Kies data

Dingen om te doen Port Arthur

Port Arthur: De beste dingen die je niet wil missen

Port Arthur Historic Site: toegangsbewijs

1. Port Arthur Historic Site: toegangsbewijs

Je profiteert van volledige toegang tot het historisch gebied van Port Arthur op het Tasmaanse schiereiland met een toegangsticket dat gedurende 2 opeenvolgende dagen overdag geldig is.  De Historic Site ligt op 90 minuten afstand van Hobart en heeft meer dan 30 gebouwen, ruïnes en gerestaureerde huizen op 40-hectare aangelegde grond. Ontdek de leuke, interactieve belevenissen voor alle leeftijden, zoals Lottery of Life en het Museum and Convict Study Centre in het asielgebouw.  Verken de Convict Water Supply Trail en Dockyard.  Geef jezelf de tijd om alles wat Port Arthur te bieden heeft volledig te beleven! Het ticket omvat een bezoekersgids met een plattegrond en een begeleide wandeling van  40 minuten, die je een geweldige kennismaking met Port Arthur, zijn mensen en zijn verleden geeft. Als onderdeel van het ticket ervaar je een 25-minuten durende rondvaart met de 'Marana'. De wandeltochten en rondvaarten vinden meerdere keren per dag plaats, afhankelijk van de beschikbaarheid.

Van Port Arthur: Tasman Island Wilderness Cruise

2. Van Port Arthur: Tasman Island Wilderness Cruise

Begin aan een cruise die onder de hoogste verticale zeekliffen op het zuidelijk halfrond bij Cape Pillar vaart. Ontdek watervallen, rotsformaties, bogen en diepzeegrotten. Vaar langs de kustlijn die deel uitmaakt van het Tasman National Park. Ontdek de thuisbasis van een breed scala aan dieren in het wild, waaronder honderden zeehonden, migrerende walvissen en een overvloed aan zeevogels in hun duizenden. Op elk moment van het jaar zie je waarschijnlijk de vreetwoede van duikende jan-van-genten, albatrossen en zeearenden die op de wind draaien, aalscholvers en slechtvalken die op kliffen nestelen, of een groep speelse dolfijnen die op de boeggolf van de boot surfen. Geniet van een cruise op een schip met overdekte zitplaatsen in de open lucht voor een uitstekend zicht rondom en verbinding met de omgeving.

Hobart: dagtour naar Port Arthur met toegang

3. Hobart: dagtour naar Port Arthur met toegang

Begeef je op een tour vol contrasten - meeslepende verhalen over het harde leven van veroordeelden in combinatie met het adembenemende landschap van het Tasman-schiereiland. Uw gepassioneerde Tasmaanse chauffeursgidsen zullen u tijdens de bustour vermaken met persoonlijke inzichten en informatie over dieren in het wild en andere bezienswaardigheden en staan de hele dag voor u klaar. Steek vanuit Hobart de Tasman Bridge over en ga de Coal River Valley in, een bekroond wijngebied, door de historische stad Richmond met een korte fotostop bij de beroemde door veroordeelden gebouwde Richmond Bridge. Bezoek Tasman National Park, waar je het schouwspel van Tasman Arch zult bewonderen en geniet van een prachtig uitzicht op de ruige kustlijn. Sta versteld van het prachtige uitzicht vanaf Pirates Bay Lookout. Aangekomen in Port Arthur, doe mee aan de begeleide wandeling door de historische plaats van de veroordeelde, met toegang tot meer dan 30 gerestaureerde gebouwen en ruïnes. Bekijk de penitentiaire inrichting, de aparte gevangenis, het huis van de commandant, de kerk en meer. Bezoek het interpretatiecentrum met zijn interactieve tentoonstellingen en displays en volg het schrijnende leven van een veroordeelde. Geniet van een cruise op Carnarvon Bay rond het Isle of the Dead. Koop een lunch met voldoende tijd voor rustige contemplatie in de prachtig onderhouden tuinen en om de vele gerestaureerde historische gebouwen van Port Arthur te verkennen. Vraag uw chauffeur naar de optionele, inbegrepen opmerkelijke grottour. Op zaterdag omvat de tour een bezoek aan de Salamanca-markt van Hobart. Geniet van een winkelervaring op deze populaire, kleurrijke buitenmarkt. Je hebt ongeveer 2 uur de tijd om de markt op je gemak te verkennen. Daarna moet je om 11:00 uur bij je bus zijn om door te gaan met de Port Arthur-tour en een idee te krijgen van het gevangenentijdperk van Australië en de vroege nederzetting van Tasmanië. De tour op zaterdag is exclusief de grottour of een bezoek aan Richmond.

