Datums kiezen

Ontdek het beste van
Portimão

Van de Benagil-grotten tot de jachthaven, alle ogen zijn gericht op het water in deze havenstad in de Algarve.

Onze aanbevelingen voor Portimão

Portimão: Rondvaart door de grotten van Benagil met optie voor zonsondergang

1. Portimão: Rondvaart door de grotten van Benagil met optie voor zonsondergang

Ontmoet je gids bij de pier in Portimao en luister naar een korte veiligheidsbriefing. Ga dan aan boord van de RIB speedboot om de tocht op zee te beginnen. Onderweg vertelt de gids je verhalen over de rivier de Arade en de Algarve. Bewonder het Fort van Santa Catarina, het kasteel van Ferragudo en een schilderachtig vissersdorpje langs de kust. Bekijk vele dramatische grotten en kliffen terwijl je langs de kust reist. Kijk goed uit, want je kunt hier vaak dolfijnen in het water zien. Als ze worden gezien en op minder dan 3 mijl afstand liggen, vaart de boot in hun richting zodat je deze speelse zoogdieren van dichtbij kunt bekijken. Ga vervolgens naar binnen in de beroemde Benagil Grotten, die alleen per boot bereikbaar zijn. Bewonder de natuurlijk gevormde gaten aan de bovenkant, die het zonlicht op een prachtige manier naar het zandstrand eronder laten vallen. Luister naar de echo's en het geluid van de wind en laat je raken door deze indrukwekkende natuurlijke omgeving. Als je kiest voor de zonsondergangoptie, bekijk dan een spectaculaire zonsondergang op de terugweg. Sluit de dag af door de levendige kleuren aan de horizon te bewonderen als de zon ondergaat. Toewijzing van reserveringen gebeurt automatisch. Als je individueel reserveert maar deel uitmaakt van een groep, laat ons dan weten welke reserveringen bij je groep horen

Portimão: Benagil Zee Grotten Speedboot Avontuur Tour

2. Portimão: Benagil Zee Grotten Speedboot Avontuur Tour

Reis langs de kustlijn van de Algarve en verken de prachtige grotten tijdens dit speedbootavontuur. Ontdek de schoonheid van de kust tijdens een snelle boottocht. Ontmoet elkaar naast de ruïnes van het San Francisco-klooster. Voel je zelfverzekerd en voorbereid na een snelle veiligheidsbriefing met de bemanningsleden en pak je reddingsvest. Stap aan boord van de gloednieuwe speedboot en maak je klaar om de kustlijn van de Algarve te verkennen. Bewonder adembenemende kliffen en ontdek de geheime zandstranden die alleen per boot bereikbaar zijn terwijl je over het water zoeft. Bewonder de natuurlijke schoonheid van de Benagil-zeegrotten. Deze essentiële locatie in de Algarve is gevormd door natuurlijke erosie waardoor een enorme zonovergoten grot is ontstaan. Toewijzing van reserves is automatisch. Maakt u individuele reserveringen maar maakt u deel uit van een groep, laat ons dan weten welke reserveringen bij uw groep horen

Portimão: Rondvaart bij zonsondergang naar de grot van Benagil

3. Portimão: Rondvaart bij zonsondergang naar de grot van Benagil

Op de afgesproken tijd ontmoeten we elkaar bij het dok van San Francisco de Portimão en gaan we aan boord van een boot om onze zonsondergangscruise te maken. We varen anderhalf uur over de Atlantische Oceaan in de richting van de beroemde Benagil-grot, een van de meest fascinerende plekken in dit deel van Zuid-Portugal. Houd je camera's gereed! Als de avond begint te vallen, bewonderen we een adembenemende zonsondergang over het prachtige landschap. We kunnen ook de vuurtoren van Alfanzina bewonderen als we Benagil Beach naderen, een van de meest bijzondere plekken aan de kust van de Algarve. Toewijzing van reserveringen gebeurt automatisch. Als je individueel reserveert maar deel uitmaakt van een groep, laat ons dan weten welke reserveringen bij jouw groep horen.

Portimão: Dolfijnencruise naar de grotten van Benagil met zeebioloog

4. Portimão: Dolfijnencruise naar de grotten van Benagil met zeebioloog

Ga met een zeebioloog mee op een begeleide rondvaart door de grotten van Benagil. Vaar op zoek naar dolfijnen, bezoek de prachtige grotten van de kust van de Algarve en vaar naar de iconische Algar de Benagil-grot. Vertrek vanuit Portimão en ga naar het strand van Marinha. Terwijl u vaart, hoort u live commentaar van een mariene bioloog over de geologie en het zeeleven in het gebied. Stop bij de beroemde grot Algar de Benagil om een Instagram-perfecte foto te maken. Vaar langs de kust van de Algarve en stop om verborgen grotten te bezoeken. Duik bij een van de stranden van de boot en zwem in het heldere water. Verlaat vervolgens de kust en vaar de Atlantische Oceaan in op zoek naar dolfijnen. Bekijk video's van deze speelse wezens die rond de boot springen en zwemmen voordat ze terugkeren naar het vasteland.

