Kies data

Porto Wijnproeverijen & wijnhuistours

Porto Wijnproeverijen & wijnhuistours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Porto: Dourovallei met boottocht, wijnproeven & lunch

1. Vanuit Porto: Dourovallei met boottocht, wijnproeven & lunch

Verlaat Porto en ga naar de prachtige wijnregio van Portugal. Bewonder het uitzicht vanuit de auto of bus, bezoek wijngaarden en proef de wijnen die er gemaakt worden, maak een boottocht en nog veel meer tijdens deze tour waarin alles is inbegrepen. Profiteer van een ophaalservice in de ochtend door tijdens het boeken voor deze optie te kiezen. Begin de tour met een stop bij een uitkijkpunt om van het uitzicht te genieten. Leun vervolgens achterover en ontspan terwijl je naar de Dourovallei wordt gereden. Geniet van een tour met een bezoek aan twee verschillende locaties, en maak gebruik van de mogelijkheid om de verschillende soorten wijn die er worden geproduceerd te proeven. Ook kun je genieten van een typische (en heerlijke) Portugese maaltijd. Neem ook deel aan een ontspannende rit langs de rivier de Douro. De chauffeur brengt je tevens naar een plek die de BBC een van de mooiste uitkijkpunten ter wereld heeft genoemd.

Douro-vallei: wijntour met lunch, proeverijen & rondvaart

2. Douro-vallei: wijntour met lunch, proeverijen & rondvaart

Ontdek de verbluffende schoonheid van de Douro-vallei tijdens een tour naar 2 wijndomeinen. Maak een snelle stop bij het stadje Amarante en proef bij beide wijnhuizen van lokale wijnen. Neem plaats voor een heerlijke lunch voordat je een rondvaart gaat maken door de weelderige landschappen van de Douro-vallei. Begin je tour in Porto en kom meer te weten over de geschiedenis van de streek en de wijn terwijl je naar de Douro-vallei rijdt. Stop voor een koffiepauze in het historische stadje Amarante en bewonder de kerk en het klooster van São Gonçalo, of koop een gebakje bij een van de iconische banketbakkerijen. Ga vervolgens verder naar een wijndomein in Sabrosa. Geniet van een rondleiding op een wijndomein in familiebezit. Leer 3 van de wijnen van het domein kennen en proef deze tijdens een begeleide proeverij. Geniet van een lunch met rode en witte Douro-wijnen terwijl je uitkijkt over de wijngaarden. Na de lunch rijd je naar Pinhão, met een fotostop bij het uitzichtpunt São Cristovão. Geniet van het panoramische uitzicht over de Douro-vallei. Bekijk waar de rivier de Pinhão samenvloeit met de wateren van de Douro voordat je aan boord gaat van een boot in Pinhão.  's Middags krijg je een rondleiding over een beroemd wijngoed (Quinta da Roeda - groep Croft/Taylor of Quinta São Luiz - groep Kopke/Burmester). Ontdek de geschiedenis van de wijngaard en de geheimen van de wijnproductie. Proef 3 van de heerlijke wijnen voordat je weer terugkeert naar Porto via een van 's werelds mooiste wegen, de N222.

Porto: tour Dourovallei met wijnproeverij, rondvaart & lunch

3. Porto: tour Dourovallei met wijnproeverij, rondvaart & lunch

Je dagprogramma begint in het centrum van Porto, waar je gids je kennis laat maken met de rijke geschiedenis van de stad en intrigerende anekdotes met je deelt. Reis in stijl in een comfortabel voertuig naar Peso da Régua, in het noorden van Portugal, voor een korte koffiepauze.  Ga vervolgens naar de eerste wijnmaker op het programma. Ontdek en proef de beroemde wijnen van de regio terwijl je geniet van het weidse uitzicht op de wijngaarden die om je heen liggen. Rond het middaguur reis je verder naar een restaurant voor een heerlijke lokale Portugese lunch. Kies tussen vis, vlees en vegetarische opties. Vervolg je reis naar de tweede wijngaard, waar een wijngaardspecialist je meer vertelt over de verschillende stadia van het wijnmaken en je bovendien enkele van de beste portwijnen van Douro kunt uitproberen. Je stopt ook bij het treinstation van Pinhão, waarvan de muren prachtig zijn versierd met blauw geglazuurde mozaïektegels, die het landschap van de Dourovallei en zijn geschiedenis van de productie van portwijn weergeven. Voordat je terugkeert naar Porto maak je nog een prachtige boottocht van 1 uur over de Douro, waar je kunt kletsen met de andere gasten die je tijdens de tour hebt ontmoet. Op de weg terug naar Porto pauzeert je minibus bij een schitterend uitkijkpunt waar je mooie foto's kunt maken van deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie.

