfecte manier om de pittoreske Britse kust te verkennen en de fenomenale stranden, parken en winkels van Bournemouth en Poole zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar vanaf het wandelpad van de tourroute langs de kustlijn. Bournemouth Tour stopt: 1. Pier van Bournemouth - Achter Hot Rocks 2. Bournemouth Square - Gervis Place Stand X 3. West Cliff Savoy Hotel 4. Westbourne - Camden 5. Branksome Chine 6. Canford-kliffen - Loch Fyne 7. Sandbanks-strand - Shore Road - Tesco 8. Sandbanks Beach - Hoofdparkeerterrein 9. Schiereiland Zandbanken - Panorama Road 10. Zandbankenstrand - Havenzijde 11. Sandbanks Beach - Havenzijde tegenover Tesco 12. Lilliput Village - Lilliput-plein 13. Whitecliff - Recreatieterrein Whitecliff 14. Poole Park - tegenover Civic Center 15. Poole Quay & Old Town - Thistle Hotel 16. Poole treinstation - Perron 2 afrit 17. Poole Park - Parkstone Road bij Parade of Shops 18. Ashley Cross - Parkstone-treinstation 19. Penn Hill - Penn Hill-hoek 20. Westbourne - tegenover The Porterhouse 21. The Triangle - Centrale bibliotheek van Bournemouth 22. Bournemouth Square - Maan op het plein (alleen inleveren)23. Bournemouth Pier - Achter Hot Rocks (alleen inleveren)

Poole: havendinercruise met traditionele fish and chips

5. Poole: havendinercruise met traditionele fish and chips

Breng een avond door langs de Zuid-Britse kustlijn terwijl u geniet van een traditioneel fish and chips-diner. Ontspan terwijl u de schoonheid van Poole, de grootste natuurlijke haven van Europa, en de omliggende kust bewondert. Maak een paar foto's van de monumentale krijtformaties van Old Harry Rocks, een UNESCO-werelderfgoed, dat het meest oostelijke punt van de oude Jurassic Coast markeert. Ga langs Studland Bay, dat beroemd is om zijn wilde dieren en watersporten en dat ook als inspiratie diende voor de kinderboekenschrijver Enid Blyton's Noddy. Krijg een glimp van de luxe eigendommen aan het strand en populaire stranden langs Sandbanks Golden Mile.

Topbezienswaardigheden in Poole

Overzicht activiteiten in Poole

Wil je alle activiteiten in Poole ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.