Kies data
Porto

Fadoshows

Porto Fado shows: Onze meest aanbevolen

Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

1. Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

Fado is een belangrijk onderdeel van de collectieve Portugese ziel, geboren in de kroegen van de 19e eeuw en een iconisch symbool van de Portugese cultuur. Dit 75-minuten durende programma omvat een bezoek aan de wijnkelders van Cálem, waar je meer leert over de oude wijnmaaktradities. Het bezoek wordt gevolgd door een proeverij van twee portwijnen (wit en een speciale reserve), die worden geserveerd terwijl je geniet van een fado-voorstelling. De fado wordt zowel door mannen als vrouwen gezongen en begeleid door traditionele Portugese gitaar en klassieke gitaar. Maak gebruik van de unieke gelegenheid om via prachtige muziek kennis te maken met de ziel van het land.

Porto: fadoshow, ontmoeting met muzikanten en glas port

2. Porto: fadoshow, ontmoeting met muzikanten en glas port

Ontmoet een collectief professionele fado-artiesten, met een passie voor traditionele fado; geniet van een intiem concert dat alle esthetiek en authenticiteit van dit muziekgenre combineert. Arriveer vroeg bij de locatie, om 17:30 uur, voor een kans om te kletsen met de muzikanten. Luister naar hun verhalen over de verschillende soorten fado en wat dit genre zo speciaal maakt. Voor het concert begint, krijg je een glas port aangeboden. Tijdens het concert hoor je een traditionele muziekstijl die geenszins lijkt op de commerciële fado die je vaak vindt bij toeristische trekpleisters. Dit is de enige plek in Porto die volledig is toegewijd aan authentieke en artistieke fado. Je hoort 9-10 fado's en 2 instrumentale liederen. Fado draait om improvisatie; het is een muzikale uitnodiging om de aard van het bestaan te overdenken, en blijdschap en verdriet te uiten in een viering van het leven.

Porto: uniek live Fado-optreden met portwijn

3. Porto: uniek live Fado-optreden met portwijn

Ervaar Fado, een vorm van Portugese zang dat deel uitmaakt van de UNESCO-Werelderfgoedlijst voor immaterieel cultureel erfgoed. In een authentieke, kleine zaal neemt het optreden je mee door de geschiedenis van Fado, beginnend in de jaren 1820 en eindigend met de fusie-vormen die tegenwoordig bij het moderne publiek populair zijn.   Geniet van een unieke presentatie van Fado uit Coimbra en Lissabon, met een onberispelijke technische en artistieke kwaliteit De show begint met traditionele Fado, gezongen met een hese stem die een gevoel van nostalgie oproept. Vervolgens worden de mysteries en evolutie van de Portugese gitaar verkend, de trouwe begeleider van alle Fado-zangers.   Het verhaal gaat vervolgens verder naar Coimbra, de eeuwige studentenstad waar, omgeven door passie en cultuur, een geheel eigen vorm is ontstaan. Aan het eind van de 19e eeuw werd deze vorm Fado de Coimbra genoemd. Het vierde gedeelte van de show is gewijd aan Amália Rodrigues, die Fado een onmiskenbaar karakter gaf en buiten de grenzen van Portugal bekend maakte.

Porto: fadovoorstelling met port

4. Porto: fadovoorstelling met port

De grote fadozangeres Amália Rodrigues zei ooit: 'Het gaat erom dat je de fado voelt. Fado wordt niet gezongen, het gebeurt. Je kunt het niet uitleggen, je kunt het alleen voelen.' Het project 'Fado door Casa da Guitara' biedt de essentie van dit muzikale genre aan in de vorm van een betoverende avond. Gedurende het concert van 1 uur word je voorgesteld aan unieke Portugese culturele verschijnselen - fado, traditionele Portugese snaarinstrumenten, wijn - die allemaal sterk met de geschiedenis van Portugal verbonden zijn. De akoestische fadovoorstelling vindt plaats in een intieme setting met een zangeres die begeleid wordt door een Portugese gitarist en een gitarist (die een viola de fado bespeelt), die af en toe ook zingt in de fadoliederen. Tijdens de pauze wordt er traditionele port geserveerd om je avond mee af te maken.

