Porto
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Porto

Porto: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Porto

De beste activiteiten en bezienswaardigheden in Porto, Portugal

In Porto komen latino charisma, barokke flair en een snufje Britsheid samen om één van de meest charmante steden ter wereld te creëren. Hier een aantal tips voor je bezoek!

Dom Luis Brug

Dom Luis Brug

Gustave Eiffels ijzeren brug is net zo spectaculair als het uitzicht dat je er hebt. Steek de Douro over naar de beroemde portkelders van Vila Nova de Gaia.

Torre dos Clérigos

Torre dos Clérigos

Als je de 240 treden naar de top beklimt, heb je fantastische uitzichten vanaf deze barokke kerktoren. Het is het hoogste punt in de stad!

Kathedraal

Kathedraal

De indrukwekkende gevel is een van de oudste monumenten in Porto, en de gothische en barokke toevoegingen hebben van deze kathedraal een topattractie gemaakt.

Douro

Douro

Wandel langs de oevers van de rivier die Port mogelijk maakt en geniet van het landschap en een glaasje (of zes) van het geliefde regionale drankje.

Casa da Musica

Casa da Musica

Na zijn voltooiing in 2005 is dit kubistische gebouw al snel een icoon voor de stad geworden. Je kunt er tours volgen en natuurlijk dynamische voorstellingen bijwonen!

Palacio da Bolsa (Beurspaleis)

Palacio da Bolsa (Beurspaleis)

Dit oude beursgebouw doet alsof het een paleis is en staat vol prachtig beeldhouwwerk en geweldige fresco's.

Livraria Lello & Irmão
Foto: Alan Brown @Flickr (CC BY 2.0)

Livraria Lello & Irmão

Mogelijk de mooiste boekenwinkel ter wereld. JK Rowling dronk hier kopjes koffie toen ze in Porto woonde!

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  Ga naar Porto in april of september voor lekker weer en weinig drukte!

Activiteiten in Porto

De must-see bezienswaardigheden in Porto

Steden in Portugal

Sitemap Porto

Wil je alle activiteiten in Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto

Je bent niet in Porto als je dit niet zelf mee maakt.

Hele aardige & levendige gids Catia. Tour is leuk. Ik raad wel aan om goed te ontbijten als je kan voor je deel neemt. 1e proef ronde is aan het begin van de middag. Hierbij houden ze wel rekening dat de proeverij verdeelt is over 3 momenten gedurende dag. Ongeveer 1 uur rijden naar bestemming. Leuk de geschiedenis en trivia van de wijngaarden/Porthuizen. Hele mooie uitzichten. Jammer genoeg loop je niet tussen de druiven, maar dat is begrijpelijk. Rondvaart op zo’n traditionele boot is ook rustgevend. Wijntje erbij als je niet snel zeeziek bent is het helemaal geen ramp want het varen voel je niet. De rivier is heel groot en wijdt waardoor je wel moet keren anders te lang weg blijft. De lunch is niet verkeerd. Vlees, kip of vis optie als het goed is ook vegan. Het één smaakte meer als het ander. Comfortabele Mercedes busje. Gids stopte enroute ook op plekken die niet in de tour zitten zodat we nog meer uitzichten konden ervaren. Al met al een redelijk goede tour!

Dourovallei: wijnproeverij, varen op de rivier en lunch Beoordeeld door Anoniem, 22-06-2019

Leuke tocht langs de hoogtepunten van Porto

De tocht was prima, vriendelijke gids. De e-bikes waren ideaal omdat je niet veel inspanning nodig had ondanks de soms behoorlijk steile hellingen/straten van Porto. Ik had iets meer info over de stad en leuke details van de gids verwacht. We konden af en toe even rusten, maar ik had liever meer gezien en minder of korter gerust. Rusten kan ik daarna wel op een terras. Ik wilde vooral veel info tot mij nemen over de stad.

Porto: begeleide e-biketour van 3 uur langs de highlights Beoordeeld door Anoniem, 16-08-2019

Zeer voorkomende chauffeur, die ruim op tijd was.

Communicatie bij reservering verliep wat ingewikkeld, maar wel correct. Er was wat verwarring over ophaalplek. Chauffeur was zeer voorkomend, in een nette bus, ruim op tijd. En bracht ons met een veilige, rustige rit op onze bestemming. Prima!

Porto: privétransfer naar vliegveld Porto (OPO) Beoordeeld door Maarten, 29-08-2019

Super leuke fietstocht met een aardige gids!

Weer eens wat anders, een fietstocht van 3 uur niet door Porto, maar om Porto heen. De tocht ging over de trambaan, langs het strand en door 2 mooie parken. De gids sprak goed Nederlands en kon ons veel over Porto vertellen.

Porto: fietsrondleiding oude stad en rivierkant van 3 uur Beoordeeld door Anoniem, 18-10-2019

Heerlijke port wijnen en kleine hapjes mer leuke groep vrouwen

Heerlijke port wijnen en kleine hapjes met leuke groep vrouwen (in ons geval). Sophia die onze griep begeleidde was ook super. Lieve spontane leuke meid.

Porto: wijntour Beoordeeld door Sonja, 12-09-2019