Kies data

Porto Voor regenachtige dagen

Porto Voor regenachtige dagen: Onze meest aanbevolen

Porto: rondleiding door Palácio da Bolsa

1. Porto: rondleiding door Palácio da Bolsa

De Associação Comercial do Porto begon in 1842 met de bouw van het Palácio da Bolsa, het hoofdkantoor en het onroerend goed. Drie generaties lang hebben vele meesters en ambachtslieden gewerkt aan het bouwen van dit architecturale juweel uit de 19e eeuw in neoklassieke stijl. Grote namen in de architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst en decoratieve kunst hebben bijgedragen aan de constructie van het gebouw, dat nu geclassificeerd is als nationaal monument. Het is een van de belangrijkste attracties van Porto e Norte en ontvangt jaarlijks meer dan 450.000 bezoekers. Tijdens deze rondleiding van 30 minuten met een gecertificeerde gids van Palácio da Bolsa, bezoek je de authentieke en indrukwekkende kamers van een gebouw dat nu meer dan 180 jaar oud is en gouverneurs heeft ontvangen uit bijna elk land ter wereld. Het is de locatie waar de meeste officiële staatsrecepties in het noorden van Portugal worden gehouden.

Porto: entreeticket voor de Torre dos Clérigos

2. Porto: entreeticket voor de Torre dos Clérigos

Leer een van de bekendste attracties van Porto op je eigen tempo kennen met een entreeticket voor de Torre dos Clérigos. De Torre dos Clérigos ligt naast de barokke Igreja dos Clérigos, kan vanuit verschillende punten in de stad gezien worden en is een emblematisch symbool van de stad. De kerk werd tussen 1732 en 1750 gebouwd voor de Clérigos-broederschap door Nicolau Nasoni, een Italiaanse architect en schilder die verantwoordelijk was voor een groot deel van de 18e eeuwse architectuur in het noorden van Portugal. De monumentale trap voor de kerk is in de jaren 1750 voltooid. De hoofdfaçade is zwaar versierd met barokke motieven. Beklim de monumentale klokkentoren van de kerk voor panoramisch uitzicht over de hele stad en ervaar de meest symbolische attractie van de stad van dichtbij. Ga daarna naar de tentoonstellingsruimte in het Clérigosgebouw om de Irmandade dos Clérigos-verzamling en de Christus-verzameling te bewonderen. Je vindt er stukken uit de 18e en 19e eeuw, waaronder meubels, schilderijen en gewaden.

Vanuit Porto: dagtour naar Braga en Guimarães met lunch

3. Vanuit Porto: dagtour naar Braga en Guimarães met lunch

• Verken het historische centrum van Guimarães, een UNESCO Werelderfgoedlocatie Breng tijd door in Braga, met bezoeken aan 2 van de belangrijkste heiligdommen in de regio Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van de Portugezen Geniet van een traditionele Portugese lunch in een lokaal restaurant • Vervoer van en naar hotel • Gids • Toegangsbewijs voor monument Lunch Dagtour vanuit Porto naar Braga en Guimarães met lunch Dagtour vanuit Porto naar Braga en Guimarães met lunch Breng de middag door in Braga, één van de oudste christelijke steden ter wereld. Na de lunch in een typisch restaurant, bezoek je de kathedraal en het historische centrum. Je ziet ook 2 belangrijke heiligdommen, het Sameiro-heiligdom en de Bom Jesus do Monte, voordat je terugkeert naar Porto.

Porto: uniek live Fado-optreden met portwijn

4. Porto: uniek live Fado-optreden met portwijn

Ervaar Fado, een vorm van Portugese zang dat deel uitmaakt van de UNESCO-Werelderfgoedlijst voor immaterieel cultureel erfgoed. In een authentieke, kleine zaal neemt het optreden je mee door de geschiedenis van Fado, beginnend in de jaren 1820 en eindigend met de fusie-vormen die tegenwoordig bij het moderne publiek populair zijn.   Geniet van een unieke presentatie van Fado uit Coimbra en Lissabon, met een onberispelijke technische en artistieke kwaliteit De show begint met traditionele Fado, gezongen met een hese stem die een gevoel van nostalgie oproept. Vervolgens worden de mysteries en evolutie van de Portugese gitaar verkend, de trouwe begeleider van alle Fado-zangers.   Het verhaal gaat vervolgens verder naar Coimbra, de eeuwige studentenstad waar, omgeven door passie en cultuur, een geheel eigen vorm is ontstaan. Aan het eind van de 19e eeuw werd deze vorm Fado de Coimbra genoemd. Het vierde gedeelte van de show is gewijd aan Amália Rodrigues, die Fado een onmiskenbaar karakter gaf en buiten de grenzen van Portugal bekend maakte.

