Porto
Fado shows

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Porto Fado shows: Onze meest aanbevolen

Porto: live fadoshow met glas port

1. Porto: live fadoshow met glas port

Leer de unieke Portugese muziekvorm fado kennen tijdens een liveshow in de intieme omgeving van het Casa do Fado. Geniet van een glas port terwijl je meer hoort over dit aspect van de Portugese identiteit, door UNESCO uitgeroepen tot 'immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid'. Laat je vervoeren naar het oude Porto met een bezoek aan het Casa do Fado. Casa do Fado is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw in het historische centrum van Porto en is als project ontwikkeld door een groep vrienden die van het genre houden.  Luister naar uitstekende muzikanten die live optreden in een zaal met een akoestiek die ideaal is voor fado. Nip aan een glas port, het drankje waar Porto beroemd om is, terwijl je meer hoort over de muziek en de oorsprong ervan.

...
Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

2. Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

Fado is een belangrijk onderdeel van de collectieve Portugese ziel, geboren in de kroegen van de 19e eeuw en een iconisch symbool van de Portugese cultuur. Dit 75-minuten durende programma omvat een bezoek aan de wijnkelders van Cálem, waar je meer leert over de oude wijnmaaktradities. Het bezoek wordt gevolgd door een proeverij van twee portwijnen (wit en een speciale reserve), die worden geserveerd terwijl je geniet van een fado-voorstelling. De fado wordt zowel door mannen als vrouwen gezongen en begeleid door traditionele Portugese gitaar en klassieke gitaar. Maak gebruik van de unieke gelegenheid om via prachtige muziek kennis te maken met de ziel van het land.

...
Porto: uniek live Fado-optreden met portwijn

3. Porto: uniek live Fado-optreden met portwijn

Ervaar Fado, een vorm van Portugese zang dat deel uitmaakt van de UNESCO-Werelderfgoedlijst voor immaterieel cultureel erfgoed. In een authentieke, kleine zaal neemt het optreden je mee door de geschiedenis van Fado, beginnend in de jaren 1820 en eindigend met de fusie-vormen die tegenwoordig bij het moderne publiek populair zijn.   Geniet van een unieke presentatie van Fado uit Coimbra en Lissabon, met een onberispelijke technische en artistieke kwaliteit De show begint met traditionele Fado, gezongen met een hese stem die een gevoel van nostalgie oproept. Vervolgens worden de mysteries en evolutie van de Portugese gitaar verkend, de trouwe begeleider van alle Fado-zangers.   Het verhaal gaat vervolgens verder naar Coimbra, de eeuwige studentenstad waar, omgeven door passie en cultuur, een geheel eigen vorm is ontstaan. Aan het eind van de 19e eeuw werd deze vorm Fado de Coimbra genoemd. Het vierde gedeelte van de show is gewijd aan Amália Rodrigues, die Fado een onmiskenbaar karakter gaf en buiten de grenzen van Portugal bekend maakte.

...
Porto: fadovoorstelling met port

4. Porto: fadovoorstelling met port

De grote fadozangeres Amália Rodrigues zei ooit: 'Het gaat erom dat je de fado voelt. Fado wordt niet gezongen, het gebeurt. Je kunt het niet uitleggen, je kunt het alleen voelen.' Het project 'Fado door Casa da Guitara' biedt de essentie van dit muzikale genre aan in de vorm van een betoverende avond. Gedurende het concert van 1 uur word je voorgesteld aan unieke Portugese culturele verschijnselen - fado, traditionele Portugese snaarinstrumenten, wijn - die allemaal sterk met de geschiedenis van Portugal verbonden zijn. De akoestische fadovoorstelling vindt plaats in een intieme setting met een zangeres die begeleid wordt door een Portugese gitarist en een gitarist (die een viola de fado bespeelt), die af en toe ook zingt in de fadoliederen. Tijdens de pauze wordt er traditionele port geserveerd om je avond mee af te maken.

...
Porto: fadoshow, ontmoeting met muzikanten en glas port

5. Porto: fadoshow, ontmoeting met muzikanten en glas port

Ontmoet een collectief professionele fado-artiesten, met een passie voor traditionele fado; geniet van een intiem concert dat alle esthetiek en authenticiteit van dit muziekgenre combineert. Arriveer vroeg bij de locatie, om 17:30 uur, voor een kans om te kletsen met de muzikanten. Luister naar hun verhalen over de verschillende soorten fado en wat dit genre zo speciaal maakt. Voor het concert begint, krijg je een glas port aangeboden. Tijdens het concert hoor je een traditionele muziekstijl die geenszins lijkt op de commerciële fado die je vaak vindt bij toeristische trekpleisters. Dit is de enige plek in Porto die volledig is toegewijd aan authentieke en artistieke fado. Je hoort 9-10 fado's en 2 instrumentale liederen. Fado draait om improvisatie; het is een muzikale uitnodiging om de aard van het bestaan te overdenken, en blijdschap en verdriet te uiten in een viering van het leven.

...
Porto: stadstour bij nacht, met fado-show & diner (3 uur)

6. Porto: stadstour bij nacht, met fado-show & diner (3 uur)

Een bezoek aan Portugal is niet compleet zonder een avond gevuld met de karakteristieke muziekstijl die bekendstaat als fado, een Portugees woord dat eigenlijk "bestemming" of "lot" betekent. De fado-muziek is uniek en heeft daarom een plekje verworven op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed. Tijdens deze 3 uur durende tour ontdek je naast fado-muziek, ook het fascinerende van Porto in de avonduren en ervaar je wat een unieke stad het is. Je ziet hoe indrukwekkend en majestueus de bezienswaardigheden van de stad zijn wanneer ze in het donker worden verlicht. Bekijk het stadhuis van Porto, de Igreja dos Clérigos, het treinstation Sao Bento, de Dom Luís I brug, de rivierover Ribeira, en meer. Je stopt bij een traditioneel restaurant in het centrum van de stad waar je geniet van een Portugees diner bij de klanken van een fado -show. Na het diner haalt de gids je op bij het restaurant en brengt je terug naar je hotel.

