Porto
Musea & tentoonstellingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Porto Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Porto: toegangsticket World of Discoveries

1. Porto: toegangsticket World of Discoveries

Ontdek de geschiedenis van Portugal en sla de rij over met het snelle toegangsticket tot Porto's World of Discoveries. Na het omzeilen van de rij, verken je dit interactieve museum dat de reizen van Portugese reizigers nabootst. De vaarders staken de oceanen over om onbekende delen van de wereld te ontdekken. Ferdinand Magellan, Vasco da Gama, Bartolomeu Dias - dit is de perfecte gelegenheid voor bezoekers om de verhalen van de beroemde en charismatische ontdekkingsreizigers van Portugal te leren kennen. Ontdek de fantastische odyssees van Portugal terwijl je geniet van interactieve exposities die alle zintuigen prikkelen. Bovendien zorgt je ticket met snelle toegang ervoor dat je niet hoeft wachten op deze plezierige beleving. Met 20 betoverende permanente installaties voel je je een echte ontdekkingsreiziger. Beleef de geschiedenis van Portugal opnieuw met live theatervoorstellingen van acteurs gekleed in 15de-eeuwse gewaden en laat je verbeelding op de vrije loop bij het bezoek aan de interactieve multimedia-exposities, waaronder een tunnel van 9 meter die de Kaap van de Goede Hoop nabootst.

...
Porto Card met vervoer (1, 2, 3 of 4 dagen)

2. Porto Card met vervoer (1, 2, 3 of 4 dagen)

Ontdek de attracties van Porto op je eigen tempo met een Porto Card plus vervoer geldig voor 1, 2, 3 of 4 dagen. Geniet van 150 kortingen en voordelen, zoals gratis entree tot 6 stadsmusea, 20% korting op boottochten over de Douro en een 2-voor-de-prijs-van-1 portproeverij bij Espaco Porto Cruz. De Porto Card is jouw toegang tot de stad, die je korting biedt op shows, themacentra, toeristenexcursies in Porto en het noorden van Portugal, restaurants, wijnwinkels, parfum- en modewinkels. Bovendien bespaar je geld op vervoer en hoef je je geen zorgen te maken over wisselgeld. Hier volgt een korte lijst van de voordelen waarvan je kunt profiteren: • Gratis Metro Do Porto (alle lijnen) • Gratis Bus STCP (alle lijnen) • Gratis Trein CP Porto (Urbanos Valongo, Trofa, Espinho) • 50% korting bij de wijnkelders van Real Companhia Velha portmakerij • Museumhuis Casa Do Infante (gratis entree) • Museumhuis Guerra Junqueiro (gratis entree) • Museumhuis Ortigão Sampaio (gratis entree) • Romantiekmuseum (gratis entree) • Papiergeldmuseum (gratis entree) • Portmuseum (gratis entree) • 50% korting in de Casa Da Música • 50% korting in de kerktoren en expositie Igreja E Torre Dos Clérigos • 50% korting in het Farmaceutisch museum • 50% korting in het Barmhartigheidsmuseum/Museu Da Misericórdia • 50% korting in het Museum voor heilige kunst en archeologie • 50% korting in het Militair museum • 50% korting in het Nationaal Persmuseum • 50% korting in het nationaal museum Soares Dos Reis • 50% korting in het Marionettenmuseum • 50% korting in het Museum van Transport en Communicatie • 50% korting in nationaal theater São João • 35% korting bij de Kathedraal (kloosters) • 35% korting in het World Of Discoveries, Interactive Museum & amusementspark • 35% korting bij het Bisschoppelijk paleis/Paço Episcopal • 30% korting in Sea Life Porto • 25% korting bij de monumentale Sint-Franciscuskerk • 25% korting in de dierentuin Santo Inácio (enkel individuele tickets) • 25% korting in het Palácio Da Bolsa • 20% korting in het Serralves Museum voor Hedendaagse Kunst • 10% korting op FC Porto museum- en stadiontour

...
FC Porto: museum- en stadiontour

3. FC Porto: museum- en stadiontour

Ga op weg naar het Dragão-stadion (Estádio do Dragão) van Porto en verken de thuisbasis van de Portugese Primeira Liga-voetbalclub FC Porto. Krijg een entreeticket voor het museum en stadion wanneer je je voucher bij aankomst inwisselt en profiteer van audiogidsen die beschikbaar zijn om te huren in het Portugees, Engels, Frans, Spaans, Duits en Italiaans. FC Porto Museum: Het FC Porto Museum, dat 7 dagen per week geopend is en zich in het Estádio do Dragão in oost-Porto bevindt, is in 2016 genomineerd voor de European Museum of the Year Award. Het museum kreeg in 2015 ook een Innovation and Creativity Award van de Associação Portuguesa de Museologia (APOM) en neemt je mee door 120 jaar aan geschiedenis van de club en de stad. Bewonder de imposante verzameling van prijzen en andere voorwerpen dankzij de geavanceerde technologie en de interactieve installaties van het museum. Kom meer te weten over de prijzen die de club won in de UEFA Champions League. Zie een hologram van Jorge Nuno Pinto da Costa, die sinds 1982 de voorzitter van de club is, en bekijk de 'Valquíria Dragão' van de kunstenaar Joana Vasconcelos. Dragão-stadion: Boek je stadiontour bij aankomst bij de receptie en betreed vervolgens de heilige grond. Het Dragão-stadion werd in 2003 gebouwd op basis van een ontwerp van architect Manuel Salgado. Het stadion krijgt 5 sterren van UEFA en heeft een maximumcapaciteit van 52.000 bezoekers. Het moderne, multifunctionele stadion is makkelijk te bereiken vanaf het stadscentrum en vanaf Porto International Airport en is met allerlei prijzen bekroond voor de architectuur en het ecologische management. Kom meer te weten met een audiogids (te huren in het Portugees, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Duits) en bezoek de plek waar een aantal legendarische wedstrijden hebben plaatsgevonden.

