Portas Do Sol

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Portas Do Sol: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

1. Tour in Lissabon: geschiedenis, verhalen & lifestyle

Ontdek een van Europa's meest interessante en pittoreske hoofdsteden, gebouwd op heuvels met eindeloos veel prachtige uitzichten. Tijdens de 3-uur durende tour verken je de stad met een deskundige lokale gids die garant staat voor een interessante en leuke ervaring. De tour begint in de 5-eeuwen-oude Bairro Alto, waar je meer te weten komt over de evolutie van de stad. Na de aardbeving van 1755 trokken gezinnen uit de districten Baixa en Bairro naar dit deel van de stad, en begonnen een proces van vernieuwing. Ga door de tuin van São Pedro de Alcântara en geniet van een prachtig uitzicht over de Baixa en de zuidelijke oever van de rivier de Taag. Bezoek de kerk en het museum van San Roque, gebouwd door de Jezuïeten. San Roque was een van de eerste Jezuïeten kerken in Portugal en in feite een van de eerste in de wereld. De kerk heeft een sobere gevel, maar het interieur biedt verguldsels, tegels, en schilderijen die het een prachtig museum van maniëristische en barokke stijlen maken. De heuvel aflopend kom je aan bij het Carmo klooster en de kerk, mooie voorbeelden van de gotische architectuur van de stad. Dit is een historisch belangrijke plek: hier begon de Anjerrevolutie in 1974, die een einde maakte aan bijna 5 decennia van dictatuur. Even verderop kom je aan bij de lift Santa Justa, een imposant monument, gebouwd in de neogotische stijl dat een van de beste uitzichtpunten in de stad biedt. Je zult een aantal bezienswaardigheden in Baixa zien, het hart van de stad. Na een korte pauze maak je een ritje met de tram, omhoog van het kasteel naar de Portas do Sol. Na de Portas do Sol zie je het klooster van São Vicente de Fora, het Nationale Pantheon, en de wijk Alfama met haar smalle straatjes naar de rivier de Taag. Alfama is een van de oudste en meest traditionele wijken van Lissabon, bekend om zijn fado huizen, en de populaire heiligenfestivals, met name die van St. Antonius. De tour eindigt bij de kathedraal van Lissabon, gebouwd in 1150, 3 jaar nadat de stad was terugveroverd van de Moren. In de loop der jaren is het aan verschillende bouwkundige veranderingen onderhevig geweest en werd het een combinatie van verschillende stijlen.

...
Lissabon: historische rondleiding op een Tukxi

2. Lissabon: historische rondleiding op een Tukxi

Deze tour voert je terug in de tijd door de smalle straatjes van Lissabon, waar je het historische en culturele erfgoed kunt ontdekken. Je wordt verliefd op de pittoreske en kleurrijke wijken zoals Mouraria, Graça en Alfama. Elke buurt heeft iets anders te bieden. Mouraria, bijvoorbeeld, is het multi-etnische deel van de stad, waar je mensen en voedsel van over de hele wereld zult vinden. Graça ligt op de hoogste van de zeven heuvels, waar u het Castelo de São Jorge vindt, een prachtig uitzicht en waarschijnlijk het beste uitzicht in de stad in Nossa senhora do Monte Belvedare, dat zich op slechts enkele minuten van het kasteel bevindt. De volgende stop is Alfama: het Arabische district van de stad en de oudste wijk waar je het gevoel hebt dat je terug bent gegaan in de tijd. Smalle kronkelige straatjes, geplaveide terrassen en kleine bogen maken dit een onvergetelijke ervaring. Dit deel van de stad herbergt de verbazingwekkende fado-huizen, waar je prachtige traditionele, melancholische muziek hoort en geniet van een geweldig eten!

...
Lissabon: rondleiding voor een overzicht van de stad

3. Lissabon: rondleiding voor een overzicht van de stad

Krijg een overzicht van de historische stadsdelen van Lissabon tijdens de Revelation-tour. Verken het hart van de stad als een local uit Baixa, Rossio en Bairro Alto. Geniet van een Pastel de Nata. Krijg een glimp van de speciale sfeer van Lissabon en de authenticiteit die het karakter van de bruisende stad heeft gevormd. Ga op de kronkelende sporen van de tram, de smalle straatjes en de beste uitzichtpunten van het gebied. Begin bij de meest verbluffende ingang van de stad, Praça do Comércio. Op weg naar het hart, het centrum van Lissabon sinds de middeleeuwen, Rossio, verken Baixa, de binnenstad die werd geschaafd na de aardbeving van 1755. Ga daarna de heuvel op om Bairro Alto te bezoeken. Krijg een adembenemend uitzicht over Lissabon. Bekijk enkele monumenten die de aardbeving hebben overleefd. Nadat u Chiado, het meest elegante winkelgebied, bent gepasseerd, begint u aan een tramrit naar Portas do Sol voor een van de beste uitkijkpunten in Lissabon.

