Belevingen in
Port Elizabeth

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Port Elizabeth: De beste dingen die je niet wil missen

Port Elizabeth: boottocht over de Sundays River

1. Port Elizabeth: boottocht over de Sundays River

Geniet van een ontspannende rivierboottocht over de prachtige Sundays River, langs het Alexandria-duineveld, en vele lokale wilde vogels, die zich voeden in hun natuurlijke leefomgeving. De tocht is inclusief een bezoek aan één van de hoogste zandduinen. Wie naar de top klimt kan genieten van spectaculaire uitzichten op de baai. Tochten duren 1,5 tot 2,5 uur en zijn perfect voor kleine of grotere groepen, families, vrienden, vogelspotters, verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeestjes en eindejaarsfeestjes.     Gasten mogen hun eigen hapjes en drankjes meenemen.  

...
Nationaal Park Addo Elephant: volledige dagsafari

2. Nationaal Park Addo Elephant: volledige dagsafari

Je wordt opgehaald bij je hotel in Port Elizabeth. Breng een hele dag door met het verkennen van het op twee na grootste nationaal park in Zuid-Afrika met een deskundige lokale gids! Het originele olifantendeel van het park werd uitgeroepen in 1931, toen er nog maar elf olifanten in het gebied waren.  Tegenwoordig zie je er een verscheidenheid aan antilopen en zebrasoorten, evenals de unieke Addo mestkever die niet kan vliegen, vrijwel uitsluitend in Addo te zien. Het park is het enige nationale park ter wereld dat de Big 7 behoudt - de Big 5 plus de Zuidkaper (walvis) en de mensenhaai voor de kust van Algoa Bay.  Een excursie naar het Addo Elephant park is een must als je dit unieke gebied bezoekt.

...
Port Elizabeth: Sandboarden met korte boottocht

3. Port Elizabeth: Sandboarden met korte boottocht

Reis over de schilderachtige Sundays River naar het Alexandria Dune field; het grootste en meest indrukwekkende duingebied in Zuid-Afrika. Geschikt voor beginners en ervaren sandboarders, kies uit 2 of 3 uur durende sandboard-tours die je ruim de tijd geven om een aantal nieuwe vaardigheden te leren en een geweldige tijd hebben terwijl je het doet. Als je niet helemaal op je gemak bent om op het bord te gaan staan, probeer dan eens te gaan zitten of een buikwandeling door het duin te maken. Anders laten de gidsen je zien hoe je de techniek van het staan op het bord kunt beheersen terwijl je door de duin surft.

...
Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

4. Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

De tour vertrekt vanuit de  Algoa  Bay Yacht Club in Port Elizabeth Harbor  in de vroege morgen. Stap aan boord van de catamaran met je gids en vaar het water op waar het avontuur begint. Al varend langs de kust kijk je uit naar de enorme hoeveelheid van het natuurlijke leven en leer je over hun parings- en migratiepatronen. De beste tijd om walvissen te spotten begint in juni, wanneer bultrugwalvissen langs de kust bewegen en via de oostkust van Afrika naar hun broedplaatsen zwemmen. Bultruggen kunnen worden gespot in  Algoa  Bay tussen juni en begin januari, met de piek in juli/augustus, en daarna weer in november/december wanneer zij hun terugreis maken met hun pasgeboren kalveren op sleeptouw. Zuidkapers zijn ook meestal te zien in de buurt van de  haven  in juli-oktober als ze de veiligheid van de baai opzoeken om te bevallen. Deze walvissen zijn de meest waargenomen walvissen langs de Zuid-Afrikaanse kust. Indo-pacifische  tuimelaren  zijn het hele jaar door in de baai te vinden in groepen van 10 tot 400. Deze speelse dolfijnen zijn meestal te vinden in ondiep water in de buurt van de stranden of rond St. Croix  Island, en ze hebben de neiging om tot vlakbij de boot te komen en in de golven te spelen. Gewone dolfijnen zijn ook een spectaculair gezicht: in groepen van 1000-2000 zwemmen ze razendsnel langs. De kans bestaat om bultrugdolfijnen te zien in  Algoa  Bay. Meestal zwemmen ze in veel kleinere groepen, ergens tussen 1 en 20, en ze worden het meest gezien tijdens de zomermaanden. De boot vaart ook rond St. Croix  Island, de thuishaven van meer dan 20.000 broedparen van Afrikaanse pinguïns, de grootste broedkolonie in Afrika. Kom dichtbij deze komische vogels en leer hoe zij paren op het eiland. Naast Afrikaanse pinguïns, wonen op zowel St. Croix  als Brenton Island bedreigde Afrikaanse zwarte  scholeksters, en verschillende soorten aalscholvers.

...
Dagexcursie met traditionele braai-lunch

5. Dagexcursie met traditionele braai-lunch

Je ervaren en enthousiaste gids zal zijn best doen om zoveel mogelijk van het spel in de omgeving te vinden en hun gedrag voor jou tijdens je rit te interpreteren. De eerste paar uur van de tour zijn meestal goed om antilopen, zebra's en leeuwen te zien. Omdat deze safari alle perioden van de dag beslaat, zou je de kans moeten krijgen om de meeste spelsoorten te zien. Rond 10:30 uur stop je voor een thee- en koffiepauze en ga je verder met de game drive voor het waarnemen van olifanten en buffels bij de drinkplaatsen. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse braai met sap, mineraalwater, bier en witte wijn. Na de lunch ga je verder met de safari voordat je terugkeert naar je accommodatie. Verfrissingen worden tijdens de rit geserveerd.

