Porto Toegangstickets

Porto Toegangstickets: Onze meest aanbevolen

Porto: Porto Legends - De ondergrondse ervaring

1. Porto: Porto Legends - De ondergrondse ervaring

Neem deel aan een meeslepende virtuele ervaring van 45 minuten die de verborgen geheimen en legendes van Porto onthult. Geniet van een unieke show vol mysterie tussen realiteit en verbeelding. Ga onder het Porto Customs House, Furnas da Alfandega, door een geheime tunnel waar een verborgen schat werd ontdekt: de meest waardevolle legendes van de ongeslagen stad, de noordelijke regio”. Luister naar vermakelijke verhalen verteld door de stemmen van Pedro Abrunhosa, de grote Portugese auteur, en 'Beste Acteur' Academy Award-winnaar Jeremy Irons. Zie de muren van Furnas da Alfandega tot leven komen met grafische animaties en muziek, die fascinerende folklore en mysteries illustreren. Maak deel uit van een unieke audiovisuele ervaring van nationale resonantie, die tot doel heeft een herkenningspunt van de stad te worden en een must-do culturele activiteit waarvan zowel de inwoners van Porto als bezoekers kunnen genieten.

FC Porto: museum- en stadiontour

2. FC Porto: museum- en stadiontour

Ga op weg naar het Dragão-stadion (Estádio do Dragão) van Porto en verken de thuisbasis van de Portugese Primeira Liga-voetbalclub FC Porto. Krijg een ticket voor het museum en stadion wanneer je je voucher bij aankomst inwisselt en profiteer van audiogidsen die beschikbaar zijn om te huren in het Portugees, Engels, Frans, Spaans en Duits. FC Porto Museum: Het FC Porto Museum is 7 dagen per week geopend, ligt in het Dragão-stadion in het oosten van Porto en won in 2016 de European Museum of the Year Award. Het museum kreeg in 2015 ook een Innovation and Creativity Award van de Associação Portuguesa de Museologia (APOM) en neemt je mee door 120 jaar aan geschiedenis van de club en de stad. Bewonder de imposante verzameling van prijzen en andere voorwerpen dankzij de geavanceerde technologie en de interactieve installaties van het museum. Kom meer te weten over de prijzen die de club won in de UEFA Champions League. Zie een hologram van Jorge Nuno Pinto da Costa, die sinds 1982 de voorzitter van de club is, en bekijk de 'Valquíria Dragão' van de kunstenaar Joana Vasconcelos. Dragão-stadion: Boek je stadiontour bij aankomst bij de receptie en betreed vervolgens de heilige grond. Het Dragão-stadion werd in 2003 gebouwd op basis van een ontwerp van architect Manuel Salgado. Het stadion krijgt 5 sterren van UEFA en heeft een maximumcapaciteit van 52.000 bezoekers. Het moderne, multifunctionele stadion is makkelijk te bereiken vanaf het stadscentrum en vanaf Porto International Airport en is met allerlei prijzen bekroond voor de architectuur en het ecologische management. Kom meer te weten met een audiogids (te huren in het Portugees, Engels, Frans, Spaans en Duits) en bezoek de plek waar een aantal legendarische wedstrijden hebben plaatsgevonden.

Porto: kelder van Calém, interactief museum & wijnproeverij

3. Porto: kelder van Calém, interactief museum & wijnproeverij

In een gezonde balans tussen Port-traditie en nieuwe technologieën, ontdek je de Douro-regio en portwijn - van de "terroir" tot de wijndruiven, van de categorieën tot aan de aroma's, via het interactieve museum. Tijdens het bezoek met gids aan de Cálem-grotten kom je meer te weten over de afgebakende Douro-regio, leer je hoe port wordt geproduceerd en blijf je op de hoogte van alle details van de geschiedenis van dit wijnhuis. De kelders zelf blijven actief en te bezoeken. Daar kom je meer te weten over de unieke eigenschappen van de verschillende soorten port, terwijl je naast de vaten staat waar ze rijpen, beschermd tegen licht en hitte. Daarna word je uitgenodigd voor een Cálem-wijnproeverij: je drinkt een witte port en een oranje-rode "getaande" port. Met één van de gidsen krijg je de mogelijkheid om nog meer geheimen van de port te ontdekken en de wijnen te proeven.

