Kies data

Porto Wateractiviteiten

Porto Wateractiviteiten: Onze meest aanbevolen

Porto: rondvaart rivier de Douro, 6 bruggen

1. Porto: rondvaart rivier de Douro, 6 bruggen

Stap aan boord  van de prachtige en originele boten die werden gebruikt om de portvaten van de Douroregio naar Gaia en Porto te vervoeren. Inmiddels zijn de boten voorzien van de nodige moderne snufjes om jou als passagier tijdens de boottocht het maximale comfort te bieden. Geniet van een reis vanuit het historische centrum van Porto, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, stroomopwaarts naar Freixo en vervolgens stroomafwaarts naar de monding van de rivier de Douro. Grijp je kans om het weelderige en adembenemende landschap te bewonderen en kom meer te weten over de geschiedenis van de 6 bruggen die Vila Nova de Gaia en Porto met elkaar te verbinden. Ook kun je nog andere bezienswaardigheden in de twee steden gaan verkennen. 

Porto: hop on, hop off-bustour, rondvaart & portkelder

2. Porto: hop on, hop off-bustour, rondvaart & portkelder

Verken de pittoreske en historische stad Porto op je gemak met een ticket dat toegang geeft tot 2 verschillende sightseeing-bustours. Hop on en hop off in wijken als Santa Catarina en Batalha. Proef wijnen in de wijnkelders van Calém en ga mee met een boottocht op de rivier de Douro. Porto is gelegen in het noorden van Portugal en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar de Romeinse bezetting van Iberië. Het is een opvallende havenstad, gelegen aan de monding van de Douro, waar de rivier uitmondt in de Atlantische Oceaan. Je kunt ook uit de bus stappen in de oudste wijk van de stad, Ribeira, waar je geniet van een traditionele Portugese lunch in een sfeervol café aan de middeleeuwse stadsmuren, en waar je de beroemde wijnen van Porto ontdekt. Met je ticket heb je ook toegang tot de wijnkelders van Cales Calém, waar sinds 1859 portwijnen van topkwaliteit worden geproduceerd. Je kunt hier ook proeven van witte, droge en ruby port. Nadat je Porto aan land hebt ervaren, is het tijd voor een boottocht over de rivier de Douro om de havenstad vanaf het water te bewonderen. Dit is ook onderdeel van de tour en geeft je de kans om de stad te bekijken vanaf een comfortabele rivierboot, terwijl je de Douro afvaart onder 6 van de bruggen van de stad door. Historisch Porto: • Kathedraal/S.Bento • Kathedraal • Pç Batalha • Jardim do Morro/Grotten Calém • Porto Viewpoint/Yeatman • Boeira Garden/Poças Junior (10 minuten lopen) • Lg Aviadores/El Corte Inglés • Stadhuis • Jardim Morro • Alfândega/Grotten Calém • Cordoaria/Clérigos • Palácio de Cristal • Casa Música/Rotunda Boavista • Winkelen/Mercado Bom Sucesso • Ribeira/rondvaart over de rivier/Palácio Bolsa/wijnkelders Cálem Kastelen van Porto: • Kathedraal/S.Bento • Kathedraal • Praça Batalha • Praça República • Palácio Cristal (SuspendeD) • Casa Música/Rotunda Boavista • Av. Boavista Hotels • Fundação Serralves • Parque da Cidade • Castelo Queijo/Sealife • Anémona • Palácio Cristal • VVV-kantoor/Cruiseterminal • Matosinhos Beaches • Anémona • Sealife • Passeio Alegre • Fluvial • Trammuseum • Ribeira/rondvaart over de rivier/Palácio Bolsa/wijnkelders Cálem

Porto: rondvaart over de Douro langs 6 bruggen

3. Porto: rondvaart over de Douro langs 6 bruggen

Geniet van een traditionele boottocht over de rivier de Douro via 6 bruggen, en treed daarmee in de voetsporen van oude wijnhandelaren die vanuit het dal wijn vervoerden naar de wijnkelders. Stap aan boord van de boot bij de kade van Ribeira en vaar over de glinsterende rivier de Douro. Bewonder de prachtige landschappen en gebouwen met rode daken van Ribeira en Vila Nova de Gaia vanaf het water. Laat de ouderwetse charme van de Rabelo-boot (oud wijntransportschip) je terugvoeren in de tijd. Glijd onder de historische bruggen die Porto en Vila Nova de Gaia met elkaar verbinden. Kom meer te weten over de bouw van de bruggen, en bekijk bij aankomst bij de laatste brug de zandstranden van het zeegebied Foz do Douro, waar de rivier uitmondt in zee.

