Porto
Top 10

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Porto Top 10: Onze meest aanbevolen

 • Porto: 6-bruggenrondvaart over de Douro

  1. Porto: 6-bruggenrondvaart over de Douro

  Geniet van een traditionele cruise over de rivier de Douro via 6 bruggen, en treed daarmee in de voetsporen van oude wijnhandelaren die vanuit het dal wijn vervoerden naar de wijnkelders. Stap bij Ribeira Quay aan boord en cruise 50 minuten lang over de rivier. Bewonder vanaf het water het prachtige landschap en de gebouwen van Ribeira en Vila Nova de Gaia. Deze boten worden "rabelo" genoemd, als verwijzing naar de oude boten die wijn uit het dal Douro vervoerden. Tijdens de cruise kom je meer te weten over de historische bruggen die Porto met Vila Nova de Gaia verbinden. Ook hoor je meer over de bouw en andere curieuze kenmerken. Bij de laatse brug zie je de Foz do Douro waar de rivier uitmondt in de zee.

  Een prima bruggenrondvaart met o.a. Engelse uitleg over de verschillende bruggen en een stukje omgeving maar verwacht niet iets spectaculairs, het is gewoon leuk om te zien. De tour was moeilijk te vinden, het trefpunt is niet duidelijk en er staan verschillende aanbieders op de kade. Uiteindelijk de juiste gevonden; ze staan twee keer op de kade met gele en witte vlaggen.

 • Porto: begeleide stadswandeling van 3 uur langs hoogtepunten

  2. Porto: begeleide stadswandeling van 3 uur langs hoogtepunten

  Maak een wandeling door de straten van het historische centrum van Porto, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ontdek de stad en bekijk haar buurten, gebouwen en straten tijdens deze 3-uur durende tocht. Bewonder oude paleizen, schilderachtige kerkjes en bruisende wijken. Bekijk de beroemde ijzeren brug, ontworpen door Teóphile Seyrig, de Portwijnkelders en de typische Rabeloboten langs de kade die doen denken aan tijden toen ze nog gebruikt werden om de wijn te vervoeren. Je gids vertelt je hoe de stad in de 12e eeuw groeide rondom de bouw van de kathedraal en verscheidene Moorse en Castiliaanse invasies overleefde. Daarnaast kom je ook meer te weten over de Franse militaire invasies in de 19e eeuw. Wandel, op weg naar de plaats waar de Republiek van Portugal voor het eerst werd uitgeroepen, door de Avenida dos Aliados.

  Uitstekend rondleiding gehad! Theresa weet veel van Porto en de historie. Ze vertelt er met passie over. Er is onderweg een koffiestop met een lokale lekkernij. Echt een aanrader om deze tour te boeken!

 • Porto: toegangsbewijs voor Fundação Serralves

  3. Porto: toegangsbewijs voor Fundação Serralves

  Ontdek het museum voor moderne kunst van Serralves, waarvan het hele landschap en architectonisch  erfgoed in 2012 werd geclassificeerd als nationaal monument.  Het bestaat uit het museum voor hedendaagse kunst, het Casa do Cinema Manoel de Oliveira (beide van architect Álvaro Siza), Serralves Villa ( een uniek voorbeeld van Art Deco-architectuur) en het 18 hectare grote Serralves-park, dat onlangs werd aangevuld met de baanbrekende Treetop Walk: een verhoogde loopbrug dicht bij de boomtoppen. Het Serralves Museum of Contemporary Art is ontworpen door Álvaro Siza Vieira, een winnaar van de Pritzker Prize. Het museum voor hedendaagse kunst presenteert tentoonstellingen van vooraanstaande Portugese en buitenlandse kunstenaars, concerten, dansdemonstraties en uitvoeringen. Het filmhuis voor Manoel de Oliveira biedt regelmatig toegang tot het werk van de regisseur en presenteert tentoonste...