Porto: entreeticket voor de Torre dos Clérigos

4. Porto: entreeticket voor de Torre dos Clérigos

Leer een van de bekendste attracties van Porto op je eigen tempo kennen met een entreeticket voor de Torre dos Clérigos. De Torre dos Clérigos ligt naast de barokke Igreja dos Clérigos, kan vanuit verschillende punten in de stad gezien worden en is een emblematisch symbool van de stad. De kerk werd tussen 1732 en 1750 gebouwd voor de Clérigos-broederschap door Nicolau Nasoni, een Italiaanse architect en schilder die verantwoordelijk was voor een groot deel van de 18e eeuwse architectuur in het noorden van Portugal. De monumentale trap voor de kerk is in de jaren 1750 voltooid. De hoofdfaçade is zwaar versierd met barokke motieven. Beklim de monumentale klokkentoren van de kerk voor panoramisch uitzicht over de hele stad en ervaar de meest symbolische attractie van de stad van dichtbij. Ga daarna naar de tentoonstellingsruimte in het Clérigosgebouw om de Irmandade dos Clérigos-verzamling en de Christus-verzameling te bewonderen. Je vindt er stukken uit de 18e en 19e eeuw, waaronder meubels, schilderijen en gewaden.

Porto: fadovoorstelling met port

5. Porto: fadovoorstelling met port

De grote fadozangeres Amália Rodrigues zei ooit: 'Het gaat erom dat je de fado voelt. Fado wordt niet gezongen, het gebeurt. Je kunt het niet uitleggen, je kunt het alleen voelen.' Het project 'Fado door Casa da Guitara' biedt de essentie van dit muzikale genre aan in de vorm van een betoverende avond. Gedurende het concert van 1 uur word je voorgesteld aan unieke Portugese culturele verschijnselen - fado, traditionele Portugese snaarinstrumenten, wijn - die allemaal sterk met de geschiedenis van Portugal verbonden zijn. De akoestische fadovoorstelling vindt plaats in een intieme setting met een zangeres die begeleid wordt door een Portugese gitarist en een gitarist (die een viola de fado bespeelt), die af en toe ook zingt in de fadoliederen. Tijdens de pauze wordt er traditionele port geserveerd om je avond mee af te maken.

Porto: live fadoshow met glas port

6. Porto: live fadoshow met glas port

Leer de unieke Portugese muziekvorm fado kennen tijdens een liveshow in de intieme omgeving van het Casa do Fado. Geniet van een glas port terwijl je meer hoort over dit aspect van de Portugese identiteit, door UNESCO uitgeroepen tot 'immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid'. Laat je vervoeren naar het oude Porto met een bezoek aan het Casa do Fado. Casa do Fado is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw in het historische centrum van Porto en is als project ontwikkeld door een groep vrienden die van het genre houden.  Luister naar uitstekende muzikanten die live optreden in een zaal met een akoestiek die ideaal is voor fado. Nip aan een glas port, het drankje waar Porto beroemd om is, terwijl je meer hoort over de muziek en de oorsprong ervan.

Porto: toegangsticket World of Discoveries

7. Porto: toegangsticket World of Discoveries

Ontdek de geschiedenis van Portugal en sla de rij over met het snelle toegangsticket tot Porto's World of Discoveries. Na het omzeilen van de rij, verken je dit interactieve museum dat de reizen van Portugese reizigers nabootst. De vaarders staken de oceanen over om onbekende delen van de wereld te ontdekken. Ferdinand Magellan, Vasco da Gama, Bartolomeu Dias - dit is de perfecte gelegenheid voor bezoekers om de verhalen van de beroemde en charismatische ontdekkingsreizigers van Portugal te leren kennen. Ontdek de fantastische odyssees van Portugal terwijl je geniet van interactieve exposities die alle zintuigen prikkelen. Bovendien zorgt je ticket met snelle toegang ervoor dat je niet hoeft wachten op deze plezierige beleving. Met 20 betoverende permanente installaties voel je je een echte ontdekkingsreiziger. Beleef de geschiedenis van Portugal opnieuw met live theatervoorstellingen van acteurs gekleed in 15de-eeuwse gewaden en laat je verbeelding op de vrije loop bij het bezoek aan de interactieve multimedia-exposities, waaronder een tunnel van 9 meter die de Kaap van de Goede Hoop nabootst.

