Ontdek het beste van
Porto Cristo

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Porto Cristo

Porto Cristo: Grotten van Hams Toegangsbewijs

Porto Cristo: Grotten van Hams Toegangsbewijs

Reis naar een wereld van kristalgrotten met kaartjes voor de grotten van Hams in Porto Cristo, Mallorca. Ontdek de mystieke kamers van de grotten en bewonder de prachtige druipsteenformaties. Ervaar de natuurlijke akoestiek tijdens een klassiek concert op de Zee van Venetië, een ondergronds meer. Wees getuige van de bijzondere vishaakvormige formaties van de grotten.Verken de drie belangrijkste grotten, te beginnen met de ronde grot. Stap de botanische tuin binnen en zie de vele vrij rondvliegende inheemse vogels. Ervaar het speciale microklimaat dat de bijzondere vegetatie bevordert. Ga de blauwe grot binnen en bekijk de educatieve documentaire 'Discovering the Past', gepresenteerd met blauwe verlichting met behulp van geavanceerde LED-technologie. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Mallorca, de eerste bewoners, de formatie van de grotten van Hams en de ontdekking ervan. Bewonder de Pilaren van Samson, de Fra Mauro-vlakte en de Hellepit, waar in een natuurlijk auditorium de Genesis – de geschiedenis van het leven – op de rotsformaties van de grot worden geprojecteerd. Een waanzinnige time-lapse van de Big Bang tot nu.  Bekijk de 12 galerijen van de hoofdgrot. Geniet op het ondergrondse meer van de Zee van Venetië van een muzikale show geïnspireerd op het carnaval van Venetië, met laserlicht geprojecteerd op de muren van de grotten van Hams en begeleid door muziek van Mozart.

Mallorca: dagtrip Grotten van Drach & optie Grotten van Hams

Mallorca: dagtrip Grotten van Drach & optie Grotten van Hams

Ontdek het natuurlijke wonder en de schoonheid van de Grotten van Drach in Manacor. Luister naar de verhalen van de gids over de geschiedenis en vorming van de grotten, en sluit je bezoek af met een stop waar je meer te weten komt over de parelkwekerij in Manacor. Nadat je bent opgehaald, ga je rechtstreeks naar de grotten, die miljoenen jaren geleden zijn gevormd door de waterdruk van de Middellandse Zee. De Grotten van Drach bestaan uit vier aparte, gigantische grotten vol indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. Extra bijzonder is dat zich in de grotten ook een 177 meter lang onderwatermeer bevindt, het Meer van Martel. In de grotten kun je een lichtshow bewonderen die synchroon loopt met de melodieën van een klein orkest. Rond je bezoek af met een bezoek aan een tentoonstelling over de parelkwekerij van Manacor. Kom alles te weten over het fabricageproces van deze klassieke edelstenen. Als je voor de volledige dagtrip gaat, breng je ook een bezoek aan de Grotten van Hams, beroemd om de vishaakvormige stalactieten en stalagmieten – de oorzaak van deze unieke vorm is nog steeds onbekend. Je eindigt de dag met een bezoek aan het prachtige Porto Cristo, aan de oostkust van het eiland.

Mallorca: Combiticket Dinosaurusland en Grotten van Hams

Mallorca: Combiticket Dinosaurusland en Grotten van Hams

Haal het maximale uit je verblijf op Mallorca met een combiticket voor de Cuevas Dels Hams (Grotten van Hams) en Dinosaurland. Ontdek een wonder der natuur met meer dan 10 miljoen jaar geschiedenis in de Cuevas Dels Hams. Bewonder de druipsteenformaties van de grotten en zet het avontuur voort in een dinosaurusthemapark. Begin je bezoek bij de Cuevas Dels Hams (Grotten van Hams), die uit 3 zones bestaan. Ga eerst de Ronde Grot binnen om te genieten van een botanische tuin vol leven, met vele soorten vogels die inheems zijn op Mallorca. Ga verder naar de Blauwe Grot en maak kennis met de geschiedenis van Mallorca, de eerste bewoners en de ontdekking van de grotten met de documentaire 'Discovering the Past'. Bekijk de audiovisuele timelapse 'Genesis', waarin de reis van de oerknal naar het heden wordt getoond, geprojecteerd op een rots. Vervolgens bezoek je de Klassieke Grot, beroemd om zijn eigenaardige haakvormige formaties, oftewel 'hams' in het Mallorquin. In dit gedeelte, dat uit 12 galerijen bestaat, kun je een muzikale show meepikken in het ondergrondse meer 'De zee van Venetië'. Tot slot is het tijd om de fascinerende wereld van de dinosaurussen te ontdekken in Dinosaurland, dat zich op enkele meters van de grotten bevindt. Wandel tussen meer dan 100 levensgrote dieren van 40 verschillende dinosaurussoorten. Bekijk een replica van de grootste dinosaurus, de Titanosaurus, met een indrukwekkende lengte van 50 meter. Geniet van een live show met raptors of eet een hapje in het parkcafé. Bekijk de Explorer Zone, waar je aan de opgraving van 2 dinosaurusfossielen kunt deelnemen en je kennis van de prehistorische wereld kunt herzien met verschillende puzzels.