Porto: zesbruggenrondvaart

4. Porto: zesbruggenrondvaart

Ontdek de betoverende Douro-rivier door op een typische Rabelo-boot te dobberen langs de pastelkleurige oevers van Porto en Vila Nova de Gaia. Op deze rondvaart van 50 minuten krijg je een indruk van Porto's vervaagde maar rijke geschiedenis, en zie je architecturale wonderen zoals de Gustav Eiffelbrug. Sluit deze ontspannende ontmoeting met Porto's onderschatte grootsheid af met een glas portwijn (snap je het verband al?). Het programma bevat een audiogids voor de rondleiding (Portugees, Engels, Spaans en Frans).

Vanuit Porto: 4x4-rit en lunch in Peneda-Gerês Park

5. Vanuit Porto: 4x4-rit en lunch in Peneda-Gerês Park

Verken één van de onbekendste pareltjes in Portugal, de natuur van het nationaal park Gerês, tijdens een excursie in een kleine groep. De route kan worden gewijzigd om het beste van de weersomstandigheden in de winter en zomer te maken. In de ochtend vertrek je vanaf je accommodatie in Porto en reis je naar het nationaal park Gerês in een Land Rover met airconditioning. Na ongeveer 90 minuten kom je aan in het hart van Gerês. Hier vind je prachtige groene lagunes waar je kunt zwemmen en relaxen, naar het geluid van de waterval kunt luisteren en prachtige regenbogen kunt zien. Bezoek een oud dorpje, waar je kennismaakt met de locals en geniet van een traditionele Portugese lunch met lokale groene wijn (inbegrepen). Daarna ga je naar een van de mooiste en meest onbekende lagunes in het nationaal park Gerês: de blauwe lagune. Verken de afgelegen gebieden van het park en bewonder de adembenemende vallei. Als je geluk hebt zie je misschien zelfs de wilde paarden (Garranos). Je sluit je bezoek aan Gerês af bij één van de indrukwekkendste uitkijkpunten in de omgeving.  Na een volledige dag genieten van de mooie plekjes in het nationaal park Gerês reis je ontspannen terug naar je accommodatie in Porto, waar je aan het begin van de avond aankomt.

Porto: bruggenrondvaart met optionele wijnkeldertour

6. Porto: bruggenrondvaart met optionele wijnkeldertour

Bewonder de oude stad Porto, met zijn typische huizen en de drukte van de Ribeira-bevolking, terwijl je de architectuur bezichtigt van de bruggen die de twee rivieroevers met elkaar verbinden. Geniet van een rondvaart van 50 minuten die je over de Douro voert en je de prachtige rivieroever laat zien. Je kunt ook gebruik maken van de "Bridges Cruise"-app, die in 16 talen beschikbaar is. Als je wilt, kun je genieten van een gecombineerd programma met onder meer de Cruzeiro das Pontes en een unieke rondleiding door portwijnkelders van Burmester (Sogevinus Group), met een proeverij van verschillende wijnen. De rondvaart voldoet aan alle veiligheidseisen en heeft 2 van de belangrijkste veiligheidskeurmerken: Clean & Safe by Turismo de Portugal en European Tourism Covid-19 Safety Seal.

Porto: treinreis door de stad, rivierboottocht en wijnkelder

7. Porto: treinreis door de stad, rivierboottocht en wijnkelder

Verken de pittoreske en historische stad Porto met de Magic Train Tour. De trein vertrekt iedere 30 minuten van de Sé Catedral (kathedraal van Porto) en rijdt rond het stadscentrum met een audiogids beschikbaar in het Portugees, Spaans, Frans, Engels en Italiaans. De trein brengt je direct naar de oudste wijnkelder in Portugal — Real Companhia Velha. Een gids neemt je mee voor een onvergetelijke rondleiding in de wijnkelder, waar een korte film van 15 minuten, een bezoek van 30 minuten aan de oudste delen van de kelders en een wijnproeverij van 2 portwijnen van hoge kwaliteit bij inbegrepen zijn. Na de wijntour stap je weer in de trein om je reis door de stad te vervolgen. Bekijk de belangrijkste monumenten, zoals het theater van São João, het beroemde plein van Batalha met de straten Rua de Santa Catarina en Avenida dos Aliados, de toren van Clerigos, de kerk van Carmelitas en nog veel meer.  Vaar, na de treinreis, 1 uur met een boot over de Douro. Geniet van deze buitengewone manier om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

Porto: panoramische boottocht over de Douro

8. Porto: panoramische boottocht over de Douro

Vertrekkend van het handige ontmoetingspunt in Douro Marina, zeil je met uitzicht op het prachtige stadsbeeld van Porto. Tijdens de reis krijg je de kans om opmerkelijke plaatsen te zien, zoals Ponte da Arrábida, de oude markt (Alfandega), de Porto wijnkelders en de prachtige Ponte Luiz I. Keer terug bij de Luiz I-brug en vaar tot aan de ingang van de rivier de Douro voor een zee-ervaring en een prachtig uitzicht op Foz do Douro en de nieuwe cruiseterminal. Als je wilt, kun je ook stoppen in de buurt van het ecologisch reservaat van Douro om te genieten van de rust en stilte van dit fantastische gebied. Je kunt ook kiezen voor de optie bij zonsondergang  en een prachtige boottocht maken met uitzicht op de zonsondergang vanaf de zee.