Tasman Peninsula Tour, Cruise & Port Arthur Historic Site

4. Tasman Peninsula Tour, Cruise & Port Arthur Historic Site

Ervaar het beste van het Tasman-schiereiland op een informatieve en vermakelijke dagtrip vanuit Hobart. Reis 1,5 uur van Hobart naar Port Arthur met een comfortabele bus. Geniet van ochtendthee op het Tasman-schiereiland. Klim aan boord van een op maat gemaakte boot voor een onvergetelijke wilderniscruise van 3 uur. Verken de spectaculaire kustlijn tussen Port Arthur en Eaglehawk Neck. Zoek naar zeehonden, migrerende walvissen, zeevogels of zelfs dolfijnen. Breng aan het einde van uw cruise 3 uur door op de Port Arthur Historic Site. Je hebt tijd om ter plaatse te lunchen en te verkennen voordat je terugkeert naar Hobart. Laat je rond 18.00 uur terugbrengen naar Hobart of je hotel.

Port Arthur: Tour met Isle of the Dead Cruise

5. Port Arthur: Tour met Isle of the Dead Cruise

Steek de Tasman Bridge over en ga op de Tasman Highway over de Pittwater Causeway naar het schiereiland Forestier. Bewonder de ongerepte schoonheid van Pirates Bay, Eaglehawk Neck en Norfolk Bay. Bezoek Abel Tasman National Park, waar je je zult vergapen aan het spektakel van de Tasman Arch en geniet van een prachtig uitzicht op de ruige kustlijn. Je zult versteld staan van de omvang van de Devil's Kitchen. Verken Port Arthur, waar je een rondleiding door de historische veroordeelde kunt maken met toegang tot meer dan 30 gerestaureerde gebouwen en ruïnes. Zie de gevangenis, de afzonderlijke gevangenis, het huis van de commandant en de kerk.

Port Arthur Shuttle en Tasman Bezienswaardigheden Tour

6. Port Arthur Shuttle en Tasman Bezienswaardigheden Tour

Neem een handige shuttletransferservice van Port Arthur naar Hobart. Reis comfortabel in voertuigen met airconditioning, bestuurd door een vriendelijke lokale chauffeur. Na het ophalen gaat u op weg naar Port Arthur. Onderweg stop je bij Eaglehawk Neck's Pirates Bay-uitkijkpunt en het Dog Line-monument om van het landschap te genieten en fantastische foto's te maken. Bij de volgende stop zullen de zoetekauwen watertanden als je de Tasmanian Chocolate Foundry bezoekt. Na de chocoladefabriek verken je de prachtige Port Arthur Lavender Farm. Ontdek unieke handgemaakte producten gemaakt van Tasmaanse lavendel en maak een wandeling over het schilderachtige lavendelpad. Bezoek vervolgens de Port Arthur Historic Site. Dompel jezelf onder in de fascinerende, rijke en duistere geschiedenis van de best bewaarde strafkolonie in Australië. De toegang is op eigen kosten en de toegangsprijs is inclusief een begeleide wandeling van 35 minuten en een rondvaart van 20 minuten door de haven. Als je voor geschiedenis bent gekomen, geniet dan van de volledige 4 uur om de historische site van Port Arthur te verkennen. Als je echter nog een ervaring wilt, kun je na 3 uur weer aan boord van de bus stappen voor een reis naar de Opmerkelijke Grot. Op slechts 8 minuten rijden kunt u worden begroet met het spectaculaire uitzicht op Maingon Bay. Op het uitkijkpunt kun je genieten van het uitzonderlijke uitzicht op Penguin Rocks en de baai. Daal de 115 treden af om de opmerkelijke grot te bekijken vanaf een uitkijkplatform waar je wordt omringd door oude zandstenen kliffen. Keer terug naar de historische plek om de resterende passagiers op te halen en keer dan in de late namiddag terug naar Hobart.