...
Porto: entreeticket voor de Torre dos Clérigos

4. Porto: entreeticket voor de Torre dos Clérigos

Leer een van de bekendste attracties van Porto op je eigen tempo kennen met een entreeticket voor de Torre dos Clérigos. De Torre dos Clérigos ligt naast de barokke Igreja dos Clérigos, kan vanuit verschillende punten in de stad gezien worden en is een emblematisch symbool van de stad. De kerk werd tussen 1732 en 1750 gebouwd voor de Clérigos-broederschap door Nicolau Nasoni, een Italiaanse architect en schilder die verantwoordelijk was voor een groot deel van de 18e eeuwse architectuur in het noorden van Portugal. De monumentale trap voor de kerk is in de jaren 1750 voltooid. De hoofdfaçade is zwaar versierd met barokke motieven. Beklim de monumentale klokkentoren van de kerk voor panoramisch uitzicht over de hele stad en ervaar de meest symbolische attractie van de stad van dichtbij. Ga daarna naar de tentoonstellingsruimte in het Clérigosgebouw om de Irmandade dos Clérigos-verzamling en de Christus-verzameling te bewonderen. Je vindt er stukken uit de 18e en 19e eeuw, waaronder meubels, schilderijen en gewaden.

...
Porto: kelder van Calém, interactief museum & wijnproeverij

5. Porto: kelder van Calém, interactief museum & wijnproeverij

In een gezonde balans tussen Port-traditie en nieuwe technologieën, ontdek je de Douro-regio en portwijn - van de "terroir" tot de wijndruiven, van de categorieën tot aan de aroma's, via het interactieve museum. Tijdens het bezoek met gids aan de Cálem-grotten kom je meer te weten over de afgebakende Douro-regio, leer je hoe port wordt geproduceerd en blijf je op de hoogte van alle details van de geschiedenis van dit wijnhuis. De kelders zelf blijven actief en te bezoeken. Daar kom je meer te weten over de unieke eigenschappen van de verschillende soorten port, terwijl je naast de vaten staat waar ze rijpen, beschermd tegen licht en hitte. Daarna word je uitgenodigd voor een Cálem-wijnproeverij: je drinkt een witte port en een oranje-rode "getaande" port. Met één van de gidsen krijg je de mogelijkheid om nog meer geheimen van de port te ontdekken en de wijnen te proeven.

...
Porto: Porto Legends - De ondergrondse ervaring

6. Porto: Porto Legends - De ondergrondse ervaring

Neem deel aan een meeslepende virtuele ervaring van 45 minuten die de verborgen geheimen en legendes van Porto onthult. Geniet van een unieke show vol mysterie tussen realiteit en verbeelding. Ga onder het Porto Customs House, Furnas da Alfandega, door een geheime tunnel waar een verborgen schat werd ontdekt: de meest waardevolle legendes van de ongeslagen stad, de noordelijke regio". Luister naar vermakelijke verhalen verteld door de stemmen van Pedro Abrunhosa, de grote Portugese auteur, en 'Beste Acteur' Academy Award-winnaar Jeremy Irons. Zie de muren van Furnas da Alfandega tot leven komen met grafische animaties en muziek, die fascinerende folklore en mysteries illustreren. Maak deel uit van een unieke audiovisuele ervaring van nationale weerklank, die tot doel heeft een herkenningspunt van de stad te worden en een must-do culturele activiteit waarvan zowel de inwoners van Porto als bezoekers kunnen genieten.

...
Porto: Immersivus Gallery Porto Experience Ticket

7. Porto: Immersivus Gallery Porto Experience Ticket

Betreed deze unieke ruimte en geniet van een werkelijk meeslepende artistieke ervaring. Je kunt pauzeren en kunstprojecties bekijken en zien hoe kunst, cultuur en technologie op een innovatieve manier samen kunnen komen. Ter ere van enkele van de meest gewaardeerde kunstenaars uit de geschiedenis, zijn de huidige tentoonstellingen Il Divino Michelangelo, Il Genio Da Vinci, Impressive Monet en Brilliant Klimt. U hebt toegang tot twee hiervan (afhankelijk van de geselecteerde optie). De Immersivus Gallery Porto bevindt zich in het Porto Customs House. Het wil een uniek artistiek referentiepunt zijn en het culturele aanbod van de stad diversifiëren. De ruimte wordt omgevormd tot een monumentaal canvas waarvan de inhoud in 360º wordt geprojecteerd. Kijk hoe de Furnas da Alfandega do Porto wordt veranderd in een monumentaal scherm waar je wordt ondergedompeld in de show en deel gaat uitmaken van de geschiedenis ervan.

