Kies data

Porto Rondleidingen

Porto Rondleidingen: Onze meest aanbevolen

Porto: rondleiding door Palácio da Bolsa

1. Porto: rondleiding door Palácio da Bolsa

De Associação Comercial do Porto begon in 1842 met de bouw van het Palácio da Bolsa, het hoofdkantoor en het onroerend goed. Drie generaties lang hebben vele meesters en ambachtslieden gewerkt aan het bouwen van dit architecturale juweel uit de 19e eeuw in neoklassieke stijl. Grote namen in de architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst en decoratieve kunst hebben bijgedragen aan de constructie van het gebouw, dat nu geclassificeerd is als nationaal monument. Het is een van de belangrijkste attracties van Porto e Norte en ontvangt jaarlijks meer dan 450.000 bezoekers. Tijdens deze rondleiding van 30 minuten met een gecertificeerde gids van Palácio da Bolsa, bezoek je de authentieke en indrukwekkende kamers van een gebouw dat nu meer dan 180 jaar oud is en gouverneurs heeft ontvangen uit bijna elk land ter wereld. Het is de locatie waar de meeste officiële staatsrecepties in het noorden van Portugal worden gehouden.

Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

2. Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

Fado is een belangrijk onderdeel van de collectieve Portugese ziel, geboren in de kroegen van de 19e eeuw en een iconisch symbool van de Portugese cultuur. Dit 75-minuten durende programma omvat een bezoek aan de wijnkelders van Cálem, waar je meer leert over de oude wijnmaaktradities. Het bezoek wordt gevolgd door een proeverij van twee portwijnen (wit en een speciale reserve), die worden geserveerd terwijl je geniet van een fado-voorstelling. De fado wordt zowel door mannen als vrouwen gezongen en begeleid door traditionele Portugese gitaar en klassieke gitaar. Maak gebruik van de unieke gelegenheid om via prachtige muziek kennis te maken met de ziel van het land.

Joodse erfgoedwandeling door Porto

3. Joodse erfgoedwandeling door Porto

Je Joodse erfgoedtour begint door je gids op een centrale locatie te ontmoeten. Maak je klaar en volg je gids in het gehoor van de joodse gemeenschap van Porto. Leer tijdens de reis hoe de Joodse geschiedenis van Porto teruggaat tot de 12e eeuw, toen de gemeenschap harmonieus samenleefde met lokale christenen. Verken de oude Joodse wijken, geheime synagogen en alle plaatsen waar de Joodse invloed sterk was. Ontdek waar de rijkste joden zich vestigden en de goede handelsbetrekkingen tussen joden en christenen. Luister naar boeiende verhalen over sleutelfiguren zoals kapitein Arthur Carlos de Barros Basto (Abraham Israel Ben-Rosh), oprichter van de joodse gemeenschap van Porto en de belangrijkste bijdrager aan de bouw van de Kadoorie Mekor Haim-synagoge. Vervolg over de straat Sant'ana, de straat Comércio do Porto en de kerk S. Bento da Vitória. Geniet van de schoonheid van het uitkijkpunt Vitória, de Esnoga-trap, de Virtudes-tuin en de Joodse berg voordat je je tour afsluit.

Porto: rondleiding en proeverij van 3 portwijnen in Poças Cellar

4. Porto: rondleiding en proeverij van 3 portwijnen in Poças Cellar

Uw wijnproeverij begint met een geleid bezoek aan de rijpingskelder, waar al meer dan 100 jaar vooraanstaande wijnen rijpen. Hier leer je wat port zo speciaal maakt en leer je alles over de plaats waar het wordt gemaakt, de Douro-vallei. Vervolgens maak je een wandeling naar het proeflokaal, waar een geharmoniseerd staal van drie verschillende Port-wijnen op je gehemelte wacht. Terwijl je de wijnen proeft, leer je welke gerechten goed passen bij Port en ontdek je unieke Port-stijlen die je misschien nog niet eerder hebt geproefd. Voordat de ervaring voorbij is, heb je ook de kans om je favoriete Port-wijnen te kopen in de winkel van de wijnmakerij om ervan te genieten in het comfort van je huis.