Dagtrip Tasman-schiereiland met cruise en duivels vanuit Hobart

7. Dagtrip Tasman-schiereiland met cruise en duivels vanuit Hobart

Ervaar de hoogtepunten van het Tasman-schiereiland tijdens een dagtrip vanuit Hobart. Reis 1,5 uur van Hobart naar Port Arthur met een comfortabele bus. Geniet van ochtendthee op het Tasman-schiereiland. Klim aan boord van een op maat gemaakte boot voor een onvergetelijke wilderniscruise van 3 uur. Verken de spectaculaire kustlijn tussen Port Arthur en Eaglehawk Neck, van ruige zeekliffen tot watervallen, rotsformaties, bogen en diepzeegrotten. Misschien ziet u zeehonden, migrerende walvissen, zeevogels of zelfs een groep speelse dolfijnen die op de boeggolf van de boot surfen. Geniet aan het einde van je cruise van een lunch in een lokaal restaurant voordat je naar het Tasmanian Devil Conservation Park gaat. Breng een deel van de middag door in het park voor de terugreis naar Hobart. Laat je rond 18.00 uur terugbrengen naar je hotel.

Tour Port Arthur en boottocht van een dag vanuit Hobart

8. Tour Port Arthur en boottocht van een dag vanuit Hobart

Vertrek vanuit Hobart voor een volledige dagtour waarbij je het meedogenloze verleden van de veroordeelden in Tasmanië verkent en de ruige landschappen van het schiereiland Tasman bekijkt. Begin met een bezoek aan het goed bewaard gebleven koloniale dorp Richmond. Bewonder bezienswaardigheden zoals de oudste brug van Australië die nog steeds in gebruik is. Ga naar het zuiden richting het schiereiland Tasman en bezoek Nationaal park Tasman voor een aantal fantastische uitzichten op de kustlijn en de zee. Bij aankomst op de historische locatie Port Arthur, hoor je het verhaal achter deze veroordeelde nederzetting. Luister tijdens een rondleiding naar verhalen over de huiveringwekkende realiteit van het leven als gevangene te midden van de bewaard gebleven gevangenisruïnes. Kom meer te weten over het verschrikkelijke verleden van de strafkolonie. Maak een boottocht door de haven om de plaats vanuit een ander perspectief te zien, en neem een kijkje op het Dodeneiland waar degenen die in de gevangenis stierven in massagraven te ruste werden gelegd. Keer dan weer terug naar Hobart en maak van de gelegenheid gebruik om te stoppen bij de opmerkelijke geologische formaties van de Tasman Arch, Devil's Kitchen en Blow Hole. Laat je in de vroege avond weer afzetten in Hobart.

Dagtour Port Arthur, Richmond en Tasman Peninsula

9. Dagtour Port Arthur, Richmond en Tasman Peninsula

Bezoek Port Arthur Historic Site, onderdeel van de Australische veroordeelde locaties die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, tijdens deze dagtrip vanuit Hobart. Leer meer over de geschiedenis van de site als veroordeelde kolonie tijdens een begeleide wandeling door het terrein, bezoek ruïnes en gerestaureerde gebouwen en waardeer het kustlandschap dat de natuurlijke schoonheid van het Tasman-schiereiland benadrukt. Een havencruise is inbegrepen. Deze dagtour vanuit Hobart zorgt ervoor dat je maximale tijd op de site hebt. Begin met een bezoek aan het goed bewaarde koloniale dorp Richmond om de oudste brug van Australië te zien en grijp de kans om koffie te halen bij de bakkerij van Richmond. Ga vervolgens naar het zuiden naar het Tasman-schiereiland en bewonder het uitkijkpunt Pirates Bay en de mozaïekstenen trottoirs. Bij aankomst op de Port Arthur Historic Site, leer je het verhaal van de veroordeelde nederzetting en de angstaanjagende realiteit van het leven als gevangene tussen de bewaarde gevangenisruïnes tijdens een rondleiding. Maak een rondvaart door de haven om de site vanuit een ander perspectief te bekijken en geniet daarna van het zelf verkennen van de site. Op de terugkeer naar Hobart stop je bij de Port Arthur Lavender-boerderij voor een kans om lavendelijs te proeven en de lavendelvelden te verkennen, voordat je stopt bij de geologische formaties van de Tasman Arch, Devil's Kitchen en Blow Hole.

