Porto

Enter your dates to find available activities

Porto: de beste attracties

De beste activiteiten en bezienswaardigheden in Porto, Portugal

In Porto komen latino charisma, barokke flair en een snufje Britsheid samen om één van de meest charmante steden ter wereld te creëren. Hier een aantal tips voor je bezoek!

 • Dom Luis Brug

  1. Dom Luis Brug

  Gustave Eiffels ijzeren brug is net zo spectaculair als het uitzicht dat je er hebt. Steek de Douro over naar de beroemde portkelders van Vila Nova de Gaia.

 • Torre dos Clérigos

  2. Torre dos Clérigos

  Als je de 240 treden naar de top beklimt, heb je fantastische uitzichten vanaf deze barokke kerktoren. Het is het hoogste punt in de stad!

 • Kathedraal

  3. Kathedraal

  De indrukwekkende gevel is een van de oudste monumenten in Porto, en de gothische en barokke toevoegingen hebben van deze kathedraal een topattractie gemaakt.

 • Douro

  4. Douro

  Wandel langs de oevers van de rivier die Port mogelijk maakt en geniet van het landschap en een glaasje (of zes) van het geliefde regionale drankje.

 • Casa da Musica

  5. Casa da Musica

  Na zijn voltooiing in 2005 is dit kubistische gebouw al snel een icoon voor de stad geworden. Je kunt er tours volgen en natuurlijk dynamische voorstellingen bijwonen!

 • Palacio da Bolsa (Beurspaleis)

  6. Palacio da Bolsa (Beurspaleis)

  Dit oude beursgebouw doet alsof het een paleis is en staat vol prachtig beeldhouwwerk en geweldige fresco's.

 • Livraria Lello & Irmão

  7. Livraria Lello & Irmão

  Mogelijk de mooiste boekenwinkel ter wereld. JK Rowling dronk hier kopjes koffie toen ze in Porto woonde!

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  Ga naar Porto in april of september voor lekker weer en weinig drukte!

Other Sightseeing Options in Porto

Want to discover all there is to do in Porto? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Porto

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 22.598 beoordelingen

Als je opzoek bent naar een gezellige borrel met nieuwe internationale contacten, dan is dit een leuke tour! Zoek je verdieping en kennis over Portugese wijnen, ga dan naar een wijngaard zelf. Tour begint in een museum/opslag van Port in combinatie met het proeven van 2 glazen port (kun je ook zelf boeken). Daarna is het educatieve gedeelte voorbij en ga je terrasjes af (goedkope) wijn drinken, hier en daar met een stukje (oud) brood, een olijfje of een stukje worst/kaas. Gids is overigens leuk gezelschap. Verwacht geen vakmanskennis, maar vooral gezellig borrelen.

We had a great day at the douro valley. Our guide Paulo was very friendly. He knew a lot about the vineyards and the country. We could ask him everything! It was wel organized with the COVID measures. It was a great experience with a lot of port, sun, beautiful views and hospitality.

Very good guide (Hugo) who could tell us everything about Port and its history. We visited a few special port houses and tasted all the different types of Port. Hugo took all the time and after more than three hours we were very happy about this tour

Erg leuke en volle dag in de Douro vallei. Goed verzorgde bus en gezellige gids. Alles liep goed op schema zodat je zorgeloos kon genieten. Iedereen kon erg genieten. De lunch was nog wat aan te passen zodat ook vegan gegeten kon worden.

Aanrader! Hele fijne dagexcursie met heerlijke en lunch. En de uitzichtingen die je te zien krijgt.. WOW!!! Alsof je naar je screensaver op je leptop aan het kijken bent, maar dan in real life. Echt PRACHTIG!!