Kies data
Porto

Musea & tentoonstellingen

Porto Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Porto: kelder van Calém, interactief museum & wijnproeverij

1. Porto: kelder van Calém, interactief museum & wijnproeverij

In een gezonde balans tussen Port-traditie en nieuwe technologieën, ontdek je de Douro-regio en portwijn - van de "terroir" tot de wijndruiven, van de categorieën tot aan de aroma's, via het interactieve museum. Tijdens het bezoek met gids aan de Cálem-grotten kom je meer te weten over de afgebakende Douro-regio, leer je hoe port wordt geproduceerd en blijf je op de hoogte van alle details van de geschiedenis van dit wijnhuis. De kelders zelf blijven actief en te bezoeken. Daar kom je meer te weten over de unieke eigenschappen van de verschillende soorten port, terwijl je naast de vaten staat waar ze rijpen, beschermd tegen licht en hitte. Daarna word je uitgenodigd voor een Cálem-wijnproeverij: je drinkt een witte port en een oranje-rode "getaande" port. Met één van de gidsen krijg je de mogelijkheid om nog meer geheimen van de port te ontdekken en de wijnen te proeven.

Porto: entreeticket voor de Torre dos Clérigos

2. Porto: entreeticket voor de Torre dos Clérigos

Leer een van de bekendste attracties van Porto op je eigen tempo kennen met een entreeticket voor de Torre dos Clérigos. De Torre dos Clérigos ligt naast de barokke Igreja dos Clérigos, kan vanuit verschillende punten in de stad gezien worden en is een emblematisch symbool van de stad. De kerk werd tussen 1732 en 1750 gebouwd voor de Clérigos-broederschap door Nicolau Nasoni, een Italiaanse architect en schilder die verantwoordelijk was voor een groot deel van de 18e eeuwse architectuur in het noorden van Portugal. De monumentale trap voor de kerk is in de jaren 1750 voltooid. De hoofdfaçade is zwaar versierd met barokke motieven. Beklim de monumentale klokkentoren van de kerk voor panoramisch uitzicht over de hele stad en ervaar de meest symbolische attractie van de stad van dichtbij. Ga daarna naar de tentoonstellingsruimte in het Clérigosgebouw om de Irmandade dos Clérigos-verzamling en de Christus-verzameling te bewonderen. Je vindt er stukken uit de 18e en 19e eeuw, waaronder meubels, schilderijen en gewaden.

FC Porto: museum- en stadiontour

3. FC Porto: museum- en stadiontour

Ga op weg naar het Dragão-stadion (Estádio do Dragão) van Porto en verken de thuisbasis van de Portugese Primeira Liga-voetbalclub FC Porto. Krijg een ticket voor het museum en stadion wanneer je je voucher bij aankomst inwisselt en profiteer van audiogidsen die beschikbaar zijn om te huren in het Portugees, Engels, Frans, Spaans en Duits. FC Porto Museum: Het FC Porto Museum is 7 dagen per week geopend, ligt in het Dragão-stadion in het oosten van Porto en won in 2016 de European Museum of the Year Award. Het museum kreeg in 2015 ook een Innovation and Creativity Award van de Associação Portuguesa de Museologia (APOM) en neemt je mee door 120 jaar aan geschiedenis van de club en de stad. Bewonder de imposante verzameling van prijzen en andere voorwerpen dankzij de geavanceerde technologie en de interactieve installaties van het museum. Kom meer te weten over de prijzen die de club won in de UEFA Champions League. Zie een hologram van Jorge Nuno Pinto da Costa, die sinds 1982 de voorzitter van de club is, en bekijk de 'Valquíria Dragão' van de kunstenaar Joana Vasconcelos. Dragão-stadion: Boek je stadiontour bij aankomst bij de receptie en betreed vervolgens de heilige grond. Het Dragão-stadion werd in 2003 gebouwd op basis van een ontwerp van architect Manuel Salgado. Het stadion krijgt 5 sterren van UEFA en heeft een maximumcapaciteit van 52.000 bezoekers. Het moderne, multifunctionele stadion is makkelijk te bereiken vanaf het stadscentrum en vanaf Porto International Airport en is met allerlei prijzen bekroond voor de architectuur en het ecologische management. Kom meer te weten met een audiogids (te huren in het Portugees, Engels, Frans, Spaans en Duits) en bezoek de plek waar een aantal legendarische wedstrijden hebben plaatsgevonden.