Vanuit Portimão: Rondvaart door de zeegrotten van Benagil bij zonsopgang

5. Vanuit Portimão: Rondvaart door de zeegrotten van Benagil bij zonsopgang

Zonsopgang is de beste tijd om een dagtour door de grotten te doen, de grotten zijn verlaten en je zult het voelen en genieten van een speciale sfeer tijdens deze tour. Mis deze must-do Benagil Grotten tour niet. Ontmoet je gids bij de pier in Portimao en luister naar een korte veiligheidsbriefing. Ga dan aan boord van de RIB speedboot om de tocht op zee te beginnen. Onderweg vertelt de gids je verhalen over de rivier de Arade en de regio Algarve. Bewonder het Fort van Santa Catarina, het kasteel van Ferragudo en een schilderachtig vissersdorpje langs de kust. Bekijk vele dramatische grotten en kliffen terwijl je langs de kust reist. Kijk goed uit, want je kunt hier vaak dolfijnen in het water zien. Als ze worden gezien en op minder dan 3 mijl afstand liggen, vaart de boot in hun richting zodat je deze speelse zoogdieren van dichtbij kunt bekijken. Ga vervolgens naar binnen in de beroemde Benagil Grotten, die alleen per boot bereikbaar zijn. Bewonder de natuurlijk gevormde gaten aan de bovenkant, die het zonlicht op een prachtige manier naar het zandstrand eronder laten vallen. Luister naar de echo's en het geluid van de wind en laat je raken door deze indrukwekkende natuurlijke omgeving. Toewijzing van reserveringen gebeurt automatisch. Als je individueel reserveert maar deel uitmaakt van een groep, laat ons dan weten welke reserveringen bij je groep horen.

Portimão: rondvaart grotten met een piratenschip

6. Portimão: rondvaart grotten met een piratenschip

Voel je als een piraat die de Atlantische Oceaan bevaart tijdens deze unieke cruise vanuit Portimão die avontuur en ontspanning combineert. Bezoek beroemde bezienswaardigheden zoals de vuurtoren van Alfanzina en de Benagil-grot. Zwem in kristalhelder water en loop als een echte piraat over de plank. Begin na het instappen met een volledige briefing over uw veiligheid en comfort voor uw cruise. Van daaruit ga je naar het open water en navigeer je langs de kust van Rio Arade, het dorp Ferragudo, middeleeuwse kastelen en de Atlantische Oceaan. Vaar naar het oosten en passeer Carvoeiro, waar zich de beroemde rotsformatie van Algar Seco bevindt. Aangekomen bij de vuurtoren van Alfanzina, stap je over op een kleine boot om de binnenkant van de lokale grotten te bezoeken die van de vuurtoren naar Marinha Beach lopen. Deze grotten omvatten de beroemde kathedraalgrot van Benagil. Keer terug naar de boot en neem een duik om te zwemmen in het verleidelijke kristalheldere water dat je omringt. Let op de terugreis op dolfijnen, die in dit gebied regelmatig worden gespot.

Albufeira: toegangsticket MiniGolf Adventure Park

7. Albufeira: toegangsticket MiniGolf Adventure Park

Het MiniGolf Adventure Park, in het hart van Albufeira, belooft plezier en amusement aan iedereen. Met unieke faciliteiten, zijn de omstandigheden perfect om je spel te perfectioneren. Werk je een weg rond de 20-holes baan, met prachtige watervallen op de achtergrond. Als je nog nooit minigolf hebt gespeeld, is dit je kans om het te leren. Geniet van de prachtige omgeving terwijl je ontspant en plezier maakt met familie en vrienden.

Portimão: Benagil Grotten en Praia de Marinha Rondvaart

8. Portimão: Benagil Grotten en Praia de Marinha Rondvaart

Het is meer dan zomaar een tour, het is een complete ervaring. Dit is niet zomaar een uitje; het is een avontuur onder leiding van lokale gidsen, zorgvuldig samengesteld voor een unieke ervaring. Het is een rondleiding van 2 uur, volledig begeleid en uitgelegd in de talen van de keuze van onze bezoekers. Deze tour gaat verder dan de Benagil-grot en verkent verschillende andere grotten en, het meest uitgebreid, bezoekt Marinha Beach met zijn beroemde bogen. Laat je fantasie de vrije loop en misschien zie je wel een olifant water drinken in de rotsformaties. Als het weer het toelaat, maken we een stop om te zwemmen voor Marinha Beach. Houd op de terugweg je ogen open - als er dolfijnen in de buurt zijn, passen we onze route aan om ze een bezoekje te brengen. We zullen lang genoeg in de Benagil-grot zijn zodat iedereen foto's kan maken. We hebben een kapitein en gids aan boord en als het nodig is, kan onze gids ook foto's van jou maken. We zijn altijd beschikbaar om je te helpen. We geven voorrang aan respect voor de natuur door boten met dieselmotoren te vermijden en de capaciteit van ons schip te beperken tot maximaal 23 personen. Onze toewijding strekt zich uit naar zowel het milieu als onze bezoekers. Verwacht een punctueel vertrek en een ervaring van hoge kwaliteit. Na het boeken van je ticket is onze assistentie altijd beschikbaar voor vragen of verduidelijkingen via e-mail of WhatsApp, wat je maar wilt. Ons bedrijf heeft zijn vloot al meer dan 5 jaar niet uitgebreid en geeft prioriteit aan uitstekende service en milieubehoud. De kleine groep minimaliseert onze ecologische voetafdruk en zorgt ervoor dat deze natuurlijke wonderen onaangetast blijven voor toekomstige generaties.

