Porto, Frankrijk
Tours

Onze aanbevelingen voor Porto, Frankrijk

Porto: cruise van een halve dag Scandola-reservaat & Calanche de Piana

Porto: cruise van een halve dag Scandola-reservaat & Calanche de Piana

Met zijn serene natuurlijke schoonheid is het UNESCO-werelderfgoed van het schiereiland Scandola een must-see tijdens deze cruise van een halve dag vanuit Porto. Ontdek de Golf van Porto in zijn geheel terwijl je naar hoogtepunten vaart en de natuur op zijn best aanschouwt onder de ondergaande zon. Geniet van commentaar van uw kapitein. Vertrek 's middags vanuit Porto aan boord van een gestroomlijnde cruiser en installeer u bij uw kapitein, die ook als uw gids zal dienen. Ga richting het natuurreservaat Scandola via de Golf van Girolata. Bewonder het heldere water en de rotsformaties terwijl je het natuurreservaat nadert. Vaar verder op deze afgelegen plek terwijl je de vele soorten vogels in je opneemt, waaronder aalscholvers en adelaars, en hoor over de lokale, beschermde planten van je kapitein. U kunt ook het zeeleven zien. Bezoek verderop de Calanche de Piana, met zijn opvallend unieke vergezichten. Reis ten slotte naar de Capo Rosso en zijn "zwembad". Vernoemd naar de opmerkelijke roze granietrotsen, bewonder de spectaculaire schakeringen van rode rotsen en blauwe wateren van de kaap. Pauzeer, afhankelijk van het weer, voor een duik in deze prachtige omgeving voordat je terugkeert naar de kust in Porto. 

Vanuit Ota: Eco-vriendelijke boottocht door natuurreservaat Scandola

Vanuit Ota: Eco-vriendelijke boottocht door natuurreservaat Scandola

Ontdek het natuurreservaat Scandola en bezoek het charmante dorp Girolata tijdens een boottocht vanuit Porto naar de kust van Corsica. Vaar op een milieuvriendelijke hybride boot in stilte over de wateren van het reservaat en profiteer, dankzij het instappen met prioriteit, van de beste zitplaatsen. Ontmoet de vriendelijke bemanning van het schip, die je helpt met aan boord gaan, en ga vervolgens op pad om dit door UNESCO beschermde natuurreservaat te verkennen, dat alleen via zee toegankelijk is en strikt wordt beschermd. Bekijk de kustgrotten, het diverse zeeleven en zeevogels als visarenden en slechtvalken vanaf een respectabele afstand, om zo de natuurlijke omgeving niet te verstoren. Kom meer te weten over de ecologie van het reservaat dankzij de toelichting in het Frans tijdens de tour. Pauzeer 30 minuten in het afgelegen en schilderachtige kustplaatsje Girolata, dat wordt omgeven door de zee en alleen per boot bereikbaar is. Wandel door het dorp of koel af met een duik en kijk uit naar de wilde koeien die door de straten, cafés en over het strand van Girolata zwerven. Geef je tour een upgrade met een optionele trip naar de prachtige rotsformatie Calanche de Piana. Bewonder het prachtige roze granieten geologisch landschap, dat op unieke wijze is ontstaan door eeuwenlange harde wind en opspattend zeewater.

Corsica: begeleide zeereis vanuit Porto-Ota

Corsica: begeleide zeereis vanuit Porto-Ota

Laat u meeslepen door de magie van het strand en de berglandschappen in Porto Orta. Stort je op een hybride rondvaartboot die speciaal is ontworpen om flora en fauna te beschermen. De elektrische voortstuwing maakt het mogelijk om in beschermde gebieden te navigeren zonder vervuilende emissies of geluidsoverlast. Kies voor een excursie in de turquoise wateren van Calanche de Piana en Capo Rosso en hun indrukwekkende panorama's, of kies ervoor om naar het Scandola-natuurreservaat en het paradijselijke dorp Girolata te zeilen, waar u een duik kunt nemen in het kristalheldere water. Of selecteer de complete rondreis door de Golf van Porto, waar u de mooiste wilde en beschermde gebieden van het Isle of Beauty zult ontdekken.