FC Porto: museum- en stadiontour

5. FC Porto: museum- en stadiontour

Ga op weg naar het Dragão-stadion (Estádio do Dragão) van Porto en verken de thuisbasis van de Portugese Primeira Liga-voetbalclub FC Porto. Krijg een ticket voor het museum en stadion wanneer je je voucher bij aankomst inwisselt en profiteer van audiogidsen die beschikbaar zijn om te huren in het Portugees, Engels, Frans, Spaans en Duits. FC Porto Museum: Het FC Porto Museum is 7 dagen per week geopend, ligt in het Dragão-stadion in het oosten van Porto en won in 2016 de European Museum of the Year Award. Het museum kreeg in 2015 ook een Innovation and Creativity Award van de Associação Portuguesa de Museologia (APOM) en neemt je mee door 120 jaar aan geschiedenis van de club en de stad. Bewonder de imposante verzameling van prijzen en andere voorwerpen dankzij de geavanceerde technologie en de interactieve installaties van het museum. Kom meer te weten over de prijzen die de club won in de UEFA Champions League. Zie een hologram van Jorge Nuno Pinto da Costa, die sinds 1982 de voorzitter van de club is, en bekijk de 'Valquíria Dragão' van de kunstenaar Joana Vasconcelos. Dragão-stadion: Boek je stadiontour bij aankomst bij de receptie en betreed vervolgens de heilige grond. Het Dragão-stadion werd in 2003 gebouwd op basis van een ontwerp van architect Manuel Salgado. Het stadion krijgt 5 sterren van UEFA en heeft een maximumcapaciteit van 52.000 bezoekers. Het moderne, multifunctionele stadion is makkelijk te bereiken vanaf het stadscentrum en vanaf Porto International Airport en is met allerlei prijzen bekroond voor de architectuur en het ecologische management. Kom meer te weten met een audiogids (te huren in het Portugees, Engels, Frans, Spaans en Duits) en bezoek de plek waar een aantal legendarische wedstrijden hebben plaatsgevonden.

