Belevingen in
Poreč

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Poreč: De beste dingen die je niet wil missen

Vrsar: boottocht om dolfijnen te spotten

1. Vrsar: boottocht om dolfijnen te spotten

Bewonder de Adriatische Zee met de mogelijkheid om Adriatische dolfijnen te zien tijdens deze boottocht in Vrsar. Profiteer van ervaren personeel en een kapitein die de bewegingen van dolfijnen kent en ze gemakkelijk kan vinden. Geniet van gratis drankjes en een transfer naar de boot en terug. Na een ontmoeting in Vrsar, wordt u naar de boot gebracht om uw avontuur te beginnen. Laat u begroeten met een drankje voordat u de Adriatische Zee betreedt. Houd dolfijnen in de gaten en geniet van een panoramisch uitzicht op Poreč en Rovinj. Als extraatje kun je gratis genieten van nog een tour als er geen mogelijkheden waren om dolfijnen te zien aan het einde van je boottocht.

...
Van Poreč: boottocht Lim Fjord, Rovinj en Vrsar met lunch

2. Van Poreč: boottocht Lim Fjord, Rovinj en Vrsar met lunch

Tijdens deze tour krijg je de kans om de prachtige westkust van Kroatië en charmante dorpjes te verkennen. Van de smalle steegjes en romantische straatjes van Rovinj tot de natuurlijke schoonheid van de Limfjord, waar u aan boord van de boot kunt genieten van een lunch. Nadat je je gids in Poreč hebt ontmoet, begint je dag met een reis van 1 uur naar Rovinj. Je hebt 2 uur om hier te verkennen voordat je aan boord gaat van een traditionele houten boot om de Lim Fjord te ontdekken. Terwijl u de fjord op vaart, kunt u genieten van adembenemende uitzichten terwijl u geniet van een gegrilde vis-, vlees- of vegetarische lunch die aan boord wordt geserveerd. Geniet van een glas wijn terwijl je kapitein je meeneemt naar een piratengrot voor een fotostop. Verderop in de fjord kom je aan in het dorp Vrsar voor je laatste stop van de dag. Ontspan op het strand, neem een duik in de zee of verken het charmante stadje voordat u rond 16.30 uur terugkeert naar Poreč.

...
Istrië Dagtour van Zagreb

3. Istrië Dagtour van Zagreb

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Zagreb en rijdt ongeveer drie uur naar Pula. Dit is de grootste stad en het centrum van het schiereiland Istrië. De stad werd gesticht door een oude stam in de 10e eeuw voor Christus en het was bekend bij Griekse reizigers en matrozen, zo wordt vermeld in veel Griekse mythen. In de 1e eeuw maakten de Romeinen de stad sterk en vandaag kunnen de levendige overblijfselen van dit tijdperk worden verkend. Pula Arena is een van de best bewaard gebleven amfitheaters ter wereld en neemt je mee terug in de tijd terwijl je je vechtt tegen de gladiatoren. Andere voorbeelden van Romeinse architectuur om te ontdekken zijn de Tempel van Augustus en de poorten naar de stad, waaronder de Boog van de Sergii en de poort van Hercules. Vervolg je reis 45 minuten naar Rovinj. Deze stad werd ook gesticht door de Istrische stammen. Het werd gebouwd op een klein eiland dichtbij het vasteland en in de 18e was ermee verbonden. Het werd vijf eeuwen geregeerd door Venetië, dus zowel de Italiaanse als de Kroatische taal worden gesproken in de stad. Tijdens deze bezettingsperiode werden muren rondom de stad gebouwd en de overblijfselen staan vandaag stil. Rovinj is een echt juweeltje en aanbeden omdat je bij elke stap die je neemt, gedwongen bent een andere foto te maken. Reis nog eens 45 minuten naar Porec. De oude binnenstad is bijna 2000 jaar oud en is het meest bekend om de Euphrasiusbasiliek, uit 1997. Het staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een van de populairste toeristische bestemmingen in Istrië. Let op de Romeinse invloed en architectuur in de stad terwijl je door de hoofdstraten loopt, nog steeds bewaard in hun oorspronkelijke vorm.

...
Van Poreč: Dolfijnencruise in de avond met welkomstdrankje

4. Van Poreč: Dolfijnencruise in de avond met welkomstdrankje

Breng uw avond door aan boord van een traditionele houten boot om een nauwe ontmoeting met prachtige dolfijnen in hun natuurlijke habitat te ervaren. Nadat u aan boord van de boot in Poreč bent gegaan, zal uw vriendelijke gids u een welkomstdrankje overhandigen waarvan u kunt genieten. Terwijl u de zee op gaat om de dolfijnen te zoeken, kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de kust van Istrië terwijl u terugkijkt op Poreč en Rovinj. Je kapitein zal hun lokale kennis en expertise gebruiken om de dolfijnen te vinden en je een fantastisch uitzicht te geven op de speelse dieren. Als je echter pech hebt en geen dolfijnen ziet tijdens je tour, zal de lokale aanbieder je gratis uitnodigen voor een tweede zeiltocht.

...
Van Vrsar: nachtcruise naar Rovinj

5. Van Vrsar: nachtcruise naar Rovinj

Spring aan boord van deze speciale piratenboot en geniet van de mooiste zonsondergangen die het schiereiland Istrië te bieden heeft tijdens een cruise naar Rovinj. Om 19.00 uur verlaat je de haven vanuit Vrsar en vaar je langs de westkust van Istrië naar Rovinj. Tijdens de reis op de sprankelende Adriatische Zee zal de bemanning je drankjes serveren en al je vragen beantwoorden over de stad, de beroemdste bezienswaardigheden en de omgeving. Ongeveer 45 minuten later bereik je de haven van Rovinj, waar je ongeveer 2,5 uur hebt om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt door de smalle straatjes wandelen en langs de pittoreske haven slenteren. Stop in de oude stad bij een van de vele restaurants en probeer enkele Kroatische specialiteiten. Of neem het eten gewoon mee naar het strand en picknick terwijl de zon ondergaat. Als je weer aan boord bent, kun je achterover leunen, ontspannen en kijken hoe de lichten in de haven langzaam verdwijnen.

...

Sitemap Poreč

Wil je alle activiteiten in Poreč ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.