Datums kiezen

PortimãoDolfijn- & walvisspotten

Portimão Dolfijn- & walvisspotten: onze aanbevelingen

Portimão: speedboottocht Benagil met optie zonsondergang

1. Portimão: speedboottocht Benagil met optie zonsondergang

Ontmoet je gids op de pier in Portimao en luister naar een korte veiligheidsbriefing. Stap vervolgens aan boord van de RIB-speedboot om de reis naar zee te beginnen. Onderweg vertelt de gids u verhalen over de rivier de Arade en de regio Algarve. Bewonder het uitzicht op het fort van Santa Catarina, het kasteel van Ferragudo en een schilderachtig vissersdorpje langs de kust. Bekijk veel dramatische grotten en kliffen terwijl je langs de kust reist. Houd uw ogen goed in de gaten, want hier kunt u vaak dolfijnen door de wateren zien navigeren. Als ze worden opgemerkt en zich op minder dan vijf kilometer afstand bevinden, vaart de boot in hun richting zodat je deze speelse zoogdieren van dichterbij kunt bekijken. Ga vervolgens naar de beroemde Benagil-grotten, die alleen per boot bereikbaar zijn. Bewonder de natuurlijk gevormde gaten aan de bovenkant, waardoor het zonlicht op een prachtige manier naar het zandstrand beneden filtert. Luister naar de echo's en het geluid van de wind en laat je ontroeren door deze indrukwekkende natuurlijke omgeving. Op de terugweg naar de jachthaven maakt de boot een korte zwemstop met uitzicht op het prachtige strand van Corredoura. Als je voor de optie zonsondergang kiest, kun je op de terugreis een spectaculaire zonsondergang aanschouwen. Sluit de dag af met het bewonderen van de levendige kleuren aan de horizon terwijl de zon ondergaat. De toewijzing van reserves gebeurt automatisch. Indien u individueel reserveert maar deel uitmaakt van een groep, laat ons dan weten welke reserveringen bij uw groep horen

Portimão: avontuurlijke speedboottocht grotten van Benagil

2. Portimão: avontuurlijke speedboottocht grotten van Benagil

Reis langs de kustlijn van de Algarve en verken de prachtige grotten tijdens dit speedbootavontuur. Ontdek de schoonheid van de kust tijdens een snelle boottocht. Ontmoet elkaar naast de ruïnes van het San Francisco-klooster. Voel je zelfverzekerd en voorbereid na een snelle veiligheidsbriefing met de bemanningsleden en pak je reddingsvest. Stap aan boord van de gloednieuwe speedboot en maak je klaar om de kustlijn van de Algarve te verkennen. Bewonder adembenemende kliffen en ontdek de geheime zandstranden die alleen per boot bereikbaar zijn terwijl je over het water zoeft. Bewonder de natuurlijke schoonheid van de Benagil-zeegrotten. Deze essentiële locatie in de Algarve is gevormd door natuurlijke erosie waardoor een enorme zonovergoten grot is ontstaan. Toewijzing van reserves is automatisch. Maakt u individuele reserveringen maar maakt u deel uit van een groep, laat ons dan weten welke reserveringen bij uw groep horen

Portimão: cruise bij zonsondergang naar de Benagil-grot

3. Portimão: cruise bij zonsondergang naar de Benagil-grot

Op de gekozen tijd ontmoeten we elkaar bij de haven van San Francisco de Portimão en stappen we aan boord van een boot voor onze cruise bij zonsondergang. We zullen twee uur varen over de Atlantische Oceaan terwijl we richting de beroemde Benagil-grot varen, een van de meest fascinerende plekken in dit deel van Zuid-Portugal. Houd uw camera's gereed! Terwijl de avond begint te vallen, zullen we ons vergapen aan een adembenemende zonsondergang over het prachtige landschap. We zullen ook de vuurtoren van Alfanzina bewonderen als we het strand van Benagil naderen, een van de meest bijzondere plekken aan de kust van de Algarve. Nadat je hebt genoten van het indrukwekkende uitzicht op de grot, kun je bij zonsondergang gaan zwemmen in de open zee - een onvergetelijke ervaring! De toewijzing van reserves gebeurt automatisch. Indien u individueel reserveert maar deel uitmaakt van een groep, laat ons dan weten welke reserveringen bij uw groep horen.