Vanuit Portimão: boottocht Algar de Benagil en zeegrotten

9. Vanuit Portimão: boottocht Algar de Benagil en zeegrotten

Bewonder vanaf de jachthaven van Portimão het uitzicht op eeuwenoude kastelen, zoals het fort van São João do Arade en het fort van Santa Catarina. Bekijk het oude vissersdorpje Ferragudo en de prachtige heuvels van Monchique, allemaal vanaf het rivierkanaal. Verlaat de rivier richting avontuur en geniet van alle schilderachtige uitzichten op de natuurlijke Algarve kustlijn, vele grotten en stranden bezoeken terwijl je leert over de rijke geschiedenis van ons deskundige reisleiders. Geniet van allerlei lokale fauna en flora, maak verbluffende foto's en doe kennis op over de lokale dieren in het wild en geologische formaties met de hulp van onze bemanning. Creëer onvergetelijke herinneringen en leg geweldige foto's vast in de Algar van Benagil, een van de meest begeerde grotbestemmingen in het hele land, allemaal in de bekwame en veilige handen van ons ervaren bemanningsleden. Profiteer van onze korte stop bij Praia da Marinha, dat als een van de mooiste wordt beschouwd stranden in Europa, om een duik te nemen in de prachtige turquoise wateren van de Atlantische Oceaan. Op de terugweg manoeuvreert onze kapitein weg van de kliffen om een breder zicht te bieden de kustlijn.

Portimão: Kajaktocht door de grotten van Benagil

10. Portimão: Kajaktocht door de grotten van Benagil

Geniet van een tocht langs de kust van de Algarve naar de grotten van Benagil, waar je de mogelijkheid hebt om de grotten per kajak te verkennen. Je catamaran vertrekt vanuit de jachthaven van Portimão. Aan boord zal de bemanning je informeren over de kajakuitrusting en kajaktechnieken. Je vaart langs de kust naar het strand van Albandeira. Vanaf het strand peddel je naar de grotten van Benagil. Onderweg heb je de mogelijkheid om ook andere grotten te bezoeken, en van de gouden kust te genieten. De ervaren gids wijst je op de lokale bezienswaardigheden en brengt je naar de interessantste plekken, waaronder de indrukwekkende Cave Captain, het strand van Barraquinho, de grot Baraço en het wereldberoemde strand van Marinha. Er is zelfs tijd voor een snelle duik. Als je moe wordt, kun je altijd weer terug aan boord van de catamaran voor een pauze, voordat we weer teruggaan naar de jachthaven. De catamaran is uitgerust met toiletten, comfortabele stoelen, en een professionele bemanning. Als je geen zin hebt om te kajakken en gewoon van het uitzicht vanaf de catamaran wilt genieten ben je ook welkom om mee te gaan met de tour.

Alle activiteiten

163 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Portimão

Wat zijn de topattracties van Portimão?

De topattracties van Portimão zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Portimão?

Andere activiteiten in Portimão

Wil je alle activiteiten in Portimão bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Portimão

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 12.538 beoordelingen

We hebben erg genoten van deze tour en iedereen op de boot was erg vriendelijk. De gids gaf ons tijdens de verschillende stops veel informatie en het was erg interessant om onderweg meer te weten te komen over de geschiedenis en leuke weetjes over de specifieke plekken. De uitzichten waren ook adembenemend. We hebben veel gelachen en hebben het zeker naar onze zin gehad. Uitstekende communicatie vanaf het moment dat we deze tour boekten. Absoluut een aanrader.

We hebben echt genoten van de speedboot en zouden het ten zeerste aanbevelen! We konden de grotten niet betreden vanwege slechte zeeomstandigheden; Atlantis belde me voorafgaand aan de tour om te vragen of we wilden omboeken of met hen mee wilden gaan op een kustreis. Ik ben blij dat we zijn doorgegaan, want er was nog veel te zien. De tour was zeer informatief en het was leuk bij de terugkeer naar de haven toen de boot versnelde.

Een bezoek aan de grotten van Benagil is een must als je in de Algarve bent. Ik raad de speedboottocht met Atlantis Tours ten zeerste aan. De organisatie bevindt zich op een zeer hoog niveau. Speciale vermelding voor de gids Luis. Hij vertelde zeer interessant en was zeer betrokken. Ik zou het ten zeerste aanbevelen!

Geweldige kleine boottocht met uitstekende gidsen die de geschiedenis van de grotten en stranden die we bezochten uitlegden. Prachtig weer en geweldig uitzicht op het water!

Het enige kleine minpuntje was dat we 2 gidsen door elkaar hoorden praten. Een Engels en een Portugees. De rest was super, leuke belevenis.