 • Het best van Porto: 3 uur begeleid per Segway

  4. Het best van Porto: 3 uur begeleid per Segway

  Verken Porto met behulp van een zelfbalancerende Segway tijdens deze rondleiding en rijd door de historische straten om de hoofdattracties van de stad te bekijken. Na een korte training met de zelfbalancerende voertuigen volg je jouw gids naar de Miragaia buurt, waar Porto's oude muren te zien zijn. Tijdens de tour zal jouw gids het ontstaan van Porto als een pre-Romeinse nederzetting beschrijven, over Romeinse tijden praten en vertellen over hoe Portugal heroverd werd op de Moren in 868 en de stad Portucale weer in ere hersteld werd. Bekijk attracties zoals de Clérigos Toren, de klokkentoren van de barokke Igreja dos Clérigos (kerk van de geestelijken) en ooit het hoogste gebouw van Portugal. Bekijk de metalen spanwijdte van de Dom Luis Brug over de rivier de Douro en bewonder de prachtige Romaanse Kathedraal (Sé do Porto) die hoog uitsteekt boven het historische centrum van de stad...

  Mede dankzij een uitstekende gids die ons leuke wetenswaardigheden wist te vertellen! Aanrader !

 • Porto: Dourovallei met wijnproeverij & optionele lunch

  5. Porto: Dourovallei met wijnproeverij & optionele lunch

  Reis door de prachtige Dourovallei en het charmante Portugese platteland tijdens deze ontspannende dagexcursie vanuit Porto. Breng de ochtend door met het verkennen van de tarweheuvels van de vallei, terwijl je richting de Douro-rivier gaat en bewondert het landschap van de Douro-regio, de eerste afgebakende regio ter wereld. Je vervolgt met een bezoek aan het kleine stadje Pinhão, verborgen in het hart van de vallei, en begint dan aan een uur durende boottocht (optioneel) langs de rivier, genietend van uitzicht op het prachtige landschap. Breng een bezoek aan het historische treinstation, bekend om zijn panelen met 24 panelen die het platteland van Douro weergeven en oogsten, voordat je pauzeert voor een heerlijke lunchpauze in een traditioneel restaurant. Na de lunch ga je verder naar een  wijnlandgoed dat door een familie wordt gerund en dat zich nestelt op het glorieuze afgelegen p...

 • Porto: wandeltocht belangrijke locaties

  6. Porto: wandeltocht belangrijke locaties

  Ontmoet je gids in het Praça Gomes Teixeira, ook bekend als het Leeuwenplein en maak een wandeling door het historische centrum van de stad dat is opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Voor degenen die niet veel tijd hebben, maar wel het beste willen zien van Porto is er een snellere route langs de belangrijkste bezienswaardigheden.  Maak kennis met de geschiedenis van de stad en leer hoe de stad ontwikkeld is na de komst van de Romeinen. Kom meer te weten over de Moorse en Castiliaanse invasies en de meer recente: de invasie van Napoleon in de 19e eeuw. Breng een bezoekje aan de Lello & Irmão boekhandel, een favoriete plek van JK Rowling. Bezoek vervolgens de kerk Torre dos Clérigos. Hierna kom je aan bij het treinstation São Bento, dat is gebouwd op de plaats van een voormalig Benedictijnenklooster binnen de ommuurde stad. Dit is een geliefde bezienswaardigheid van de stad en ee...

Andre seværdigheder i Porto

Vil du se alle oplevelser i Porto? Klik her for en fuld oversigt

Wat anderen zeggen over Porto

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.398 beoordelingen

Goedemorgen, de prijs van de reis is een beetje duur, het zou betaalbaarder moeten zijn, maar het was erg goed mijn familie vond het leuk, het is alleen jammer dat de reizen naar douro erg duur zijn voor het gezin, maar het is voor de volgende en bedankt daarvoor veel callos-merken.

We hielden van deze activiteit, we gingen bij zonsondergang en het is echt heel mooi. Ik zou het zonder aarzeling herhalen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat als je buiten wilt zitten je ruim van tevoren moet zijn.

Uitstekend rondleiding gehad! Theresa weet veel van Porto en de historie. Ze vertelt er met passie over. Er is onderweg een koffiestop met een lokale lekkernij. Echt een aanrader om deze tour te boeken!

Een prettige ervaring, de beste tijd om het laat in de middag te doen om de schemering te waarderen

Het was een heel plezierige en didactische kleine witte wandeling.