Portimão: Dolfijnencruise naar de grotten van Benagil met zeebioloog

4. Portimão: Dolfijnencruise naar de grotten van Benagil met zeebioloog

Ga met een zeebioloog mee op een begeleide rondvaart door de grotten van Benagil. Vaar op zoek naar dolfijnen, bezoek de prachtige grotten van de kust van de Algarve en vaar naar de iconische Algar de Benagil-grot. Vertrek vanuit Portimão en ga naar het strand van Marinha. Terwijl u vaart, hoort u live commentaar van een mariene bioloog over de geologie en het zeeleven in het gebied. Stop bij de beroemde grot Algar de Benagil om een Instagram-perfecte foto te maken. Vaar langs de kust van de Algarve en stop om verborgen grotten te bezoeken. Duik bij een van de stranden van de boot en zwem in het heldere water. Verlaat vervolgens de kust en vaar de Atlantische Oceaan in op zoek naar dolfijnen. Bekijk video's van deze speelse wezens die rond de boot springen en zwemmen voordat ze terugkeren naar het vasteland.

Portimão: rondvaart grotten met een piratenschip

5. Portimão: rondvaart grotten met een piratenschip

Voel je als een piraat die de Atlantische Oceaan bevaart tijdens deze unieke cruise vanuit Portimão die avontuur en ontspanning combineert. Bezoek beroemde bezienswaardigheden zoals de vuurtoren van Alfanzina en de Benagil-grot. Zwem in kristalhelder water en loop als een echte piraat over de plank. Begin na het instappen met een volledige briefing over uw veiligheid en comfort voor uw cruise. Van daaruit ga je naar het open water en navigeer je langs de kust van Rio Arade, het dorp Ferragudo, middeleeuwse kastelen en de Atlantische Oceaan. Vaar naar het oosten en passeer Carvoeiro, waar zich de beroemde rotsformatie van Algar Seco bevindt. Aangekomen bij de vuurtoren van Alfanzina, stap je over op een kleine boot om de binnenkant van de lokale grotten te bezoeken die van de vuurtoren naar Marinha Beach lopen. Deze grotten omvatten de beroemde kathedraalgrot van Benagil. Keer terug naar de boot en neem een duik om te zwemmen in het verleidelijke kristalheldere water dat je omringt. Let op de terugreis op dolfijnen, die in dit gebied regelmatig worden gespot.

Vanuit Portimão: Benagil-boottocht door de zeegrotten bij zonsopgang

6. Vanuit Portimão: Benagil-boottocht door de zeegrotten bij zonsopgang

Sunrise slot is de beste overall om een grottentocht van de dag te doen, de grotten zijn verlaten en je zult het voelen en genieten van een speciale sfeer met deze tour. Mis deze must-do Benagil Caves-tour niet. Ontmoet je gids op de pier in Portimao en luister naar een korte veiligheidsbriefing. Stap vervolgens aan boord van de RIB-speedboot om de reis naar zee te beginnen. Onderweg vertelt de gids u verhalen over de rivier de Arade en de regio Algarve. Bewonder het uitzicht op het fort van Santa Catarina, het kasteel van Ferragudo en een schilderachtig vissersdorpje langs de kust. Bekijk veel dramatische grotten en kliffen terwijl je langs de kust reist. Houd uw ogen goed in de gaten, want hier kunt u vaak dolfijnen door de wateren zien navigeren. Als ze worden opgemerkt en zich op minder dan vijf kilometer afstand bevinden, vaart de boot in hun richting zodat je deze speelse zoogdieren van dichterbij kunt bekijken. Ga vervolgens naar de beroemde Benagil-grotten, die alleen per boot bereikbaar zijn. Bewonder de natuurlijk gevormde gaten aan de bovenkant, waardoor het zonlicht op een prachtige manier naar het zandstrand beneden filtert. Luister naar de echo's en het geluid van de wind en laat je ontroeren door deze indrukwekkende natuurlijke omgeving. Op de terugweg naar de jachthaven maakt de boot een korte zwemstop met uitzicht op het prachtige strand van Corredoura. De toewijzing van reserves gebeurt automatisch. Indien u individueel reserveert maar deel uitmaakt van een groep, laat ons dan weten welke reserveringen bij uw groep horen.

Albufeira: toegangsticket MiniGolf Adventure Park

7. Albufeira: toegangsticket MiniGolf Adventure Park

Het MiniGolf Adventure Park, in het hart van Albufeira, belooft plezier en amusement aan iedereen. Met unieke faciliteiten, zijn de omstandigheden perfect om je spel te perfectioneren. Werk je een weg rond de 20-holes baan, met prachtige watervallen op de achtergrond. Als je nog nooit minigolf hebt gespeeld, is dit je kans om het te leren. Geniet van de prachtige omgeving terwijl je ontspant en plezier maakt met familie en vrienden.