Porto: hop on, hop off-bustour, rondvaart & portkelder

4. Porto: hop on, hop off-bustour, rondvaart & portkelder

Verken de pittoreske en historische stad Porto op je gemak met een ticket dat toegang geeft tot 2 verschillende sightseeing-bustours. Hop on en hop off in wijken als Santa Catarina en Batalha. Proef wijnen in de wijnkelders van Calém en ga mee met een boottocht op de rivier de Douro. Porto is gelegen in het noorden van Portugal en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar de Romeinse bezetting van Iberië. Het is een opvallende havenstad, gelegen aan de monding van de Douro, waar de rivier uitmondt in de Atlantische Oceaan. Je kunt ook uit de bus stappen in de oudste wijk van de stad, Ribeira, waar je geniet van een traditionele Portugese lunch in een sfeervol café aan de middeleeuwse stadsmuren, en waar je de beroemde wijnen van Porto ontdekt. Met je ticket heb je ook toegang tot de wijnkelders van Cales Calém, waar sinds 1859 portwijnen van topkwaliteit worden geproduceerd. Je kunt hier ook proeven van witte, droge en ruby port. Nadat je Porto aan land hebt ervaren, is het tijd voor een boottocht over de rivier de Douro om de havenstad vanaf het water te bewonderen. Dit is ook onderdeel van de tour en geeft je de kans om de stad te bekijken vanaf een comfortabele rivierboot, terwijl je de Douro afvaart onder 6 van de bruggen van de stad door. Historisch Porto: • Kathedraal/S.Bento • Kathedraal • Pç Batalha • Jardim do Morro/Grotten Calém • Porto Viewpoint/Yeatman • Boeira Garden/Poças Junior (10 minuten lopen) • Lg Aviadores/El Corte Inglés • Stadhuis • Jardim Morro • Alfândega/Grotten Calém • Cordoaria/Clérigos • Palácio de Cristal • Casa Música/Rotunda Boavista • Winkelen/Mercado Bom Sucesso • Ribeira/rondvaart over de rivier/Palácio Bolsa/wijnkelders Cálem Kastelen van Porto: • Kathedraal/S.Bento • Kathedraal • Praça Batalha • Praça República • Palácio Cristal (SuspendeD) • Casa Música/Rotunda Boavista • Av. Boavista Hotels • Fundação Serralves • Parque da Cidade • Castelo Queijo/Sealife • Anémona • Palácio Cristal • VVV-kantoor/Cruiseterminal • Matosinhos Beaches • Anémona • Sealife • Passeio Alegre • Fluvial • Trammuseum • Ribeira/rondvaart over de rivier/Palácio Bolsa/wijnkelders Cálem

Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

5. Porto: kelder van Calém, fado & wijnproeven

Fado is een belangrijk onderdeel van de collectieve Portugese ziel, geboren in de kroegen van de 19e eeuw en een iconisch symbool van de Portugese cultuur. Dit 75-minuten durende programma omvat een bezoek aan de wijnkelders van Cálem, waar je meer leert over de oude wijnmaaktradities. Het bezoek wordt gevolgd door een proeverij van twee portwijnen (wit en een speciale reserve), die worden geserveerd terwijl je geniet van een fado-voorstelling. De fado wordt zowel door mannen als vrouwen gezongen en begeleid door traditionele Portugese gitaar en klassieke gitaar. Maak gebruik van de unieke gelegenheid om via prachtige muziek kennis te maken met de ziel van het land.

Porto: fadovoorstelling met port

6. Porto: fadovoorstelling met port

De grote fadozangeres Amália Rodrigues zei ooit: 'Het gaat erom dat je de fado voelt. Fado wordt niet gezongen, het gebeurt. Je kunt het niet uitleggen, je kunt het alleen voelen.' Het project 'Fado door Casa da Guitara' biedt de essentie van dit muzikale genre aan in de vorm van een betoverende avond. Gedurende het concert van 1 uur word je voorgesteld aan unieke Portugese culturele verschijnselen - fado, traditionele Portugese snaarinstrumenten, wijn - die allemaal sterk met de geschiedenis van Portugal verbonden zijn. De akoestische fadovoorstelling vindt plaats in een intieme setting met een zangeres die begeleid wordt door een Portugese gitarist en een gitarist (die een viola de fado bespeelt), die af en toe ook zingt in de fadoliederen. Tijdens de pauze wordt er traditionele port geserveerd om je avond mee af te maken.