Porto: Frida Kahlo, Het leven van een iconententoonstelling

4. Porto: Frida Kahlo, Het leven van een iconententoonstelling

Leer meer over een van de meest invloedrijke artiesten aller tijden met deze briljante multimediaproductie. Historische foto's en originele films leiden je door verschillende geluiden en omgevingen, reproduceren momenten uit het leven van Frida Kahlo en laten het verhaal achter het icoon zien. Deze ervaring is verdeeld in twee verschillende fasen. In de eerste loop je langs verschillende artistieke installaties, ervaar je virtual reality en maak je je eigen aangepaste Frida-model. In het tweede deel dompel je jezelf onder in een 360º audiovisuele show die enkele van de meest unieke momenten uit het persoonlijke leven van de artiest laat zien. Je zult gefascineerd weglopen door het leven van Frida Kahlo, wiens rebelse geest en talent nog steeds vrouwen van alle leeftijden inspireren vanwege haar kracht en unieke persoonlijkheid.

Porto: toegangsticket World of Discoveries

5. Porto: toegangsticket World of Discoveries

Ontdek de geschiedenis van Portugal en sla de rij over met het snelle toegangsticket tot Porto's World of Discoveries. Na het omzeilen van de rij, verken je dit interactieve museum dat de reizen van Portugese reizigers nabootst. De vaarders staken de oceanen over om onbekende delen van de wereld te ontdekken. Ferdinand Magellan, Vasco da Gama, Bartolomeu Dias - dit is de perfecte gelegenheid voor bezoekers om de verhalen van de beroemde en charismatische ontdekkingsreizigers van Portugal te leren kennen. Ontdek de fantastische odyssees van Portugal terwijl je geniet van interactieve exposities die alle zintuigen prikkelen. Bovendien zorgt je ticket met snelle toegang ervoor dat je niet hoeft wachten op deze plezierige beleving. Met 20 betoverende permanente installaties voel je je een echte ontdekkingsreiziger. Beleef de geschiedenis van Portugal opnieuw met live theatervoorstellingen van acteurs gekleed in 15de-eeuwse gewaden en laat je verbeelding op de vrije loop bij het bezoek aan de interactieve multimedia-exposities, waaronder een tunnel van 9 meter die de Kaap van de Goede Hoop nabootst.

Porto: toegangsbewijs Spiritus Multimedia Show

6. Porto: toegangsbewijs Spiritus Multimedia Show

Betreed een meeslepende artistieke ervaring met dit ticket voor Spiritus, een audiovisuele ervaring die licht, muziek en architectuur in de Clérigos-kerk in Porto combineert. Bewonder hoe deze religieuze locatie wordt getransformeerd tijdens deze show die is gemaakt door OCUBO. Toon je ticket aan de deur van de kerk en stap dit 18e-eeuwse barokke gebouw binnen met een 75 meter hoge klokkentoren. Geniet van het abstracte uiterlijk en de intense soundtrack van de architectuur van de kerk, die gevuld is met visuele poëzie, licht en muziek. Zie hoe deze multimediale nachtelijke show voortbouwt op het gedicht 'Uiteindelijk is de beste manier om te reizen, te voelen' van Álvaro de Campos. Voel de schoonheid van het leven en denk na over jouw plek in deze wereld.