Vanuit Cala Millor: boottocht langs de oostkust op een boot met glazen bodem

Vanuit Cala Millor: boottocht langs de oostkust op een boot met glazen bodem

Verken de adembenemende wateren van Mallorca tijdens een boottocht met glazen bodem vanuit Cala Millor. Ontdek de prachtige stranden, baaien en grotten van de oostkust van Mallorca met een keuze uit 7 verschillende tours. Sea Odyssey - boottocht van 1,5 uur vanuit Cala Millor Van Cala Millor naar Porto Cristo en terug. Onderweg zie je de prachtige stranden van Sa Coma en Porto Cristo. Sea Odyssey - boottocht van 2 uur vanuit Cala Millor Van Cala Millor naar Cala Ratjada en terug. Geniet onderweg van het uitzicht op Cala Bona, Font de Sa Cala en Canyamel. Als je de tour met vertrek om 09:40 uur selecteert, is er geen zwemstop. De tour met vertrek om 14:00 uur bevat wel een zwem- en snorkelstop. Sea Adventure - boottocht van 2 uur vanuit Cala Millor Van Cala Millor naar de piratengrot en terug. Onderweg kom je langs de prachtige stranden van Sa Coma, Porto Cristo en Cala Romántica, evenals de piratengrot, Cala Varques, en zijn prachtige natuurlijke brug. Je pauzeert in Cala Morlanda waar je kunt snorkelen en zwemmen. Sea Odyssey - boottocht van 2,5 uur vanuit Cala Millor Van Cala Millor naar Cala Ratjada en terug. Onderweg zie je de prachtige stranden van Font de Sa Cala en Canyamel, waar je de tijd krijgt om te zwemmen en snorkelen. Je krijgt ook de haven van Cala Bona en Cala Ratjada te zien. Sea Adventure - boottocht van 3 uur vanuit Cala Millor Van Cala Millor naar Cala Romántica en terug. Onderweg kom je langs de prachtige stranden van Sa Coma, Porto Cristo en Cala Romántica, evenals de piratengrot, Cala Varques, en zijn prachtige natuurlijke brug. Je pauzeert in Cala Morlanda waar je kunt snorkelen en zwemmen. Sea Odyssey - boottocht van 4 uur vanuit Cala Millor Boottocht van Cala Millor naar Porto Cristo en Cala Ratjada en terug. Onderweg zie je de prachtige stranden van Sa Coma en Porto Cristo, de haven van Cala Bona, Font de Sa Cala Beach, en Canyamel waar je tijd krijgt om te zwemmen en snorkelen. Sea Paradise - boottocht van 4 uur vanuit Cala Millor Van Cala Millor naar Calas de Mallorca en terug. Onderweg zie je de prachtige stranden van Sa Coma, Cala Morlanda, Porto Cristo, Cala Varques en Cala Romántica. Deze boottocht bevat ook 2 zwempauzes, een in Cala Morlanda en de andere in Cala Varques. In Porto Cristo stap je over op een andere boot.

