Datums kiezen

Porta Palatina

Porta Palatina: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Turijn: begeleide fietstocht met hoogtepunten van de stad

1. Turijn: begeleide fietstocht met hoogtepunten van de stad

Geniet tijdens deze tour van een begeleide fietstocht door de stad Turijn. Stop bij belangrijke monumenten en gebieden zoals Valentino Park en Piazza San Carlo. Ontmoet je gids en krijg een introductie over de tour. Zet je helm op en ga aan de slag met je fietstocht door de stad. Je zult gefascineerd zijn door een stad in voortdurende transformatie, vol kleur en stijl. Bezoek enkele van de vele parken van de stad en kijk uit op de vier rivieren die de stad omringen. Leer meer over de geschiedenis van de Romeinse tijd tot de 21e eeuw vanuit je gids. Ontdek de lokale nieuwsgierigheid gerelateerd aan sociale heiligen, straatkunst en zwart-wit magie. Reis langs de fietspaden en de brede lanen die doen denken aan Parijs. Ga naar het beroemde Valentinopark met het middeleeuwse dorp, het kasteel en de prachtige Giardino Roccioso. Tijdens de rondleiding geeft uw gids aanbevelingen over plaatsen die u tijdens uw verblijf kunt bezoeken en waar u het beste eten, de beste wijn en chocolade in Turijn kunt proeven.

Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

2. Turijn: Hoogtepunten van de stad per E-bike

Ontmoet jouw lokale gids in het centrum van de stad, kies je e-bike en begin aan deze leuke fietstocht van 3 uur om de vele zielen en prachtige monumenten van Turijn te ontdekken. Het is een veelzijdige stad, waar luxe en bescheidenheid in perfecte balans samenleven en fascinerende en interessante contrasten creëren. Je eerste stop is het hart van het historische centrum voor een eerste kennismaking met de geschiedenis van deze prachtige Italiaanse stad, gekenmerkt door de Italiaanse koninklijke familie, de Savoia. Fiets langs elegante boulevards en bereik het Piazza San Carlo om het ruitermonument van Emanuele Filiberto van Savoia te bewonderen. Vervolg je bezoek aan Piazza Carignano en bekijk een aantal van de mooiste historische gebouwen, die sinds 1997 zijn uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Volg gemakkelijke fietspaden en geniet van de schaduw van elegante gebouwen tot aan Piazza Castello en bewonder het Koninklijk Paleis, Palazzo Madama en de San Lorenzo-kerk. Jouw gids neemt je mee op een reis van het verleden naar het heden. Je leert waarom de stad tegenwoordig zo belangrijk is en haar industriële ontwikkeling dankzij FIAT, de Italiaanse auto-industrie die nu deel uitmaakt van de ziel van de stad. Met je lokale gids ontdek je vervolgens de Koninklijke tuinen en Porta Palatina, een oude Romeinse site. Trap ontspannen door weelderige tuinen en bereik Mole Antonelliana, het ware symbool van de stad. In de schaduw van zijn pracht ligt een interessante wijk, verrijkt met moderne muurschilderingen gewijd aan duurzaamheid, gepromoot door het beroemde koffiemerk: Lavazza, geboren in Turijn. Steek ten slotte de monumentale brug over de Po-rivier over en beklim de Cappuccini-heuvel om te genieten van een adembenemend uitzicht over Turijn. Als laatste bereik je het prachtige Valentino Park, beroemd als een van de ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en vanwege het elegante kasteel. Ga ten slotte de jonge en levendige wijk San Salvario in en keer terug naar het beginpunt.

Turijn: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

3. Turijn: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Leer Turijn in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeltocht die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Nadat u de speurtochttour op uw mobiele apparaat heeft gedownload, gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Turijn te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het stadsbezichtigingsspel te onthullen. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je spel op elk gewenst moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de met geschiedenis gevulde stad Turijn bezoekt u eerst de prachtige kathedraal van Sint Johannes de Doper. Dan het unieke Koninklijk Paleis van Turijn en dan het onvervangbare Palazzo Madama. Deze prachtige route vervolgt naar de Galleria Subalpina. Als vijfde halte vind je de Piazza Carlo Alberto. Terwijl u uw wandeling door de stad voortzet, vindt u het interessante Museo Nazionale del Risorgimento Italiano. Uiteraard mocht het Palazzo Carignano niet ontbreken op deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook het Egyptisch Museum. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Piazza San Carlo. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan de Piazza Solferino. Download de ‘’World City Trail’’ app uit de winkel. Start dan uw tour en geniet ervan!

Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

4. Turijn: e-bike-sightseeingtour. Centrum en uitzicht van bovenaf

De mooiste, grappigste en meest duurzame manier om Turijn, het historische centrum en de parken te bezoeken per e-bike. Je ziet en voelt de stad in jouw tempo en ontdekt zowel klassieke plekjes als verborgen juweeltjes. De enige fietstocht die het uitkijkpunt Cappuccini op de top van de heuvel bereikt. Onze gidsen voor fietstochten zullen u onderdompelen in de verscheidenheid aan routes van het koninklijk paleis tot Mole Antonelliana, van de mooiste pleinen tot het Valentino-park, door de Savoy-residenties, tuinen, kunst, geschiedenis, keuken. Geweldige manier om de stad te verkennen tijdens uw eerste bezoek of om Turijn te bekijken voor vertrek.

Turijn: begeleide sightseeingwandeling

5. Turijn: begeleide sightseeingwandeling

Ontmoet je vriendelijke gids op Piazza San Carlo, een magnifiek elegante locatie met de toepasselijke bijnaam de 'lounge' van Turijn. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Piazza, die teruggaat tot 1619, terwijl je de ingewikkelde architectuur van de omliggende gebouwen bewondert. Ga vervolgens langs de Port Palazzo-markt op weg naar de indrukwekkende Porta Palatina, een van de best bewaarde Romeinse poorten uit de 1e eeuw voor Christus ter wereld. Vervolg de tour naar de imposante San Giovanni Battista-kathedraal, de belangrijkste plaats van katholieke eredienst in Turijn. De kathedraal, gelegen aan het gelijknamige plein, werd gebouwd aan het einde van de 15e eeuw en is het enige religieuze gebouw in renaissancestijl van de stad. Kom vervolgens aan op Piazza Castello, een grote esplanade die het echte centrum van Turijn is. Bewonder het oogverblindende Palazzo Madama en het majestueuze Palazzo Reale. Volg je gids naar Piazza Carignano, een van de belangrijkste en meest historische pleinen van de Piemontese hoofdstad. Het plein dateert uit het Savoy-tijdperk van de stad en heeft een fascinerend monument ter ere van Vincenzo Gioberti, over wie u meer te weten komt van uw gids. De tour eindigt bij een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, de Mole Antonelliana. Gebouwd in 1863 en met een hoogte van 167 meter was de toren aanvankelijk een plaats van aanbidding voor de Joodse gemeenschap van Turijn voordat hij in 1877 aan de gemeente werd verkocht. Tegenwoordig herbergt de toren de fantastische collecties van het Nationaal Filmmuseum .

Turijn: rondleiding door het Palazzo Reale van 2 uur

6. Turijn: rondleiding door het Palazzo Reale van 2 uur

Je ontmoet onze gediplomeerde gids op Piazza Castello, waar je het Palazzo Reale (koninklijk paleis) betreedt met skip-the-line toegangskaarten. Het paleis was de officiële residentie van het Huis van Savoye en werd in 1997 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Tot de meest fascinerende kamers behoren de grote Salon van de Zwitsers, de Troonzaal, de Koffiekamer, de Alkoofkamer van Carlo Emanuele II, de 19e-eeuwse balzaal en ten slotte de magnifieke Schaartrap, gemaakt door Filippo Juvarra in 1720. De reis is niet compleet zonder een bezoek aan de wapenkamer, die momenteel meer dan 5.000 voorwerpen bevat, variërend van de prehistorie tot het begin van de twintigste eeuw, waaronder wapens en harnassen uit de zestiende eeuw.

Turijn: privéwandeling met Merenda Reale-proeverij

7. Turijn: privéwandeling met Merenda Reale-proeverij

Het centrum van Turijn is rijk aan geschiedenis, charme en elegantie, met zijn eeuwenoude pleinen, gebouwen en paleizen. Wandelend met onze gids bewonder je de elegantie van Turijn, de eerste hoofdstad van het Koninkrijk Italië. U ontdekt het historische centrum met behulp van een deskundige gids die u zal leiden naar de ontdekking van de meest interessante en karakteristieke plaatsen en monumenten van deze prachtige stad. Al wandelend door de romantische straatjes en luisterend naar de verhalen van de gids, kom je aan bij de Palatijnpoort, een duidelijk teken van de Romeinse tijd van de Piemontese hoofdstad. Je gaat dan verder naar de Duomo en de Kapel van de Heilige Lijkwade. De rondleiding gaat verder onder de stadsgalerijen en galerijen door naar Piazza Castello met het koninklijk paleis, de prachtige kerk van San Lorenzo en vervolgens Piazza Carignano en Piazza San Carlo. The Royal Chocolate Time kan ook een reis door de tijd zijn: proef een Merenda Reale uit de 18e eeuw in de historische cafés van het stadscentrum.

Andere activiteiten in Porta Palatina

Wil je alle activiteiten in Porta Palatina bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.