Porto: toegangsbewijs voor Fundação Serralves

7. Porto: toegangsbewijs voor Fundação Serralves

Ontdek het museum voor moderne kunst van Serralves, waarvan het hele landschap en architectonisch  erfgoed in 2012 werd geclassificeerd als nationaal monument.  Het bestaat uit het museum voor hedendaagse kunst, het Casa do Cinema Manoel de Oliveira (beide van architect Álvaro Siza), Serralves Villa ( een uniek voorbeeld van Art Deco-architectuur) en het 18 hectare grote Serralves-park, dat onlangs werd aangevuld met de baanbrekende Treetop Walk: een verhoogde loopbrug dicht bij de boomtoppen. Het Serralves Museum of Contemporary Art is ontworpen door Álvaro Siza Vieira, een winnaar van de Pritzker Prize. Het museum voor hedendaagse kunst presenteert tentoonstellingen van vooraanstaande Portugese en buitenlandse kunstenaars, concerten, dansdemonstraties en uitvoeringen. Het filmhuis voor Manoel de Oliveira biedt regelmatig toegang tot het werk van de regisseur en presenteert tentoonstellingen, filmseries en conferenties.  Villa Serralves is een uniek voorbeeld van Art Deco-architectuur. Toonaangevende Europese meubelontwerpers zoals Émile Jacques Ruhlmann, René Lalique en Edgar Brandt hebben bijgedragen aan het interieur. Serralves Park Het 18 hectare grote park, ontworpen door Jacques Gréber, is een uniek voorbeeld van het natuurlijke erfgoed van Portugal. Het park bestaat uit verschillende gebieden met tuinen, bossen, een traditionele boerderij en een Treetop Walk. Treetop Walk, ontworpen door architecten Álvaro Siza Vieira en Carlos Castanheira, is een verhoogd pad nabij de boomtoppen waarop je de biodiversiteit van Serralves Park kunt zien.

Porto: ticket Immersivus Gallery Porto Experience

8. Porto: ticket Immersivus Gallery Porto Experience

Betreed deze unieke ruimte en geniet van een werkelijk meeslepende artistieke ervaring. Je kunt kunstprojecties pauzeren en bekijken en zien hoe kunst, cultuur en technologie op een innovatieve manier samen kunnen komen. Ter ere van enkele van de meest gewaardeerde kunstenaars uit de geschiedenis, zijn de huidige tentoonstellingen Il Divino Michelangelo, Il Genio Da Vinci, Impressive Monet en Brilliant Klimt. U hebt toegang tot twee hiervan (afhankelijk van de geselecteerde optie). De Immersivus Gallery Porto bevindt zich in het Porto Customs House. Het wil een uniek artistiek referentiepunt zijn en het culturele aanbod van de stad diversifiëren. De ruimte wordt omgevormd tot een monumentaal canvas waarbij de inhoud in 360º wordt geprojecteerd. Kijk hoe de Furnas da Alfandega do Porto wordt veranderd in een monumentaal scherm waar je wordt ondergedompeld in de show en deel gaat uitmaken van de geschiedenis ervan.

Porto: Porto Legends - De ondergrondse ervaring

9. Porto: Porto Legends - De ondergrondse ervaring

Neem deel aan een meeslepende virtuele ervaring van 45 minuten die de verborgen geheimen en legendes van Porto onthult. Geniet van een unieke show vol mysterie tussen realiteit en verbeelding. Ga onder het Porto Customs House, Furnas da Alfandega, door een geheime tunnel waar een verborgen schat werd ontdekt: de meest waardevolle legendes van de ongeslagen stad, de noordelijke regio”. Luister naar vermakelijke verhalen verteld door de stemmen van Pedro Abrunhosa, de grote Portugese auteur, en 'Beste Acteur' Academy Award-winnaar Jeremy Irons. Zie de muren van Furnas da Alfandega tot leven komen met grafische animaties en muziek, die fascinerende folklore en mysteries illustreren. Maak deel uit van een unieke audiovisuele ervaring van nationale resonantie, die tot doel heeft een herkenningspunt van de stad te worden en een must-do culturele activiteit waarvan zowel de inwoners van Porto als bezoekers kunnen genieten.