...
Lissabon: wandeltocht door de kasteelkwartieren Alfama en São Jorge

4. Lissabon: wandeltocht door de kasteelkwartieren Alfama en São Jorge

Ontdek de oudste wijk van Lissabon op een halve dag tour van Alfama, het pad van de stadsmuren en het Moorse kasteel van São Jorge. Verzamelen bij de historische Casa dos Bicos ( "Huis van de Spikes '), gebouwd rond 1523 en een zeldzame overlevende van de 1755 aardbeving van Lissabon. Zie het bewijs van de oude Romeinse zouten tanks bij de Cetaria. Reis terug naar de Romeinse tijd, toen Lissabon werd bekend als "Olisipo," en te leren hoe de Romeinen ontdekte het thermale water van Alfama voordat de moslims gaf hen de naam "Al-Hamma." Wander een labyrint van steegjes en binnenplaatsen om geheime trappen en verborgen pleintjes die leiden tot wat vroeger de Joodse wijk van Lissabon te ontdekken. Meer informatie over de geboorte van de fado muziek en ervaring een van de oudste douane van de stad als u door Largo passeren do Chafariz de Dentro. Ga vervolgens naar de kathedraal van Lissabon, gebouwd in de 12e eeuw en gewijzigd in een mix van bouwstijlen. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de Portas do Sol belvedère. Langs de weg, leren over de oorsprong van de stad en de ervaring van het dagelijks leven van de bewoners. Uw gids zal u ook adviseren over de beste plaatsen om te bezoeken voor de rest van uw verblijf.

...
Lissabon: zelfgeleide e-autotour van een hele dag met GPS-audiogids

5. Lissabon: zelfgeleide e-autotour van een hele dag met GPS-audiogids

Dit is een ervaring in Lissabon die je niet mag missen als je vrijheid wilt. Lissabon is klaar om u te verwelkomen! Je reis begint met een presentatie over hoe je je elektrische voertuig en de technologie aan boord kunt bedienen, waaronder: een GPS Audio Guide, gratis Wi-Fi en de mogelijkheid om je ervaringen via sociale media op te nemen of uit te zenden naar al je vrienden en familie . Nadat je je comfortabel voelt met alles, ga je op een autorit van 6 uur achter het stuur van een Renault Twizy door de straten van Lissabon. Waarheen? Jij kiest. Hier in Lissabon is elke foto die je maakt een perfecte ansichtkaart. Stop bij de Miradouros, terrassen met een cinematografisch uitzicht over de rivier de Taag, vol kleur en geschiedenis. Of ga naar Nossa Senhora do Monte, Portas do Sol of Santa Luzia: al deze plekken bieden perfecte panorama's om van te genieten. Met je 100% elektrische Twizy kun je bijna overal gratis parkeren, dus profiteer van je vrijheid en stop wanneer je wilt, waar je maar wilt. Verken Lissabon in je eigen tempo, de smalle straatjes en oude ruïnes, het kasteel van Saint George, de oude kathedraal of ga langs de rivier de hele weg naar de toren van Belém. Als u wilt, kunt u een vooraf gedefinieerde tour instellen om de mooiste uitzichten van de stad te bezoeken, de iconische bezienswaardigheden langs de rivier te bekijken of de Boheemse kant van Lissabon te ontdekken. Je hebt tijd om alles te bezoeken.