Mallorca: boottocht langs de oostkust op catamaran met glazen bodem

Mallorca: boottocht langs de oostkust op catamaran met glazen bodem

Onze catamarantocht met glazen bodem vertrekt vanaf de door jou gekozen locatie en neemt je mee langs de oostkust van Mallorca om onderweg stranden, grotten en het fascinerende onderwaterleven te ontdekken. Er zijn VERSCHILLENDE ROUTES beschikbaar (en duur), afhankelijk van het vertrekpunt en het schema: Vanaf PORTO CRISTO - 9:30: 3,5 uur durende excursie met navigatie naar Cala Bona, om vervolgens terug te keren naar Porto Cristo en een bezoek te brengen aan enkele maagdelijke grotten en de beroemde Cala Varques, waar een stop zal worden gemaakt. Zwemmen wanneer de weersomstandigheden het toelaten. - 13:00: 2,5 uur excursie naar Cala Bona en terug. Aankomst om 15:30. Inclusief een zwemstop op de terugweg in Cala Morlanda, als het weer het toelaat. - 13:15 & 15:30: 2 uur excursie naar Calas de Mallorca en terug. Aankomst om 15:30. Inclusief een zwemstop in Cala Varques/Magraner/Virgili op de terugweg, als het weer het toelaat. Bezoek verschillende grotten waarin de boot een kleine ingang maakt. VANAF CALA MILLOR - 10:30: 3 uur durende rondvaart door sa Coma, Porto Cristo, Cala Romantica, de Piratengrot en naar Cala Varques. Inclusief een zwemstop in de omgeving van Cala Varques als het weer het toelaat. Bezoek verschillende grotten waarin de boot een kleine ingang maakt. - 13:45: 2,5 uur rondvaart. Navigatie vanaf Cala Millor, langs Cala Bona, Sa Coma en Porto Cristo, bezoek aan het natuurgebied van Punta de n'Amer. Inclusief een zwemstop in Cala Morlanda als het weer het toelaat. Bezoek aan een grot waar het schip een kleine ingang maakt. Vanaf CALAS DE MALLORCA - 14:00: Rondvaart naar Porto Cristo en terug, bezoek aan de mooiste stranden van de Mallorcaanse Levante zoals Cala Varques, Cala Virgili, Cala Magraner, Cala Romantica... Er wordt twee keer gestopt om in deze baaien te zwemmen, één keer heen en één keer terug naar Calas de Mallorca. Er worden ook verschillende grotten bezocht waarin het schip een kleine ingang maakt, waaronder de Piratengrot. Vanaf CALA BONA - 10:15 uur: Langs sa Coma, Porto Cristo, Cala Romantica, de Piratengrot en naar Cala Varques. Inclusief een zwemstop in de omgeving van Cala Varques als het weer het toelaat. Bezoek verschillende grotten waarin de boot een kleine ingang maakt. - 14:00: 2u15 rondvaart. Navigatie vanaf Cala Bona, langs Cala Millor, Sa Coma en Porto Cristo, bezoek aan het natuurgebied van Punta de n'Amer. Inclusief een zwemstop in Cala Morlanda als het weer het toelaat. Bezoek een grot waar het schip een kleine ingang maakt. Vanaf SA COMA - 10:00 uur: 3,5 uur heen en terug. Langs Cala Bona/Millor, Porto Cristo, Cala Romantica, de Piratengrot en naar Cala Varques. Inclusief een zwemstop in het Cala Varques gebied, als het weer het toelaat. Bezoek verschillende grotten waarin de boot een kleine ingang maakt.

Van Cala Ratjada: Boottocht met glazen bodem langs de oostkust

Van Cala Ratjada: Boottocht met glazen bodem langs de oostkust

Verken de oostkust van Mallorca tijdens een cruise vanuit Cala Ratjada. Bekijk de onderwaterwereld van Mallorca door de glazen bodem van de boot en ontdek de stranden, baaien en grotten van het eiland terwijl je vaart. Kies uit verschillende lengtes, bestemmingen en tijden om aan je vakantiewensen en -behoeften te voldoen. Ga op de 2 uur durende Sea Odyssey tour voor een tocht door Font de sa Cala en een zwem- en snorkelstop bij Canyamel. Vaar verder naar Cala Millor en stap over op de Sea Adventure boot voordat je terugkeert naar Cala Ratjada. Voor een langere Sea Odyssey cruise kies je de 2,5 uur durende tocht. Vaar door Font de sa Cala, Cala Bona en Cala Millor. Stop om te zwemmen, snorkelen en verken de zeebodem in Canyamel voordat je terugkeert naar Cala Ratjada. Kies voor de 3 uur durende Sea Odyssey cruise naar Sa Coma. Vaar naar Font de sa Cala en vervolg je weg naar Canyamel, waar je kunt snorkelen en de zeebodem kunt bekijken. Vaar daarna naar Sa Coma, Cala Millor, Cala Bona en Font de Sa Cala voordat je terugkeert naar Cala Ratjada. Geniet van de 5 uur durende Sea Adventure cruise. Zeil langs Font de sa Cala, Cala Bona, Cala Millor en Sa Coma. Stop voor een snorkelpauze in Cala Morlanda voordat je verder vaart naar Porto Cristo. Bezoek de Piratengrot en bekijk Cala Romantica. In Cala Millor stap je over op de Sea Odyssey boot en keer je terug. Kies een van de 2 pendelbootopties om te genieten van wat vrije tijd op het strand. Shuttleboot naar Porto CristoCruise naar Porto Cristo en bekijk Font de Sa Cala, Canyamel, de zeegrotten, Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma en Cala Morlanda. Stop onderweg om te zwemmen. Eenmaal aangekomen kun je 3,5 uur ontspannen op het strand, winkelen, de grotten van Drach bezoeken en op donderdag en zondag de plaatselijke markt bezoeken. Shuttleboot naar Cala Millor Vaar naar Cala Millor en bekijk Font de Sa Cala, Canyamel, de zeegrotten en de haven van Cala Bona. In Cala Millor kun je 3 uur lang genieten van het strand, de restaurants en de plaatselijke winkeltjes. Verken op maandag de plaatselijke markt.