Vanuit Porto: Scandola & Girolata Tour per boot

Vanuit Porto: Scandola & Girolata Tour per boot

Vertrek uit Porto en verken het natuurreservaat Scandola, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van de laatste mediterrane enclaves die onderdak bieden aan inheemse flora en vogels, zoals visarenden en slechtvalken. Het natuurreservaat is in 1975 gemaakt en is alleen bereikbaar via zee. Het wordt streng beschermd. Uit respect voor het milieu vaar je in een stille hybrideboot door het natuurpark, waar een overvloed aan zeeleven en zeevogels huist. Stop in het afgelegen kustdorpje Girolata en bewonder de prachtige omgeving, omgeven door de zee. Je kunt hier zelfs in zwemmen. In de winter is het dorpje uitgestorven en wonen er maar 15 mensen. Aan het einde van de oorlog werd het bijna achtergelaten, maar toeristen hebben het weer in ere hersteld. Je kan van de gelegenheid gebruik maken om de Calanches van Piana te bezoeken. Hun fantastische landschap van roze granieten rotsen werd in de loop der eeuwen gevormd door veranderingen in temperatuur, sterke winden en stuifwater van de zee. Verken de geologische diversiteit van de rotsen en  hun oorspronkelijke locatie, die de omgeving heel bijzonder maken.

Vanuit Porto: Calanche de Piana en Capo Rosso-boottocht

Vanuit Porto: Calanche de Piana en Capo Rosso-boottocht

Laat Ota achter je en duik in het prachtige kustlandschap van de regio Corsica. Begin aan een ontspannende boottocht naar de Calanche de Piana en Capo Rosso. Kom een breed scala aan opvallende natuurlijke formaties tegen en hoor alles over hun oorsprong. Klim aan boord van een 12-persoons boot in Porto en begin met een grondige veiligheidsbriefing van je kapitein. Luister naar verhelderend commentaar terwijl je het omliggende landschap ontdekt en geniet van de mogelijkheid om te stoppen om te zwemmen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Kom aan bij de Calanche de Piana en Capo Rosso om imposante zeegrotten, majestueuze granietrotsen en zelfs een natuurlijk zwembad te ontdekken. Laat je zorgen los terwijl je jezelf omringt met de natuur en leun achterover op de terugreis naar Ota.

Porto: boottocht Scandola en Calanches van Piana

Porto: boottocht Scandola en Calanches van Piana

Ontdek de Golf van Porto per boot en zie waarom dit bijzondere natuurgebied is geclassificeerd als UNESCO-Werelderfgoed. Verken het natuurreservaat Scandola en bewonder de opvallende kliffen, omgeven door de diepblauwe oceaan. Bekijk de beroemde rotsformaties van Calanches de Piana. Ga aan boord in Porto en begin de zeiltocht naar het Scandola-reservaat, de thuisbasis van prachtige kliffen en een prachtige zeebodem. Verken een indrukwekkende locatie die sinds 1975 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Word omringd door meer dan 30 plantensoorten. Navigeer naar de Calanches de Piana om de unieke natuurlijke rotsformaties van dichtbij te bekijken. Maak geweldige foto's van dit betoverende wonder en vaar vervolgens weer terug naar je startpunt in Porto.