Portimão: boottocht Benagil-grotten en Praia de Marinha

8. Portimão: boottocht Benagil-grotten en Praia de Marinha

Stap aan boord en laat je overweldigen door het schilderachtige landschap van de kust van de Algarve. Tijdens deze boottocht verken je meer dan 20 grotten en onderweg zie je verschillende verlaten stranden. Begin het avontuur bij Cais Vacco da Gama in Portimão. Onderweg zie je het fort Santa Catarina, het Ferragudo-kasteel en het kleine vissersdorp Ferragudo. Vanaf het water heb je mooi zicht op de stranden Pintadinho, Paradise en Carvoeiro. Bezoek een van 's werelds meest exotische stranden, Praia da Marinha, waar je ook kunt gaan zwemmen. Tot slot, vaar je met een boot van perfect formaat de opvallende Grot van Benagil in.

Vanuit Portimão: boottocht Algar de Benagil en zeegrotten

9. Vanuit Portimão: boottocht Algar de Benagil en zeegrotten

Bewonder vanaf de jachthaven van Portimão het uitzicht op eeuwenoude kastelen, zoals het fort van São João do Arade en het fort van Santa Catarina. Bekijk het oude vissersdorpje Ferragudo en de prachtige heuvels van Monchique, allemaal vanaf het rivierkanaal. Verlaat de rivier richting avontuur en geniet van alle schilderachtige uitzichten op de natuurlijke Algarve kustlijn, vele grotten en stranden bezoeken terwijl je leert over de rijke geschiedenis van ons deskundige reisleiders. Geniet van allerlei lokale fauna en flora, maak verbluffende foto's en doe kennis op over de lokale dieren in het wild en geologische formaties met de hulp van onze bemanning. Creëer onvergetelijke herinneringen en leg geweldige foto's vast in de Algar van Benagil, een van de meest begeerde grotbestemmingen in het hele land, allemaal in de bekwame en veilige handen van ons ervaren bemanningsleden. Profiteer van onze korte stop bij Praia da Marinha, dat als een van de mooiste wordt beschouwd stranden in Europa, om een duik te nemen in de prachtige turquoise wateren van de Atlantische Oceaan. Op de terugweg manoeuvreert onze kapitein weg van de kliffen om een breder zicht te bieden de kustlijn.

Portimão: catamarancruise van een halve dag naar Benagil en Carvoeiro

10. Portimão: catamarancruise van een halve dag naar Benagil en Carvoeiro

Ontdek de wonderen langs de kust van Portimão tijdens een catamarancruise van een halve dag. Je zult de stranden van Praia de Benagil en Praia da Rocha, rotsformaties langs de kust en meer verkennen. Duik in het water om te zwemmen of snorkelen voordat je terugkeert naar de kust. Vertrek vanuit de jachthaven in Portimão en vaar richting de prachtige grotten van Algar de Benagil. Geniet van het dramatische uitzicht op verschillende stranden zoals Praia da Rocha, Farol de Alfazina, Praia de Carvoeiro, Praia de Benagil en Praia da Marinha. Je zult ook de rotsformaties langs de kust bewonderen voordat je aankomt bij de baai van João de Arens. Laat het anker vallen om te ontspannen en uit te kijken naar de vriendelijke dolfijnen die in de regio wonen. Geniet van de zon op het dek of neem een verfrissende duik in het turquoise water. Je kunt ook enkele wateractiviteiten proberen, zoals paddleboarden om een glimp op te vangen van de wereld onder de golven terwijl je snorkelt. Bewonder ten slotte het schilderachtige panoramische uitzicht over het gebied terwijl u terugkeert naar de kust.

Beschikbare activiteiten

11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Dolfijn- & walvisspotten in Portimão

Welke andere activiteiten dan Dolfijn- & walvisspotten zijn de moeite waard in Portimão?

Andere activiteiten in Portimão

Wil je alle activiteiten in Portimão bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Portimão

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 20 beoordelingen

Amazing value for the money, and I'd recommend anybody who is visiting the Algarve to join this tour.

Had so much fun! Perfect amount of time for those who have children! Would definitely recommend!

I would highly recommend this. The guide was funny and great.

It was however nice. Many thanks to you nice people

It was an awesome experience and really nice people