Porto: Cockburn's Cellar Tour Classic of koppeloptie

6. Porto: Cockburn's Cellar Tour Classic of koppeloptie

Bezoek de kelders van Cockburn, ook wel ‘lodges’ genoemd, en ontdek de meest uitgebreide wijnkelders in de historische wijk Vila Nova de Gaia. Gelegen tegenover de zusterstad Porto aan de overkant van de rivier de Douro, staat deze regio bekend om zijn schoonheid. Kijk hoe het toegewijde team van kuipers vaten staafje voor staafje uit elkaar haalt voor onderhoud en ze vervolgens weer in elkaar zet. Ga binnen de stevige granieten muren van het Cockburn's lodge-huis, dat beschikt over 6.518 gerijpte eikenhouten vaten rijpende Port en het equivalent van nog eens 10.056 vaten in tonen en vaten. Deze omvangrijke en onbetaalbare voorraad vormt de basis voor de creatie van Cockburn's beroemde Ports, waaronder de beroemde Special Reserve. Tijdens deze rondleiding krijgt u een authentieke ervaring van een volledig werkende Portkelder. Begin uw bezoek met een uitstapje naar het Cellars-museum, dat de fascinerende 200-jarige geschiedenis van Cockburn in kaart brengt. Een reeks exposities onthult de verhalen van de families die Cockburn's hebben gebouwd; hun aanplant van wijngaarden in de Douro-vallei en het maken van legendarische Ports die van Cockburn's een wereldberoemde producent maakten. Uw bezoek gaat verder door de werkende delen van de gebouwen waar duizenden eikenhouten vaten en vaten Cockburn's waardevolle voorraden rijpende wijnen bevatten. Op dit punt passeer je de langst rijpende galerij van alle portkelders in Vila Nova de Gaia. Gevuld met de indrukwekkende aanblik van duizenden vaten, 4 hoog gestapeld, leer je over het belang van het rijpen van Port in gedroogd hout en de centrale rol van de kuiper. In het proeflokaal geniet je van een klassieke proeverij, of als je de premium proeverij kiest, krijg je het volgende: Klassieker:• Cockburn's Special Reserve• Cockburn's Late Bottle Vintage• Cockburn's 10 jaar oud  Premiumproeverij met chocoladecombinatie:• Cockburn's Fine White gecombineerd met Passievruchtchocolade • Cockburn's 10 Years old gecombineerd met Yuzu-kaneelchocolade • Cockburn's Quinta dos Canais Vintage gecombineerd met frambozenchocolade Vintage Proeverij gecombineerd met kaas:• Cockburn's Quinta dos Canais Vintage gecombineerd met Schapenkaas (Nisa dop)• Cockburn's 2011 Vintage gecombineerd met Geitenkaas ( Beiralacte)• Cockburn's 2015 Vintage gecombineerd met koekaas (S. Jorge dop) Super Premium Tour:• Cockburn's Special Reserve• Cockburn's 20 jaar oud • Cockburn's 2011 Vintage p>• Proeverijen in de John H. Smiths-kamer

Porto: ticket traditionele fadoshow Ideal Clube de Fado

7. Porto: ticket traditionele fadoshow Ideal Clube de Fado

Ontmoet een collectief van professionele fadoartiesten die een passie delen voor de pure en klassieke fado en geniet van een intiem concert waarin alle esthetiek en authenticiteit van dit muziekgenre met elkaar worden gecombineerd. Er zijn twee soorten fadovoorstellingen: Elke dag om 18:00 en 19:30 uur hoor je de pure fadoshow gewijd aan de meest authentieke traditie van de klassieke fado. Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 21:00 uur hoor je hommages aan historische fadoartiesten en concerten gewijd aan specifieke thema's zoals liefde, 'saudade', donkere fado, witte fado, etc. Als je wilt, kun je al eerder op de locatie aankomen om een praatje te maken met de muzikanten. Luister naar hun verhalen over de verschillende soorten fado en wat dit muziekgenre zo speciaal maakt. Tijdens de concerten luister je naar een traditionele muziekstijl die ver afstaat van de commerciële fado die je vaak in toeristische hotspots aantreft. Dit is de enige plek in Porto die volledig is gewijd aan authentieke en artistieke fado. Deze aanpak wordt gedefinieerd door improvisatie, en het is een muzikale uitnodiging om na te denken over de aard van het bestaan en vreugde en verdriet uit te drukken door het leven te vieren. Tijdens de concerten hoor je ongeveer 12 fado's en twee instrumentale nummers op de Portugese gitaar, een voortreffelijk instrument dat je moet beluisteren als je naar Portugal komt. Voor het concert begint, krijg je een glas port aangeboden.

Porto: live fadoshow met glas port

8. Porto: live fadoshow met glas port

Leer de unieke Portugese muziekvorm fado kennen tijdens een liveshow in de intieme omgeving van het Casa do Fado. Geniet van een glas port terwijl je meer hoort over dit aspect van de Portugese identiteit, door UNESCO uitgeroepen tot 'immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid'. Laat je vervoeren naar het oude Porto met een bezoek aan het Casa do Fado. Casa do Fado is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw in het historische centrum van Porto en is als project ontwikkeld door een groep vrienden die van het genre houden.  Luister naar uitstekende muzikanten die live optreden in een zaal met een akoestiek die ideaal is voor fado. Nip aan een glas port, het drankje waar Porto beroemd om is, terwijl je meer hoort over de muziek en de oorsprong ervan.

