Kies data
Dingen om te doen

Port Elizabeth

Port Elizabeth: De beste dingen die je niet wil missen

All-inclusive safari van een hele dag met traditionele braai-lunch

1. All-inclusive safari van een hele dag met traditionele braai-lunch

Je ervaren en enthousiaste gids zal zijn best doen om zoveel mogelijk van het spel in de omgeving te vinden en hun gedrag voor jou tijdens je rit te interpreteren. De eerste paar uur van de tour zijn meestal goed om antilopen, zebra's en leeuwen te zien. Omdat deze safari alle perioden van de dag beslaat, zou je de kans moeten krijgen om de meeste spelsoorten te zien. Rond 10:30 uur stop je voor een thee- en koffiepauze en ga je verder met de game drive voor het waarnemen van olifanten en buffels bij de drinkplaatsen. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse braai met sap, mineraalwater, bier en witte wijn. Na de lunch ga je verder met de safari voordat je terugkeert naar je accommodatie. Verfrissingen worden tijdens de rit geserveerd.

Addo Elephant National Park: dagsafari

2. Addo Elephant National Park: dagsafari

Je wordt opgehaald bij je hotel in Port Elizabeth. Breng een hele dag door met het verkennen van het op twee na grootste nationaal park in Zuid-Afrika met een deskundige lokale gids! Het originele olifantendeel van het park werd uitgeroepen in 1931, toen er nog maar elf olifanten in het gebied waren.  Tegenwoordig zie je er een verscheidenheid aan antilopen en zebrasoorten, evenals de unieke Addo mestkever die niet kan vliegen, vrijwel uitsluitend in Addo te zien. Het park is het enige nationale park ter wereld dat de Big 7 behoudt - de Big 5 plus de Zuidkaper (walvis) en de mensenhaai voor de kust van Algoa Bay.  Een excursie naar het Addo Elephant park is een must als je dit unieke gebied bezoekt.

Port Elizabeth: boottocht over de Sundays River

3. Port Elizabeth: boottocht over de Sundays River

Geniet van een ontspannende rivierboottocht over de prachtige Sundays River, langs het Alexandria-duineveld, en vele lokale wilde vogels, die zich voeden in hun natuurlijke leefomgeving. De tocht is inclusief een bezoek aan één van de hoogste zandduinen. Wie naar de top klimt kan genieten van spectaculaire uitzichten op de baai. Tochten duren 1,5 tot 2,5 uur en zijn perfect voor kleine of grotere groepen, families, vrienden, vogelspotters, verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeestjes en eindejaarsfeestjes.     Gasten mogen hun eigen hapjes en drankjes meenemen.  

Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

4. Port Elizabeth: boottocht walvissen, dolfijnen en pinguïns

De tour vertrekt vanuit de  Algoa  Bay Yacht Club in Port Elizabeth Harbor  in de vroege morgen. Stap aan boord van de catamaran met je gids en vaar het water op waar het avontuur begint. Al varend langs de kust kijk je uit naar de enorme hoeveelheid van het natuurlijke leven en leer je over hun parings- en migratiepatronen. De beste tijd om walvissen te spotten begint in juni, wanneer bultrugwalvissen langs de kust bewegen en via de oostkust van Afrika naar hun broedplaatsen zwemmen. Bultruggen kunnen worden gespot in  Algoa  Bay tussen juni en begin januari, met de piek in juli/augustus, en daarna weer in november/december wanneer zij hun terugreis maken met hun pasgeboren kalveren op sleeptouw. Zuidkapers zijn ook meestal te zien in de buurt van de  haven  in juli-oktober als ze de veiligheid van de baai opzoeken om te bevallen. Deze walvissen zijn de meest waargenomen walvissen langs de Zuid-Afrikaanse kust. Indo-pacifische  tuimelaren  zijn het hele jaar door in de baai te vinden in groepen van 10 tot 400. Deze speelse dolfijnen zijn meestal te vinden in ondiep water in de buurt van de stranden of rond St. Croix  Island, en ze hebben de neiging om tot vlakbij de boot te komen en in de golven te spelen. Gewone dolfijnen zijn ook een spectaculair gezicht: in groepen van 1000-2000 zwemmen ze razendsnel langs. De kans bestaat om bultrugdolfijnen te zien in  Algoa  Bay. Meestal zwemmen ze in veel kleinere groepen, ergens tussen 1 en 20, en ze worden het meest gezien tijdens de zomermaanden. De boot vaart ook rond St. Croix  Island, de thuishaven van meer dan 20.000 broedparen van Afrikaanse pinguïns, de grootste broedkolonie in Afrika. Kom dichtbij deze komische vogels en leer hoe zij paren op het eiland. Naast Afrikaanse pinguïns, wonen op zowel St. Croix  als Brenton Island bedreigde Afrikaanse zwarte  scholeksters, en verschillende soorten aalscholvers.