...
Porto: nachttour met traditioneel diner en Fado-show

7. Porto: nachttour met traditioneel diner en Fado-show

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, begin je de tour door de kust van Porto te ontdekken in de zomer, of het geweldige uitzicht vanaf Serra do Pilar in de winter. Leer meer over de geschiedenis en interessante verhalen van de stad vanuit je gids. Bezoek vervolgens een traditioneel Portugees restaurant in het hart van een van de meest traditionele buurten. Geniet van een heerlijk diner gevolgd door een Fado-uitvoering. Traditionele Fado-muziek wordt gekenmerkt door de klaaglijke uitdrukking van saudade op het geluid van een gitaar. Voordat u naar uw hotel wordt teruggebracht, kunt u 's nachts enkele bezienswaardigheden, straten en bezienswaardigheden van Porto zien.

...
Porto: Fado Show met diner en transfers

8. Porto: Fado Show met diner en transfers

Geniet van het gemak van ophalen bij je hotel in Porto en begeef je vervolgens door de stad om tijdens het diner een authentieke volkscultuur van Portugal te ervaren. Proef de klassieke smaken van Portugal in een authentiek restaurant terwijl je naar een traditionele Fado-show kijkt. Met wortels die teruggaan tot de jaren 1820, is het unieke muziekgenre nu een van de belangrijkste culturele uitingen van Portugal en moet het een traditionele structuur volgen. Dineer op regionale producten en verlies jezelf in de muziek. Liedjes vertellen vaak met een gevoel van verlangen verhalen over de zee of het leven van de armen. Geniet 's nachts van een prachtig uitzicht op de stadslichten op de rit terug naar uw hotel per busje.

...
Porto Night Tour met diner en Fado Show

9. Porto Night Tour met diner en Fado Show

Bekijk de UNESCO-werelderfgoedlocaties van Porto 's avonds verlicht tijdens een panoramische sightseeingtour in het donker, en bewonder de monumenten van de sierlijke kathedraal tot de legendarische portwijnkelders. Leer onderweg meer over de rijke geschiedenis en tradities van de stad. Luister naar de melancholische liedjes van liefde, jaloezie, ongeluk, hoop en dromen tijdens een fado dinnershow in de historische binnenstad. Ervaar een unieke folkloristische traditie van Portugal terwijl je je tegoed doet aan uitstekende huisgemaakte gerechten en smakelijke delicatessen uit de regio proeft.

...
Porto Combo: Porto Stad bij Dag & Panoramisch Uitzicht Fado Diner

10. Porto Combo: Porto Stad bij Dag & Panoramisch Uitzicht Fado Diner

Ervaar de dynamische verschillen van het prachtige Porto van dag tot nacht. Je gids haalt je op bij je hotel voor de ochtend (8:30-9:00 uur ophalen) of de middag (1:30-14:00 uur ophalen) tour. Tijdens deze tour bezoekt u de belangrijkste monumenten van Porto en leert u meer over de rijke geschiedenis. Je krijgt te zien: • Grandioze architectuur aan de Avenida dos Aliados, de Avenue of Allies, die het Anglo-Portugese verdrag vertegenwoordigt, de oudste alliantie ter wereld die nog steeds van kracht is • De 249 meter hoge toren en kerk van Clèrigos • Een van de beste boekwinkels ter wereld: Livraria Lello • Een van de oudste monumenten van de stad: Sé-kathedraal van Porto • Het Unesco Werelderfgoed: Sao Bento Station Om het dagdeel van uw tour af te sluiten, bezoekt u een wijnkelder en krijgt u de kans om de beroemde portwijn te proberen. Na dit deel van je tour word je een paar uur bij je hotel afgezet voordat het dinergedeelte van de tour begint. Dit is een perfecte gelegenheid om een kort dutje te doen na je drukke stadstour en je op te frissen voor het diner. Om 20.00 uur haalt je gids je op bij je hotel voor het diner. Je krijgt de kans om in het donker een panoramisch uitzicht op deze dynamische en prachtige stad te ervaren. Daarna geniet je van een traditioneel Portugees diner, begeleid door soulvolle Fado-muziek. Fadomuziek is melancholisch en de liedjes zijn vaak erg nostalgisch. Ze weerspiegelen de diepe gevoelens van de Portugese cultuur, geschiedenis en ziel.

...

Sitemap Porto

Wil je alle activiteiten in Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 853 beoordelingen

It was absolutely fenomenal! You get a device with an earpiece via which an English translation is offered during the informational videos. You will also receive a glass of port wine. The staff is incredibly kind. In short, this was more than worth my €17 and I am very grateful for this experience! I would recommend this to anyone who wants to feel inspired.

Fantastic experience. A small show in a small venue, but with top musicians. Performance without microphones and it goes straight to the heart. An absolute must do during your stay in Porto!!

We wisten niet helemaal wat we moesten verwachten. Het is een heerlijke avond geworden. Prachtige muziek, goede uitleg en een lekker glaasje port. Het publiek werd ook actief betrokken.

Leuke en mooie voorstelling, zeker touristisch maar niet op een irritante manier. In tegendeel, intiem en kleinschalig. Echt een leuke ervaring

Zeer ontroerende ervaring om absoluut te doen die je naar echte Fado brengt, iets meer een proeverij van Port;)