Porto: Graham's Port Lodge met wijnproeverij & hapjes

7. Porto: Graham's Port Lodge met wijnproeverij & hapjes

Ontdek de Graham's Port Lodge uit 1890 tijdens een rondleiding met gids waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de kelder en het productieproces van portwijn en geniet van een wijnproeverij met hapjes. Vergaap je aan een spectaculair uitzicht op Porto en de markante brug met 2 brugdekken. Bezoek de historische Graham's Lodge, die in 1890 werd gebouwd op een indrukwekkende heuvelrug in Vila Nova de Gaia aan de overkant van de Douro van Porto en op slechts een paar honderd meter van de zuidoever van de rivier. Bewonder unieke en spectaculaire uitzichten op het historische stadscentrum van Porto en de markante brug met 2 brugdekken die de 2 steden Porto en Gaia met elkaar verbindt. Graham's is nog steeds een werkende kelder, wat deze rondleiding een extra unieke ervaring maakt. Luister naar de geluiden van de hamers van de Coopers en zie hoe de lodge monsters verzamelt voor het proeflokaal.  Kom meer te weten over de geschiedenis van de kelder en het productieproces van portwijn in een gebouw waar momenteel meer dan 2.000 pipes (smalle eikenhouten vaten) en 40 grote eikenhouten vaten met rijpende portwijn zijn ondergebracht, evenals uitgebreide kelders met Vintage port. Geniet tijdens de rondleiding van een premium proeverij met Graham's LBV gecombineerd met chocolade, Graham's Quinta dos Malvedos gecombineerd met kaas en Graham's 20 Year Old gecombineerd met Pastel de Nata.

Porto: uniek live Fado-optreden met portwijn

8. Porto: uniek live Fado-optreden met portwijn

Ervaar Fado, een vorm van Portugese zang dat deel uitmaakt van de UNESCO-Werelderfgoedlijst voor immaterieel cultureel erfgoed. In een authentieke, kleine zaal neemt het optreden je mee door de geschiedenis van Fado, beginnend in de jaren 1820 en eindigend met de fusie-vormen die tegenwoordig bij het moderne publiek populair zijn.   Geniet van een unieke presentatie van Fado uit Coimbra en Lissabon, met een onberispelijke technische en artistieke kwaliteit De show begint met traditionele Fado, gezongen met een hese stem die een gevoel van nostalgie oproept. Vervolgens worden de mysteries en evolutie van de Portugese gitaar verkend, de trouwe begeleider van alle Fado-zangers.   Het verhaal gaat vervolgens verder naar Coimbra, de eeuwige studentenstad waar, omgeven door passie en cultuur, een geheel eigen vorm is ontstaan. Aan het eind van de 19e eeuw werd deze vorm Fado de Coimbra genoemd. Het vierde gedeelte van de show is gewijd aan Amália Rodrigues, die Fado een onmiskenbaar karakter gaf en buiten de grenzen van Portugal bekend maakte.

Porto: rondleiding en wijnproeverij bij Graham's Port Lodge

9. Porto: rondleiding en wijnproeverij bij Graham's Port Lodge

Verken de Graham's Port Lodge uit 1890 tijdens een rondleiding, en kom meer te weten over de geschiedenis van de kelder en het productieproces van port. Geniet van een klassieke wijnproeverij en bewonder het spectaculaire uitzicht op Porto en de iconische brug met twee niveaus. Bezoek de historische Graham's Lodge, die in 1890 werd gebouwd op een indrukwekkende heuvelrug in Vila Nova de Gaia, aan de overkant van de rivier de Douro en op slechts een paar honderd meter van de zuidoever van de rivier. Bewonder het unieke en spectaculaire uitzicht op het historische stadscentrum van Porto en de markante brug met twee brugdekken die Porto en Gaia met elkaar verbindt. Bezoek de in werking zijnde kelder voor een unieke ervaring.  Kom meer te weten over de geschiedenis van de beroemde Burmester-kelders en het productieproces van portwijn. Wandel door een gebouw dat meer dan 2.000 pijpen (eiken vaten) en 40 grote eikenhouten vaten gerijpte portwijn herbergt, en waar ook uitgebreide kelders met vintage port te vinden zijn. Geniet ten slotte van een proeverij van Graham's Ports.