Vanuit Porto: dagtour naar Santiago de Compostela

9. Vanuit Porto: dagtour naar Santiago de Compostela

Ontdek de bezienswaardigheden in 2 prachtige steden van Zuid-Europa tijdens een daguitstap vanuit Porto, waarvoor je de grens met Spanje oversteekt om de pelgrimsstad Santiago de Compostela in Galicië te verkennen, waarna je via Valença do Minho weer terugkeert. Santiago is één van de voornaamste bedevaartsoorden ter wereld en staat vooral bekend om de pelgrimsroute Caminhos de Santiago (Sint Jacobsweg) ter ere van Sint Jacob. Na aankomst bezoek je de prachtige kathedraal uit de 11e eeuw, die aan de apostel is gewijd. De kathedraal die oorspronkelijk in een Romaanse stijl werd gebouwd, is vandaag de dag een combinatie van harmonieuze invloeden. Als je wilt, dan krijg je de gelegenheid om de mis bij te wonen en de tijd om te lunchen en een wandeling te maken door het stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de middag rijd je terug naar Porto met een pauze in Valença do Minho, een historisch dorp in het noorden van Portugal, gelegen op de grens tussen Portugal en Spanje. Vanwege het goede zicht op de grens was Valença een belangrijke plaats in de middeleeuwen, waardoor het meerdere malen door Spanje werd aangevallen. Het maakt ook deel uit van Caminhos de Santiago. Het dorp wordt gedomineerd door het fort met 2 torens en een dubbele muur in de bouwstijl van Vauban - een bekende Franse ingenieur en militair architect. Geniet tijdens je terugtocht van het bezoek aan dit prachtige historische dorp.

Vanuit Porto: dagtour naar Braga en Guimarães met lunch

10. Vanuit Porto: dagtour naar Braga en Guimarães met lunch

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in de stad Porto en je gaat op weg om het noorden van Portugal te ontdekken. In Guimarães wandel je rustig door de middeleeuwse stad en ga je het kasteel in, dat bekend staat om de geboorte van het koninkrijk van Portugal.  Daarna bezoek je het paleis van de hertogen en word je verblind door de luxe van het koningschap door de eeuwen heen. Je plaatselijke gids vertelt je over de hele geschiedenis van Portugal. In een restaurant ga je genieten van een heerlijke, traditionele Portugese lunch waar je de bekende 'vinho verde' uit de regio kunt proeven.  Reis naar Braga, bekend als de stad van de aartsbisschoppen. Bezoek het historische centrum en het interieur van de kathedraal. Ga naar de top van de berg en bezoek het prachtige heiligdom Bom Jesus do Monte. 

54 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Porto

Welke topattracties zijn een must-see in Porto?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Porto?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Aveiro

Overzicht activiteiten in Porto

Wil je alle activiteiten in Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.207 beoordelingen

We zijn dankbaar dat ondanks het laagseizoen deze tour toch doorging. De groep die zich voor die dag had verzameld, bestond uit slechts 6 toeristen. We hadden twee geweldige, uiterst erudiete gidsen over alle onderwerpen - Daniel en zijn assistent Diogo. Onder grappen en aangename sfeer hebben we veel geleerd over de geschiedenis van de plaatsen die we bezochten - Braga en Guimaraesh. We raden je zeker aan om een begeleide dagtocht naar die twee steden aan te schaffen. Onze hartelijke dank aan onze gidsen!

Onze gids Castro vertelde ons de verhalen over de plaatsen die we bezochten. Altijd bezorgd en vooral met zijn hartelijkheid, vertelde hij ons de verhalen van de plaatsen die we bezochten. Het was een zeer gezellige dag en we zullen bij de volgende gelegenheid zeker andere tours in Portugal met hem doen. Bedankt Castro.

Het is een must-do reis. Beide steden zijn prachtig met werkelijk verbazingwekkende monumenten. De tour is onberispelijk georganiseerd met meer dan voldoende tijd beschikbaar. Onze gids Andres was erg boeiend en erg knap. We hebben geen lunch inbegrepen, maar er zijn zoveel plekken om te eten. Sterk aanbevolen

De Franse gids was geweldig, we waren het laatste bezoek van de dag, er was niemand in het paleis, het was erg gezellig. Met dank aan deze meneer

Een heel goede tijd, mooie dingen om te zien in een prachtige omgeving