Kies data

Dingen om te doen Port Elizabeth

Port Elizabeth: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Port Elizabeth: safari in Addo Elephant Park

1. Vanuit Port Elizabeth: safari in Addo Elephant Park

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Port Elizabeth, rijd je 35 minuten in een voertuig met airconditioning door het Zuid-Afrikaanse platteland naar Addo Elephant National Park.  Bij aankomst in het park begint je safari. Spot dieren zoals de Big 5, zebra's, wrattenzwijnen en antilopen. Je gids zet het voertuig stil wanneer dieren worden gesignaleerd. Bij een uitkijkpunt kun je even de benen strekken en genieten van een spectaculair uitzicht op het park. In het noorden van het park kun je je honger stillen met een lichte lunch met een alcoholisch drankje. Vervolgens ga je door met je safari en leer je meer over de dieren en omgeving van je gids. Aan het eind van de middag keer je terug naar je hotel.

Nationaal park Addo Elephant: all-inclusive dagsafari

2. Nationaal park Addo Elephant: all-inclusive dagsafari

Laat je ophalen bij je hotel in Port Elizabeth, Bluewater Bay of Colchester. Breng een hele dag door met het verkennen van het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika met een deskundige lokale gids. Het oorspronkelijke olifantengedeelte van het park werd uitgeroepen in 1931, toen er nog maar elf olifanten in het gebied waren.  Tegenwoordig kun je er een verscheidenheid aan roofdieren, antilopen, zebra's, bedreigde zwarte neushoorns en de unieke Addo-mestkever zien, die bijna uitsluitend in Addo voorkomt.  Het park is het enige nationale park ter wereld dat de Big 7 behoudt - de Big 5 plus de zuidkaper (walvis) en de mensenhaai voor de kust van Algoa Bay.  Een excursie naar het Addo Elephant park is een must als je dit unieke gebied bezoekt.

All-inclusive safari van een hele dag met traditionele braailunch

3. All-inclusive safari van een hele dag met traditionele braailunch

Je ervaren en enthousiaste gids zal zijn best doen om zoveel mogelijk van het spel in de omgeving te vinden en hun gedrag tijdens je rit voor je te interpreteren. De eerste paar uur van de tour zijn meestal goed om antilopen, zebra's en leeuwen te zien. Aangezien deze safari alle tijdsperioden van de dag beslaat, zou u de kans moeten hebben om de meeste wildsoorten te zien. U stopt rond 10.30 uur voor een koffie- en theepauze en gaat verder op de gamedrive om olifanten en buffels te spotten bij de drinkplaatsen. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse braai met sap, mineraalwater, bier en witte wijn. Na de lunch gaat u verder op de safari voordat u terugkeert naar uw accommodatie. Tijdens de rit worden er versnaperingen geserveerd.

Port Elizabeth: boottocht over de Sundays River

4. Port Elizabeth: boottocht over de Sundays River

Geniet van een ontspannende boottocht over de prachtige Sundays River, langs het Alexandria-duineveld, en vele lokale wilde vogels, die zich voeden in hun natuurlijke leefomgeving. De tocht omvat ook een bezoek aan één van de hoogste zandduinen. Wie naar de top klimt kan genieten van spectaculaire uitzichten op de baai. De tochten duren ongeveer 1,5 tot 2,5 uur en zijn perfect voor kleine of grotere groepen, families, vrienden, vogelspotters, verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeestjes en eindejaarsfeestjes.    

Port Elizabeth: City Sightseeing en begeleide safaritour

5. Port Elizabeth: City Sightseeing en begeleide safaritour

Begin je Port Elizabeth-tour met ophalen van je accommodatie om 9.00 uur. Rij langs prachtige gebouwen uit het Victoriaanse tijdperk die dateren uit het begin van de 20e eeuw en luister onderweg naar het informatieve commentaar van je gids. Stop bij Fort Fredrick, gebouwd tijdens de Napoleontische oorlogen in 1799, en leer over zijn cruciale rol bij het veiligstellen van de Britse heerschappij in Zuid-Afrika. Ga dan naar het Donkin-reservaat, een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Port Elizabeth. Bewonder de iconische stenen piramide gebouwd in 1820 die nu wordt beschouwd als een nationaal monument. Beklim de smalle houten trappen van een vuurtoren uit 1861 en geniet van hoog boven de stad. Ga verder naar een Afrikaanse handwerkwinkel waar je kunt genieten van een kopje lokaal gebrande koffie terwijl je rondsnuffelt tussen de kunstnijverheid die te koop is. Nadat je genoeg hebt gekregen van de stad, word je vervoerd naar een nabijgelegen natuurreservaat voor een begeleide safari-ervaring. Houd uw camera's en verrekijkers klaar terwijl u door het park rijdt en onderweg stopt om dieren te spotten. Pas op voor giraffen, witte neushoorns, waterbokken, buffels, nyala's, impala's en nog veel meer soorten die vrij rondlopen in dit stukje Zuid-Afrikaans paradijs. Stop bij de cheetah- en leeuwenverblijven om deze grote katachtigen van dichtbij te zien. Laat je terugrijden naar je accommodatie in Port Elizabeth nadat je alles hebt gezien wat het park te bieden heeft.