Porto: tuk-tuk-tour rond de Stad aan de Oceaan

5. Porto: tuk-tuk-tour rond de Stad aan de Oceaan

Begin met een ophaalservice vanaf jouw adres in Porto of ontmoet jouw gids op het handige startpunt. Vervolgens begint jouw milieuvriendelijke tuk-tuk-tour door onder de betonnen brug, Ponte da Arrábida, door te rijden. Zie de uitgestrekte lengte van 615 meter en de breedte van 27 meter. Kom meer te weten over de betekenis van de brug voor heel Portugal en hoe deze het zuiden van het land met het noorden verbindt. Vervolgens bezoek je het vissersdorpje São Pedro da Afurada. Ontdek de tradities en hoor verhalen over het festival ter ere van São Pedro (St. Pieter), beschermheilige van de vissers, dat elk jaar eind juni plaatsvindt. Daarna bezoek je de Marina do Douro, een jachthaven met 300 ligplaatsen voor boten.Geniet van het uitzicht op het natuurreservaat van de monding van de Douro en het Lavadores-strand, Bandeira Azul.

Porto: Burmester-keldertour met proeverij & combinaties

6. Porto: Burmester-keldertour met proeverij & combinaties

Burmester is al lang bekend om zijn portwijnen en Douro DOC (Denominação de Origem Controlada).De geschiedenis begon lang geleden in Londen in 1730, toen Henry Burmester en John Nash samen Burmester, Nash & Co oprichtte. Vanuit Vila Nova de Gaia begonnen ze portwijnen te exporteren door heel Europa. In de loop der jaren heeft Burmester van generatie op generatie gezegevierd en daarmee blijk gegeven van zijn eigen karakter en vastberadenheid. Karakter is het holistische principe van het merk en van zijn wijnen. Kom naar de Burmester wijnmakerij voor een onvergetelijke ervaring. Je gaat de kelders van Burmester bezoeken, naast de prachtige Luiz I-brug, met een deskundige gids. Kom meer te weten over portwijnen en het productieproces van de Douro DOC, en proef verschillende portwijnen.

Porto: stadstour bij nacht, met fado-show & diner (3 uur)

7. Porto: stadstour bij nacht, met fado-show & diner (3 uur)

Een bezoek aan Portugal is niet compleet zonder een avond gevuld met de karakteristieke muziekstijl die bekendstaat als fado, een Portugees woord dat eigenlijk "bestemming" of "lot" betekent. De fado-muziek is uniek en heeft daarom een plekje verworven op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed. Tijdens deze 3 uur durende tour ontdek je naast fado-muziek, ook het fascinerende van Porto in de avonduren en ervaar je wat een unieke stad het is. Je ziet hoe indrukwekkend en majestueus de bezienswaardigheden van de stad zijn wanneer ze in het donker worden verlicht. Bekijk het stadhuis van Porto, de Igreja dos Clérigos, het treinstation Sao Bento, de Dom Luís I brug, de rivierover Ribeira, en meer. Je stopt bij een traditioneel restaurant in het centrum van de stad waar je geniet van een Portugees diner bij de klanken van een fado -show. Na het diner haalt de gids je op bij het restaurant en brengt je terug naar je hotel.