Porto: live fadoshow met glas port

5. Porto: live fadoshow met glas port

Leer de unieke Portugese muziekvorm fado kennen tijdens een liveshow in de intieme omgeving van het Casa do Fado. Geniet van een glas port terwijl je meer hoort over dit aspect van de Portugese identiteit, door UNESCO uitgeroepen tot 'immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid'. Laat je vervoeren naar het oude Porto met een bezoek aan het Casa do Fado. Casa do Fado is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw in het historische centrum van Porto en is als project ontwikkeld door een groep vrienden die van het genre houden.  Luister naar uitstekende muzikanten die live optreden in een zaal met een akoestiek die ideaal is voor fado. Nip aan een glas port, het drankje waar Porto beroemd om is, terwijl je meer hoort over de muziek en de oorsprong ervan.

Porto: stadstour bij nacht, met fado-show & diner (3 uur)

6. Porto: stadstour bij nacht, met fado-show & diner (3 uur)

Een bezoek aan Portugal is niet compleet zonder een avond gevuld met de karakteristieke muziekstijl die bekendstaat als fado, een Portugees woord dat eigenlijk "bestemming" of "lot" betekent. De fado-muziek is uniek en heeft daarom een plekje verworven op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed. Tijdens deze 3 uur durende tour ontdek je naast fado-muziek, ook het fascinerende van Porto in de avonduren en ervaar je wat een unieke stad het is. Je ziet hoe indrukwekkend en majestueus de bezienswaardigheden van de stad zijn wanneer ze in het donker worden verlicht. Bekijk het stadhuis van Porto, de Igreja dos Clérigos, het treinstation Sao Bento, de Dom Luís I brug, de rivierover Ribeira, en meer. Je stopt bij een traditioneel restaurant in het centrum van de stad waar je geniet van een Portugees diner bij de klanken van een fado -show. Na het diner haalt de gids je op bij het restaurant en brengt je terug naar je hotel.

Porto Night Tour met diner en Fado Show

7. Porto Night Tour met diner en Fado Show

Bekijk de UNESCO-werelderfgoedlocaties van Porto 's avonds verlicht tijdens een panoramische sightseeingtour in het donker, en bewonder de monumenten van de sierlijke kathedraal tot de legendarische portwijnkelders. Leer onderweg meer over de rijke geschiedenis en tradities van de stad. Luister naar de melancholische liedjes van liefde, jaloezie, ongeluk, hoop en dromen tijdens een fado dinnershow in de historische binnenstad. Ervaar een unieke folkloristische traditie van Portugal terwijl u zich tegoed doet aan uitstekende huisgemaakte gerechten en smakelijke delicatessen uit de regio proeft.

Porto: Fado Show met diner en transfers

8. Porto: Fado Show met diner en transfers

Geniet van het gemak van ophalen bij je hotel in Porto en begeef je vervolgens door de stad om tijdens het diner een authentieke volkscultuur van Portugal te ervaren. Proef de klassieke smaken van Portugal in een authentiek restaurant terwijl je naar een traditionele Fado-show kijkt. Met wortels die teruggaan tot de jaren 1820, is het unieke muziekgenre nu een van de belangrijkste culturele uitingen van Portugal en moet het een traditionele structuur volgen. Dineer op regionale producten en verlies jezelf in de muziek. Liedjes vertellen vaak met een gevoel van verlangen verhalen over de zee of het leven van de armen. Geniet 's nachts van een prachtig uitzicht op de stadslichten op de rit terug naar uw hotel per busje.