Mallorca: Ticket voor Grotten van Drach met ophaalservice

Mallorca: Ticket voor Grotten van Drach met ophaalservice

Tijdens dit schilderachtige avontuur daal je onder de grond af om de Grotten van Drach te verkennen. Ontspan met het gemak van een ophaalservice per bus in combinatie met je toegangsbewijs. Bewonder in de grotten de natuurlijke rotsstructuren en geniet van een kort optreden met livemuziek. Je bustour naar de Grotten van Drach begint met een ophaalservice per bus vanaf het dichtstbijzijnde trefpunt op Mallorca. De duur van de ophaalservice hangt af van je locatie. Kom aan bij Porto Cristo en daal de 121 treden af om de Grotten van Drach binnen te gaan. Vervolg je rondleiding door de Grotten van Drach aan de hand van een vastgestelde route. De rondleiding wordt niet geleid, je ontdekt het zelf met een tourbrochure die je kunt meenemen met een QR-code. Bij aankomst in het auditorium kun je genieten van een kort recital. Het recital duurt 10 minuten. Nadat het laatste akkoord over het water en de kalksteen is gespeeld, kun je een korte boottocht over het meer maken om de details in de grotformaties beter te bekijken, of te voet over de brug gaan. Als je klaar bent met het verkennen van de kamers met stalactieten en stalagmieten, ga dan naar de uitgang. Neem voordat je terugkeert naar het gewenste afgiftepunt nog even de tijd om rond te lopen in de haven van Porto Cristo. Als je wilt, ga dan even langs bij de winkel van Pearls of Mallorca om je ervaring te herdenken met een parel of een ander souvenir. Tot slot keer je met de bus terug naar je oorspronkelijke trefpunt om je tour af te sluiten.

Grotten van Drach: Entree, muziekconcert en boottocht

Grotten van Drach: Entree, muziekconcert en boottocht

Verken de ongeëvenaarde schoonheid van de grotten van Drach op deze tocht waar je ruim 2 uur de tijd hebt om je te vergapen aan de geologische wonderen. Ervaar de unieke sensatie van het glijden op een houten boot door het mystieke water van het meer van Martel. Met je exclusieve ticket sla je de rijen over voor directe toegang tot de grotten. Geniet van een bijzondere ervaring die de betoverende formaties van de grotten van Drach omvat en culmineert in een live concert in de betoverende omgeving van het Martelmeer met een boottocht, met voldoende tijd om te genieten van het buitengedeelte van de grotten. Je wordt opgehaald in een moderne bus met airconditioning en gegarandeerde zitplaatsen, onder begeleiding van een deskundige lokale gids die je tijdens de hele reis zal bijstaan. Bij aankomst zorgen je vooraf geboekte tickets ervoor dat je niet in de rij hoeft te wachten, zodat je meteen toegang hebt tot de grotten. Bereid je voor op een uitgebreide verkenning die zorgvuldig is gepland voor jouw plezier. Van een prachtige router door de schitterende grotten tot een betoverende lichtshow bij het Martelmeer, het grootste ondergrondse meer van Europa, gevolgd door een live concert met klassieke muziek in het amfitheater en een serene boottocht op een houten boot over het meer. Neem daarna de tijd om de omgeving van de grot te verkennen, ontspan in de tuinen, neem een snack aan de bar of bezoek de nabijgelegen Majorica Parels tentoonstelling. Je gids zal je aanbevelingen en hulp geven voordat hij je terug naar Palma begeleidt. Mis deze onvergetelijke, probleemloze excursie niet.