Tasmanië in 6 dagen: de belangrijkste hoogtepunten

10. Tasmanië in 6 dagen: de belangrijkste hoogtepunten

Dag 1: Port Arthur historische locatie Je begint de reis met de ophaalservice rond 07:00 uur. Na een blik op het best bewaarde koloniale dorp van Australië, Richmond, ga je zuidwaarts om Tasmanië's meedogenloze verleden van veroordeelden te verkennen bij de UNESCO-locatie van de Port Arthur Historic Site. Een wandeling met gids en een boottocht door de haven zijn inbegrepen. Kom meer te weten over het akelige leven van een veroordeelde in de gerestaureerde gevangenisgebouwen en bewaarde ruïnes. Bezoek een selectie van geologische wonderen in Nationaal park Tasman, als afsluiting van een volledige dag op het Tasmaneiland voordat je weer terugkeert naar Hobart. Dag 2: van Hobart naar Strahan Rijd door de Derwentvallei Reis van oost naar west over het eiland. Bekijk de prachtige Russell Falls, wandel tussen de hoge bomen van Mt Field National Park en bezoek het diepste zoetwatermeer van Australië, Lake St Clair. Verken het ongerepte Franklin-Gordon Wild River National Park en eindig de dag in Strahan, waar je zult overnachten. Dag 3: Wild West Coast  In de ongerepte wildernis van de Westkust van Tasmanië verken je het drijfzand van Henty Dunes. Vervolgens ga je verder naar het regenwoud van Tarkine en wandel je naar Tasmanië's hoogste waterval, Montezuma Falls. Je overnacht opnieuw in Strahan.  Dag 4: van Cradle Mountain naar Launceston  Ongeveer 950 meter boven de zeespiegel bevindt zich Cradle Mountain-Lake St Claire National Park, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Hier kun je kiezen voor een wandeling. Met een uitgebreid aanbod aan paden kun je een wandeling maken rond Dove Lake of jezelf uitdagen met een tocht naar Marion's Lookout. Vervolgens maak je een korte rit door Sheffield, de stad van de muurschilderingen, naar Launceston, waar je overnacht.  Dag 5: van Launceston naar Bicheno Je begint de dag met een trip naar de oostkust en de prachtige Bay of Fires, waar de stranden glinsteren en het water verlokkelijk is. Als de omstandigheden goed zijn, is dit de perfecte plek om te zwemmen en de met oranje korstmossen bedekte rotsblokken, het witte zand en het turquoise water van de prachtige oostkust te verkennen. De meest schilderachtige kustroute van Tasmanië brengt je van St Helens naar Bicheno. Je verblijft 's nachts in een accommodatie in Bicheno. Dag 6: van Freycinet National Park naar Hobart Na het ontbijt maak je je klaar voor een vroege start, waarbij je eerst naar het uitkijkpunt van Wineglass Bay bij Freycinet National Park gaat. Vermijd de drukte en de warmte voor een perfecte foto. Ontspan op een afgelegen strand of kies voor de meer uitdagende wandeling naar Mount Amos of Hazards Beach. Je gaat vervolgens verder langs de schilderachtige oostkust via de badplaatsen Swansea en Orford. Om 17:30 uur kom je weer aan in Hobart. 

Beschikbare activiteiten

  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Transfers
13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Port Arthur

Wil je alle activiteiten in Port Arthur ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.