Porto: nachttour met traditioneel diner en Fado-show

9. Porto: nachttour met traditioneel diner en Fado-show

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begin je de tour door de kust van Porto te ontdekken in de zomer, of het geweldige uitzicht vanaf Serra do Pilar in de winter. Leer meer over de geschiedenis en interessante verhalen van de stad vanuit je gids. Bezoek vervolgens een traditioneel Portugees restaurant in het hart van een van de meest traditionele buurten. Geniet van een heerlijk diner gevolgd door een Fado-uitvoering. Traditionele Fado-muziek wordt gekenmerkt door de klaaglijke uitdrukking van saudade op het geluid van een gitaar. Voordat u naar uw hotel wordt teruggebracht, kunt u 's nachts enkele bezienswaardigheden, straten en bezienswaardigheden van Porto zien.

Porto: Private Night Tour met diner en Fado Show

10. Porto: Private Night Tour met diner en Fado Show

Nadat je bent opgehaald bij je centrale hotel of accommodatie, leidt je lokale gids je langs het historische centrum van de stad en laat je kennismaken met de beroemdste monumenten tijdens een panoramische tour. Je krijgt de kans om het prachtige stadhuis aan de Avenida Aliados, het treinstation van São Bento en de Clérigos-toren te zien, die 's avonds nog betoverender is dan normaal. Natuurlijk mag je de prachtige Luís I-brug en het prachtige landschap niet missen, met al zijn lichten die worden weerspiegeld in het water van de rivier de Douro beneden. Daarna dineer je in een van de traditionele restaurants van de stad, terwijl je geniet van een show van "Fado" (cultureel en immaterieel erfgoed van de mensheid door UNESCO), traditionele Portugese muziek. Deze Portugese culturele show wordt meestal door één persoon uitgevoerd en begeleid door een Portugese gitaar. Na deze geweldige ervaring haalt je gids je op en brengt je terug naar je hotel of accommodatie.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Fado shows in Porto

Welke andere activiteiten dan Fado shows zijn de moeite waard in Porto?

Welke Fado shows in Porto nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Porto

Wil je alle activiteiten in Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 853 beoordelingen

Mijn eerste keer om Fado te ervaren, absoluut geweldige muzikanten en zanger, en de uitleg over de geschiedenis, achtergrond, stijl enz. Was geweldig. Het voelde authentiek en de passie en vaardigheid van de artiesten was ongelooflijk. Als je niet wilt dat je plezier belemmerd wordt door het zien van andermans smartphones in je gezichtsveld terwijl ze de show filmen, kom dan vroeg en ga op de eerste rij zitten! Als u een van die mensen bent die liever een uniek en geweldig live-evenement via een klein scherm bekijkt, in plaats van rechtstreeks naar de daadwerkelijke artiesten te kijken, houd dan rekening met andere toeschouwers achter u en naast u wiens ervaring zeer negatief zal worden beïnvloed door het felle licht van je smartphone dat omhoog wordt gehouden, in het rond wordt gezwaaid, enz. Als je een Apple Watch hebt, zet dan je meldingen tijdens de show uit, want deze zijn ook intens storend! Als je gewoon door je nieuwsfeed wilt scrollen, berichten wilt verzenden, ga dan ergens a

Nie musisz znać hostorii Fado, nie potrzebujesz portugalskiego door wiedzieć, ze ta muzyka poswiecona kest emocjom. Klasyczna gitara, pprtugalska gitara i spiewana poezja, ktora zostala uznana za dziedzictwo unesco. Doe tego narracja i kieliszek porto.Nie ma lepszego miejsca na tego rodzaju doznania! Je hoeft het Fado-verhaal of de Portugese taal niet te kennen om te weten dat deze muziek in het teken staat van emoties. De klassieke en Portugese gitaar en de gedichten die bekend staan als een unesco werelderfgoed. In overeenstemming met het verhaal en het portwijnglas. Er is geen plek zoals deze om dat soort emoties te voelen!

Prachtig evenement, geweldige muzikanten! Zeer vriendelijke en interessante uitleg over de geschiedenis van de fado Zou iedereen aanraden om te gaan:)

Leuk verhaal over port,mooie lokatie,leuke fado show met 2 glazen heerlijke port!

Goede artisten. Prettige locatie. Vriendelijke service