Porto: bruggencruise & optioneel bezoek World of Discoveries

10. Porto: bruggencruise & optioneel bezoek World of Discoveries

Bewonder de oude stad Porto, met zijn typische huizen en de drukte van de Ribeira-bevolking, terwijl je de architectuur bewondert van de bruggen die de twee rivieroevers met elkaar verbinden. Geniet van een cruise van 50 minuten die je over de rivier de Douro voert en je de prachtige rivieroever laat zien. Profiteer van de applicatie "Bridges Cruise", beschikbaar in 16 talen. Ervaar een gecombineerd programma met de Bridges Cruise met een ticket naar Porto's World of Discoveries als je dat wilt. Verken een unieke ervaring in een interactieve tentoonstelling die de reizen nabootst van de Portugese zeevaarders die oceanen overstaken om onbekende delen van de wereld te ontdekken. Leer de verhalen van de beroemde en charismatische ontdekkingsreizigers van Portugal, Ferdinand Magellan, Vasco da Gama en Bartolomeu Dias. Ontdek de fantastische odyssees van Portugal terwijl je geniet van interactieve multi-zintuiglijke tentoonstellingen. Ontdek meer dan 20 permanente themagebieden terwijl je jezelf meeneemt op een avontuur dat de wereld heeft veranderd, en ontdek hoe Portugal's Age of Discoveries de mensheid het tijdperk van globalisering in stuwde door nieuwe maritieme routes te creëren en de circulatie van mensen, dieren en planten te bevorderen over de hele wereld.

  • Toegangstickets
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 22

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Porto

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Porto?

Welke Musea & tentoonstellingen in Porto nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Porto

Wil je alle activiteiten in Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto

Nogal een coole plek, die kleiner lijkt dan hij is. Verschillende kamers met enorme tv-schermen, in verschillende talen (inclusief Spaans), op een tactiele manier beleven en talloze dingen ontdekken over wetenschap, boten, navigators, geschiedenis en nog veel meer. Je zult ook ruimtes vinden die zijn nagebouwd uit scheepsinterieurs die je direct in de realiteit en het dagelijkse leven brengen van hoe het was om erin te leven tijdens lange reizen. En bovenal heeft het een zeer aantrekkelijk slotgedeelte, waar je met de boot gaat en ze je de geschiedenis van de ontdekkingen uitleggen via verschillende themakamers, met ongelooflijke instellingen, muziek in een enorme ruimte. Natuurlijk hebben we uiteindelijk de winkel, heel goed georganiseerd waar je uiteindelijk bezwijkt.

Prachtig uitzicht over de hele stad Porto. Het bestaat niet alleen uit de toren; Het heeft ook afhankelijkheden met religieuze elementen om te zien. Er is ook een uitzicht op de aangrenzende kerk. In de toren zijn er enkele treden om te beklimmen (lift kan niet worden gebruikt), maar het bestaan van ramen op middelhoge hoogte maakt het aangenamer om ze te beklimmen. Je moet voorzichtig zijn met kleine kinderen in sommige ramen. Het personeel waarschuwt je ervoor. Bovenaan kan er enige verkeersopstopping zijn, afhankelijk van de opkomst van het publiek.

Zeer mooie rondleiding door de toren en de kerk. Als u uw ticket via GYG neemt, kunt u de rij overslaan, wat veel tijd bespaart. Wees voorzichtig, de treden zijn smal, niet gemakkelijk om degenen die naar beneden gaan te ontmoeten. Het uitzicht is adembenemend en de klim waard. 's Avonds kwamen we terug om een klank- en lichtspel in de kerk te zien, het was super.

Super leuke activiteit. Vooral het museum is geweldig! Een uur in het museum is net genoeg, doe 2 uur als je het echt uitgebreid wilt bekijken. Je moet namelijk al een tijdstip aangeven wanneer je de stadion tour wilt doen nadat je het museum hebt bekeken.

Geweldige stadiontour en een heel groot en mooi museum