Porto: Cockburn's Cellar Tour Classic of koppeloptie

10. Porto: Cockburn's Cellar Tour Classic of koppeloptie

Bezoek de kelders van Cockburn, ook wel ‘lodges’ genoemd, en ontdek de meest uitgebreide wijnkelders in de historische wijk Vila Nova de Gaia. Gelegen tegenover de zusterstad Porto aan de overkant van de rivier de Douro, staat deze regio bekend om zijn schoonheid. Kijk hoe het toegewijde team van kuipers vaten staafje voor staafje uit elkaar haalt voor onderhoud en ze vervolgens weer in elkaar zet. Ga binnen de stevige granieten muren van het Cockburn's lodge-huis, dat beschikt over 6.518 gerijpte eikenhouten vaten rijpende Port en het equivalent van nog eens 10.056 vaten in tonen en vaten. Deze omvangrijke en onbetaalbare voorraad vormt de basis voor de creatie van Cockburn's beroemde Ports, waaronder de beroemde Special Reserve. Tijdens deze rondleiding krijgt u een authentieke ervaring van een volledig werkende Portkelder. Begin uw bezoek met een uitstapje naar het Cellars-museum, dat de fascinerende 200-jarige geschiedenis van Cockburn in kaart brengt. Een reeks exposities onthult de verhalen van de families die Cockburn's hebben gebouwd; hun aanplant van wijngaarden in de Douro-vallei en het maken van legendarische Ports die van Cockburn's een wereldberoemde producent maakten. Uw bezoek gaat verder door de werkende delen van de gebouwen waar duizenden eikenhouten vaten en vaten Cockburn's waardevolle voorraden rijpende wijnen bevatten. Op dit punt passeer je de langst rijpende galerij van alle portkelders in Vila Nova de Gaia. Gevuld met de indrukwekkende aanblik van duizenden vaten, 4 hoog gestapeld, leer je over het belang van het rijpen van Port in gedroogd hout en de centrale rol van de kuiper. In het proeflokaal geniet je van een klassieke proeverij, of als je de premium proeverij kiest, krijg je het volgende: Klassieker:• Cockburn's Special Reserve• Cockburn's Late Bottle Vintage• Cockburn's 10 jaar oud  Premiumproeverij met chocoladecombinatie:• Cockburn's Fine White gecombineerd met Passievruchtchocolade • Cockburn's 10 Years old gecombineerd met Yuzu-kaneelchocolade • Cockburn's Quinta dos Canais Vintage gecombineerd met frambozenchocolade Vintage Proeverij gecombineerd met kaas:• Cockburn's Quinta dos Canais Vintage gecombineerd met Schapenkaas (Nisa dop)• Cockburn's 2011 Vintage gecombineerd met Geitenkaas ( Beiralacte)• Cockburn's 2015 Vintage gecombineerd met koekaas (S. Jorge dop) Super Premium Tour:• Cockburn's Special Reserve• Cockburn's 20 jaar oud • Cockburn's 2011 Vintage p>• Proeverijen in de John H. Smiths-kamer

148 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 10

Veelgestelde vragen over Porto

Welke topattracties zijn een must-see in Porto?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Porto?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Aveiro

Overzicht activiteiten in Porto

Wil je alle activiteiten in Porto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Porto

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 8.669 beoordelingen

Ondersteuning zonder probleem, de bus was op tijd en zelfs een beetje vroeg. Organisatie aan de top en onze Oscar-gids, zeer vriendelijk en vastgelopen in de geschiedenis van Porto en Portugal, trakteert ons op historische informatie en vol anekdotes. Ik raad hem aan, hij is attent en beantwoordt al onze vragen. Wat de bezoeken en de cruise betreft, alles is perfect verlopen en ze hebben zelfs de route verlengd om ons een sculptuur te laten zien die in de wortels van een oude boom is gemaakt, het is een extraatje dat niet was gepland.

Leuke en gezellige rondleiding, goede informatie. Gids toonde belangstelling voor de deelnemers en gaf goede tips.

Een échte meerwaarde bij bezoek aan Porto. Ivo was een fantastische gids, ook de chauffeur was super!

Gezellige plaatsen met lekkere hapjes mogen ontdekken. Dit onder begeleiding van een goede gids.

We hadden een uitstekende dag en zeer informatief onze gids was heel gezellig Aanrader