Vanuit Porto: boottocht Scandola en Calanche de Piana

Vanuit Porto: boottocht Scandola en Calanche de Piana

Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie van het Scandola-natuurreservaat tijdens een schilderachtige boottocht vanuit Porto. Ervaar een van de laatste mediterrane gebieden die onderdak bieden aan inheemse flora en vogels en ontdek het opvallende rotsachtige landschap van Calanche de Piana. Vertrek vanuit Porto aan boord van een semi-rigide boot en vaar door het reservaat, rijk aan zeeleven en zeevogels. Stop in het kustplaatsje Girolata en bewonder de prachtige omgeving, omringd door de zee. In de winter is het hier met ongeveer 15 bewoners vrijwel verlaten. Trek de Calanche de Piana in en verken het uitzonderlijke landschap van roze granieten rotsen, door de eeuwen heen gevormd door temperatuurwisselingen, harde wind en opspattend zeewater. Observeer de geologische diversiteit van de rotsen en spring in het kristalblauwe water voor een verkoelende duik in een natuurlijk zwembad.

Vanuit Porto: boottocht Calanches de Piana

Vanuit Porto: boottocht Calanches de Piana

Vertrek vanuit Porto en ontdek de UNESCO-Werelderfgoedlocatie Calanches de Piana in de Golf van Porto met een stille hybride boot, uit respect voor het milieu. De Calanches de Piana liggen halverwege tussen Ajaccio en Calvi, niet ver van het stadje Piana, en maken deel uit van een vulkanisch complex dat op het hoogste punt wel 300 meter boven zeeniveau uitstijgt. Bewonder de roze granieten rotsen die door de eeuwen heen gevormd zijn door veranderingen in de temperatuur, harde wind en opspattend zeewater. Ontdek een reeks fantastische rotsformaties, in spectaculaire vormen gehouwen en omringd door kristalblauwe wateren. Het gebied is rijk aan zeeleven en zeevogels, en kent tevens een enorme diversiteit aan rotsen op locaties die het gebied een heel specifieke sfeer geven.

Porto: Scandola-natuurreservaat en boottocht naar de kreken van Piana

Porto: Scandola-natuurreservaat en boottocht naar de kreken van Piana

Laat Ota achter je en ontdek het omliggende schiereiland Capo Rosso met een zeiltocht en lokale gids. Ontdek de kreken van Piana, een UNESCO-werelderfgoedlocatie ten noorden van de Golf van Porta. Leer meer over het Scandola-natuurreservaat en de Golf van Girolata terwijl je uitkijkt naar lokale dieren in het wild. Begin je tour door je gids te ontmoeten en de prachtige aquamarijnzee in te zeilen. Feest je ogen op de rode granieten kliffen en grillige rotsformaties van de kreken van Piana, een UNESCO-werelderfgoed. Verken de Golf van Porto, bekend om zijn talrijke grotten en het overvloedige zeeleven. Kijk uit voor visarenden, dolfijnen en papegaaiduikers terwijl je doorgaat naar het Scandola-natuurreservaat. Maak een foto van de verborgen baaien van het gebied, waar meer dan 450 soorten algen en 200 vissoorten leven. Zwem in de Golf van Girolata, omringd door torenhoge rode kliffen, of ontspan in de boot voordat je terugkeert naar Ota.

Van Porto, Corsica: Piana Creeks Cruise

Van Porto, Corsica: Piana Creeks Cruise

Bezoek een van de beste locaties van Corsica op bootroutes die zijn ontworpen om een unieke en mooie ervaring te bieden. Maak kennis met de magische golf van Porto en bekijk de prachtige kreken van Piana. Afhankelijk van uw optie, stapt u comfortabel aan boord van een standaard semi-rigide pneumatische boten of op een gezinsvriendelijke speedboot met een capaciteit van 12 personen. Dankzij hun kleine formaat kunnen ze grotten betreden, naar de oever van de zee navigeren en je laten genieten van de schoonheid van de landschappen. Geniet van dit uitje op zee, met een deskundige gids, en observeer dolfijnen of andere waterzoogdieren die het pad van de boot kunnen kruisen.

Veelgestelde vragen over Porto, Frankrijk

Activiteiten in Porto, Frankrijk

Rondleidingen in Frankrijk

Wat te doen in Frankrijk

Andere activiteiten in Porto, Frankrijk

Wil je alle activiteiten in Porto, Frankrijk bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.