Porto: Graham's Port Lodge met wijnproeverij & hapjes

8. Porto: Graham's Port Lodge met wijnproeverij & hapjes

Ontdek de Graham's Port Lodge uit 1890 tijdens een rondleiding met gids waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de kelder en het productieproces van portwijn en geniet van een wijnproeverij met hapjes. Vergaap je aan een spectaculair uitzicht op Porto en de markante brug met 2 brugdekken. Bezoek de historische Graham's Lodge, die in 1890 werd gebouwd op een indrukwekkende heuvelrug in Vila Nova de Gaia aan de overkant van de Douro van Porto en op slechts een paar honderd meter van de zuidoever van de rivier. Bewonder unieke en spectaculaire uitzichten op het historische stadscentrum van Porto en de markante brug met 2 brugdekken die de 2 steden Porto en Gaia met elkaar verbindt. Graham's is nog steeds een werkende kelder, wat deze rondleiding een extra unieke ervaring maakt. Luister naar de geluiden van de hamers van de Coopers en zie hoe de lodge monsters verzamelt voor het proeflokaal.  Kom meer te weten over de geschiedenis van de kelder en het productieproces van portwijn in een gebouw waar momenteel meer dan 2.000 pipes (smalle eikenhouten vaten) en 40 grote eikenhouten vaten met rijpende portwijn zijn ondergebracht, evenals uitgebreide kelders met Vintage port. Geniet tijdens de rondleiding van een premium proeverij met Graham's LBV gecombineerd met chocolade, Graham's Quinta dos Malvedos gecombineerd met kaas en Graham's 20 Year Old gecombineerd met Pastel de Nata.

Porto: kroegentocht van 4,5 uur

9. Porto: kroegentocht van 4,5 uur

De nummer 1 in het nachtleven van Porto is terug – beter dan ooit. Samen met een groep reizigers van over de hele wereld breng je 4,5 uur door in de beste bars van de stad. Ontdek de hipste plekjes van de stad. Je gaat naar 3 bars en 1 nachtclub die erg populair zijn bij inwoners van Porto. Je krijgt 5 gratis drankjes en aan het einde van de avond kun je 'proost' zeggen in 10 talen. Dans de hele nacht met je nieuwe vrienden alsof er geen morgen is. Als je niet kunt dansen, zul je zeker iemand vinden die je een paar bewegingen kan leren.

Porto: begeleide e-biketour van 3 uur langs de hoogtepunten

10. Porto: begeleide e-biketour van 3 uur langs de hoogtepunten

Verken samen met een gids het eeuwenoude Porto. Op je e-bike fiets je met gemak alle heuvels op en af. De vele oude huizen van de stad Porto staan dicht op elkaar en lopen vanaf de kade van de rivier de Douro naar de zee. Ontdek de oude paleizen, kerken, karakteristieke buurten, het volk en alle pittoreske hoekjes die de stad te bieden heeft. Porto is de op een na grootste stad van Portugal met vele hoogtepunten om te verkennen. Het historische stadshart staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de rondleiding zie je de Cordoaria-tuin, de Clérigos-toren, het Gomes Teixeira-plein, de Lello-boekhandel, de Aliados-boulevard, de kathedraal van Porto en de Luis I-brug. 

  • Rondleidingen
  • Privétours
181 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 12

Veelgestelde vragen over Porto

Welke topattracties zijn een must-see in Porto?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Porto?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Aveiro

Overzicht activiteiten in Porto

Wil je alle activiteiten in Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto

Een fantastische fietstocht langs diverse bezienswaardigheden en naar de kust. De route is circa 20 km en op diverse plekken wordt er gestopt om iets te vertellen over de geschiedenis. Onze gids was een enthousiaste verteller, fietst verschrikkelijk veel en heeft zeer goed onderhouden fietsen ter beschikking. Wij hadden gekozen voor een elektrische fiets wat prima was omdat je soms wat moest klimmen. Onze gids doet ook aan fietsvakanties.

We bevelen een aardige gids van harte aan die op interessante wijze vertelde over de processen van het maken van port. Proeverij in een hele mooie ruimte verbonden met een winkel waar je diverse lekkernijen kunt kopen.

Het was een inspirerend en afwisselend uur. Prachtige muziek, maar ook leerzaam en interessant om te leren dat Fado niet alleen muziek, maar een hele cultuur is.

Een hele gezellige en relaxte middag gehad. Heel veel credits naar gids pedro!!

Mooi alle high lights komen aan bod. Super leuke gids Anna !