...
Lissabon: 1 uur privé Segway Tour van het kasteel

6. Lissabon: 1 uur privé Segway Tour van het kasteel

Profiteer van het comfort en gemak van het rijden op een Segway om de heuvels van Lissabon te overwinnen tijdens deze privétour van 1 uur door de straten rond het kasteel van São Jorge. U kunt met uw gids regelen hoe laat u uw privétour wilt starten. Je rondleiding wordt gestart met een kennismakings- en oefensessie. Je zult zien dat rijden op een Segway de perfecte manier is om de heuvels van Lissabon in een oogwenk te beklimmen. Op de top van een steile heuvel ligt het Castelo de São Jorge (kasteel van Sint-Joris) en zijn omgeving, beschermd door zijn oude muren. Hoewel het de locatie van grote archeologische vondsten is, heeft het nooit zijn witgekalkte huizen en zijn Romeinse wegen verloren die je per Segway zult ontdekken, in een langzaam tempo om niets te missen. Maak kennis met de plaatselijke bevolking en hun gewoonten tijdens uw verkenning van Castelo en Mouraria. Dit is ook een goede gelegenheid om enkele van de meest iconische monumenten van Lissabon te bekijken, waaronder de Sé-kathedraal en het Nationale Pantheon. Je hebt de mogelijkheid om vanuit de Miradouros (uitkijkpunten) een prachtig uitzicht op Lissabon te krijgen, inclusief de prachtige Portas do Sol. Dit is een geweldige kans om een aantal fantastische foto's van Lissabon en de Taag te maken.

...
Lissabon: zelfgeleide uitkijkpuntentour van 3 uur in e-auto

7. Lissabon: zelfgeleide uitkijkpuntentour van 3 uur in e-auto

Begin je tour in de karakteristieke Largo do Rossio, het centrum van de kosmopolitische stad Lissabon en het begin van je reis door scènes met een grote visuele impact. Vanaf hier rijd je over een schitterend circuit door de heuvels en straten van Lissabon. Uw voorgestelde route is gebaseerd op uitzichtpunten met de prachtige rivier de Taag en 25 april-brug als landschap. Bereid uw smartphone voor, kies het beste filter en bewaar onvergetelijke herinneringen. Beleef een onvergetelijke ervaring met het verkennen van de stad met 7 heuvels. Krijg de beste gezichtspunten in Lissabon en gebruik uw smartphone voor foto's en video's van onvergetelijke landschappen. Alles zonder haast en met tijd om te genieten van Lissabon. Bezoek uitkijkpunten zoals Portas do Sol, Graça en Bica Lift. Uw gemakkelijk te rijden 100% elektrische auto is volledig uitgerust met gratis Wi-Fi, GPS-audiogids en live camera, zodat u alles online kunt delen. De meegeleverde GPS-audiogids vertelt je met humor en interactie de beste tips en plekken voor je bezoek aan Lissabon. Beëindig de tour waar je bent begonnen en beleef je avontuur opnieuw met de meegeleverde live-opname van je reis.

...
Lissabon: Hidden Gems Guided Tours

8. Lissabon: Hidden Gems Guided Tours

Je hebt de keuze uit twee verschillende tours, afhankelijk van je interesses. Bairro Alto Boheemse wandeltocht Ontmoet je gids op het Pedro IV-plein. Na een korte introductie over de geschiedenis van Lissabon, ga je naar het Queen Maria II National Theatre, de São Domingos-kerk uit de 13e eeuw, het Joodse Memorial van Lissabon en vervolgens het treinstation Rossio. Loop vervolgens de Rua Augusta af, de belangrijkste voetgangersstraat van Lissabon, en ga naar de beroemde Santa Justa-lift, voordat u het Commerce Square en de wijk Chiado gaat verkennen. Stop voor een proeverij van Pastel de Nata en Ginjinha-drank terwijl u de pittoreske kabelbaan da Bica in de wijk Bairro Alto bewondert. Dwaal door de smalle Boheemse straatjes en bewonder de kleuren en geuren. De tour eindigt bij een prachtig uitzichtpunt met uitzicht op Lissabon, genaamd de Miradouro São Pedro Alcântara. Monumentale wandeltocht door de wijk Belem Ontmoet je gids bij het VVV-kantoor van Belem. Ga naar het Monument der Ontdekkingen, de Belem-toren en het klooster van Jerónimos. Stop onderweg voor een Pastel de Belem. De tour eindigt voor het presidentiële paleis van Belem.