Port Elizabeth: 2-daagse safari Nationaal park Addo Elephant

6. Port Elizabeth: 2-daagse safari Nationaal park Addo Elephant

Breng twee dagen door met het verkennen van het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika met een lokale gids, en ga op zoek naar olifanten en andere dieren in het wild. Kom te weten hoe het park in 1931, toen er nog maar 11 olifanten in het gebied waren, werd opgericht en hoe het fijn afgestemde ecosysteem nu een van de dichtstbevolkte olifantenpopulaties ter wereld herbergt. Geniet van twee gamedrives op zoek naar de 600 olifanten in het park, leeuwen, buffels en bedreigde zwarte neushoorns. Bewonder het landschap terwijl je op zoek gaat naar gevlekte hyena's en luipaarden, samen met verschillende soorten antilopen en zebra's. Kijk uit naar de mestkever circellium bacchus die bijna uitsluitend in dit gebied wordt aangetroffen. Het park is het enige nationale park ter wereld voor het behoud van de Big 7 - dit is de Big 5 plus de zuidelijke rechtse walvis en de grote witte haai voor de kust van Algoa Bay. Deze 2-daagse safari is inclusief 1 overnachting, 1 ontbijt, 2 lunches, 1 diner, een boottocht op de Sundays River en 2 gamedrives in het Addo Elephant National Park.

Wandeltocht door de stad Port Elizabeth

7. Wandeltocht door de stad Port Elizabeth

Verken een van de oudste steden van Zuid-Afrika tijdens een begeleide wandeling van 2 uur. Begin bij het Campanile Memorial in Port Elizabeth, bij de ingang van het treinstation. Ga verder naar Route 67 en volg een pad dat zowel historische als moderne elementen van de cultuur van de Oost-Kaap combineert. Het is een eerbetoon aan Madiba's 67 jaar dienst aan Zuid-Afrikanen. Bezoek het Donkin-reservaat bij Belmont Terrace en de oude vuurtoren. Bewonder oude Victoriaanse kerken, onlangs gerenoveerde geschakelde huisjes en een vuurtoren die ooit schepen naar Algoa Bay leidde. Andere attracties zijn onder meer Fort Frederick, het stadhuis, het marktplein en St. Georges Park, het oudste cricketveld in Zuid-Afrika.

Port Elizabeth: Sandboarden met korte boottocht

8. Port Elizabeth: Sandboarden met korte boottocht

Reis langs de pittoreske Sundays River naar het Alexandria Dune-veld; het grootste en meest indrukwekkende duingebied van Zuid-Afrika. Geschikt voor beginners en ervaren sandboarders, kies uit 2 of 3 uur durende sandboardtours die je voldoende tijd geven om nieuwe vaardigheden te leren en een geweldige tijd te hebben terwijl je het doet. Als je niet helemaal comfortabel bent om op het board te staan, probeer dan eens een sit-down of een bellyboard-rit door het duin. Anders zullen de gidsen je laten zien hoe je de techniek van het staan op het bord onder de knie krijgt terwijl je door het duin surft.

Hlosi Game Lodge: safari van een halve dag met optionele boottocht

9. Hlosi Game Lodge: safari van een halve dag met optionele boottocht

Bekijk de lokale fauna in zijn natuurlijke habitat tijdens een safaritocht van een halve dag. Ga naar het Amakhala Game Reserve, op ongeveer een uur rijden van Port Elizabeth. Uw ervaren en deskundige ranger zal u rondleiden in het malariavrije reservaat. Ervaar onvergetelijke natuurwaarnemingen en adembenemende landschappen vanaf de achterkant van een open safarivoertuig. Kies ervoor om een optionele boottocht van 1 uur te maken op de prachtige Bushman's River, de levensader van het reservaat dat wemelt van het rijke vogelleven. Maak kans op het spotten van nijlpaarden in het water en de Big Five op de rivieroevers.

Central Wildcoast: 5-daagse backpack- en wandeltocht

10. Central Wildcoast: 5-daagse backpack- en wandeltocht

Wandel langs de prachtige centrale Wildcoast-regio van Zuid-Afrika. Bezoek het iconische "Hole in The Wall" en ervaar de landelijke Xhosa-cultuur. Start vanuit Port Elizabeth met overnachtingen in Chintsa, Lubanzi, Coffee Bay en Mdumbi. Leer de taal van de lokale bevolking en dompel jezelf onder in de Xhosa-cultuur. Bezoek de buitengewone formatie van de "Hole in The Wall", de Mapuzi Cliffs en het Mdumbi-strand, ooit uitgeroepen tot het mooiste strand van Zuid-Afrika.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Port Elizabeth

Wil je alle activiteiten in Port Elizabeth ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Port Elizabeth

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 337 beoordelingen

Lovely day in the Addo Elephant park with the super-friendly guide Stafford. He sure knows his way around the park and has a lot of knowledge about the animals and vegetation. The lunch was also good.

Veel olifanten en zebra's. Bijna onmogelijk om leeuwen en neushoorns te vinden. Aanwezigheid van buffels, wrattenzwijnen, antilopen, bavianen. Zag een stokstaartje en vooral een slang.

heel mooi park, goede rondleiding en zoals de naam suggereert met name olifanten gezien

We had an amazing guide (Staford) and trip. A must do if you visit addo!

Was super veel gezien en hele fijne en goede tour leider