...
Port Elizabeth: 2-daagse safari Addo Elephant Nationaal Park

6. Port Elizabeth: 2-daagse safari Addo Elephant Nationaal Park

Besteed 2 dagen aan het verkennen van het op twee na grootste nationale park in Zuid-Afrika met een lokale gids en kijk uit naar olifanten en andere dieren in het wild. Je ontdekt hoe het park werd gecreëerd in 1931, toen er slechts 11 olifanten in het gebied over waren en hoe het fijn afgestelde ecosysteem nu één van de dichtste olifantenpopulaties ter wereld herbergt. Geniet van een 2 safari's om te kijken naar een aantal van de 600 olifanten van het park, samen met leeuwen, buffels en bedreigde zwarte neushoorns. Bewonder het landschap, terwijl je zoekt naar gevlekte hyena's en luipaarden, verschillende soorten antilopen en zebra's. Let goed op voor de circellium bacchus mestkever die bijna uitsluitend in dit gebied wordt aangetroffen. Het park is het enige nationale park ter wereld om de Big 7 te behouden - de Big 5 plus de zuidelijke rechtse walvis en de grote witte haai voor de kust van Algoa Bay. Deze 2-daagse safari is inclusief overnachting, 1 ontbijt, 2 lunches en 1 diner.

...
Hlosi Game Lodge: safari van een halve dag met optionele bootcruise

7. Hlosi Game Lodge: safari van een halve dag met optionele bootcruise

Bekijk de lokale fauna in zijn natuurlijke omgeving tijdens een safaritocht van een halve dag. Baan je een weg naar het Amakhala Game Reserve, op ongeveer een uur rijden van Port Elizabeth. Uw ervaren en deskundige ranger leidt u rond in het malariavrije reservaat. Ervaar onvergetelijke natuurwaarnemingen en adembenemende landschappen vanaf de achterkant van een open safarivoertuig. Kies ervoor om een optionele boottocht van 1 uur te maken op de prachtige Bushman's River, de levensader van het reservaat dat wemelt van de rijke vogels. Maak kans op nijlpaarden in het water en de Big Five op de rivieroevers.

...
Wandeltocht door de stad Port Elizabeth

8. Wandeltocht door de stad Port Elizabeth

Verken een van de oudste steden van Zuid-Afrika tijdens een begeleide wandeling van 2 uur. Begin bij het Campanile Memorial in Port Elizabeth, bij de ingang van het treinstation. Ga verder naar Route 67 en volg een pad dat zowel historische als moderne elementen van de cultuur van de Oost-Kaap combineert. Het is een eerbetoon aan Madiba's 67 jaar dienst aan Zuid-Afrikanen. Bezoek het Donkin-reservaat bij Belmont Terrace en de oude vuurtoren. Bewonder oude Victoriaanse kerken, onlangs gerenoveerde geschakelde huisjes en een vuurtoren die ooit schepen naar Algoa Bay leidde. Andere attracties zijn onder meer Fort Frederick, het stadhuis, het marktplein en St. Georges Park, het oudste cricketveld in Zuid-Afrika.

...
Hop-on Hop-off bus tussen Kaapstad & Port Elizabeth

9. Hop-on Hop-off bus tussen Kaapstad & Port Elizabeth

Kies je richting, van Kaapstad naar Port Elizabeth of vice versa en plan je eigen route met de tussenstops die jij wil maken. Er is geen tijdslimiet op dit ticket. Het ticket vervalt wanneer je je eindbestemming bereikt De bussen zijn 19-zitsbussen met Wi-Fi, USB ports, TV, DVD-spelers, airconditioning en aanhangwagens die surfplanken en fietsen kunnen meenemen.

...
Hop-on Hop-off Bus tussen Kaapstad en Johannesburg

10. Hop-on Hop-off Bus tussen Kaapstad en Johannesburg

Kies uw richting, van Kaapstad tot Johannesburg of omgekeerd en plan uw eigen route, bepaal welke stops u wilt maken en hoeveel tijd u in elke stad wilt doorbrengen. Er is geen tijdslimiet op uw ticket. Het verloopt alleen als u uw eindbestemming bereikt. Bussen zijn 19-persoons bussen met ingebouwde Wi-Fi, USB-poorten, tv, dvd-spelers, airconditioning en trailers die surfplanken en fietsen kunnen vervoeren.

...

Sitemap Port Elizabeth

Wil je alle activiteiten in Port Elizabeth ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Port Elizabeth

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 233 beoordelingen

Had een geweldige safari met onze coole gids Kevin. Hij was zeer spraakzaam en informatief over het park en de dieren, maar ook over Zuid-Afrika in het algemeen. Hij was zeer enthousiast om ons alle dieren te laten zien, hield contact met andere gidsen om ze te vinden en probeerde ons de best mogelijke ervaring te geven. Wachtte op elke plek totdat de groep klaar was om verder te gaan. Inbegrepen lunch in Cattle Baron was echt heel leuk. Zou zeker weer boeken!

Sterk aanbevolen, u wordt opgehaald en afgezet bij het hotel. Je wordt voorzien van water en krijgt een heerlijke picknick in de groep. Als je een verrekijker en / of zoomlens hebt is aan te raden.

Leuke dag in een prachtig park waar je de dieren, vooral de olifanten, van heel dichtbij kunt benaderen. De gids was erg vriendelijk en dynamisch.

Onze gids was geweldig en vertelde ons veel en we zagen ook veel dieren. Helaas geen leeuwen, maar dat was prima voor ons. Het was een leuke dag.

Geweldige ervaring in een kleine groep. "King Elvis", onze gids deed zijn naam eer aan!