...
Het beste van Lissabon: Full-Day Private stadsrondleiding

9. Het beste van Lissabon: Full-Day Private stadsrondleiding

Je hebt de mogelijkheid om te beginnen uw prive 8-uur durende tocht met een hotel of cruise port pick-up. Anders zul je voldoen aan uw gids in het Hard Rock Café Lissabon. In de ochtend bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon, met inbegrip van de historische wijk Belem, waar u de Belem Tower, het Monument van de Ontdekkingen en het Jerónimos-klooster zullen zien, gebouwd na de ontdekking van India Vasco da Gama in de late 15e eeuw. Daarna zal je een snelle stop bij de meest bekende banketbakkerij in Portugal, Pasteis de Belem, opgericht in 1837. De tocht leidt vervolgens naar het centrum van Lissabon, waar je bewonderen Rossio en Commerce Square, en leren van de geschiedenis achter de Portugese inquisitie van de 16e eeuw. Na de lunch, 's middags deel van de tour begint bij Plein Restauradores, en blijft de binnenstad te verkennen. Ervaar de smalle straatjes van Alfama, een bezoek aan de kathedraal van Lissabon, die oorspronkelijk meer dan 1000 jaar geleden gebouwd, genieten van uitzicht op het kasteel van Lissabon, en passeren Chiado en Bairro Alto, stoppen bij een aantal fantastische uitkijkpunten zoals Portas do Sol en Santa Luzia. De tour eindigt met een bezoek aan het Parque das Nações, de nieuwe en moderne deel van de stad, vlakbij de rivier de Taag. Dit werd het gebouwd voor Expo'98, en het 500-jarig bestaan van de ontdekking van India door Vasco da Gama te vieren.

...
Lissabon, Sintra, Cabo da Roca, Cascais: privétour van 2 dagen

10. Lissabon, Sintra, Cabo da Roca, Cascais: privétour van 2 dagen

Begin met een pick-up van je hotel voor een privétour naar enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon. Begin de tour in het Eduardo VII-park, een van de beste uitzichtpunten van Lissabon. Ga verder naar het centrum van Baixa langs de rotonde Marquês de Pombal, Avenida da Liberdade, Restauradores, Rossio en Praça do Comércio. Sluit dit deel van het bezoek af bij het uitkijkpunt Portas do Sol met de rivier de Taag aan je voeten. Ga naar de wijk Belem, waar het tijdperk van ontdekking in gang werd gezet. Sta versteld van de toren van Belém en het Jerónimos-klooster. Bezoek een van de oudste banketbakkers in Portugal om een beroemde Pastel de Belém te proeven. Verken het gebied van Expo98 waar moderniteit de stad ontmoet en u uitnodigt om een blik te werpen op 21e-eeuwse architectonische meesterwerken. Reis vanuit uw hotel naar Sintra, Cabo da Roca en Cascais. Na een korte trip van Lissabon naar Sintra, krijg je de volledige Pena Palace-ervaring. Dit paleis ligt op de top van de Sintra-berg en biedt een prachtig uitzicht over het hele omliggende gebied. Stop bij het historische centrum van Sintra en bewonder het stadspaleis en het Moorse kasteel. Bezoek tijdens een bezoek aan enkele van de smalle steegjes de Piriquita-patisserie om een heerlijke Travesseiro de Sintra te proeven. Steek de berg van Sintra over, de thuisbasis van het natuurpark van Sintra Cascais. Bereik Cabo da Roca en voel de volheid van de natuur terwijl je op het meest westelijke punt van continentaal Europa staat met uitzicht op de Atlantische Oceaan op de top van een 140 meter hoge klif. Stop ten slotte in Cascais, een voormalig vissersdorp met een speciale flair. Tijdens de hele tour zal je lokale gids je vergezellen op een unieke ervaring die altijd bereid is om aan je behoeften te voldoen en de cultuur en levensstijl van de inwoners van Lissabon te delen.

...

Sitemap Portas Do Sol

Wil je alle activiteiten in Portas Do Sol ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Portas Do Sol

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 3.261 beoordelingen

Caterina was de beste gids die we hadden kunnen vragen. Ze onthielde ons met haar kennis van de geschiedenis van Portugal en hielp ons onze weg over Lissabon te leren kennen met geweldige tips om er alleen op uit te gaan. Overal waar ze ons bracht was interessant en mooi. Het was ook leuk om met onze groep te stoppen voor koffie en gebak.

Wij hadden Nadia als gids. Wij waren met z’n tweetjes en er waren nog een Poolse oma met haar kleindochter. Doordat het zo een klein groepje was kon Nadia alle tijd voor ons nemen en dat deed ze heel goed. Ze gaf ons ook veel tips. Hele leuke wandeling een echte aanrader.

Joana erg goed en vol enthousiasme in het vertellen van het verhaal van de. Lu 9 ghi die we bezochten. tour Goed beheerd en bezoek aan niet-toeristische plaatsen. Super aanbevolen.

Een echte aanrader: je ziet alles met heel andere ogen. Om elke hoek loert een verhaal... Prachtig en een echte aanrader!

Just me and the guide; so plenty of time to go in depth of history