Port Elizabeth: Sandboarden met korte boottocht

5. Port Elizabeth: Sandboarden met korte boottocht

Reis langs de pittoreske Sundays River naar het Alexandria Dune-veld; het grootste en meest indrukwekkende duingebied van Zuid-Afrika. Geschikt voor beginners en ervaren sandboarders, kies uit 2 of 3 uur durende sandboardtours die je voldoende tijd geven om nieuwe vaardigheden te leren en een geweldige tijd te hebben terwijl je het doet. Als je niet helemaal comfortabel bent om op het board te staan, probeer dan eens een sit-down of een bellyboard-rit door het duin. Anders zullen de gidsen je laten zien hoe je de techniek van het staan op het bord onder de knie krijgt terwijl je door het duin surft.

Wandeltocht door de stad Port Elizabeth

6. Wandeltocht door de stad Port Elizabeth

Verken een van de oudste steden van Zuid-Afrika tijdens een begeleide wandeling van 2 uur. Begin bij het Campanile Memorial in Port Elizabeth, bij de ingang van het treinstation. Ga verder naar Route 67 en volg een pad dat zowel historische als moderne elementen van de cultuur van de Oost-Kaap combineert. Het is een eerbetoon aan Madiba's 67 jaar dienst aan Zuid-Afrikanen. Bezoek het Donkin-reservaat bij Belmont Terrace en de oude vuurtoren. Bewonder oude Victoriaanse kerken, onlangs gerenoveerde geschakelde huisjes en een vuurtoren die ooit schepen naar Algoa Bay leidde. Andere attracties zijn onder meer Fort Frederick, het stadhuis, het marktplein en St. Georges Park, het oudste cricketveld in Zuid-Afrika.

Central Wildcoast: 5-daagse backpack- en wandeltocht

7. Central Wildcoast: 5-daagse backpack- en wandeltocht

Wandel langs de prachtige centrale Wildcoast-regio van Zuid-Afrika. Bezoek het iconische "Hole in The Wall" en ervaar de landelijke Xhosa-cultuur. Start vanuit Port Elizabeth met overnachtingen in Chintsa, Lubanzi, Coffee Bay en Mdumbi. Leer de taal van de lokale bevolking en dompel jezelf onder in de Xhosa-cultuur. Bezoek de buitengewone formatie van de "Hole in The Wall", de Mapuzi Cliffs en het Mdumbi-strand, ooit uitgeroepen tot het mooiste strand van Zuid-Afrika.

Sitemap Port Elizabeth

Wil je alle activiteiten in Port Elizabeth ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Port Elizabeth

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 337 beoordelingen

Wat een dag hebben we gehad. We zagen veel dolfijnen, meer dan ik ooit in mijn leven heb gezien. Pinguïns, niet veel, maar we waren heel dichtbij dat we ze zagen en veel mooie foto's maakten. We zagen weinig walvissen, dichtbij genoeg om ze te horen en geweldige foto's te maken. De bemanning was geweldig! Sterk aanbevelen.

Lovely day in the Addo Elephant park with the super-friendly guide Stafford. He sure knows his way around the park and has a lot of knowledge about the animals and vegetation. The lunch was also good.

Veel olifanten en zebra's. Bijna onmogelijk om leeuwen en neushoorns te vinden. Aanwezigheid van buffels, wrattenzwijnen, antilopen, bavianen. Zag een stokstaartje en vooral een slang.

Een geweldige havenervaring met professionele en deskundige gidsen. Ik heb vooral genoten van het conserveringsaspect van de tour.

We had an amazing guide (Staford) and trip. A must do if you visit addo!