...
Porto: toegangsbewijs voor Fundação Serralves

8. Porto: toegangsbewijs voor Fundação Serralves

Ontdek het museum voor moderne kunst van Serralves, waarvan het hele landschap en architectonisch  erfgoed in 2012 werd geclassificeerd als nationaal monument.  Het bestaat uit het museum voor hedendaagse kunst, het Casa do Cinema Manoel de Oliveira (beide van architect Álvaro Siza), Serralves Villa ( een uniek voorbeeld van Art Deco-architectuur) en het 18 hectare grote Serralves-park, dat onlangs werd aangevuld met de baanbrekende Treetop Walk: een verhoogde loopbrug dicht bij de boomtoppen. Het Serralves Museum of Contemporary Art is ontworpen door Álvaro Siza Vieira, een winnaar van de Pritzker Prize. Het museum voor hedendaagse kunst presenteert tentoonstellingen van vooraanstaande Portugese en buitenlandse kunstenaars, concerten, dansdemonstraties en uitvoeringen. Het filmhuis voor Manoel de Oliveira biedt regelmatig toegang tot het werk van de regisseur en presenteert tentoonstellingen, filmseries en conferenties.  Villa Serralves is een uniek voorbeeld van Art Deco-architectuur. Toonaangevende Europese meubelontwerpers zoals Émile Jacques Ruhlmann, René Lalique en Edgar Brandt hebben bijgedragen aan het interieur. Serralves Park Het 18 hectare grote park, ontworpen door Jacques Gréber, is een uniek voorbeeld van het natuurlijke erfgoed van Portugal. Het park bestaat uit verschillende gebieden met tuinen, bossen, een traditionele boerderij en een Treetop Walk. Treetop Walk, ontworpen door architecten Álvaro Siza Vieira en Carlos Castanheira, is een verhoogd pad nabij de boomtoppen waarop je de biodiversiteit van Serralves Park kunt zien.

...
Porto: toegangsticket voor het mode- en stoffenmuseum bij WOW

9. Porto: toegangsticket voor het mode- en stoffenmuseum bij WOW

Betreed de wereld van de wijn en verken het Porto Fashion and Fabric Museum. Leer de geschiedenis en de huidige staat van de textielindustrie in Portugal kennen en begrijp waarom dit het DNA is van de Portugese modescene. Ontdek de stapsgewijze methode van het verwerken van grondstoffen en het maken van draad. Bekijk de methoden voor het weven, afwerken en uiteindelijk maken van kledingstukken die in etalages worden geplaatst. Wees getuige van het eerbetoon aan nationaal talent en de meesterlijke kunst van filigraan. Dompel jezelf onder in de showcase van Portugese mode, van ontwerpers tot schoenen. Laat je innerlijke fashionista los.

...
Van Porto: Santiago de Compostela-dagtour

10. Van Porto: Santiago de Compostela-dagtour

Ontspan terwijl je om 7.30 uur persoonlijk wordt opgehaald bij je hotel in Porto en vertrek onmiddellijk naar Santiago de Compostela. Om 11:00 uur beleef je de beroemde pelgrimsmis. Deze speciale mis wordt elke dag gehouden om de pelgrims te herkennen die langs de weg van St. James hebben gereisd om bij de kathedraal van Santiago de Compostela aan te komen. Je krijgt de kans om deel uit te maken van een historische ceremonie die al sinds de 9e eeuw plaatsvindt. Aan het begin van de mis wordt traditioneel het thuisland en het startpunt van alle pelgrims aangekondigd. Na de mis krijgt u de kans om meer te weten te komen over de historische kathedraal van Santiago de Compostela, die is gewijd aan Sint-Jacobus, een van de apostelen van Jezus, en die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

...

Sitemap Porto

Wil je alle activiteiten in Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto

Heel mooi gedaan, we zijn tevreden :) In het begin kun je zelf historische dingen bekijken en dan stap je op de boot en vertelt de online gids je over de geschiedenis. Men kan zelfs parfums en kruiden ruiken en typische geluiden horen naargelang de plaats/situatie. Aan te bevelen!

ideaal om van luchthaven (Porto) naar stad en omgekeerd te reizen zonder extra tickets te moeten aankopen. Ook aan te raden om eens naar de kust te reizen.

Briljant. Een kort maar sterk aanbevolen bezoek; onze gids was erg aardig en het proeven van de twee Calem-wijnen die we probeerden geweldig.

Zeer leuke ervaring, de gids is top, het bezoek ook. Perfecte afsluiting met het proeven van port. ik raad aan

Prima card en heel makkelijk als je met OV door porto wilt