Porto: toegangsbewijs Spiritus Multimedia Show

8. Porto: toegangsbewijs Spiritus Multimedia Show

Betreed een meeslepende artistieke ervaring met dit ticket voor Spiritus, een audiovisuele ervaring die licht, muziek en architectuur in de Clérigos-kerk in Porto combineert. Bewonder hoe deze religieuze locatie wordt getransformeerd tijdens deze show die is gemaakt door OCUBO. Toon je ticket aan de deur van de kerk en stap dit 18e-eeuwse barokke gebouw binnen met een 75 meter hoge klokkentoren. Geniet van het abstracte uiterlijk en de intense soundtrack van de architectuur van de kerk, die gevuld is met visuele poëzie, licht en muziek. Zie hoe deze multimediale nachtelijke show voortbouwt op het gedicht 'Uiteindelijk is de beste manier om te reizen, te voelen' van Álvaro de Campos. Voel de schoonheid van het leven en denk na over jouw plek in deze wereld.

Porto: uniek live Fado-optreden met portwijn

9. Porto: uniek live Fado-optreden met portwijn

Ervaar Fado, een vorm van Portugese zang dat deel uitmaakt van de UNESCO-Werelderfgoedlijst voor immaterieel cultureel erfgoed. In een authentieke, kleine zaal neemt het optreden je mee door de geschiedenis van Fado, beginnend in de jaren 1820 en eindigend met de fusie-vormen die tegenwoordig bij het moderne publiek populair zijn.   Geniet van een unieke presentatie van Fado uit Coimbra en Lissabon, met een onberispelijke technische en artistieke kwaliteit De show begint met traditionele Fado, gezongen met een hese stem die een gevoel van nostalgie oproept. Vervolgens worden de mysteries en evolutie van de Portugese gitaar verkend, de trouwe begeleider van alle Fado-zangers.   Het verhaal gaat vervolgens verder naar Coimbra, de eeuwige studentenstad waar, omgeven door passie en cultuur, een geheel eigen vorm is ontstaan. Aan het eind van de 19e eeuw werd deze vorm Fado de Coimbra genoemd. Het vierde gedeelte van de show is gewijd aan Amália Rodrigues, die Fado een onmiskenbaar karakter gaf en buiten de grenzen van Portugal bekend maakte.

Porto: ticket Immersivus Gallery Porto Experience

10. Porto: ticket Immersivus Gallery Porto Experience

Betreed deze unieke ruimte en geniet van een werkelijk meeslepende artistieke ervaring. Je kunt kunstprojecties pauzeren en bekijken en zien hoe kunst, cultuur en technologie op een innovatieve manier samen kunnen komen. Ter ere van een aantal van de meest gewaardeerde kunstenaars uit de geschiedenis, zijn er huidige tentoonstellingen zoals Misterioso Egito, Impressive Monet en Brilliant Klimt. U hebt toegang tot twee hiervan (afhankelijk van de geselecteerde optie). De Immersivus Gallery Porto bevindt zich in het douanekantoor van Porto. Het wil een uniek artistiek referentiepunt zijn en het culturele aanbod van de stad diversifiëren. De ruimte wordt getransformeerd tot een monumentaal canvas waarvan de inhoud 360º wordt geprojecteerd. Kijk hoe de Furnas da Alfândega do Porto verandert in een monumentaal scherm waar je wordt ondergedompeld in de show en deel gaat uitmaken van de geschiedenis ervan. Bekijk de aanvullende tentoonstelling Mysterious Egypt, de nieuwste creatie van OCUBO die in première gaat in Immersivus Gallery Porto. Wees getuige van artefacten uit de oude Egyptische geschiedenis die opnieuw zijn vormgegeven in een showcase van licht en design.

  • Toegangstickets
31 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Porto

Welke topattracties zijn een must-see in Porto?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Porto?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Aveiro

Sitemap Porto

Wil je alle activiteiten in Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.822 beoordelingen

Ik had wat angsten, teleurgesteld door andere overdreven toeristische fado-shows, maar we hadden een geweldige tijd. De 4 artiesten zijn zeer goede muzikanten, het proces is leerzaam en zeer leerzaam, de zaal is klein, vriendelijk, het geluid is goed en de ontvangst is warm. Ik raad het zonder aarzeling aan!

Een indrukwekkende ervaring - die op een boeiende manier een stukje Portugese cultuur dichter bij je brengt. Uitstekende artiesten en virtuoze weergave van de fado. Een must voor elke bezoeker van Portugal. En opnieuw waren de Portugezen erg vriendelijk en meegaand.

Zeer leuke ervaring, uitstekende zangers, we hadden een zeer aangename tijd. Uitstekende behandeling en stiptheid waarmee de show begon.

Het is zeker de moeite waard om Igreja Torre dos Clérios te beklimmen, je hebt er een prachtig uitzicht bovenop!

Prachtig gezongen en gespeeld. Lekker glaasje Port erbij. Leuke ervaring!