Van Porto Cristo: Boottocht met glazen bodem langs de oostkust

Van Porto Cristo: Boottocht met glazen bodem langs de oostkust

Verken de prachtige locaties van Mallorca op een rondvaart met glazen bodem. Vertrek vanuit Porto Cristo en ontdek de vele prachtige stranden, baaien en grotten van de oostkust van Mallorca. Kies de reis die het beste bij je past op basis van de verschillende opties die we bieden: - Nieuw Zeeparadijs: Van Porto Cristo 1,5 uur rondvaart: Dit is een rondvaart van 1 uur en 30 minuten van Porto Cristo naar Cala de Mallorca. Onderweg zie je: Cala Romantica, Calas de Mallorca, de Piratengrot en andere zeegrotten, en maagdelijke stranden. Je komt terug in Porto Cristo om 11:00 uur. - Nieuw zeeparadijs: Van Porto Cristo 2 uur durende rondvaart /Noord Route Vertrek om 11:00 uur. Het omvat 2 uur rondvaart van Porto Cristo naar Cala Bona. Je ziet vanaf de catamaran: Sa Coma en Cala Millor. Je hebt ook de kans om te genieten van een zwemstop in Cala Morlanda en de zeebodem te bekijken. Je komt terug in Porto Cristo om 13:00 uur. - Nieuw zeeparadijs: Van Porto Cristo 2 uur durende rondvaart / zuidelijke route Vertrek om 12:45 uur of om 15:30 uur. Het is inclusief rondvaart van Porto Cristo naar Calas de Mallorca. Je ziet vanaf de catamaran: Cala Romantica, Calas de Mallorca, de Piratengrot, andere zeegrotten en witte zandstranden zoals Cala Varques. Je zult genieten van een zwemstop om te snorkelen en de zeebodem te bekijken, met de tour die om 13:00 uur begint ben je om 15:30 uur terug in Porto Cristo en met de om 15:30 uur kom je om 17:30 uur aan. - Pendelboot van Porto Cristo naar Calas de Mallorca Dit is inclusief een boottocht van Porto Cristo naar Calas de Mallorca. Vanaf de boot kun je genieten van de landschappen van Cala Mandia, Cala Anguila, de Piratengrot, Cala Romantica, Cala Varques, Cala Magraner, Cala Virgili, Cala Bota totdat je Calas de Mallorca bereikt om 10.00 uur. De terugreis bevat een zwemstop bij Cala Varques. In Calas de Mallorca heb je vrije tijd om te genieten van het strand, de restaurants en de plaatselijke winkels. Om 14.00 uur keer je terug naar Porto Cristo.

Mallorca: Grotten van Drach Tour vanuit het noorden met rondvaart

Mallorca: Grotten van Drach Tour vanuit het noorden met rondvaart

Nadat je bent opgehaald vanaf een locatie dicht bij het hotel, rijd je over het platteland van Mallorca door een aantal prachtige landelijke dorpen. Tijdens de reis geeft een lokale gids fascinerende informatie over het gebied. Stap uit bij Manacor, een bekende parelwinkel, waar je een demonstratie sieraden maken bijwoont. Ook heb je hier tijd om rond te snuffelen. Bezoek de grotten van Drach en neem een wandeling door deze betoverende grot. Bewonder de magische omgeving voordat je geniet van een concert bij het meer. Je maakt ook een korte fotopauze in Porto Cristo.

Veelgestelde vragen over Porto Cristo

Wat zijn de topattracties van Porto Cristo?

De topattracties van Porto Cristo zijn:

Bekijk alle topattracties van Porto Cristo

De topbezienswaardigheden in Porto Cristo

Activiteiten in Porto Cristo

Steden in Spanje

Andere activiteiten in Porto Cristo

Wil je alle activiteiten in Porto Cristo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto Cristo

Gemiddelde beoordeling

4.2
(3.276 beoordelingen)

Professionele service. Perfecte ervaring. Ondanks dat we te laat waren door de tragische service van autoverhuurbedrijf Goldcar, mochten we het vliegveld op een ander tijdstip verlaten en konden we genieten van de bezienswaardigheden.

Uitleg in diverse talen, waaronder Duits. Zeer indrukwekkend. Kan verder worden aanbevolen

Zeer goede tijd, de twee films zijn heel duidelijk en de grot is erg mooi.

Geweldige plek, gastvrije en vriendelijke gids. Ik raad het aan?

Zeer leuke ervaring, de gids erg vriendelijk en aardig.