Porto: rivier de Douro-cruise met een visser

9. Porto: rivier de Douro-cruise met een visser

In Marina do Freixo wordt u begroet met een welkomstdrankje of port of mousserende wijn samen met wat lokale aromatische amandelen. Vaar in een rustig tempo om Porto en de rivier de Douro te ontdekken door de ogen van een visser. Zie het Palacio de Freixo, net naast de jachthaven. Ga stroomafwaarts verder naar waar u de 6 bruggen zult zien die Porto met Gaia verbinden. De eerste metalen brug die je zult zien, is die ontworpen door Gustav Eiffel, de Maria Pia-brug, gevolgd door de Infante-brug, en het herkenningspunt van de stad, de Dom Luis I-brug, ontworpen door Teofille Sierig. Bewonder een ander UNESCO-werelderfgoed, de rivieroever van Ribeira en Gaia, waar de portwijnkelders zich bevinden. Verder stroomafwaarts zie je het pittoreske vissersdorpje São Pedro da Afurada, het natuurreservaat van Cabedelo en het zeer charmante Foz Velha. Vervolg uw route richting de Atlantische Oceaan. Houd je ogen open voor lokale vissers die op weg zijn naar de oceaan om hun werkdag te beginnen of eindigen. Bereik het hoogtepunt van de cruise bij de riviermonding, Foz, bij zonsondergang. Mis de kans niet om vissers te zien vissen naast de riviermonding. Kies ervoor om een privétrip te maken met uw eigen boot en toegewijde schipper. Geniet van de intieme en comfortabele sfeer met alleen jij en je groep.

Porto: surfles in kleine groep met vervoer

10. Porto: surfles in kleine groep met vervoer

Ontspan met de serene golven van Porto tijdens een surfles in een kleine groep met ophaalservice vanuit de stad. Vind het beste strand voor de weersomstandigheden van de dag en maak kennis met de basisprincipes van surfen. Spring in het water en vang je eerste golf naar de kust. Begeef je naar de bushalte bij Aliados om je vriendelijke groep voor vandaag te ontmoeten. Laat je gids de weersomstandigheden beoordelen en rijd naar het strand met de beste golven. Voel het warme zand onder je voeten terwijl je luistert naar een korte inleiding tot surfen. Volg de instructies van je gids voor de basistechnieken zoals peddelen en opstaan op je board. Dit is het moment om in het water te crashen en met de stroom mee te gaan. Peddel naar de plek waar het water breekt en voel de adrenaline terwijl je de deining terug naar de kust vaart.

51 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Porto

Welke topattracties zijn een must-see in Porto?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Porto?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Aveiro

Overzicht activiteiten in Porto

Wil je alle activiteiten in Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto

Beste cruise-ervaring in Porto, alles was perfect van start tot finish. José en André zijn uitzonderlijke en echt gulle mensen. Alles staat klaar voor uw comfort: plaids in de winter, kussens, muziek en zelfs een klein glaasje port! Hun uitleg over de regio en het maken van port is een echt pluspunt. We raden deze cruise ten zeerste aan binnen deze bemanning.

Het bezoek aan het kasteel en de tuinen is fantastisch, Maar: ......

De organisatie om toegang te krijgen is totaal ondermaats. Er was een file van 84 minuten , zelfs met op voorhand afgedrukt togangsticket. En voor elke andere atraktie wéér in de file. Binnen teveel volk om rustig vooruit te gaan, soms totale stilstand in elke ruimte. BEOORDELING DUS TOTAAL ONDERMAATS . Een dikke nul voor organisatie.

Met de reservering kan men de kaartjes voor de boottocht en de treinreis met een ruim bemachtigen, als er plaats is in de activiteiten. Op de gekozen dag moet je vroeg op kantoor zijn om een bootdienst te boeken of op de trein te stappen en het ticket om te wisselen.

We vonden het erg leuk, het was geweldig, mijn man en ik kregen een individuele rondleiding, Joao de kapitein en gids, toonde aandacht en geduld, liet en vertelde veel interessante dingen en hield rekening met ons zwakke Engels.

Het personeel was erg aardig en zeer gastvrij. Dekens werden zelfs aangeboden aan kinderen die het een beetje koud hadden (ochtendbezoek) We hebben genoten van de aangeboden port voor het aperitief :) Ik raad aan